2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Sezinimmmmmm kuzummmm cok cok gecmis olsun inan ne diyecegimi bilmiyorum seni korkutmus doktorun keske söylemeseymis sonradan hersey normal ciksada annesin sen yavrunu düsünüyorsun..onun icin endise ediyorsun ama inanki icin rahat olsun eger ciddi birsey olsaydi digerindede cikardi cok sükür o normal cikmis.ben hep dua edicem kuzum rabbim sagliklica hayirlica kucagina almayi nasip etsin elifcigi cümlemize insaallah.bütün yavrularimiz allaha emanet bunu hic unutma canikom ne olur üzülme elifcikte icerde üzülür biraz rahatlamaya calis

şimdi buldum aradım şeker arkadaşım tk korkum 3 haftada hep onun harektlerını dınlıcem canım sen nasılsın senın kontrolun ıymıydı acıklık varmı nasıl geçtı

Kizlar cok yakin bir arkadasim almanyada kadin dogum uzmanligi egitimi aliyor. Gecen hafta 5700 g agirliginda bir bebegi normal hatta dogal dogurtmuslar. Orada dogal dogumlar yayginmis. Bebegin salt kilosuna bakilmiyormus. Bebegin basi ve cati genisligi uyumuna bakiyorlarmis. Eger uyumluysa kac kilo olursa olsun normal dogurtuyorlarmis eger baska engel bir durum yoksa. Bir de hastanede epidural yerine gulme gazini cok yaygin olarak kullaniyorlarmis. Kadinlara veriyorlar gazi gule gule, stressiz korkusuz dogurtuyorlar anlayacaginiz :) keske bizim ulkemizde de boyle seyler olsa...
Güle güle doğurmak da ne değişik olur :)
BPD baş cevresı oluyor
FL bacak olcusunu lorım
altta yazıyor

Canım benimkinde o halde 4 hafta fark var. Benim
BPD 37w4d
FL 33w5d

iyi geceler arkadaşlar şimdı çıkıyorum benn yoruldum bugun çok biraz uzanayım hepinize teşkkur ederım destegınıze hakknızı helal edın ılgılendınız

Kizlaar bende bugün doktordaydim alttan muayene etti ebe..bebegimi göremedim ama nstye baglandim hersey yolunda dedi sanci fln yok gelmeye hic niyeti yok kuzumun..olsun hayirlica sagliklica gelsinde bütün yavrularimiz gec olsun bisey olmaz..neyse doktoruma akintimi ve ic camasirimin su gibi oldugunu söyledim bakti su sizintisi yokmus cok sükür ama fitil verdi akintim kokulu fln diye her ihtimale karsi birde demir hapi verdi demir eksikligi varmis bakalim haftaya cuma tekrar gidecegim yine alttan muayene olcam aciklik fln yokmus bu arada
Benimde sancı falan yok canım. Cocuk inmiş ama sancıdan eser yok. Artık bizimkiler bekleyecek son gunünü galiba.
Çok sağol cnm evt çok seviyorum örgüyü adlında okadar kolayki sende yaparsın:)))
Biraz da useniyirum öğrenmeye sanırım canım.

bende kullandım ama bende öle bişey olmadı, ölçüyü fazla koymuş olabilir misin cnm benim ben yarım ölçekle yıkadım malum leke yok, bide ütülemedim kıyafetlerini bi tek ağız bezini ütüledim, diğerlerini de ütülemek gerekir mi ki? herkes neden ütülüyor??
Bende bugun hepsini ütüledim. Hijyenik olsun diye.
Hacı Şakir granullu de kurulduktan sonra kokmuyor. Bende yumuşatici kullanmadım.

canım zaten sabun olduğundan çok hafif kokuyor ve hemen uçuyor. birde kullandığımız sabun, deterjan olmadığından zaten yumuşatıcı kullanmaya gerek olmuyor cnm, sabun yumuşacık yapıo zaten :)
Yumusaticiyi iletide kullanmak gerekir mu?
bunlar mm değeri canım bırde bunların yanında hafftalar yazıyorr onlarıda yazarsan daha net karşılaştrcam
benım bpd bu baş ölcusu 90.8

