2013 Kpss Cafe' me Gelmek İsteyenler Buyrun =)

renginam ben 2 konu izledim test üzerinden anlatıyor

ikinci testte bir kere takıldı
yeniledim sıkıntı kalmadı ama ben beğendim ofis okulu tavsiye ediyorum tatlım

bide mayıs ayı programını paylaşta takip edelim bitanem..

dün eşim evdeydi sadece deneme çozdüm bir tane

başka birşey yapmadım

bu sabah denem çzodüm ofis okul izledim

şimdi leylass ın link verdiği yerden ihtiyaç akademi hocalarının branşlarla ilgili yorumlarını dinliyorum

canım bide elimde kaynak bitti

ales soruları var yalnız acaba diyorum bide gy gt modüler bitirsem nedersin?

slm canlar elde olmayan sebeplerden dolayı bu saatte katılıyorum aranıza
sabah pegem tg denemesi çözdüm bana zor geldi 80lik denemede 55 net çıktı çözeniniz var mı denemeyi :44::44:

geçmiş olsun kuzummm

teşekkür ederim kuzummm bugün daha iyiyim

teşekkür ederim sedefim sürekli adaçayı nane limon içiyorum ilaç kullanmam zaten Allah kullanmak zorunda bırakmasın ne ağrı kesici ne antibiyotik hiçbir ilacı içmem bitkisel yolla tedaviye bakarım

canlarım sonunda döndüm aranıza

neler yapmışsınız maşallah

bende artık çalışmaları hızlandırsam iyi olacak çok eksiğim var :44: :44: :44:

nur tubam geçmiş olsun

hepinizi öpüyorum kocamannnnn

kızlar şu sorularıma bakıverin sinirleniyorum yanlış çıkınca

çok iyi saklandıkları halde bir avcının hayvanları diğer insanlara göre daha rahat bulabilmesi hangisiyle acıklanır?
seziş ve kavrayısta gelişme
hatalarda azalma
alışkanlık kazanma
beceri kazanma
algılamada değişiklikler

hangisi kısmi pekiştirme değildir?
a.murat bey her aksam mesai bitiminde 30tl alması
b.sevim oglunu bazen 3 bazen 5 bazen 4 kez ödevini yaptıgında parka götürmesi
c.semih ögrencilere dogru cevapladıkları her soru için 1 artı vermsi
d.deneyde fare aynı butona 3 kez bastıgında peynirle ödüllendirilmesi
e.ögrencilere düzenli calısmay kazandırmak ıcın bazen 2 bazen 3 haftada ödevlerini kontrol etmesi

duygu sınavdan 1 gün önce 10 saat calısmayı düşünür ve gerceklestirir
bu hangisiyle acıklanır?
a.bütün halinde ögrenme
b.aralıklı ögrenme
c.toplu ögrenme
d.parcalara bölme
e.öncelik etkisi

asagıdakı mesleki gelişim durumlarından hangisinin digerlerine göre daha önce ort. çıkması beklenir?
a.yetenek,ilgi ve degerlerine göre mesleklerin degerlendirilmesi
b.mesleki dünyayı cinsiyetine uygun biçimde algılama
c.ilk meslek isteklerinin oluşması ve fantezi secim
d.ilk meslek düşünceleri ve mesleki rol modellerinin ifadelenrilmesi
e. mesleki dünyaya uyum saglama

programın etkililgini ort koymada yapılacak iş prog. her yönüyle degerlendirimesidir
aşagıdakılerın hangisi prog degerlendirilmesinde kullanılması uygun olmaz?
a.norma dayalı degerlendirme
b. hedefe dayalı d.
c. mutlak d.
d. biçimlendirici de.
e.düzey belirleyici de.

kızçeler bugün bi giremedim cafeye yahuuu
neyse raporumu vereyim pek iç açıcı değil ama
11 gibi kalktım, aldım elime 24 saatte vatandaşlığı, oradan dün çalıştığım konuyu okudum.
sonra duşa girdim, kahvaltı keyfi yaptık annişle balkonda. hadi dedik bi de kahve keyfi yapalım
ardından biraz da gezelim dedik, hadi o diyo da benim neyimeyse gezme çıktık bi güzel dolaştık
biraz önce eve geldik, vatandaşlıktan bi konu daha bitirdim
çok acıktım, yemek yedikten sonra tarihle devam edicem

1-algılamada değişiklikler
2-e.ögrencilere düzenli calısmay kazandırmak ıcın bazen 2 bazen 3 haftada ödevlerini kontrol etmesi
3-c.toplu ögrenme
4-b.mesleki dünyayı cinsiyetine uygun biçimde algılama
5-c. mutlak d. :26::26:

beceri kazanma

e şıkkı

c şıkkı

b şıkkı

a şıkkı

Son düzenleme:
cevapları vereyim kızlar
1.beceri kazanma
2.c.semih ögrencilere dogru cevapladıkları her soru için 1 artı vermsi
3c.toplu ögrenme (ben buna bütün dedim ayyırt edemedim acıklarsanız sevınırım kızlar)
4d.ilk meslek düşünceleri ve mesleki rol modellerinin ifadelenrilmesi
5a.norma dayalı degerlendirme(hele bunu hiç mi hiç anlamadım:26:)

2 yi bende yanlış yapmışım

programın etkililgini ort koymada yapılacak iş prog. her yönüyle degerlendirimesidir dediği için norm dayanaklı olmaz gruba gore değerlendirme yapamayız bağıl olmaz mutlak bir değerlendirme olmak zorunda ..

