2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

canım ben henuz o asamalara gelmedım bılemıyorum ama, gece sık ıdarar kalkman ve kasık agrısı falan, bunlar sıstıt belırtısıne benzıyo. havalardan dolayı tetıklenıyo bu, bunyen de hassas sımdı. bence transfere kadar bunu bertaraf etmek ıcın once kendını, ozellıkle ayaklarını cok sıcak tut ve bol bol (gerekırse 3-4 lıtre) su ıc. kabız konusunu bilemedım, onu opu yasamıs arkadaslar cevaplar heralde. gecmıs olsun cnm

Aminnn insaaallaahh canimm
ayy 8 ekimede bisi kalmamis tatlimm hayirli sonuclarla donersin ins
Benimde 7 ekim transfer 15 ekimde de test yapmak istiyorum ama belli olur mu ki bilemedim :)
O kisma var daha gerci ama biraz tez canliyim

kızlar geceden bu yana başım çok dönüyor bir de çok halsizim elim kolum titriyorrr ....

Tuvalete kalkmamin nedeni basta esim uyuyana kadar su iciriyor :)

Tuvalete kalkmamin nedeni basta esim uyuyana kadar su iciriyor :)

hmm o zaman sıstıt olmayadabılır :26: olsun yıne de esın dogru yapıyo sankı, bol su ıcmekte fayda var. ınsallah sorunsuz gecer canım. doktora da danısmakta fayda var.

Hamin canim amin allahim yüzümüze baksin insallah heo takip ediyorum cnm seni sormak istedihin bisey olursa ozeldende msj atabilirsin allahim hepimize saglikla kucagimiza alacagimiz gunleri gostersin insallah :)

Allah razı olsun kuzum, sorarım tabi benden tecrübelisin nihayetinde
mehmet tayyar bey hangi hastanede? prof sanırım, yorumlarda herkes iyi şeyler söylemiş hakkında.hayırlısı bakalım...
10 ekim kontrol sonrası güzel haberlerini bekliyorum canım. Allahıma emanet olun

bu arada felaket bi grip oldum, boğaz ağrısı, burun tıkanması hafif ateş, halsizlik, şimdi bi de duramayıp ev temizliği yapıyorum.malum pazartesi iş başı
ne yesem ne içsem acaba rahatlamak için??

kayseri mi canım??

Tüp bebek tedavisinden sonra İlk olarak yapılan kan testinde gebeliğin pozitif olarak belirlenmesi gerekir. Bunun için beklenen adet döneminde gecikme yaşanmasına gerek yoktur. Embriyo transferi gerçekleştikten 12 gün sonra yapılan kan testi ile gebelik tespit edilebilir.
Kan testi pozitif çıksa bile değerlerde 1 – 2 gün sonra düşüş yaşanabilir. Bu tür durumlar biyokimyasal gebelik olarak tanımlanır.
Gebelik belirtileri arasında ilk olarak göğüslerde hassasiyet, göğüs damarlarında belirginleşme meydana gelir. Göğüslerde oluşan hassasiyet el teması ile giyinirken, soyunurken kendini belli edebilir.
Vajinada akıntı artışı
Nedeni belli olmayan ve bir müddet devam eden baş ağrısı ve halsizlik hissi, gebelik belirtileri içerisindedir
Daha çok sabahları belirginleşen mide bulantısı, mide kişiyi çok rahatsız edecek boyutlarda bulanabilir ve devamında kusma başlayabilir. Genellikle gebeliğin ilk haftası mide bulantısı kendini belli edebilir. Bazı gebe kadınlarda mide bulantısı sadece sabah oluşum gösterirken bazı vakalarda gebelik sonlanana kadar devam edebilir.
Rahim iç bölgesinde tıpkı adet döneminde ortaya çıkan ağrıya benzer sancı da gebelik belirtileri içerisindedir
Kasıklarda ağrı
Özellikle yüz bölgesinde akne
Sık aralıklar ile idrara çıkma isteği ve idrar yaparken acı hissi, gebelik başladığı andan itibaren idrara çıkma isteğinde artış yaşanabilir.
Ruh halinde farklılık, gebelik döneminde değişen hormon düzeyleri nedeni ile gebe kadın duygusal karmaşalık yaşayabilir. Bazen çabuk sinirlenirken bazı durumlarda yersiz bir şekilde ağlayabilir. Ruh halindeki değişimler gebelik belirtileri içerisinde belirgin olanlardandır.
Kabızlık, tüp bebek tedavisinden sonra oluşan gebelik, anne adayının vücut yapısında değişikliklere neden olan ve yeni bir vücut oluşumu olarak kabul edilmektedir. Bu tür farklılıklar arasında kabızlıkta ön plana çıkmaktadır. Gebelik hormonlarının etkisi, değişen beslenme alışkanlığı ve bazı ilaçları kullanmak zorunda olmak kabızlığa neden olabilmektedir. Gebelikte artış gösteren progesteron hormonu düz kas sistemi üzerinde rahatlayıcı bir etki sağlamaktadır. Dolayısıyla bağırsaklarda, idrar yollarında ve safra kesesinde gevşeme yaşanabilir. Anne adayının kullanmış olduğu bir takım vitamin ve demir ilaçları da kabızlığa yol açabilir.