Canım benimkinin kafası buyuk demişti Dr. Ama simdi sen deyince benimkinin kafası cok buyuk o zaman.
Tekrar hafta olarak yazıyorum.
Normal gunüm 35w6d
Kilo 2594 35w0d

BPD 37w4d
OFD yazmıyor
HC 35w5d
AC 35w2d
FL 33w5d

Benim bebegin kilosu da ileti gidiyordu geri kaldı. Önceki kayıtlara bakmadım ne kadar diye.

canım 38 im ben .şeker de yok ama genetik galiba annem de böyle doğum yapmış yani iri olmusuz .ama sadece doğum için geçerli sonra incecik dal olduk 3 kardeş
Saglikli sihhatli olsunlar da insallah. Gerisi onemli degil.
ewt canım benimde yavaşlamam lazım bişey yapmıcam, oturcam diorum yine duramıyorum. benimde inş. senin gibi ilerler. bebek biraz daha kilo alsın istiyorum.servikal uzunluğu söledimi sana
Yok canım söylemedi. Ama mutlaka dikkat et kendine ve yavaşla.
jasmıncımmm ınan ölçümler geldıkçe rahataladım demekki aradkı farklar normalmışşşş derın bır ohh çektım şuan

Canım icin rahat olsun. İnsallah hepimiz saglikli bir sekilde kucağımıza alırız evlatlarımızı.
Benim Dr hic birsey demedi bu konuda bana. Sadece kafası biraz buyuk digum zor olabilir dedi.
Simdi bende taktım bak 4 hafta cok mu diye. Ama kardeşimin kafası da büyükmüş doğduğunda. Normalde bizim ailede hepimiz çok uzunuz boyu da uzun olması gerekir bizimkinin.
Neyse bende icimi rahatlatayım. Cok fazla sey biliyoruz ve kafamız karışıyor.
Sana da Allah rahatlık versin canım.

Siyi geceler hanımlar
Bugün Dr gittik kızımın gelişimi gayet iyiymiş
Suyu da iyiymiş sadece bebişimin eşi yaşlanmaya
Başlamiş galiba normalmiş merak ettim Dr normal
Dedi normal mi kızım 2843 grm olmuş bende 1 haftada
1 kilo almışım:1::1:böyle giderse 20 kapatacağım:1::1:
Haftaya tekrar kontrol var artık haftada 1 gideceğim nst ye
Gireceğim.....

Sezinciğim gecmiş olsun CNm ama bence herşey yolunda
Ayrıca neredeyse her bebekte kordon boyunda oluyormuş
Önemli olan ikinci kez dolanmaması CNm Dr bügün kordona
Baktı ve bir kere dolanması normal dedi.

demekki yalniz degilmisim bende sevindim :-) cnm benim ara ara bu buz yeme takintim oluyo doktor demir ve kan eksikliginden demisti hamilelikten once bes tane igne verdi gecmisti simdi yine basladi galiba bi yerlerim gene igne istiyo:-)
Evet bende de Demir eksikliği çıktı .. Ay vicdanım hiç rahat değil benim inşaAllah bir şey olmaz

Sezincim birde simdi gecen haftaki sonuclarıma baktım 1mm bile farklı ölçseler sonuclar cok farkediyor.
Benim gecen haftaki sonuclarım bu sekildeymis. 34+5 iken
BPD 91.62 37w1d
HC 325.81 37w0d
AC 297.46 33w5d
FL 66.81 34w3d

35+6 ise
BPD 92.37 37w4d
HC 317.23 35w5d
AC 313.36 35w2d
FL 65.26 33w5d

Bu durumda FL ve HC kısalmış oluyor. Ama böyle birsey mümkün degil.
Sonuçta mm hesaplar onemli oldugu icin yanlis da çıkabiliyor.
Zaten sonucların yanında "Range" yazıyor. O aralikta olması normal kabil ediliyor.
Benimkinde gecen haftaya dun arasında 1.5 mm fark var yaklaşık 1 hafta fark ediyor.

Kısacası takmayalım arkadaslar. Dua edelim bol bol.

