aynen öyle herkes uzman kesilio işte, aslında başından beri hepsinin cvbını verdim takır takır altlarında kalmadım ama sanırım artık yoruldum asalaklara cvp vermektenherkes zaten doğum uzmanı oluyor bu herkesin kendi tercihi sen kimseye takılma ve bence yarına kadar doğumla ilgili konuşmamaya çalış hatta alsın eşin seni bi gezin tozun
bize en erken nasıl haber verebilirsen haber bekliyoruz inş herşey çok güzel olacak
Çatıdan korkuosan normali hiç düşünme sen canım, ben nasıl normal yapardım biliomusun anlamadan açılmam olmuş olsa doktora gittiğimde falan işte ozaman yapardım ama agrı acı bana göre deği.Canım bende çatı muayenesini olamadım korkudan. Dr. Sezeryan ol o zaman dedi. O kadar ağladım ki.cevre baskısı birazda.insankar sezeryan diyince yaaa dyor aciyorlar. Dediğin gibi her ikiside korkutuyor. Nornal doğumda da aklım kalıyor. Acaba yapabilirmiyim diye
spinal tamamen uyuşmakmı? Bizim doktor ondan hiç bahsetmedi bile sadece epiduralde anne ve bebk cok komforlu oluomuş bide bebişe hiç ilaç gitmiomuş oyuzden bunu seçtim benepidural canım, anestezistle bile konustuk cumartesi, testlerimizi bile yaptılar önden hazır olsun die, ama yaklaştıkça kendimi kötü hissediorum bide neden sez die bi çevre baskısı mevcut sanırım onunda etkisi buyuk canımın
Bn. Benim gibileri gormek guzel:)bende dogumu düşündük ce nefes alamıyorum sanki ..her gören normal dogum yap diyip duruyor bende okadar istiyorsanız bitane daha doğurun siz yapın diyorum ...sezaryen olan birini bulunca onlarca soru soruyorum..spinali önerdi herkes ama epidural mı spinalmi o konuda hala kararsızım ...daha karar vermedik..heyecan korku panik hepsi birleşti bi gun once bende bayağı bi ağlarım o kesin sezaryen videosunu da izledim Buda üstüne tuz biber oldu ((
insallah cnm..normal doguma cesaretin varsa ki keske bendede olsa çatı muayenesi cok rahat olur sana..ben sezaryen de takılacak sondadan bile korkuyorum benim gibi ödlegi yok heralde :)))
Gec bi odaya seyret onları arada da bagir çağır rahatla Allah kolaylık versin...
Kac haftalık bebek cnm?son haftalar sen yemesen bile onlar kilo alıyorlar icini ferah tut...
sen baglanmadınmı canım nts ye ıkı tane baslık var karnına koyuyorlar bıde bı alet var elıne verıyorlar hareket edınce bas dıye sonra gum gumm bebısının kalp atısını dınlıyosun ama sabıt bı sekılde yatmak sıkıyor ınsanıı bana havale gelıyo resmen
canım hayırlısı olsun hakkında allah yardımcın olsunn stres yapma canım ne guzel mutlu sona ulasıyorsun ınsallahh
evet yaa bızımkı baya panık yapacak gıbıme gelıyor benım esımın uykusu cok agırdır basında yarım saat ugrasırım uyandırmak ıcın bu aralar uyandırmak ıcın yenı bı formul buldummm askımmm uyannn doguruyorumm dıyorum hemen sıcrayıp kalkıyor gozlerı fal tası gıbı acılmıs bı sekılde
oglusum gecen hafta 3300 du canım kılosu ıyı bır hafta onden gıdıyor dedı
benım oglusumun kılo alımı felan ıyı 3 HAFTADA 1200 gr almıstı gelsımıde ıyı doktor sıkıntı yapma buyenle alakalı dedı kafam karsıtı ya allah bebıslerımıze saglık versın
aynen öyle herkes uzman kesilio işte, aslında başından beri hepsinin cvbını verdim takır takır altlarında kalmadım ama sanırım artık yoruldum asalaklara cvp vermektenSinemaya falan gidelim ya iyi fikir cunku baska bişeylere younlaşmam lazım benim bide sabah erkenden olsaydı çok güzel olcaktı ama ameliyathane müsait değilmiş bundada vardır bi hayır ne yapalım, hbr etçemkızlar size hayırlısıyla bi doğurayım
Çatıdan korkuosan normali hiç düşünme sen canım, ben nasıl normal yapardım biliomusun anlamadan açılmam olmuş olsa doktora gittiğimde falan işte ozaman yapardım ama agrı acı bana göre deği.
