- 12 Nisan 2012
- 789
- 42
- 118
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
-
canım ben kendiliğinden olmasından umutsuzum bu ay ama su var halime binlerce kez şükür..
1. si bende tek pko var baska bişi şükür yok
2. si eşimin sayı morfoloji bozuk olsa bile sperm cıkışı var
3. sü en azından bunu deneyecek kadar birikmişim vardı deneyebiliyorum..
ama bundan sonra birikmişim yok 1 sene kadar mecburen ara vereceğim..
şükür Rabbime daha zorlarıyla karsılastırmasın kimseyi
canım sperm çıkısı olmayanlarda veya azospermi olanlarda diyeyim ameliyat oluyor tese işlemi deniliyor buna
buraya iyiki uğramışım... şimdiden ön hazırlık bilgi ediniyorum bilmediğim ne çok şey varmış... halam alerjik hapşuruk krizi tuttuğu için tüp bebeğini düşürmüştü bir aylıktı sanırım ordan biliyorum pamuk ipliğine bağlı olduğunu...
özür dilerim ama erkekden sperm alma işlemi ameliyatla mı oluyor
yani bizde sorun eşimde önce onun spermlerine baksalar alsalarda sonra bana ilaçları dayasalar olmuyormu???
evet canım öyle olacak..amin canım inşallah..bir sene zorunlu ara vereceksen eğer bu tedavine daha sıkı sarıl inşallah rabbimin izniyle olacak dua edelim
canım ben kendiliğinden olmasından umutsuzum bu ay ama su var halime binlerce kez şükür..
1. si bende tek pko var baska bişi şükür yok
2. si eşimin sayı morfoloji bozuk olsa bile sperm cıkışı var
3. sü en azından bunu deneyecek kadar birikmişim vardı deneyebiliyorum..
ama bundan sonra birikmişim yok 1 sene kadar mecburen ara vereceğim..
şükür Rabbime daha zorlarıyla karsılastırmasın kimseyi
hoşbulduk canım seninde hakında hayırlısı olsun inşallah bu defa Rabbim yüzünü güldürsün.hoş geldin canım yasını mekezini nedenini yaz özlem arkadaşımız gelince listeye eklesin..
benimde 2. denemem ilkinde kalp atısı durdugu için bebişimi kaybettim 28 subatta şimdi kısmetse bi dahaki adetimle tedavime başlıyorum..
yok canım maalesef..kadındada erkektede sorun olsa,tedaviyi gören kadın..çünki erkekte tek ihtiyacımız olan şey sperm yani sperm bulunduğunda senin hazır olman lazım...ancak yumurtaların büyümesi tutunmak için rahim kalınlaşması kısacası transfer hazırlıkları hep kadın odaklı çalışılıyor kadına yerleştirileceği için..spermle yumurtanın aynı gün toplanıp döllenmesi gerekiyor canım...gerçi bu kez aynı gün almadılar eşimi bir gün önce aldılar işleme, güçlendirici sıvıda bekletiyorlarmış sanırım,ama tedavi öncesi sperm almıyorlar canım...ha belki alınıp dondurulabilir ama o kadar kısa bir süre için yapıcaklarını sanmıyorum nede olsa tazesi her zaman dondurulmuşlardan iyidir
buraya iyiki uğramışım... şimdiden ön hazırlık bilgi ediniyorum bilmediğim ne çok şey varmış... halam alerjik hapşuruk krizi tuttuğu için tüp bebeğini düşürmüştü bir aylıktı sanırım ordan biliyorum pamuk ipliğine bağlı olduğunu...
özür dilerim ama erkekden sperm alma işlemi ameliyatla mı oluyor
yani bizde sorun eşimde önce onun spermlerine baksalar alsalarda sonra bana ilaçları dayasalar olmuyormu???
canım 5500 tüp bebek için verdim opu+ilaçlar+ transfer ücreti(ben ilaçları merkezden aldım)
sakıncası varmı bilmiyorum ama ne kadara mal oluyor takribi bu tedavi süreci... bana uygulanacak tedavi türüne göre 4000 ila 10000 arası değişiyor dendi
amin canım cümlemizin yüzü gülsün..bu yollarda cok oyalanmayalım.. listeye özlem arkadaşımız ekler seni canımhoşbulduk canım seninde hakında hayırlısı olsun inşallah bu defa Rabbim yüzünü güldürsün.
kendi bilgilerimi vereyim
yaş 31 eşimin 40.
