2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
günaydın herkese,

sling veya kanguru almayı düşünen var mı? özellikle slinglerin yenidoğan için faydalı olduğunu söylüyorlar. kolik ağlamalarına iyi geliyormuş. ben şu modeli almak istiyorum ama başka fikirlere de açığım :)

Neko Klasik Wrap Sling Neko Klasik Wrap Sling Tuniko.com

Kanguru pek tavsiye edilmiyor canım ben sling almayı düşünüyorum. Ama wrap değil, onu kullanması çok zor olur gibime geliyor, youtube dan çok video izledim ama cesaret edemedim. Ben ring sling almayı düşünüyorum. Kardeşim şuan amerikada o bakıyor bişiler oradan çünkü inanılmaz fiyat farkları var. Mesela burada 33 TL olan avent in tek suluğu orada ikili olarak 8 dolara satılıyor. 21inde gelecek, bulur da alırsa resmini koyarım eğer beğenemezse unnadoda sık sık çıkan babaslinglerden alıcam 94 TL.

Bu arada slimgomom diye bir site var o çok detaylı bilgiler veriyor slinglerle alakalı bir bak derim..

selam kızlar, şimdi geldik doktordan.. nst de sancı çıktı yine:( istirahat verdi doktor haftaya yine çıkarsa magnezyum falan yazarız dedi.. 3 hafta daha dayanmalısın, 3 haftadan önce gelmese iyi olur bebiş dedi :( inşallah anası gibi sabırsız olmaz benim kuzum..

doğum şekli hakkında konuştuk biraz, tabiki şimdiden belli olamayacığını söyledi ama bu sancılar erken doğumu tetiklerse, plasentanın aşağıda olduğu göz önüne alınırsa ve de bebişin şimdiden 2770gr olduğu düşünülürse sezeryan ihtimalin yüksek dedi..

bende hamilelik şekeri var diyet yaptığım halde bebiş bu kiloda yapmasan 7 kilo doğar dedi doktor ya :) meşhur olursun televizyonlara çıkarsın diye de takıldı..

hayırlı olsun gününz belli olmuş cnm sağlıkla kucakla inş kızını bnmde sezeryan olucak zorunlu günlerimiz yakın seninle sanırım banada o günlerde vericek cumartesi belli olucak inş

sağol canım amin inşlh..senin içinde hayırlısı olsun inşlh...

Hadi hayırlısı olsun. Gun belli olunca daha bir heyecan artıyordur herhalde.
Bu arada maasallah kızına. Günlerimiz aynı ama bizimki gecen hafta 2400du. Seninki 3u gecmis. Ondan once alacak demek Dr.

sağol canım evet çok heycanlı geçmiyor zaman..kilosu iyi maşallah ama doğduğunca 300 gr ma yakın düşük çıkma ihtimali çok oluyormuş...etrafımdakiler öyle dyor..kilodan değilde benim tansiyonumdan dolayı erken biraz..ben zaten çok kilolu bebek istemiyorum zayıf olsun sağlıklı olsun ben çok çektim çekiyormda kilodan aynı şeyleri oda çekmesin...]

geçmiş olsun canım yaa.. ne kadar güzel ama bilinçli davranarak gittin ve sana çok çok teşekkür ederim ki beni de idrar tahlili yatırmaya sen sevkettin. Randevu aldım ben de yarın sabah gideceğim doktora, şikayetlerimi söyleyeceğim idrar tahlili yazmasını isteyeceğim.
Sana çok çok çok teşekkürler...
teşekkürler cnm :)
birbirimize yardımcı olabilmek için burdayız, nickini göremeyince mesaj atmayı düşünmüştüm ama aynı anda sende konuya cevap yazınca okuyacağını bildim :)
Son haftalarda hep bu problemlerin arttığını okurdum, ben hep takip ediyorum hafta hafta.. bir süredir bende de şikayetler başladı, geçen hafta kontrolde sormayı unutmuşum, bebişi görünce böyle oluyorum hep.. mutlaka unuttugum bişiler çıkıyo :) en iyisi dedim kendim bi bakıyım olmazsa doktoru ararım.. iyi ki de öyle yapmısım, benim genetikten gelen böbrek tası sorunum vardı zaten, gebelikte hiç bakılmamıştı. şimdi kum olarak bana geri döndü :) şükür ki günlerce inletmedi beni, cok berbat bi durumdur o da, rabbm kimseye vermesin.. Elimizde imkan varken gidip tedavimizi olalım, bebişlerin gelmesine az kaldı Allah'ın izniyle, pür dikkat kesildim :)
Bugün kan vericektin yanlış hatırlamıyosam, onu ne yaptın ?

