- 15 Eylül 2009
- 10.114
- 1.270
- 773
kuzum ben yansıma sözcük nedir bilmiyodum ama kedicik arkadaşımız çok güzel anlatmış sağolsunKızlar benim de bir sorum olacak.Daha doğrusu saçma geldi.Fikrinizi almam gerekiyor.
Türkçe'de Yansıma sözcüklere bakıyordum ve bir soru da şöyleydi.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır?
A) Bu yamaçlardan sular gürüldeyrek akardı.
B) Ağaçların arasından bir hışırtı duyuldu.
C) Minik, sabaha kadar miyavladı.
D) Film izlerken duyduğum fısıltılara sinirlenirim.
E) Sabah vakti kuşlar neşe içinde ötüşüyordu.
Burada doğru şıkkın "E" olduğu söyleniyor.Fakat bana çok saçma geliyor.Eğer cümle "Sabah vakti kuşlar neşe içinde cıvıldaşıyordu" olsaydı yansıma sözcük olacaktı.ötüşüyor diyince neden olmuyor aklım karıştı açıkçası.Birisi beni detaylı aydınlatırsa sevinirim.
bir ark ın sorusu net yanıtınız var mı acaba?
cloşşşşşşş yüzünü gören cennetlikkk çok özlettin kendinikızlar nasılsınız..çok özledim her birinizi
eskişehire geldim geleli sabah 8 akşam 17 kütüphanede oluyorum..
tekrarlarım bitti çok şükür..
güncelleri bir daha tekrar edeceğim ve dilbilgisini en sona bırakacağım
elimden geleni yaptım sanırım..olduğu kadar olmadıığı kader diyeceğim artık..
sedefim okul bitti mi mezuniyete katıldın mı? nasıl geçti..notların nasıl kzum meraktayım..
sevcanımm lütfen özelden msj atıp neler olup bittiğini anlatırmısın ?
nilim hayırlı olsun bitanem kafam karışır diye ben seminere falan katılmadım ama sende işe yaradığını bilmek çok mutlu etti beni..
leylam sın deneme sınavların bitti mi ? facede son konuşmamızdan sonra adam akıllı bir nazar duası okudum sana..
renginim gezi parkı protestolarında eskişehirde 2 saatlik gözaltına alındım artık çocuklarıma anlaacak bir anım var ..
beyaz anne eşinle aran nasıl halledebildiniz mi sorunlarınızı..umarım hallolmuştır..zira turanın üzülmesini istemem..
nur tubam sesin soluğun hiç çıkmıyor..nasılsa senin kazanacağın daha önce içime doğmuştu öyle değil mi
tubam seni arada takip ediyorum tam gaz gidiyorsun maşallah...
kpss hayali senin iş başvurun vardı sonucun ne oldu kuzum?
beğenip geçmeyin hepinizi merak ediyorum uzun uzun yazın emi..
amaaaa 8 5 ders çalışmana ayrıca çokkkk sevindim bil
kuzum ben mezun oldummm :119: çokkk güzeldi, yoğun duygularla geçirdik o günü, attık kepleri ohhh üstüne bi de ankaralı oynadık. trakya üni ve ankaralı havası sonracığıma tabii benim bütün akabalar burdaydı. mezuniyetten sonra da bi hayli gitmediler. benim kpss çalışmalarım yalan oldu. bütün derslerden geçtim çok şükür yalnız gıcığın biri beni dd ile bırakmaya çalışmışşşş ama daha çok bekler. ortalamam onu solladı hıhh geçtim işte sonra tam mezuniyeti finalleri atlattım çalışayım derken bende bir ağrı bir ağrı, meğer kum döküyomuşum kuzum. bi de ailevi bir şok yaşadık ki sorma. üvey babamın başkasından kızı varmış. artık duyarsızlaştım mı ne.. bi sakinlik var üstümde. zaten 2. dönemden beri pek çalışamıyodum hep bişey çıkıyodu bunun farkındaydım. bari dedim, şu son günleri de hiç çalışmadan geçirmektense, en azından tekrar + çıkmış kpss sorularını çözüyorum. siz benden daha çok emek verdiniz, inş atanırsınız, benimkini de Allah nasip ederse kuzum
canım senin için çok bişey yapamayız ama her zaman burda çok değerli bi yerin olduğunu bil. en azından seni dinleriz. son günlere yaklaştık diye bizden sıkıntılarını anlatmaktan çekinme. seni çok seviyoruz. bizler de iyi ki seni tanımışız. diğer yorumundaki gibi düşünüyorum ben de. diyorum en azından annem için atanabilsem.. inş Allah bizim yüzümüze de güler kuzum. bu arada şunu unutma ne şer yaşarsan yaşa emin ol onda bi hayır vardır. biraz klişe bi söz ama ben daha hiçbir zaman bunun aksi yönde sonuçlandığını görmedimkızlar beni düşündüğünüz için sağolsun, allah razı olsun.
