• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 eylül-ekimde Tüp bebeğe başlayacaklar burada toplanalım

haklısın rabbim bir tane de olsa evlat bahşetti bana belki sizlerin yanında benim talebim isteğim aç gözlülük gibi gelebilir...

ne diyelim hakkımızda hayırlı olan bahtımıza yazılsın...
arkadaşım hatta ablacım öncelikle hoş geldin..
bu süreç karşıdan kolay görülen içine girildiğinde bi okadar zorluğu olan bi süreç...
öncelikle adet oldugunda hangi merkezdeysen onu arayacaksın ve muayene olmaya baslayacaksın dana hap ve iğne tedavisi verecekler..
iğnelerini her gün aynı saatte göbeğinde kendin yapıyorsun.
2 günde bir konrollere gidiyosun yumurtaların 10-12 gün arası gelişiyor ve belirli bir olgunluğa ulaştıgında opu dediğimiz yumurta toplamı işlemi yapılıyor...
daha sonra eşinizden sperm alınıp sizden toplanan yumurtalar labratuar ortamında döllendiriliyor..
3-5 gün arası embriyoların bölünmesi izleniyor ve iyi durumdalarsa eğer transferiniz gerçekleşiyor...

pko olan hastalarda nadirende olsa overlerin aşırı uyarılması sonucu ohss gelişebiliyor böyle durumlarda transfer 2 ay ertelenebiliyor..
aklınıza takılan bişey olursa sormak istediğiniz yardımcı olabilrim..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

bu arada kilo bazı hastalarda problem olabiliyor ama mesela bende 1.72 boy 90 kiloyum ama bi problemim yok kilo acısından versen rahat edersin demişti.. pko oldugu için vermedim o ayrı:34::34:

merhabalar bende kısmetse eylül ayında tüpbebek tedavisine başlamayı düşünüyorum benim 2. tedavim olacak 1. tedavimde maalesef bebeğim tutunmadı inşallah bu tedavimde bebeğimi kucağıma alanlardan olurum :49::49::49::49:

sağol canım cümlemize hayırlı evlatlar nasip etsin rabbim.. emeklerinizi tabi yanınızda benimkisini de boşa çıkarmasın....

mersinde yaşıyorum... tedavilerim de mersinde oldu.. hoş tedavilik bir durumum yoktu ya oda ayrı tabi.. tüp bebek için adanada da bir merkezi düşünüyorum öyle aman aman araştırmam olmadı sadece oraya baş vuran iki tanıdık buldum tavsi ettikleri için gidiyorum.. bildiğin gözü kapalı koyun misaliyim şuanda ... mersine yakın olduğu için adanayı seçtim eşimin çalışma koşulları şehirler arası seyehatlere uygun olamadığından günü birlik gider gelirim dedim ..
inşallah hayırlı olur cnm...:nazar:

merhabalar bende kısmetse eylül ayında tüpbebek tedavisine başlamayı düşünüyorum benim 2. tedavim olacak 1. tedavimde maalesef bebeğim tutunmadı inşallah bu tedavimde bebeğimi kucağıma alanlardan olurum :49::49::49::49:
hoş geldin canım yasını mekezini nedenini yaz özlem arkadaşımız gelince listeye eklesin..
benimde 2. denemem ilkinde kalp atısı durdugu için bebişimi kaybettim 28 subatta şimdi kısmetse bi dahaki adetimle tedavime başlıyorum..

selamm...

yıllar sonra bende kararımı verdim ve tüp bebek tedavisini bir kere de olsa denemek istiyorum..

33 yaşındayım 11 yıllık evliliğim ve 9 yaşında bir oğlum var... ikinci bebeği düşünmeye başladığımızda korunmayı bıraktık ve üzerinden 5 yıl geçti... bu süre içerisinde hep benim çocuğum oluyor neden tüp bebek gibi zor bir sürece ğirişeyim dedim sürekli bir umut vardı içimde... bu ay olacak cümleleri dolandı her adet dönemi dilimde...