Arkadaşlar 3 hafta önce bebek odamız kuruldu. Boya kokusu 2 hafta da geçer dediler ama 3 hafta oldu azalmadı bile. Geçen perşembe ortalıkta durmasınlar diye bebeğimin kıyafetlerini yerleştirmiştim içine 1 haftada onlar bile boya kokmuş. Halbuki camlar hep açık havalandırıyorum. Böyle giderse kıyafetleri yıkayıp ütülememin bir faydası olmayacak. Bebekçiği boya kokulu kıyafetlerle heder edicem...

Bir çaresini bilen varsa paylaşır mı ???

teşekkürler cnm :)
birbirimize yardımcı olabilmek için burdayız, nickini göremeyince mesaj atmayı düşünmüştüm ama aynı anda sende konuya cevap yazınca okuyacağını bildim :)
Son haftalarda hep bu problemlerin arttığını okurdum, ben hep takip ediyorum hafta hafta.. bir süredir bende de şikayetler başladı, geçen hafta kontrolde sormayı unutmuşum, bebişi görünce böyle oluyorum hep.. mutlaka unuttugum bişiler çıkıyo :) en iyisi dedim kendim bi bakıyım olmazsa doktoru ararım.. iyi ki de öyle yapmısım, benim genetikten gelen böbrek tası sorunum vardı zaten, gebelikte hiç bakılmamıştı. şimdi kum olarak bana geri döndü :) şükür ki günlerce inletmedi beni, cok berbat bi durumdur o da, rabbm kimseye vermesin.. Elimizde imkan varken gidip tedavimizi olalım, bebişlerin gelmesine az kaldı Allah'ın izniyle, pür dikkat kesildim :)
Bugün kan vericektin yanlış hatırlamıyosam, onu ne yaptın ?

Dün gece hiç uyuyamadım genel bir rahatsızlık oldu hiç böyle olmamıştı. Böyle oluca da sabah kalkamadım. 9-10 arası alıyorlar kanı ya kalkıp da gidemdim.. Yarın nasıl olsa doktora gideceğim, onu da hallederim diye düşündüm. Bende kum-taş vs yok ama kuzenim çekiyor nasıl birşey olduğunu biliyorum. Bu seferlik şanslıymışsın gerçekten. Hatta kuzenimin doktoru böbrek taşı döküyorsan normal doğumdan korkma demişti kuzenime :) En kısa zamanda iyileşmeni diliyorum...

Kanguru pek tavsiye edilmiyor canım ben sling almayı düşünüyorum. Ama wrap değil, onu kullanması çok zor olur gibime geliyor, youtube dan çok video izledim ama cesaret edemedim. Ben ring sling almayı düşünüyorum. Kardeşim şuan amerikada o bakıyor bişiler oradan çünkü inanılmaz fiyat farkları var. Mesela burada 33 TL olan avent in tek suluğu orada ikili olarak 8 dolara satılıyor. 21inde gelecek, bulur da alırsa resmini koyarım eğer beğenemezse unnadoda sık sık çıkan babaslinglerden alıcam 94 TL.