öğrenciler kendi zaman planlarını yaparlar
istedikleri ögrenme amaçları ve etkinliklerini secerler
kendi gelişimlerini ölçer,kendi hatalarını ve başarılarını belirlerler
bireysel ve grup sprumlulugu taşırlar. hangi ögrenme yaklasımı?
a.oluşturmacı ögrenme
b.tam ögrenme
c. işbirlikli ö
d. aktif öğ
e okulda öğrenme

ögrencilerin katıldıgı bir etkınlık ile iki boyutlu bir tablo hazırlanır
tabloya varlıklar ve varlıkların özelliklerinin yerleştirilmesiyle başlayan sürecte o varlıkla ilgili bütün özellikler uygun yere işaretlenir
kavramların tanımlayıcı ve ayırt edici özellilklrinin ögrenılmesinde etkilidir?
a.vee diyagramı
b.belirtke tablosu
c.anlam çözümleme tablosu
d.kavram ağı
e.kavram haritası

slm kızlar.netteki aksilik yüzünden msjda yazamadım clemantinecim elindeki kaynaklar bitti ise deneme çözme sürekli daha 2 ay var bıkarsın bana arkadaşım pegama konu konu çözümlü çıkmış soular kitabını çöz dedi nette var bi ncele her konuyla ilgili 2000-2012 arasını aldığı için sorunun değişimini görüp mantığını kavrıyosun kpss nin diyo onu al bu saatten sonra bize tekrar deneme ve çıkmış sorular ancak bişeyler katar.bu arada canlarım size çağdaş dünyya tarihinden fem sorularını fotoğrafladım ama bilgisayarımızdaki virüs nedeniyle atamadım soruları nota dönüştürerek yazcam inşallah en kısa zamanda cloş sanada atacam mat.notlarını düzelir düzelmez

anladım canım teşekkürler

iki boyutlu bir tablo hazırlanır bunu gordğüm zaman anlam çozümleme tablosunu yapıştırıyorum:44::44::44: ilk soruya bir daha bakayım aktif oğrenme diye atlamayım hemen

iki boyutlu bir tablo hazırlanır bunu gordğüm zaman anlam çozümleme tablosunu yapıştırıyorum:44::44::44: ilk soruya bir daha bakayım aktif oğrenme diye atlamayım hemen

ben anlam çözümleme tablosunu hiç bilmiyormuşum demek ki aklıma bile gelmedi yani:26:
kavram ağı dedim karısıyor ben de bu tanımlar

Son düzenleme:
renginam anlam çözümleme tabloları şöyledir: kağıdın bir kenarına boylamasına alt alta nesneler yazılır, mesela hayvan örnekleri yazılır. kuş,kedi,köpek,balık vs. kağıdın üst kısmına enlemesine de özellikler yazılır. 4 ayaklıdır, uçabilir, etçildir, otçuldur vs.. sonra buna göre x (çarpı) işareti konur. mesela kuş ve 4 ayaklı kısma konmaz, çünkü kuş 2 ayaklıdır. ama kedi ve köpeğin 4 ayaklı olduğu kısma çarpı konulur. bunun gibi yani tatlım.
toplu öğrenmeyle aralıklı öğrenmeyi de örnek üzerinden açıklıyayım. kuzum mesela senin sınavın var. sınavda da 10 sayfalık bi yerden sorumlusun. eğer sen sınavın son gecesi bu 10 sayfanın hepsini birden çalışırsan toplu öğrenme olur. (yani final zamanlarmız gibi son geceye bırakmamız aklına gelsin toplu öğrenmede)
amaaa sınavdan 10 gün önce her gün o notlardan 1 er sayfa çalışırsan aralıklı öğrenme olur.
buradan şöyle bi çıkarım da yapabiliriz. toplu öğrenmeler aralıklı öğrenmelere göre daha çabuk unutulur. çünkü toplu öğrenmelerde 1 gecede hepsini sığdırmaya çalışırsın ve sınavdan çıktığın an tüm bilgiler aklından uçup gider. fakat aralıklı öğrenmede bilgiler daha kalıcı olur. çünkü günlere yayarak çalışılmıştır, tekrar edilmiştir.

tarihten 20.yy a kadar geldim. muhteşem soru bankası diye bi soru bankası vermişlerdi dershaneden, oradan tarih sorularını çözücem

canlarımmm benim

bir kaç gün gelmedim 30 sayfa geçmiş. maalesef şu an vaktim yok. geçmişe bakamıyorum.

bugün sabah gygk, öğlen eğitim deneme çözdüm. gygk 100,25 eğitim 84:26: maalesef eylülden beri en kötü eğitim netimdi.

ya ama bu yediiklimin soruları bir tuhaf. daha doğrusu cevap kitapçığı tuhaf. bakın bir soruyu paylaşayım karar verin:

doğru seçenek için e demiş ama anlamadım

çalıştığı gökdelenin depremde sallanmasıyla zor anlar yaşayan enes bey'de deprem korkusu gelişir. ancak işlerinin yoğun olmasından dolayı işine devam etmek zorunda olan enes bey'in deprem korkusu daha sonraki günlerde herhangi bir korkutucu durum yaşamadığı için giderek zayıflatılmış ve sonuçta ortadan kaybolmuştur.

enes bey'in deprem korkusunun gelişmesi ile bu korkunun zayıflayarak ortadan kalmasının temelinde yatan süreçler hangisinde doğru sırada verilmiştir?

a. alışma-kaçınma

b. tepkisel koşullanma-ceza

c. duyarlılık kazanma-alışma

d. tepkisel koşullanma-sönme

e. ceza-alışma

alışma uyarıcı hala ortamdayken olmuyor muydu? burada uyarıcı gökdelen mi deprem mi?ben d demiştim.

evet kuzum alışmada uyarıcı halen verilir, ama sönmede uyarıcı artık gelmez ve tepki söner. bence bi hata var bunda :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…