türk aile yapısı işte çocuk olmuyorsa kadındadır sorun mantığı işlenmiş bir kere beynimize... kimse böyle söylemedi yüzüme ama ilk ben gittim doktora tetkikler tahliller vs vs ... o arada eşimden de sperm testi istendi .... benim tetkikler normal çıktı eşiminkilerde pek iç açıcı değildi ... doktorun cümlesi "çocuğunuz olmaz demiyorum bu değerlerle çocuk sahibi olabilirsiniz ama sanırım siz psikolojik olarak kafaya takmışsınız biraz rahat olun" .. tamam dedik rahat olalım takmayalım... bir iki yılımız böyle geçti baktık olmuyor tekrar tedavi amaçlı gittik doktora.. yine bana tetkikler tedaviler eşimden sperm testi felan.. benim sonuçlar normal eşimin değerlerde gerileme var.. doktor alarm çanları çaldı kendince aşılama deneyelim dedi... tamam dedim deneyelim.. bu arada rahim içi filmi de çektirdim tüplerde tıkanıklık varmı diye... oda temiz... 2-3 ay aşılama tedavisi için ilaçlar kullandım tüm o yumurta olgunlaştır yumurta çatlat ilaçlarını içtim ama ne hikmetse (ki hala hakkımı helal etmiyorum o doktora) doktor aşılama yapmıyor bana tüm bunları içiyorum sonra bunu doğal yollu deneyelim şu saat sonra sık ilişki deyip yolluyor beni .. iç ilacı al hormonu son darbe aşılama yapılması lazım yok .. yapmasın doktor doğal sürecine bıraksın... olmadı aşılama tedavim bile tam olmadan bitti ikinci tedavi serüvenim... zaten yaz tatili dayanmıştı ve bıraktım gelecekse rabbimden gelsin bana dedim... sağlamsam ilaçla şişirmeye ne gerek var dedim doğal sürecini ben evdede denerim.. tövbe tövbee...

neyse en son geçen sene gittim başka bir doktora .. yine benim değerler normal eşimin değerler ise iyice dibe vurmuş aşılama için bile yetersiz dedi doktor... ona ilaç verdi ve 6 ay kullanacaksın ancak etkisini gösterir değerlerin aşılama eşiğine gelirse aşılama deneriz şuanda mümkün değil dedi... ha birde hamama bile gitmeyeceksin dedi ki benim eşim cam sanayide çalışıyor yaklaşık 60 derece sıcaklığa maruz kalıyor zaman zaman artık nasıl olacaksa... bizimkiside 2-3 ay içti bıraktı... 120 tl ilaç alıyorum her ay işe yarayıp yaramayacağıda belli değil buna bu kadar para vereceğimize tüp bebek deneyelim doktor da zaten öyle demişti dedi... deyiş o deyiş soluğu bugünde aldım ... hala eşim erteleme yanlısı .. herşeye para ayarlarken buna para ayarlama sevdalısı değil ama benim canıma tak dedi.. aklımda kalmasın bir kere de olsa deneyeyim istiyorum ve ramazan sonunda ilk görüşmelere başlayıp eylül gibi de kısmet olursa tüp bebek istiyorum...

tüm bunları neden yazdım bilmiyorum ama sanırım deşarj olmam lazımdı başınızı şişirdiysem kusura bakmayın...:42:
olurmu cnm estağfurullah zaten hepimiz buraya dertlerimizi anlatıp deşarj omaya gelmiyormuyuz...rabbim en kısa zamanda içimizi ferahlatsın inşallah..çok zor süreçler gerçekten yorucu...insanın yaşam enerjisini alıyor başka şey düşünemez oluyorsun...ben aslında çok yorulduğumdan istifa etmeyi filan düşünmüştüm işyerimden ama iki gün evde kaldım,yok dedim yaa sakın sakın düşün düşün insan daha kötü oluyor uğraşcak başka şeyler mutlaka olmalı en azından tedaviyi beklerken...