9 senelik evliğim
sorun erkek nedenli infertilite
2. tedavim
merkezim umut tüpbebek
embriyo dondurmak mantıklıymış ozaman ileriki denemeler için bir nevi hazırlık...canım 5500 tüp bebek için verdim opu+ilaçlar+ transfer ücreti(ben ilaçları merkezden aldım)
ohss nedeniyle serumlarıda merkezden aldım bu fityatın içinde onlarda var
ohss oldugum için embriyoları 2 tüp dondurduk 800 lira onun için verdim..
toplam 6300 tuttu canm
şimdi donmuş embriyolarım transfer olacak onada 1500-1700 arası vericem
yok canım maalesef..kadındada erkektede sorun olsa,tedaviyi gören kadın..çünki erkekte tek ihtiyacımız olan şey sperm yani sperm bulunduğunda senin hazır olman lazım...ancak yumurtaların büyümesi tutunmak için rahim kalınlaşması kısacası transfer hazırlıkları hep kadın odaklı çalışılıyor kadına yerleştirileceği için..spermle yumurtanın aynı gün toplanıp döllenmesi gerekiyor canım...gerçi bu kez aynı gün almadılar eşimi bir gün önce aldılar işleme, güçlendirici sıvıda bekletiyorlarmış sanırım,ama tedavi öncesi sperm almıyorlar canım...ha belki alınıp dondurulabilir ama o kadar kısa bir süre için yapıcaklarını sanmıyorum nede olsa tazesi her zaman dondurulmuşlardan iyidir
embriyo transfer ederken (inşallah embriyoların birden fazla olursa )ben en az 2 embriyo transferi taraftarıyım..ha olacaksa tek embriyo transferi ilede oluyor,bak bu kez bna 3 adet transfer edildi ama olmadı..sayıyla ilgisi olmasada,çok embriyo konulduğunda şansın arttığı bir gerçek..hatta ilk denememde bir merkezde doktor ısrarla bir tane transfer etmek istediği için o merkezde tedavi olmamıştım,bu yönüylede düşün canım peşin peşin doktoruna sorabilirsin ne düşünüyor örenebilirsin elki merkez seçmende ayırıcı olur
sakıncası varmı bilmiyorum ama ne kadara mal oluyor takribi bu tedavi süreci... bana uygulanacak tedavi türüne göre 4000 ila 10000 arası değişiyor dendi
canım embriyolar kalitelerine ayrılıyoreger dondurulduktan sonra cözüldüğünde sıkıntı olmayacak 1. kaliteliler donruluyor..
embriyo dondurmak mantıklıymış ozaman ileriki denemeler için bir nevi hazırlık...
ben ilk etapda on yada onbeşbin civarı diye düşünüp geri durmuştum ama bukadar düşük bir rakam olacağını bilsen sanırım çok önceden başlayabilirdim...
çok fazla soru soruyorum biliyorum.. sağolun hepiniz de elinizden gelen bilgi paylaşımında bulunuyorsunuz... bu tüp bebek yerleştirme işleminde kaç tane koyuluyor... benim duyduğum 35 yaşın altına tek üstüne çift embriyo konduğuydu..
doktordan doktora değişiyor canım ben ilk denememi yaptığımda 25 yaşındaydım çift koydurdum
embriyo dondurmak mantıklıymış ozaman ileriki denemeler için bir nevi hazırlık...
ben ilk etapda on yada onbeşbin civarı diye düşünüp geri durmuştum ama bukadar düşük bir rakam olacağını bilsen sanırım çok önceden başlayabilirdim...