burda az çok güzel şeyler paylaştık sizlerle.
ve sadece birbirimiz için dua edelim artık, emeklerimizin karşılığını alırız inş.
bana dairse söylenecek pek birşey yok artık sanki..
zaman daha fazla ne götürür benden yada götürdüklerini geri getirir mi bilinmez...
ohhh yayla havası serindim canım benim yaa ne kadar güzel.. kolay gelsinmerhaba kızlar ben memlekete geldim geleli düzgün çalışamdadım ama 2 gündür daha sıkı başladım yarın yaylaya gidiyoruz tekrar 2 hafta burda olamayacam ama sınavdan sonra inşallah herkesten iyi haberler almak umuduyla burda olacam son 15 gün ve ben son günlerde gözümü kulağımı kapatıp tekrar asılacam derslerime alan kaldı ama artık son hafta bakacam alana da
bu arada sevcancım sanada üzüldüm ama herşey olacağına varıyo sen üzülmemeye çalış
rica ederim kuzum. bak şimdi can damarı ne demek. Allah korusun kötü bi örnek vericem ama anla diye veiryorum bu örneği. mesela bi insanın can damarını kessinler bakalım yaşayabilir mi? yaşayamaz. yani işte siz fenciler daha iyi bilirsiniz. o şah damarı=can damarı= yaşamsal önemsedefiim çok saol kuzum uğraştın çözdün tekrar güzelce yazmışsın birde üstelikben türkçede 9.soruda 1.cümlede "marmara adalarını birbirine bağlayan feribot seferleri erdek'in can damarı" cümlesi için yaşamsal önemi olan bir olanak dilegetirilmiştir yargısını anlamadım yaşamsal önem demek canlılıkla ilgili bir şey değil mi yani nefes alan varlıklar için ama cümlede limandan feribottan can damarı diye bahsetmiş:26:çok mu saçma düşünüyorum ya
inşallah canım benimmmm sağol ne güzel kalplisinselam hanımlar umarımm hepiniz atanırsınız istediğiniz yerelere
ahh nilim ahhh nasıl öyle uyuyakaldın. çok geçmiş olsun. pis kokan bi krem var adını burda yazmıyayım da anlamışsındır sen onu, o çok iyi geliyo tutulmalara kuzum. annem bana hep onu sürer, üzerine de sıcak yün bez koyardı, sabaha iyi olurdum. mutlaka uygula bunu. çok emek verdin, sakın haa bırakırsan yakana yapışırım seninmeraba kızlar meraba clemim umarım hepiniz iyisinizdir ben hiç iyi deilim hiç bir açıdan 1 haftam güzel geçti ama eve geldim geleli sıkıntılar bitmedi daha başlayamadım dünde duş alıp bornozla uyuyakalmışım sabah kütük gibi kalktım kımıldayamıyorum ağrıdan onun yanısırada ailemden yana sıkıntılarım çok şu tutulmayı atlatayım çalışıcam inşallah son 10 gün kala pes etmemeliyim
renginammm hepimizin kandili mübarek olsun, Allah bugünde hepimizin dualarını kabul eder inşallah.kandilimiz mübarek olsun kızlarım dualarda buluşalım bugün de
kızlar kum için doktora 2. ye gittim ya, doktor bana yeni ilaç yazmıştı bunları kullan diğerlerini bırak demişti. şimdi yeni bi sistem mi çıkmış ne? reçete vermiyo, bi kod gibi bişey yazıyo kağıda. onunla ezcaneden alıyosun. neyse gittim doktor ilaç yazmamış. başımdan aşağı kaynar sular döküldü. çünkü doktor o gün tatile giriyo, ve 2 hafta burda yok, diğer verdiği ilaçlar da bitti. kaldım ilaçsız. ya ne dandik sistem bu ya. zaten orda dr sekretere ilaçları söylediğinde sekreter anlamamış gibi bakmıştı. anlamadıysan tekrar sor doktora kardeşim yazmamayı nasıl göze alıyosun. ay kızlar sinirden ağladım yaa