hoş geldin canım yasını mekezini nedenini yaz özlem arkadaşımız gelince listeye eklesin..
benimde 2. denemem ilkinde kalp atısı durdugu için bebişimi kaybettim 28 subatta şimdi kısmetse bi dahaki adetimle tedavime başlıyorum..
hayılısı olur inşallah canım 5 ay ara vermişsin gayet enerjik ve hazırsındır eminim ..inşallah çok güzel geçecek tedavin herşey yolunda gidecek bu kez göbişin kolların dolar inşallah

hayılısı olur inşallah canım 5 ay ara vermişsin gayet enerjik ve hazırsındır eminim ..inşallah çok güzel geçecek tedavin herşey yolunda gidecek bu kez göbişin kolların dolar inşallah
enerjik değilim sadece istiyorum tedaviyi...
çünkü ekim ayı bebeişim dogumu olacaktı ve ben o aydan önce pozitif veya ne gatif haberini almak istiyorum ya sevinip pozitif sonuç alıp o günü buruk geçireceğim yada negatifimide o dönemlerde alıp iyice depresyona girip sonra toparlanacagım:14::14:

bu arada benim kırmızılar bugün geldi çok şükür bekletmeden..bakalım haftasonu doktorumla görüşmeye gideceğim..ne diyeceğini çok merak ediyorum..konuşmak istiyorum onunla fikrini almak...meryem suresine başlamıştım bugün 4 .gün artık ablama kocişe filan okuturum:ssz:hangisi okursa tek istediğim 41 e tamamlayabilmek:44::44:

arkadaşım hatta ablacım öncelikle hoş geldin..
bu süreç karşıdan kolay görülen içine girildiğinde bi okadar zorluğu olan bi süreç...
öncelikle adet oldugunda hangi merkezdeysen onu arayacaksın ve muayene olmaya baslayacaksın dana hap ve iğne tedavisi verecekler..
iğnelerini her gün aynı saatte göbeğinde kendin yapıyorsun.
2 günde bir konrollere gidiyosun yumurtaların 10-12 gün arası gelişiyor ve belirli bir olgunluğa ulaştıgında opu dediğimiz yumurta toplamı işlemi yapılıyor...
daha sonra eşinizden sperm alınıp sizden toplanan yumurtalar labratuar ortamında döllendiriliyor..
3-5 gün arası embriyoların bölünmesi izleniyor ve iyi durumdalarsa eğer transferiniz gerçekleşiyor...

pko olan hastalarda nadirende olsa overlerin aşırı uyarılması sonucu ohss gelişebiliyor böyle durumlarda transfer 2 ay ertelenebiliyor..
aklınıza takılan bişey olursa sormak istediğiniz yardımcı olabilrim..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..

bu arada kilo bazı hastalarda problem olabiliyor ama mesela bende 1.72 boy 90 kiloyum ama bi problemim yok kilo acısından versen rahat edersin demişti.. pko oldugu için vermedim o ayrı:34::34:
vavvvvvvv:53: gözü kapalı kurbanlık koyundum resmen .. tüm bu süreç kısa bir özeti olsa gerek... benim tüp bebek için başvuracağım merkez adanada öncelikle ön görüşmeye çağırıyorlar kimizinde sağlık durumunu kontrol edip uygulanacak tedavi türünü belirliyor ve fiyat veriyorlar kabul edersek tedaviye başlanıyor edindiğim bilgiye göre... ama gözüm korktu şimdi iki günde bir ben oraya git gel işini nasıl halladerimin tasasına başladım şimdi... neyse gireceğim elbette bu yola bi yollu halledilir...
inşallah hayırlı olur cnm...:nazar:
amin cümlemize..
olurmu cnm estağfurullah zaten hepimiz buraya dertlerimizi anlatıp deşarj omaya gelmiyormuyuz...rabbim en kısa zamanda içimizi ferahlatsın inşallah..çok zor süreçler gerçekten yorucu...insanın yaşam enerjisini alıyor başka şey düşünemez oluyorsun...ben aslında çok yorulduğumdan istifa etmeyi filan düşünmüştüm işyerimden ama iki gün evde kaldım,yok dedim yaa sakın sakın düşün düşün insan daha kötü oluyor uğraşcak başka şeyler mutlaka olmalı en azından tedaviyi beklerken...

emekli olmak... ahh ahh hayalimdi 39 yaşında emekli olabilecektim ama malesef maaş bağlanmıyor 55 yaşıma kadar hal böyle olanca emeklilik sıkkı bana uzak... ama kitap okumayı severim o süreçte bol bol okurum diyordum çünkü aklımın sürekli tuttu mu tutmadı mı diye orda olmasını istemiyorum ...