Bu arada slimgomom diye bir site var o çok detaylı bilgiler veriyor slinglerle alakalı bir bak derim..

aslında ben de babaslingi baya araştırdım ama o da tek omuza yükleniyor diye nasıl olur bilemedim. çünkü pek yapılı bir insan değilim zaten ve kronik bel omuz ağrılarım var. wrap slingler iki omuza eşit yük dağıttığı için daha iyi olur diye düşündüm. söylediğin siteye bir bakayım teşekkürler.

günaydın kızlar anneler napıyorsunuz bakalım bız ıyız kombımız bozuldu servısını beklıyoruz :1: tv de trt 1 anne elimi tutsana programını ızlıyoz acaba bızım bebıslerımızde bu kadar buyuyrmu sızce :1::1:
günaydın cnm, Allah'ın izniyle bizlerde yaşıcaz inşallahhhh :)

selam kızlar, şimdi geldik doktordan.. nst de sancı çıktı yine:( istirahat verdi doktor haftaya yine çıkarsa magnezyum falan yazarız dedi.. 3 hafta daha dayanmalısın, 3 haftadan önce gelmese iyi olur bebiş dedi :( inşallah anası gibi sabırsız olmaz benim kuzum..

doğum şekli hakkında konuştuk biraz, tabiki şimdiden belli olamayacığını söyledi ama bu sancılar erken doğumu tetiklerse, plasentanın aşağıda olduğu göz önüne alınırsa ve de bebişin şimdiden 2770gr olduğu düşünülürse sezeryan ihtimalin yüksek dedi..

bende hamilelik şekeri var diyet yaptığım halde bebiş bu kiloda yapmasan 7 kilo doğar dedi doktor ya :) meşhur olursun televizyonlara çıkarsın diye de takıldı..
hosgeldin cnm, maşallah minişe :nazar:
benim doktorumda geçen hafta aynısını söyledi, 3 hafta sonra görücem seni tekrar.. sakın doğurayım deme dedi :)
bana değilde bebişe söyleseydi daha iyi olurdu aslında :) ben daha nst ye bile girmedim.. Ama hep diyorum kritik zamanları atlattık şükürler olsunki.. hem en doğrusunu Allah bilir, biz sadece doğru zamanda, hayırlısıyla ve sağlıcakla gelmeleri için dua edelim..

Ya doktorlar biraz abartıyor canım ya 6. ayımda 4kg birden aldım. Doktorum resmen fırçaladı böyle giderse 20 kg daha alırsın hamileliğinin sonuna kadar, emzirirken diyet yapamazsın, kiloluyum der kiyafet almazsın geçirirsin üzerine bir eşofman forma gibi olur bu sefer depresyona girersin vs vs dedi, zaten beni o an depresyona kendi soktu. Bugün 34. haftam bitti 6 aydan bu yana 3 kg aldım. Seninle aynıyız zaten :) Benim tercihim normal doğum, eğer ki doktorum çatın dar, bebek kilolu başı büyük o yüzden sezaryan olmalısın derse doooooğru başka bir doktora daha soracağım :) tabi ki tercih meselesi...

Dün gece hiç uyuyamadım genel bir rahatsızlık oldu hiç böyle olmamıştı. Böyle oluca da sabah kalkamadım. 9-10 arası alıyorlar kanı ya kalkıp da gidemdim.. Yarın nasıl olsa doktora gideceğim, onu da hallederim diye düşündüm. Bende kum-taş vs yok ama kuzenim çekiyor nasıl birşey olduğunu biliyorum. Bu seferlik şanslıymışsın gerçekten. Hatta kuzenimin doktoru böbrek taşı döküyorsan normal doğumdan korkma demişti kuzenime :) En kısa zamanda iyileşmeni diliyorum...
sağol cnm sende de bi sorun çıkmaz inşallah.. :)
anladım cnm öylesi de iyi olmuş hepsini birden halledersin.. artık rahatsızlık olmazsa olmaz bi hale geldi, psikolojik bir sıkıntı bile insanı huzursuz edip duruyo.. taş konusunda banada hep derdi doktorum, böbrek sancısı doğum sancısı gibi bişeydir, doğumda fark olarak tek taraflı değil komple yayılmış olarak hissedersin o kadar diye :)

günaydın cnm, Allah'ın izniyle bizlerde yaşıcaz inşallahhhh :)

hosgeldin cnm, maşallah minişe :nazar:
benim doktorumda geçen hafta aynısını söyledi, 3 hafta sonra görücem seni tekrar.. sakın doğurayım deme dedi :)
bana değilde bebişe söyleseydi daha iyi olurdu aslında :) ben daha nst ye bile girmedim.. Ama hep diyorum kritik zamanları atlattık şükürler olsunki.. hem en doğrusunu Allah bilir, biz sadece doğru zamanda, hayırlısıyla ve sağlıcakla gelmeleri için dua edelim..

