canım yapmadım sanırım da denicem bi şifrem var da
sadece şurası kafamı karıştırdı
Sınav merkezleri ve kodları aşağıda verilmiştir. Adaylar, 1. Tercih alanına kendi adres ilini, 2. Tercih alanına ise Ankara,
İstanbul ve İzmir ili sınav merkezlerinden kendilerine uygun olanı sınav merkezi tercihi olarak yazacaklardır. Bunun
dışında bir tercihte bulunulamaz. ÖABT sınav merkezleri aday sayısına bağlı olarak belirlenecektir.
ben konyada girmek istiyodum alanada diğerlerinede şimdi adres ilim maraş diye giremiyomuyum
Sağol canım arkadaşım bol bol adacayı içiyorumSedef öds(özel deneme sınavı)siz de mi oluyorsunuz?Şiddetle tg 9 u bekliyorum ilk defa alan sınavı yapılacak bize canım bakalım ne tarz sorular olacak..
canım niye üzüldün ki?
bu iyi haber değil mi?
35 bin ?
1- bankalarda ve döviz bürolarında paraların bazı makinelerden denetlendiğini veya görevli tarafından gözle, elle kontrol edildiğine tanık oluyoruz.
sahte para almamak için yaoılan bu işlemi testlerdeki hangi kavram ile ilişkilendirebiliriz?
A) güvenirlik araştırması
B) geçerlik araştırması
C) kullanışlık araştırması
D) duyarlık araştırması
E) kararlık araştırması
2-bir dönem veya bir öğretim yılı boyunca öğrencilere yaptırılan çalışmaların belirlenmiş ölçütlere göre organize edilmiş koleksiyonu olan, öğrencinin gelişimini bir bütün olarak izlemeye olanak sağlayan ve öğrenciyi değerlendirme sürecinde aktif hale getiren değerlendirme türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) performans değerlendirme
B) tümel değerlendirme
C)akran değerlendirme
D) öz değerlendirme
E) geleneksel değerlendirme
3-bir matematik öğretmeni öğrencilerine dönem sonu sınavı yapmıştır. sınav sonuçları açıklandıktan sonra raporu bittikten sonra sınava alınmıştır.
buna göre sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel işlemlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle değişir?
A) madde güçlükleri
B) madde ayırt edicilikleri
C) yığımalı frekans
D) aritmetik ortalama
E) ranj
4- bir puan dağılımında ağırlık merkezini en çok etkileyen puanlar çıkarılmıştır. böylece grup performans ağırlık merkezi grubun puanlarını daha iyi temsil edecektir.
ağırlık merkezinin etkileyen puanların çıkarılması aşağıdaki kavramlardan hangisi en az etkiler?
A) standart sapma
B) ranj
C) ağırlıklı ortalama
D) varyans
E) çeyrek sapma
1- bankalarda ve döviz bürolarında paraların bazı makinelerden denetlendiğini veya görevli tarafından gözle, elle kontrol edildiğine tanık oluyoruz.
sahte para almamak için yaoılan bu işlemi testlerdeki hangi kavram ile ilişkilendirebiliriz?
A) güvenirlik araştırması
B) geçerlik araştırması
C) kullanışlık araştırması
D) duyarlık araştırması
E) kararlık araştırması
2-bir dönem veya bir öğretim yılı boyunca öğrencilere yaptırılan çalışmaların belirlenmiş ölçütlere göre organize edilmiş koleksiyonu olan, öğrencinin gelişimini bir bütün olarak izlemeye olanak sağlayan ve öğrenciyi değerlendirme sürecinde aktif hale getiren değerlendirme türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) performans değerlendirme
B) tümel değerlendirme
C)akran değerlendirme
D) öz değerlendirme
E) geleneksel değerlendirme
3-bir matematik öğretmeni öğrencilerine dönem sonu sınavı yapmıştır. sınav sonuçları açıklandıktan sonra raporu bittikten sonra sınava alınmıştır.
buna göre sınav sonuçlarına ilişkin istatistiksel işlemlerle ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi kesinlikle değişir?
A) madde güçlükleri
B) madde ayırt edicilikleri
C) yığımalı frekans
D) aritmetik ortalama
E) ranj
4- bir puan dağılımında ağırlık merkezini en çok etkileyen puanlar çıkarılmıştır. böylece grup performans ağırlık merkezi grubun puanlarını daha iyi temsil edecektir.
ağırlık merkezinin etkileyen puanların çıkarılması aşağıdaki kavramlardan hangisi en az etkiler?
A) standart sapma
B) ranj
C) ağırlıklı ortalama
D) varyans
E) çeyrek sapma
1 a diyorum
2b
3d
4 e diyorum kuzumm
leylam 4 e neden e dedin canım?
tugbacım 1 A
2 B
3 C gibi geldi emin değilim
4 bilmiyorum. zor sorularmış ya hu:44:
1 a diyorum
2b
3d
4 e diyorum kuzumm
cevapları veriyorum kızlarcanım 2 .sorunu cevabına b diyorum
4 .soruda sorulma şeklinden kaynaklanan bir gariplik var.
en az etkilediği kavaram aslında medyandır. medyan uç değerleden etkilenmez
orneğin 1 2 3 olan dağılımda medyan 2 dir eğer bu dağılım 1 2 50 şeklinde olsaydı medyan gene 2 olacaktı.
ama şıklarda medyan yok
ranj olmaz çünkü dağılımdaki uç değerlerden etkilenir.
o zaman ağırlıklı ortalama kalıyor bir tek işaretleyebileceğim.
3.soruyada aritmetik ortalama diyeceğim.ama yığılmalı frekansın neden olamayacağına cevap veremiyorum
cevapları veriyorum kızlar
1b geçerlik araştırması
2-b tümel değerlendirme
3-c yığılmalı frekans
4-e çeyrek sapma
1 niye geçerlikmiş nurcum çözümlümü sorunun kaynağı:44:
Clemetine_cim ya da sen açıklarmısın sen geçerlik demiştin
geçerlik ölçme aracının kullanılış amacına hizmet etme derecesi demek ya soruda da sahte para almamak için yapılanları belirtiyor o yüzden olabilir mi acaba :44::44::44:
güvenirlik de her defasında doğru ölçmesiyle ilgili,burdada makineden bi kaç kez geçiriyo....
derken sanki yazarken cevabı buldum gbi oldum
makinenin güvenirliğini değil paranın geçerliğini tespit etmeye çaışıyorr galiba buu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?