bu arada benim kırmızılar bugün geldi çok şükür bekletmeden..bakalım haftasonu doktorumla görüşmeye gideceğim..ne diyeceğini çok merak ediyorum..konuşmak istiyorum onunla fikrini almak...meryem suresine başlamıştım bugün 4 .gün artık ablama kocişe filan okuturum:ssz:hangisi okursa tek istediğim 41 e tamamlayabilmek:44::44:
canım adet döneminde istersen 4444 salatı tefriciye okuyabilirsin canım tamammı..
bende nasipse bu adetle başlıyorum batım 27 temmuz..

enerjik değilim sadece istiyorum tedaviyi...
çünkü ekim ayı bebeişim dogumu olacaktı ve ben o aydan önce pozitif veya ne gatif haberini almak istiyorum ya sevinip pozitif sonuç alıp o günü buruk geçireceğim yada negatifimide o dönemlerde alıp iyice depresyona girip sonra toparlanacagım:14::14:
seni okadar iyi anlıyorumki..bulup kaybetmek gerçekten en zor,yaklaşık bir sene kadar evvel ocak ayında kaybetmiştim bende sadece kalp etımını duymuştum oysaki, kendime 2 ayda zor geldim zor atlattım hala unutamadım,belkide o aşamaya tekrar gelemediğim içindir ama başka çaremiz yok rabbim ol dediği zaman olacak ne zaman hayırlıysa o zaman..inşallah zamanın gelmiştir ve bebeğine kavuşursun cnm yorulmadan uğraşmadan,önceki tedavini unut yeni tedavine odaklan artık olsaydı doğcaktı deme senin elinde olan birşey değil yapabileceğin birşey olsaydı eminim herşeyi yapardın bebeğin için,ama emin ol böylesi daha hayırlıdır,hayırlı ve sağlıklı olsunlar inşallah

vavvvvvvv:53: gözü kapalı kurbanlık koyundum resmen .. tüm bu süreç kısa bir özeti olsa gerek... benim tüp bebek için başvuracağım merkez adanada öncelikle ön görüşmeye çağırıyorlar kimizinde sağlık durumunu kontrol edip uygulanacak tedavi türünü belirliyor ve fiyat veriyorlar kabul edersek tedaviye başlanıyor edindiğim bilgiye göre... ama gözüm korktu şimdi iki günde bir ben oraya git gel işini nasıl halladerimin tasasına başladım şimdi... neyse gireceğim elbette bu yola bi yollu halledilir...

amin cümlemize..

emekli olmak... ahh ahh hayalimdi 39 yaşında emekli olabilecektim ama malesef maaş bağlanmıyor 55 yaşıma kadar hal böyle olanca emeklilik sıkkı bana uzak... ama kitap okumayı severim o süreçte bol bol okurum diyordum çünkü aklımın sürekli tuttu mu tutmadı mı diye orda olmasını istemiyorum ...
canım öncelikle sunuda söyleyeyim sehir dışından gidildiğinde bazı dr lar bulunduguuz yerdede kadın dogumuzmanlarına kontrol yapmanızı öneebiliyor onu merkez belirler..

ayrıca kitap büyük bi kurtarıcı ben 12 günde 6 tane 1 i 600 sayfa 3 ü 400 sayfa diğer 3 üde 200-300 arası kitap bitirdim:9::9:
3 gün hiç kalkmadım wc dısında
banyomu 8. gün yaptım...(soğuk ılığa yakın suyla)
bolbol ananas kayısı tükettim 3. günden sonra evde yavas yavas 3 gün hareketlendim 8. günden sonrada günlük hayatıma döndüm..
işimden rapor almıştım o yüzden rahattım:34:

canım adet döneminde istersen 4444 salatı tefriciye okuyabilirsin canım tamammı..
bende nasipse bu adetle başlıyorum batım 27 temmuz..
ayyy hadi hayırlısı inşallah bu kez olacak ,kırmızılarda seni bekletmeden gelecek stres yapma sakın gez toz bu ara gerçi ramazan ramazan insan bişey yapamıyor ama keyfine bak,inşallah herşey yolunda gidecek:nazar:

canım öncelikle sunuda söyleyeyim sehir dışından gidildiğinde bazı dr lar bulunduguuz yerdede kadın dogumuzmanlarına kontrol yapmanızı öneebiliyor onu merkez belirler..