çok fazla soru soruyorum biliyorum.. sağolun hepiniz de elinizden gelen bilgi paylaşımında bulunuyorsunuz... bu tüp bebek yerleştirme işleminde kaç tane koyuluyor... benim duyduğum 35 yaşın altına tek üstüne çift embriyo konduğuydu..
bana kalsa ne kadar topladılarsa okadar koysunlar dicem ama dediğin gibi doktora bağlı bişey sanırımembriyo transfer ederken (inşallah embriyoların birden fazla olursa )ben en az 2 embriyo transferi taraftarıyım..ha olacaksa tek embriyo transferi ilede oluyor,bak bu kez bna 3 adet transfer edildi ama olmadı..sayıyla ilgisi olmasada,çok embriyo konulduğunda şansın arttığı bir gerçek..hatta ilk denememde bir merkezde doktor ısrarla bir tane transfer etmek istediği için o merkezde tedavi olmamıştım,bu yönüylede düşün canım peşin peşin doktoruna sorabilirsin ne düşünüyor örenebilirsin elki merkez seçmende ayırıcı olur
öyle ha deyince çıkarılacak meblağ değil evet... heleki 2 yada 3. denemesi olanlar için çok daha zor bir durum... ben 5 yıldır bi ihtimal diye bi kenara atmıştım üç beş kuruş .. şuanda 7000 var elimde üstü olursa kredi çekerim diye düşünüyorum ama işte başlamadan belli olmuyon ne tutacağıcanım embriyolar kalitelerine ayrılıyoreger dondurulduktan sonra cözüldüğünde sıkıntı olmayacak 1. kaliteliler donruluyor..
bu fiyatlar bazılarına cok bazılarına değil ama bizim belimizi büküyor canım
ayrıca evet yasalara göre dediğin sekilde ama bazı merkezler tolere edebiliyolar
aynen canım haklısın...
bana kalsa ne kadar topladılarsa okadar koysunlar dicem ama dediğin gibi doktora bağlı bişey sanırım
öyle ha deyince çıkarılacak meblağ değil evet... heleki 2 yada 3. denemesi olanlar için çok daha zor bir durum... ben 5 yıldır bi ihtimal diye bi kenara atmıştım üç beş kuruş .. şuanda 7000 var elimde üstü olursa kredi çekerim diye düşünüyorum ama işte başlamadan belli olmuyon ne tutacağı
selamm...
yıllar sonra bende kararımı verdim ve tüp bebek tedavisini bir kere de olsa denemek istiyorum..
33 yaşındayım 11 yıllık evliliğim ve 9 yaşında bir oğlum var... ikinci bebeği düşünmeye başladığımızda korunmayı bıraktık ve üzerinden 5 yıl geçti... bu süre içerisinde hep benim çocuğum oluyor neden tüp bebek gibi zor bir sürece ğirişeyim dedim sürekli bir umut vardı içimde... bu ay olacak cümleleri dolandı her adet dönemi dilimde...
türk aile yapısı işte çocuk olmuyorsa kadındadır sorun mantığı işlenmiş bir kere beynimize... kimse böyle söylemedi yüzüme ama ilk ben gittim doktora tetkikler tahliller vs vs ... o arada eşimden de sperm testi istendi .... benim tetkikler normal çıktı eşiminkilerde pek iç açıcı değildi ... doktorun cümlesi "çocuğunuz olmaz demiyorum bu değerlerle çocuk sahibi olabilirsiniz ama sanırım siz psikolojik olarak kafaya takmışsınız biraz rahat olun" .. tamam dedik rahat olalım takmayalım... bir iki yılımız böyle geçti baktık olmuyor tekrar tedavi amaçlı gittik doktora.. yine bana tetkikler tedaviler eşimden sperm testi felan.. benim sonuçlar normal eşimin değerlerde gerileme var.. doktor alarm çanları çaldı kendince aşılama deneyelim dedi... tamam dedim deneyelim.. bu arada rahim içi filmi de çektirdim tüplerde tıkanıklık varmı diye... oda temiz... 2-3 ay aşılama tedavisi için ilaçlar kullandım tüm o yumurta olgunlaştır yumurta çatlat ilaçlarını içtim ama ne hikmetse (ki hala hakkımı helal etmiyorum o doktora) doktor aşılama yapmıyor bana tüm bunları içiyorum sonra bunu doğal yollu deneyelim şu saat sonra sık ilişki deyip yolluyor beni .. iç ilacı al hormonu son darbe aşılama yapılması lazım yok .. yapmasın doktor doğal sürecine bıraksın... olmadı aşılama tedavim bile tam olmadan bitti ikinci tedavi serüvenim... zaten yaz tatili dayanmıştı ve bıraktım gelecekse rabbimden gelsin bana dedim... sağlamsam ilaçla şişirmeye ne gerek var dedim doğal sürecini ben evdede denerim.. tövbe tövbee...