Yok cnm spinaldede belden uyuşturuyorlar.igne yapılıyor belden..epidural dede iğne yolu acik hep ameliyattan sonrada ordan ilaç gönderiyor lar..annemin rahmi alindida o epidural olmuştu ordan biliyorum..bende hangisinde ne kadar gec ağrı hissediliyorsa onu olmak istiyorum...ve de yarı uyanık olunca panik olurmuyum diye korkuyorumspinal tamamen uyuşmakmı? Bizim doktor ondan hiç bahsetmedi bile sadece epiduralde anne ve bebk cok komforlu oluomuş bide bebişe hiç ilaç gitmiomuş oyuzden bunu seçtim ben()offf ne bilim 30 unda kontrolüm var doktorumla konuşucam bakalım...
tavuklum başından beri hep sez istiodum korkudan ama artık herkesin yorum yapması, herksin bi fikrinşn olmasından yoruldum hamile olan teselli edilmasi gereken benim ama ben onları teselli ediorum bugunde artık saatine kadar netleşince benim doğum, musluklar gevşedi sabahtan beri ama buraya yazınca biraz rahatladımcullcan noldu cnm ya ben fransız kaldım..birden mi sezeryan kararı alındı nie stres yaptın bu kadar:26:
çok şükür canım allah bugunlerimizi aratmasın, birazda içimi boşaltıorum baya bi sıkmışım kendimi onu anladımcanım üzülme herşeyde bir hayır vardır sezeryan olan tek hamile sen değilsin ki çok şükü bebeğin de sen de iyisin sonuçta sağlık sıkıntısından değil senin seçimin o yüzden panik yapma yarın hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına herşeyi unutursun
cnm bende aynı dertten muzdaribim, sabahtan yazmıştım. hemde acayip keyifsizim, sanki adet olucak gibi hissediyorum kendimi.. ağrı sancı ve bebişin hareketleri... ne yapıcamı şaşırdım bende, randevumu yarına aldım. zaman geçsin diye bakıyorum.kızlar 1 saattir kızım coooooooooooooook fazla hareketli cok sert canımı acıtacak kadar sert hareketler yapıyo ve vajınama iğne batıyo gibi aniden bi acı hissediyorum kızımın hareketleri arasında kasılma tarzında 3 sn lık kısa kısa ama sık sancım da işteyim amam zor duruyorum tavsiyesi olan varmı
anestesiztin dediğine inan bence, çünkü arkadaşlarımdan duyduğum şeyler çok güseldi. içeride onları bekleyen ekipler, doktorları,ebeleri.. o kadar güzel anlatıyolarki bende ki sezeryan korkusu azaldı epey.. sende güzelce doğurucaksın hiç merak etme.. en kısa zamanda da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :)çok saol canım inşallah bende güzel güzel atlatırım, anestezist korkmana gerek yok içerde ( ameliyatheneden bahsedio burda ) çok güzel bi ortam var yarım satte en güzel anı yaşayıp çıkacaksın dedi bakalım görcez
yok cnm bağlanmadım hiç, randevum var yarın bağlanırım sanırım. bende dediğin gibi bunalırım öyle ama mecburen katlanıcam o zaman..sen baglanmadınmı canım nts ye ıkı tane baslık var karnına koyuyorlar bıde bı alet var elıne verıyorlar hareket edınce bas dıye sonra gum gumm bebısının kalp atısını dınlıyosun ama sabıt bı sekılde yatmak sıkıyor ınsanıı bana havale gelıyo resmen
senien de bu gidişinde alır canım nstye zaten ilk kez 35 bitince alıyorlar nstye doktorum öyle demişticanım benim sen ve bebişin iyi olduktan sonra bu durum dert edilcek bişey değil. bebişini kucağına aldığında dünyalar senin olucak eminim. hiç aklına bile gelmicek bu halin. karşı komşunun kızı sezeryana gitti, bi anda suyu gelince mecburen almışlardı. beni doğumhaneye aldılar youtube dan da istediğim müziği açtılar öyle girdim çıktım hiçbişey anlamadım, sanki yatıp geldim dedi :)) Allah büyüktür, o gücü kuvveti verir emin ol, dua et, bizimde dualarımız seninle, sonrada doğum hikayeni okuruz ne güzel :)
çok sağol canım, extra bi hazırlığa gerek yok o zaman. benide yarın alır büyük ihtimalle, karnımda sancı var ve geçtiğinde sanki alt yanım boş gibi hissediyorum. bakalım ne olcak. Allahım hepimize hayırlısını versin inşallah :)
kızlar 1 saattir kızım coooooooooooooook fazla hareketli cok sert canımı acıtacak kadar sert hareketler yapıyo ve vajınama iğne batıyo gibi aniden bi acı hissediyorum kızımın hareketleri arasında kasılma tarzında 3 sn lık kısa kısa ama sık sancım da işteyim amam zor duruyorum tavsiyesi olan varmı
İki günümü aldı sadece CNm
Ben çok seviyorum yün dantel
İşlerini
aynen öyle herkes uzman kesilio işte, aslında başından beri hepsinin cvbını verdim takır takır altlarında kalmadım ama sanırım artık yoruldum asalaklara cvp vermektenSinemaya falan gidelim ya iyi fikir cunku baska bişeylere younlaşmam lazım benim bide sabah erkenden olsaydı çok güzel olcaktı ama ameliyathane müsait değilmiş bundada vardır bi hayır ne yapalım, hbr etçemkızlar size hayırlısıyla bi doğurayım
Çatıdan korkuosan normali hiç düşünme sen canım, ben nasıl normal yapardım biliomusun anlamadan açılmam olmuş olsa doktora gittiğimde falan işte ozaman yapardım ama agrı acı bana göre deği.
