- 7 Temmuz 2011
- 6.225
- 129
- 173
- 33
- Konu Sahibi Ozlem_ahmet
arkadaşım hatta ablacım öncelikle hoş geldin..
haklısın rabbim bir tane de olsa evlat bahşetti bana belki sizlerin yanında benim talebim isteğim aç gözlülük gibi gelebilir...
ne diyelim hakkımızda hayırlı olan bahtımıza yazılsın...
bu süreç karşıdan kolay görülen içine girildiğinde bi okadar zorluğu olan bi süreç...
öncelikle adet oldugunda hangi merkezdeysen onu arayacaksın ve muayene olmaya baslayacaksın dana hap ve iğne tedavisi verecekler..
iğnelerini her gün aynı saatte göbeğinde kendin yapıyorsun.
2 günde bir konrollere gidiyosun yumurtaların 10-12 gün arası gelişiyor ve belirli bir olgunluğa ulaştıgında opu dediğimiz yumurta toplamı işlemi yapılıyor...
daha sonra eşinizden sperm alınıp sizden toplanan yumurtalar labratuar ortamında döllendiriliyor..
3-5 gün arası embriyoların bölünmesi izleniyor ve iyi durumdalarsa eğer transferiniz gerçekleşiyor...
pko olan hastalarda nadirende olsa overlerin aşırı uyarılması sonucu ohss gelişebiliyor böyle durumlarda transfer 2 ay ertelenebiliyor..
aklınıza takılan bişey olursa sormak istediğiniz yardımcı olabilrim..
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
bu arada kilo bazı hastalarda problem olabiliyor ama mesela bende 1.72 boy 90 kiloyum ama bi problemim yok kilo acısından versen rahat edersin demişti.. pko oldugu için vermedim o ayrı