2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

türkçe 2. soru
kuzum mesela senin bi komşun olsun durmadan gevezelik yapsın, ama sürekli boş boş konuşsun. sen de artık bi yerden sonra naparsın?
kulak asmazsın. o yüzden cevap kulak asmaz olucak.

türkçe 9. soru
kuzum böyle sorularda diğer cümleyle bağlantılı düşünme. sadece 4. cümleye bak. d şıkkında sadece 4. cümleyi kastediyo. 4. cümlede hiçbir yerde olmayan diye bir kelime geçiyor mu? geçmiyor. sadece güzellikleri anlatıyor. ama asla ve asla bunlar yeniliktir, sadece burada vardır gibi bi anlam yok. o yüzden d şıkkı yanlış olan şık kuzum.

Kızlar benim de bir sorum olacak.Daha doğrusu saçma geldi.Fikrinizi almam gerekiyor.
Türkçe'de Yansıma sözcüklere bakıyordum ve bir soru da şöyleydi.

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansıma sözcük kullanılmamıştır?

A) Bu yamaçlardan sular gürüldeyrek akardı.
B) Ağaçların arasından bir hışırtı duyuldu.
C) Minik, sabaha kadar miyavladı.
D) Film izlerken duyduğum fısıltılara sinirlenirim.
E) Sabah vakti kuşlar neşe içinde ötüşüyordu.

Burada doğru şıkkın "E" olduğu söyleniyor.Fakat bana çok saçma geliyor.Eğer cümle "Sabah vakti kuşlar neşe içinde cıvıldaşıyordu" olsaydı yansıma sözcük olacaktı.ötüşüyor diyince neden olmuyor aklım karıştı açıkçası.Birisi beni detaylı aydınlatırsa sevinirim.

bir ark ın sorusu net yanıtınız var mı acaba?

canım yansıma sözcükler doğadaki seslerdir..doğada doğal olarak kendiliğinden fısss sesi var hış gür miyav var ama öt diye sesduydun mu hiç?kuşlar cik der cik yansımadır ötmek sadece eylemin adıdır yansıma değildir mesela kişnemek anırmak da yansıma değildir çünkü at kişne diye eşek anır diye bağırmaz..anlatabildim umarım..

sevcan özelden msj atarmısın lütfen

kızlar nasılsınız..çok özledim her birinizi

eskişehire geldim geleli sabah 8 akşam 17 kütüphanede oluyorum..
tekrarlarım bitti çok şükür..

güncelleri bir daha tekrar edeceğim ve dilbilgisini en sona bırakacağım

elimden geleni yaptım sanırım..olduğu kadar olmadıığı kader diyeceğim artık..

sedefim okul bitti mi mezuniyete katıldın mı? nasıl geçti..notların nasıl kzum meraktayım..

sevcanımm lütfen özelden msj atıp neler olup bittiğini anlatırmısın ?

nilim hayırlı olsun bitanem kafam karışır diye ben seminere falan katılmadım ama sende işe yaradığını bilmek çok mutlu etti beni..

leylam sın deneme sınavların bitti mi ? facede son konuşmamızdan sonra adam akıllı bir nazar duası okudum sana..

renginim gezi parkı protestolarında eskişehirde 2 saatlik gözaltına alındım artık çocuklarıma anlaacak bir anım var ..

beyaz anne eşinle aran nasıl halledebildiniz mi sorunlarınızı..umarım hallolmuştır..zira turanın üzülmesini istemem..

nur tubam sesin soluğun hiç çıkmıyor..nasılsa senin kazanacağın daha önce içime doğmuştu öyle değil mi

tubam seni arada takip ediyorum tam gaz gidiyorsun maşallah...

kpss hayali senin iş başvurun vardı sonucun ne oldu kuzum?

beğenip geçmeyin hepinizi merak ediyorum uzun uzun yazın emi..

cloşşş valla özledik seni yabende merak etmeye başlamıştım artık seni:18h oh ne güzel çalışmışsın çok sevindimbende senin hesap elimden geleni yapıyorum be canım.senin dediğin gibi olduğu kadar olmadığı kader.ne yapalım elimizden geleni yaptık.herkes çalışıyo herkes emek veriyo Allah kime kısmet ettiyse o atanacak.