Siyi geceler hanımlar
Bugün Dr gittik kızımın gelişimi gayet iyiymiş
Suyu da iyiymiş sadece bebişimin eşi yaşlanmaya
Başlamiş galiba normalmiş merak ettim Dr normal
Dedi normal mi kızım 2843 grm olmuş bende 1 haftada
1 kilo almışım:1::1:böyle giderse 20 kapatacağım:1::1:
Haftaya tekrar kontrol var artık haftada 1 gideceğim nst ye
Gireceğim.....

Sezinciğim gecmiş olsun CNm ama bence herşey yolunda
Ayrıca neredeyse her bebekte kordon boyunda oluyormuş
Önemli olan ikinci kez dolanmaması CNm Dr bügün kordona
Baktı ve bir kere dolanması normal dedi.
Canım bence gayet guzel bebeğinin kilosu. Epey bi ilerledi bebegin maasallah. Demek yediklerin yaradı. Bende pekmez tahine başladım ama benimkinin gelişimi azaldı sanki. 1 haftada 100 gr almış bende simdi beslenmeme daha bir dikkat etmeye çalışıyorum. Gerçi saglikli olsun da kilo onemli degil. Daha kolay olur dogum.

günaydın anneler....
bugün nasılsınız?pazartesi günü tekrar kontrolüm var geçen hafta en son eylülün 25nde sezaryen yaparım demişti sanırım bu kontrolümde kesin tarih verir çok heyecanlıyım:nazar:

günaydın annelerrr ve bebişleri hafta sonu babamız uyuyobiz erkenden kalktık ..gecede sık sık wc ye çıktık ....kaliteli bir uyku olmadı ama gündüz uyumuştuk baya ...neyse sabah sabah sodaya dayandım mide ekşimesi geçer inşallah şu salı günü gelsede bebişimizi görsek :45:

Günaydın herkese
Q
kaç haftalıksın canım detaylıda kordon sıkıyomu dıye baktrdı kan dolaşımını ektılıyomu dıye

Benim 33. Haftamın sonu
Bebek iyi dedi kan dolaşımından falan bahsetmedi ama kordon çözülmezse sezeryan olucam o kadar
Bu arada 3 bebekten birinde oluyomuş bu dolanma
İnşallah sağ salim alırız kucağımıza

kızlar hepinizden ayrı ayrı kasılma ve sancı tarifi istiyorum :) ya ben de dün gece sancılandım sanırsam ama aynı bağırsak ağrısı gibiydi hafif hafif bacaklara vuran bi ağrı.. arada bir de rahim kaslarımda hissettiğim bi gerilme.. sizdekiler nasıldı?

ay evet canım ya konulmuştuk bak unutmuşum.. ya çok kilo almasın zaten normal olsun kilosu ve sağlıklı olsun yeter minnakın üzülme :( erken doğum bizim gibi şekeri olanlar için riskliymiş biliyosun dimi :( ciğer gelişimi daha geç oluyomuş bebeklerin..

eşine deki bu seni baba yapmak için feda ettiğim 90-60-90 vücudum :) ne kadar fedakarım :p
canım tarif etmeme gerek yok sen aynen benim yaşadıklarımı tarif etmişsin zaten

evt canım kanala girmesi doğum belirtilerinden ama bazen göbek aşağı inmedende doğum başlayabiliyor

benim karnım yüzüme bakıyor ama bebek aşağıda onla pek ilgisi olduğunu sanmıyorum benimki de top gibi ve kalkık

Günaydınnnnnnnnnn kızlarrrrrrrrr... Hepimiz için güzel bir haftasonu olsun inşallahhh :21:
Dün doktoruma tahlil sonuçlarını gösterdim, akıntı ve korku için fitil verdi.. mixovul fitil kullanan var mı aranızda.?
bir de krem yazdı, kaşıntı olduğu zamanlarda kullan dedi..
Bu arada doğumda özellikle benim getirmem gereken şeyler neler diye sordum, gecelik ve hasta bezi mutlaka olmalı dedi hemşiresi..
Doğumdan sonra devamlı kontroller olduğu için genellikle hastaneler gecelik giyilmesini uygun görüyolarmış.
Dün giremediğim için haberlerden haberim yok :1: var mı yeni gelişmeler ?