ayrıca kitap büyük bi kurtarıcı ben 12 günde 6 tane 1 i 600 sayfa 3 ü 400 sayfa diğer 3 üde 200-300 arası kitap bitirdim:9::9:
3 gün hiç kalkmadım wc dısında
banyomu 8. gün yaptım...(soğuk ılığa yakın suyla)
bolbol ananas kayısı tükettim 3. günden sonra evde yavas yavas 3 gün hareketlendim 8. günden sonrada günlük hayatıma döndüm..
işimden rapor almıştım o yüzden rahattım:34:

hakikaten yerleştikten sonra 3 gün hiç kalkmadan yatmak mı lazım.??? (öyle derlerse yatarım kalkmam bende)

banyo yapmak yasak mı ???(her gün duş alan benim için zor geçecek desene)

ananas la kayısıyı neden tükettin???

seni okadar iyi anlıyorumki..bulup kaybetmek gerçekten en zor,yaklaşık bir sene kadar evvel ocak ayında kaybetmiştim bende sadece kalp etımını duymuştum oysaki, kendime 2 ayda zor geldim zor atlattım hala unutamadım,belkide o aşamaya tekrar gelemediğim içindir ama başka çaremiz yok rabbim ol dediği zaman olacak ne zaman hayırlıysa o zaman..inşallah zamanın gelmiştir ve bebeğine kavuşursun cnm yorulmadan uğraşmadan,önceki tedavini unut yeni tedavine odaklan artık olsaydı doğcaktı deme senin elinde olan birşey değil yapabileceğin birşey olsaydı eminim herşeyi yapardın bebeğin için,ama emin ol böylesi daha hayırlıdır,hayırlı ve sağlıklı olsunlar inşallah

ayyy hadi hayırlısı inşallah bu kez olacak ,kırmızılarda seni bekletmeden gelecek stres yapma sakın gez toz bu ara gerçi ramazan ramazan insan bişey yapamıyor ama keyfine bak,inşallah herşey yolunda gidecek:nazar:
umutlu değilim bu aydanda canım zaten pko oldugundan gecikecek bende ramazanın son günlerine bari geleyim diye söktürücü almayı düşünmüyorum...

Rabbim artık kimseyi bu yolda oyalamasın kavuslım bebişlerimiz:14::14:

hakikaten yerleştikten sonra 3 gün hiç kalkmadan yatmak mı lazım.??? (öyle derlerse yatarım kalkmam bende)

banyo yapmak yasak mı ???(her gün duş alan benim için zor geçecek desene)

ananas la kayısıyı neden tükettin???

canım ilk 3 gün bebeğin tutundugu dönem dr um cok fazla gezinme yat dinlen 3 gün dedi ama ben wc dısında kalkmadım
çünkü ilk demememdi korkuyodum 3. günden sonra normal yasama dönersin dedi ama yine korktum 1 hafta sonra döndüm..

banyo ilk 3 gün yasaktı
ama ben 1 hafta yapmadım hatta yaptıgımdada bitkisel sampuan kullandım çüünkü opu ya gittiğinde bile parfüm sıkmaman gerekiyor sampuanlarda parfümlü oldgundan bebişlere zarar verir diye kullanmadım...

ananas rahim kalınlaştırıcı etkisi var o yüzden tükettim.
kayısı da kabızlık problemi yasıyosun kabız olmamak için yedim çünkü kabızlık olunca ıkınıyosun ve buda tutunmayı ters etkiliyor:34:

umutlu değilim bu aydanda canım zaten pko oldugundan gecikecek bende ramazanın son günlerine bari geleyim diye söktürücü almayı düşünmüyorum...