Son düzenleme:
amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin canım benim darısı isteyen herkezin başın olur inşşşş rabbim inş kucağıma almayı nasip eder
Cnmmmm ananasa bende basladimmm,,, canim tam olarak faydasi nedir???
bebişin rahime tutunmasını sağlıyomuş canım ama ben hiç yemedim zaten ananas alıncaya kadar test günüm gelmişti
Kizlarrrr tetra diye bi antibiotik kullaniomsnz,, ve yan etkisini gordnzmu?????
ben onu opu dan sonra kullanımdım yanın da bi ilaç daha vardı ama şimdi hatırlayamadım :44::44:hiç bi yan etkisi yok kuzum
rabbim inşş bebişini sana bağışlar canım pozitif haberler verirsin bizlere rabbim ettiğin duaları kabul etsin inşben tek kabak çekirdeği yemiştim canım her gün bi avuç
kızlar mrb nihayet benimde yumurtalar toplandı ...ama çok ağrım varrr acaba normal mi aslında doktor olur dedi ama sanki benim aşırı gaz sancısı gibii normal mii acaba
beni de çok ağrım olmuştu canım o yumurta fazla olunca ağrı yapıyımuş bormal yani canım
ah canım ya nasıl üzüldüm bilemem yazının başın da silik gördüm demişsin sonra kanda çıkmamış çok üzüldüm kuzum rabbim inş bidaha ki denemen de nasip eder bitanem inşş rabbim
güle güle sağ sağlim hayrlısıyla git gel canım bebişlere dikkat et
çok sağl kuzum tşk ederim allah razı olsun bende nihayet gördüm pozitifi darısı inşş hepimizin başın olur rabbim hepinize nasip eder canım ben canım 7. gümdeyken akşam yaptım çıkmıştı teste zaten dün kanda da onaylandı benim jel de sadece bi sabah hafif pembe gibi gelmişti canım bidaha da hiç olmadı inşş senin ki iyiye işarettir rabbim inş bebişini nasip ermiştir
Canim ben hamileyim hala yiyorum ananasta bebegi tutunduracak madde var yapiskan gorevi goruyor gibi dusun yiyim mutlaka 2 veya 3 dilim ben bi avuc kabak cekirdegide yerdim bide bol bol su ve meyve
bende çok canım kabak çekirdeği yemiştim transfer sonrasın da
hayırlısı olsun canım inşş pozitif görürsün rabbim yardımcın olsun kuzum
benim de çok kabızlık sorunum var canım bende çok zorlandım annem bana hep çorba yatı bide kuru kayısı yoğurt yedim ama yine de oldum yani sen de d,ikkat et canım kendine çünkü ıkınmak yasak olacak
bol sıvı almaya çalış canım kayısı ye suyunu iç
kızlar geceden bu yana başım çok dönüyor bir de çok halsizim elim kolum titriyorrr ....

canım senin hamilelik belirtilerini yesinler

dün beni de dr aradı değeri beğenmiş beni de tebrik etti öyle duygulandım ki rabbim herkeze bu duyguları yaşatsın inşşş
pzt yine kan testi e2 ve progesteron bakılmasını istedi inşş kan değerim 2 ye katlanır :18::18:

slm canım bende senin gibi pkoluyum canım rabbim bana ilk deneme de nasip etti çok şükür dün öğrendim hamile olduğumu hatta benim de test günüm 7 ekim di bende bu pko dan çok çektim canım 4,5 yıl oldu uğraşıyorum rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın canım bunun ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum
inşş allahım bebişini sana nasip etmiştir güzel haberlerini bekliyoruz

inşallah canım dualarım sennle allah yardımcın olsun arkadaşım

sağol bacım benimm inşş öyle olur

sen nasıl oldun kuzum kanaman ne alem de :26:

valla bayagı azaldı işte pıhtılı geliyo böyle sümüksü sümüksü yogun kanamm geçti çok şükür bol dua edip yatıyorım ne yapimmcanım allah nasip edecekse eder sonuçta veren o alan o bizede anne babalıgı nasip et diye dua ediyorum yatıyorum ama sana çok sevındım çok ümitsizdin tedavinin başında gördünmü çok şükür yeterinde hamile olmasını okadar çok istemiştim ki neysed onunda bı vaktı var demekkı allah tez vakıtte ona ve tüm isteyenlere versin inşallah

Galiba transferden sonra kabiz olmayı sormuşsun..buna kafanı takma canım bebekler sana konduktan sonra senin ikinmanla geri düşmezler bunu bizzat tüp bebek doktorum söyledi
Arkadaslar kendinizi ve birbirimizi kasmayalım yoksa zaten psikolojik olarak kabiz olacak herkes.. Doktorum aynen söyle demişti: test gunüne kadar yürümek koşmak ishal olmak kabiz olmak yüzmek ve bil umum günlük tüm yasam serbest.. Agır kaldırmak dışında..

Transferden sonra kabiz olmak yasak ne demektir ya bu kadar kasan evhamli doktorlara gercekten bitiyorum sanki sizin elinizde..hasta olarak bizler zaten evhamliyiz bizim evhama ihtiyacımız yok ki..o halde koşup hopladigim için benim bebeklerimin düşmesi lazımdı ayrıca kabizda oldum ishal de oldum ama cok sükür ikisi de tutundu bu durumda size en iyi delil ben olmsliyim :)

Su anda koşup hoplamiyorm biraz daha dikkeatliyim (zaten doktor da belirtmişti test gunüne kadar diye)cunku hamileyim ve bebekler büyüyorlar tedbir almak farklıdır evham yapmak farklıdır karıştırmayalım arkadaslar..(ve evhamli doktorjar:) yanlış anlamayın beni arkadaslar gercekten sizin üzülmenizi istemiyorum o yüzden..

Öncelikle sultanım kanamanın azalmasına cok sevindim ins tamamen geçecek demiştim sana bebisine dokun onu sevdiğini söyle allah kolaylık versin canım

Elif sanırım halsizlik başladı sende hadi hayırlı olsun..ben artık bitsin istiyorum bitmiyo daha 1 ayım var en az..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…