inşallah canım:1::1::1::1::9::9::9:

Hadi hayırlısı olsun. Gun belli olunca daha bir heyecan artıyordur herhalde.
Bu arada maasallah kızına. Günlerimiz aynı ama bizimki gecen hafta 2400du. Seninki 3u gecmis. Ondan once alacak demek Dr.

sağol canım evet çok heycanlı geçmiyor zaman..kilosu iyi maşallah ama doğduğunca 300 gr ma yakın düşük çıkma ihtimali çok oluyormuş...etrafımdakiler öyle dyor..kilodan değilde benim tansiyonumdan dolayı erken biraz..ben zaten çok kilolu bebek istemiyorum zayıf olsun sağlıklı olsun ben çok çektim çekiyormda kilodan aynı şeyleri oda çekmesin...]
benim de27 si inşallah..sezeryan olacağım ben de..epidural sez.düşünüyorum..ancak anestezi dr uyla da konuşmak istiyorum..nasıl olcak çok heyecanlıyım ben de..bu arada kadın doğum servisine gidp odalara da baktım...senin de epidural mi olacak canım drunla konuştın mu?
Arkadaşlar 3 hafta önce bebek odamız kuruldu. Boya kokusu 2 hafta da geçer dediler ama 3 hafta oldu azalmadı bile. Geçen perşembe ortalıkta durmasınlar diye bebeğimin kıyafetlerini yerleştirmiştim içine 1 haftada onlar bile boya kokmuş. Halbuki camlar hep açık havalandırıyorum. Böyle giderse kıyafetleri yıkayıp ütülememin bir faydası olmayacak. Bebekçiği boya kokulu kıyafetlerle heder edicem...

bence en azından beşik geldi şükretmelisin canım ..ben yaşadığım yerde istediğim gibi bulamadım..internetten aldım..daha yapım aşamasında yapılacak da gelicek de kokusu çıkacak da uzun iş ve 2 haftam kaldı sadece doğumuma..
idare edicem artık hepsiburadan reflü yastığı almıştım..yastık değil yatak mübarek..onunla idare ederim.geç olsun da güç olmasın diyorum..neyse sağlıkla kucağımıza alalım da bunlar ufak şeyler geçer gider...

Kızlar bize musade, birazdan yemek yicez, sonrada bebişin dünkü yıkadığım battaniyelerini felan ütülicem. ütü işinden de kurtulmuş olucam doğuma kadar :) tabi canım istemesse yine buralarda olurum zaten :))

yok canım yaa, ne mümkün hazırlanıp işe geldim zaten sabah normal kalkış saatim o benim işe gelirken:ssz:

günaydın, evet biraz zor oluyo bu haliyle insanın çalışması seni çok iyi anlıyorum ama ne yapalım herşey sonrası için:52:bak benim bitmek üzere inşallah salı günü raporumu kapattırcam ve evde olcam bende yayılcamm:24:

ben de rapor alıcam artık hiç çalışmak istemiyorum :(

günaydın herkese,

sling veya kanguru almayı düşünen var mı? özellikle slinglerin yenidoğan için faydalı olduğunu söylüyorlar. kolik ağlamalarına iyi geliyormuş. ben şu modeli almak istiyorum ama başka fikirlere de açığım :)

Neko Klasik Wrap Sling Neko Klasik Wrap Sling Tuniko.com
kanguru alırken bebeğin bacaklarının direkt aşağıya doğru sallanmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. bebeğin bacak yapısı bozulmasın diye..anne kendi kucağında taşıyormuş gibi bacakların öncelikle 180 derece açık olmasını sağlayan, sonra dizlerden aşağıya sallanan kanguruları öneririm. ayrıca birçok kanguruda yükler tamamiyle annenin omuzlarına hatta tek omuza bindiriliyor. bu da anne için sakıncalı. kanguruda bel desteği de olması gerekiyor. özellikle bel fıtığı gibi rahatsızlığı olan anne adayları dikkat etmeli. bunları düşünürsek en güzel ürün ergo baby amerika menşei olanı ve hepsiburada.com'da 212 tl gibi uçuk bir rakam. ama onunla aynı özelliklere sahip gittigidiyor' dan şu ürünü alabilirsiniz. ANAKUCAĞI BEBEK TAŞIYICI KANGURU KAÇIRILMAZ!!!!! GittiGidiyor'da 92629643 fiyatı 90 tl.