Rabbim artık kimseyi bu yolda oyalamasın kavuslım bebişlerimiz:14::14:
cnm pcolu bir arkadaşım vardı kaç kez denedi bilmiyorum ancak yaşı genç çok ta uğraşmadı eminim...ikizleri oldu hatta yaşına girdiler biri kız biri erkek:emir_bebek::emir_bebek:umutsuzluk diye bişey yok inşallah olacak içini ferah tut olsada olmasada sen yapabileceğini fazlası ile yapıyorsun bir yandan hayat devam ediyor ,en azından bu tedaviyi denem şansımız var öyle değilmi??önceki tedavimde eşim tesaya ameliyathanedeki bir vaka geciktiği için geç alındı...yazık adamdan hiç sperm bulamamışlardı naptı o aile bilmiyoum o kadar üzülmüştüm ki...düşünsene kadın tedavili tedavili yumurtaları dahi toplanamadan gittiler

cnm pcolu bir arkadaşım vardı kaç kez denedi bilmiyorum ancak yaşı genç çok ta uğraşmadı eminim...ikizleri oldu hatta yaşına girdiler biri kız biri erkek:emir_bebek::emir_bebek:umutsuzluk diye bişey yok inşallah olacak içini ferah tut olsada olmasada sen yapabileceğini fazlası ile yapıyorsun bir yandan hayat devam ediyor ,en azından bu tedaviyi denem şansımız var öyle değilmi??önceki tedavimde eşim tesaya ameliyathanedeki bir vaka geciktiği için geç alındı...yazık adamdan hiç sperm bulamamışlardı naptı o aile bilmiyoum o kadar üzülmüştüm ki...düşünsene kadın tedavili tedavili yumurtaları dahi toplanamadan gittiler
canım ben kendiliğinden olmasından umutsuzum bu ay ama su var halime binlerce kez şükür..
1. si bende tek pko var baska bişi şükür yok
2. si eşimin sayı morfoloji bozuk olsa bile sperm cıkışı var
3. sü en azından bunu deneyecek kadar birikmişim vardı deneyebiliyorum..
ama bundan sonra birikmişim yok 1 sene kadar mecburen ara vereceğim..

şükür Rabbime daha zorlarıyla karsılastırmasın kimseyi

canım ilk 3 gün bebeğin tutundugu dönem dr um cok fazla gezinme yat dinlen 3 gün dedi ama ben wc dısında kalkmadım
çünkü ilk demememdi korkuyodum 3. günden sonra normal yasama dönersin dedi ama yine korktum 1 hafta sonra döndüm..

banyo ilk 3 gün yasaktı
ama ben 1 hafta yapmadım hatta yaptıgımdada bitkisel sampuan kullandım çüünkü opu ya gittiğinde bile parfüm sıkmaman gerekiyor sampuanlarda parfümlü oldgundan bebişlere zarar verir diye kullanmadım...

kayısı da kabızlık problemi yasıyosun kabız olmamak için yedim çünkü kabızlık olunca ıkınıyosun ve buda tutunmayı ters etkiliyor:34:
cnm zaten rahim kalınlaştırmak için ilaç verip müdahale ediyorlar zaten ananas yiyerek olduğundan dahada kalınlaştırmak her zaman iyi olmayabilir belkide??ananas bende duymuştum iyi geldiğini filan ama ne biliyim bu tip kürleri doğal yolla gebe kalmaya çalışanlar için daha mantıklı geliyyor bana..doktoruna bir sorsana canım şu ananas olayını?? ama yenmemesi gereken şeyleride unutmayın dikkat edin,kayısı evet çok iyi geliyor gerçekten günde 2 tane yedim ben vede hoşafını içmiştim bir kase,o kadar kabızlık sorunu yaşıyan ben şükür transfer sonrası hiç yaşamadım

banyo ilk 3 gün yasaktı

buraya iyiki uğramışım... şimdiden ön hazırlık bilgi ediniyorum bilmediğim ne çok şey varmış... halam alerjik hapşuruk krizi tuttuğu için tüp bebeğini düşürmüştü bir aylıktı sanırım ordan biliyorum pamuk ipliğine bağlı olduğunu...

özür dilerim ama erkekden sperm alma işlemi ameliyatla mı oluyor

yani bizde sorun eşimde önce onun spermlerine baksalar alsalarda sonra bana ilaçları dayasalar olmuyormu???

Back