Ankaraya ne zaman taşınıyosunuz canım sınavdan sonra sanırım.bu arada sevcanı bende çok merak ettim ya:26:

Son düzenleme:

kuzum eşim salı günü ankaraya gelecek bir kaç ev beğendik onlara bakacağız ..

evler çok güzel tubam hem güzel hem ucuz..
Rabbim sizlere de hem gönlünüzün muradı eşler hemde böyle güzel evler nasip etsin..

bir aksilik çıkmaz ise 25 temmuzda taşınmış olacağız yolunuz düşerse beklerim arkadaşım..

sevcan içime öyle bir dert oldu ki ..şimdi Yasin okuyacağım..çok üzüldüm tubam çok..

amin canım benim sağol güzel dileklerin için.Allah senin mutluluğunuda artırarak devam ettirsin
gelirim canım gelmem mi Ankaralıyım zaten batıkentte evimiz vardı yeni sattık.bi ara Ankaraya taşınmayı düşündük bizde sonradan vazgeçtik

Son düzenleme:
kuzuşum o gezi parkı olayları ben de öyle etki yarattı ki ondan sonra kendimi toparlayamadım derslerime de bayağı bir konsatre olamadım haliyle
ben de eyleme katılmak isterdim buralarda olsaydı
hala da devam ediyor olaylar Allah sonumuzu hayr etsin inşalllah
sana da maaşallah kuzum ne güzel çalışmışsın bende de eski şevk yok artık kafam almıyor sanırım zamanında fazla mı çalıştık ne :26:

sevcana ben de üzüldüm o da ben gibi son anlar kaytardı sanırım ama şimdiye kadar ki çalışmalarımız sayesinde kazanırız inşallah.amin.

kızlar beni düşündüğünüz için sağolsun, allah razı olsun.
burda az çok güzel şeyler paylaştık sizlerle.
ve sadece birbirimiz için dua edelim artık, emeklerimizin karşılığını alırız inş.

bana dairse söylenecek pek birşey yok artık sanki..
zaman daha fazla ne götürür benden yada götürdüklerini geri getirir mi bilinmez...

merhaba kızlar ben memlekete geldim geleli düzgün çalışamdadım ama 2 gündür daha sıkı başladım yarın yaylaya gidiyoruz tekrar 2 hafta burda olamayacam ama sınavdan sonra inşallah herkesten iyi haberler almak umuduyla burda olacam son 15 gün ve ben son günlerde gözümü kulağımı kapatıp tekrar asılacam derslerime alan kaldı ama artık son hafta bakacam alana da

bu arada sevcancım sanada üzüldüm ama herşey olacağına varıyo sen üzülmemeye çalış

sedefiim çok saol kuzum uğraştın çözdün tekrar güzelce yazmışsın birde üstelikben türkçede 9.soruda 1.cümlede "marmara adalarını birbirine bağlayan feribot seferleri erdek'in can damarı" cümlesi için yaşamsal önemi olan bir olanak dilegetirilmiştir yargısını anlamadım yaşamsal önem demek canlılıkla ilgili bir şey değil mi yani nefes alan varlıklar için ama cümlede limandan feribottan can damarı diye bahsetmiş:26:çok mu saçma düşünüyorum ya

meraba kızlar meraba clemim umarım hepiniz iyisinizdir ben hiç iyi deilim hiç bir açıdan 1 haftam güzel geçti ama eve geldim geleli sıkıntılar bitmedi daha başlayamadım dünde duş alıp bornozla uyuyakalmışım sabah kütük gibi kalktım kımıldayamıyorum ağrıdan onun yanısırada ailemden yana sıkıntılarım çok şu tutulmayı atlatayım çalışıcam inşallah son 10 gün kala pes etmemeliyim

kandilimiz mübarek olsun kızlarım dualarda buluşalım bugün de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…