ben hem baby sling (BANZE BABY SLING ANAKUCAĞI BEBEK TAŞIYICI GittiGidiyor'da 93579349) aldım hem de yukarıda linkini verdiğim kangurudan aldım. tavsiye ederim. hem bebek hem de anne sağlığı düşünüldüğünde alınabilecek bir ürün. slingi ilk 4-5 ay filan kullanırım. sonra da 3 yaşına kadar diğer kanguruyu kullanabilirim diye düşünüyorum inş.. Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inş.

Slm kızlar.bende Dr son konuşmamda sezaryen demişti.25-30 arası tam tarih ayarlamadık.şimdi belden iğne oluyoruz ya spinal ya da epidural.ben normalde kalçamdan iğne olurken huylanıyorum.yani iğne girince kendimi bi tık içeri çekiyorum:9:zaten belimden de hep huylanırım.ya o iğne de kıpırdarsam :18::18:çok korkuyorum yaa.ya komple de uyuşturulmak istemiyorum.:14::14:korkmaya başladım:18::18:

arkadaslar 36+2 gunlugum. stres oldum sizi uzmek istemedigimden bahsetmedim hic. ben vajinismusu yenmeden hamile kaldim. normal dogum yapmak istiyorum ama hem dogum sirasinda hemde sonrasinda sorun yasarmiyim die korkuyorum. drmla konustum cati muayenesi yaparim kaslarin izin verirse normal olur dedi ama ben cati adini duyunca stres oluyorum. cok arastirdim kafam allak bullak. bebegim pozisyonu nerdeyse 28 haftalikken falan aldi, hersey yolunda gibi. korktugum iki sey dogum sirasinda bebegime zarar gelirmi? n.dogumdan sonra vajinismus olayi dahada kabus olur mu? ufff bosu bosuna sezeryan olmak istemiyorum. Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin insallah. bilgisi olan, fikri olan, ne bileyim bi teselli istiyorum :/

ben de bu yazdıklarına 4 gözle cvp bekliorum,biz napıcaz:)

selam kızlar 5 dk uğrim dedim kociş dışarı çıkmışken malum evde bugünlerde ve ben nete giremiyorum doğru düzgün herkes iyidir umarım geçmişi okuyamadım..şimdi de çıkmak zorundayım evi toparlim bari aniden biri gelse ev berbat durumda zaten boya badana işleri de var hiç sevmem böyle işleri evi çok fena batırıyor ama bebiş gelmeden boyayalım dedik

canım dolap içi satılan kokular var hem güve gelmesin diye onlardan koyabilirsin o zaman miss gibi lavanta kokar:34:

bu arada yeni doktordan geldim. çok şükür bebeğim bu hafta da iyi kilo almış. 2800 gr olmuş. ama suyum azalmış. doktorum 38i görelim sonra hemen doğurtucam dedi. ben de zaten fazla beklemek istemiyorum. suni sancıyla doğumu başlatmak istiyordum. doktorum da aynı şeyi düşünüyor sevindim buna.. suyun bitene kadar bekleriz de dedi.
ayrıca ilk kızımı 2009 nisanda 2720 gr ve boyu 48 cm ile dünyaya getirmiştim. şimdi 4 yaş 4 aylık ve boyu uzun, kilosu yerinde maşaallah. görenler 6 yaşında filan zannediyor. yani bebeğin anne karnında kilo alıp almaması hiç önemli değil. sağlıklı doğsunlar yeter. 2 yaşına kadar anne sütü verdim. çikolata, cips, hazır yoğurt (meyveli yoğurtlar kesinlikle zararlı), hazır gıda gibi alışkanlıkları olmamasına dikkat ettim.
kiloya fazla takılmayın diye paylaşmak istedim sadece..

Back
X