Marie Mongan’ın HypnoBirthing kitabında bu ön hazırlık kasılmaları için kısaca şöyle diyor:

Doğum öncesi alıştırmaları

Bebeğinizin doğumu yaklaşırken doğanın size, doğumun neye benzediğine dair bir mesaj göndermesi hiç de sıra dışı değildir. Bu erken kasılmalar size doğumun başladığını düşündürtebilir. Ancak bu kasılmalar rahim ağzını açmaya yeterli değil, ancak doğanın, sizi doğuma hazırlamak için verdiği bir fırsattır.

Gerçek doğumun aksine, bu kasılmalar gelişigüzeldir. Her bir kasılmanın süresi birbirinden farklıdır.

Bu tür kasılmaları yaşadığınızda uzanmanın, ya da pozisyon veya hareket değiştirmenin işe yaradığını görürsünüz. Öte yandan, bu tür kasılmalar gün boyu beş dakikada bir aralıklarla da gelebilir, ancak bu düzen de yanıltıcıdır.
…
Bu “doğum alıştırmaları”nın, özellikle de uzun süreli olduğunda sinir bozucu olabilmekle birlikte, yaklaşan doğumunuzun habercisi olduğunu unutmayın ve heyecanınıza gölge düşürmesine izin vermeyin.

Günaydınnnnnnnnnn kızlarrrrrrrrr... Hepimiz için güzel bir haftasonu olsun inşallahhh :21:
Dün doktoruma tahlil sonuçlarını gösterdim, akıntı ve korku için fitil verdi.. mixovul fitil kullanan var mı aranızda.?
Bu arada doğumda özellikle benim getirmem gereken şeyler neler diye sordum, gecelik ve hasta bezi mutlaka olmalı dedi hemşiresi..
Doğumdan sonra devamlı kontroller olduğu için genellikle hastaneler gecelik giyilmesini uygun görüyolarmış.

günaydın cnm bana da verdi ama ben fitil zararlı değilmi zaten kasılmam var deyince zararlı değil 2 tane kullan dedi. ama doğuma bir etkisi yok mantarın bebeğe de zararı yok fitili sadece rahatlaman için veriyorum dedi ben de o zaman kalsın kullanmıyım dedim. zeytinyağı sürdüm dün kaşıntım kalmadı ama akıntı var tabi..

günaydın canım bende salı günü danışacam akıntı olayına kaşıntı gitti ama akıntı oluyoo valla hasta bezi götürecez demek hımm sezeryan olacam ben lazım gerçekten bebişigördünmü kilosu falan ne olmuşşş

günaydın cnm bana da verdi ama ben fitil zararlı değilmi zaten kasılmam var deyince zararlı değil 2 tane kullan dedi. ama doğuma bir etkisi yok mantarın bebeğe de zararı yok fitili sadece rahatlaman için veriyorum dedi ben de o zaman kalsın kullanmıyım dedim. zeytinyağı sürdüm dün kaşıntım kalmadı ama akıntı var tabi..
bende hem kum, hem idrar yolu enfeksiyonu, hem akıntı hem de koku var elifim.. çok rahatsız olmaya başlamıştım.. bir de son zamanlarda o bölgede şiş gibi bi dolgunluk vardı, enfeksiyondan dolayı olduğunu söyledi.. bu yüzden kullansam bende biraz rahatlarım sanırım.. dün bebişin 5li taşıma setini ve kapı süsünüde aldık ama baya yorulmusum farketmeden. üstüne kasılmalarda eklenince mahvoldum.. :) sen nasılsın, geçiştirebiliyomusun sancıları ?

günaydın canım bende salı günü danışacam akıntı olayına kaşıntı gitti ama akıntı oluyoo valla hasta bezi götürecez demek hımm sezeryan olacam ben lazım gerçekten bebişigördünmü kilosu falan ne olmuşşş
benim sivilcelenme olduğu için kaşınıyodu canımcım, akıntıdan dolayı bi kaşıntım olmadı şükür. ama mutlaka sor sonradan kokuda başlıyo.. benden gecelik istedi cnm, normalde de sezeryanda da kullanışlı oluyomuş. bebişi görmedim cnm 2 hafta sonra kontrolüm var, o zaman görücez sanırım. doktorumun bu sıra ameliyatları vardı, zar zor bi randevu ayarladım, hemen sonucları verdim ilaçları yazdırıp çıktım. senin doğum tarihin ne zamandı =)

Back
X