neyse en son geçen sene gittim başka bir doktora .. yine benim değerler normal eşimin değerler ise iyice dibe vurmuş aşılama için bile yetersiz dedi doktor... ona ilaç verdi ve 6 ay kullanacaksın ancak etkisini gösterir değerlerin aşılama eşiğine gelirse aşılama deneriz şuanda mümkün değil dedi... ha birde hamama bile gitmeyeceksin dedi ki benim eşim cam sanayide çalışıyor yaklaşık 60 derece sıcaklığa maruz kalıyor zaman zaman artık nasıl olacaksa... bizimkiside 2-3 ay içti bıraktı... 120 tl ilaç alıyorum her ay işe yarayıp yaramayacağıda belli değil buna bu kadar para vereceğimize tüp bebek deneyelim doktor da zaten öyle demişti dedi... deyiş o deyiş soluğu bugünde aldım ... hala eşim erteleme yanlısı .. herşeye para ayarlarken buna para ayarlama sevdalısı değil ama benim canıma tak dedi.. aklımda kalmasın bir kere de olsa deneyeyim istiyorum ve ramazan sonunda ilk görüşmelere başlayıp eylül gibi de kısmet olursa tüp bebek istiyorum...
tüm bunları neden yazdım bilmiyorum ama sanırım deşarj olmam lazımdı başınızı şişirdiysem kusura bakmayın...
nursima merhaba canım hoşgeldin sende eylül de deneyeceksin demek Rabbim 2.tedavinde inşallahmerhabalar bende kısmetse eylül ayında tüpbebek tedavisine başlamayı düşünüyorum benim 2. tedavim olacak 1. tedavimde maalesef bebeğim tutunmadı inşallah bu tedavimde bebeğimi kucağıma alanlardan olurum
enerjik değilim sadece istiyorum tedaviyi...
çünkü ekim ayı bebeişim dogumu olacaktı ve ben o aydan önce pozitif veya ne gatif haberini almak istiyorum ya sevinip pozitif sonuç alıp o günü buruk geçireceğim yada negatifimide o dönemlerde alıp iyice depresyona girip sonra toparlanacagım
kızlar ko kültür duydunuzmu???bilgisi olan varmı yada daha önce deniyen???
nursima merhaba canım hoşgeldin sende eylül de deneyeceksin demek Rabbim 2.tedavinde inşallah
meleğini nasip eder sanada arkadaşım.
hoşbulduk canım evet inşallah hayırlısıyla başlamayı düşünüyorum şu anda kan tahlillerimi yaptırıyorum genetik ve pıhtılaşma ile ilgili onların sonucu çıktıktan sonra tüpbebek raporumu çıkarıcam bu 2. tedavim olduğu için rapor kolay çıkıyormuş eksik olan bir evrağım var onu hastaneye teslim ettikten 5gün sonra inşallah raporumu verecekler.ama bende bir başka sorun daha var biliyorsun miyom doktorum ameliyat olmamı istiyor fakat ben bebek sahibi olmadan böyle bir riski göze alamam zor bir hamilelik geçirirsin dedi doktorum ama ben bebeğim için razıyım zorluk çekmeye inşallah dediği gibi sıkıntı yaşamadan bebeğime kavuşurum dualarınızı eksik etmeyin.sende yeni tedaviye başlıyormuşsun Rabbim yüzünü güldürsün ikiz bebiş nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?