Yok cnm spinaldede belden uyuşturuyorlar.igne yapılıyor belden..epidural dede iğne yolu acik hep ameliyattan sonrada ordan ilaç gönderiyor lar..annemin rahmi alindida o epidural olmuştu ordan biliyorum..bende hangisinde ne kadar gec ağrı hissediliyorsa onu olmak istiyorum...ve de yarı uyanık olunca panik olurmuyum diye korkuyorum()offf ne bilim 30 unda kontrolüm var doktorumla konuşucam bakalım...
he anladım aynen ole anlattı epidurali, sonrasındakiağrılarınıda en aza indircez ki rahat bi hastane süreci geçir dedi, sende epi seç ozaman şeker hemen ağrıyı dindiriolarmış olursa eger, konuş doktorunla insan konuşunca çok rahatlıo, ben açık açık hepsini konuştum saçma sapan şeyleri bile sordum mesela duş alma,makyaj,oje hepsini sordum aklımda bişey kalmadı, inşallah güzelce atlatırız
evet sez olupta memnun olmayan yok etrafımda onları düşünüp rahatlıorum bende inşallah esprili bi ortam vardır yoksa gerilirim bencnm bende aynı dertten muzdaribim, sabahtan yazmıştım. hemde acayip keyifsizim, sanki adet olucak gibi hissediyorum kendimi.. ağrı sancı ve bebişin hareketleri... ne yapıcamı şaşırdım bende, randevumu yarına aldım. zaman geçsin diye bakıyorum.
anestesiztin dediğine inan bence, çünkü arkadaşlarımdan duyduğum şeyler çok güseldi. içeride onları bekleyen ekipler, doktorları,ebeleri.. o kadar güzel anlatıyolarki bende ki sezeryan korkusu azaldı epey.. sende güzelce doğurucaksın hiç merak etme.. en kısa zamanda da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :)
yok cnm bağlanmadım hiç, randevum var yarın bağlanırım sanırım. bende dediğin gibi bunalırım öyle ama mecburen katlanıcam o zaman..Nst de bişey yok be canım ben sayısını unuttum artık o derece cok oldu bebişin hereketletini ve senin sancının olup olmadına bakıolar benim uykum gelio orda cunku ritmik olarak bebişin kalp atışını duyuyon melodi gibi:)
anladım cnm çok sağol bilgilendirdiğin için. inşallah herşey yolundadır.senien de bu gidişinde alır canım nstye zaten ilk kez 35 bitince alıyorlar nstye doktorum öyle demişti
tipik bunalım yaşıorum sanırım, bide doğum işi saatine kadar netleşince panikliorum sanırım iğneden bile korkan ben nası doğum yapçamEvet benim seçimim çünkü çok korkuorum doktorumlada açık açık konuştum korkularımı oda sez . Yapalım ozaman dedi, yarın buyuk gun yani bakalım
heyecan korku, bebek geldikten sonraki durumu bilememek, endişeler hepsi birleşti şimdi sanki bugun butun gun aglıcakmışım gibime gelio, sanki tek başımayım aslında öle değil çok şükür ama öle hissediorum, doğum iznine cıkıp evde kalmak yaramadı bana
Canım epidurale dayanabilecek mısın? Ondan da korkuyor musun? Ben sezeryan olursam genel olurum herhalde.epidural canım, anestezistle bile konustuk cumartesi, testlerimizi bile yaptılar önden hazır olsun die, ama yaklaştıkça kendimi kötü hissediorum bide neden sez die bi çevre baskısı mevcut sanırım onunda etkisi buyuk canımın sıkılmasında
evet hikayelere bende baktım biraz ama bakmamak lazım galba şuanda psikolojik olarak ota boka takıoruz hassaslık en yuksek seviyede, evet bende ole avutayım kendimi bebişe kavuşçaz en güzel tarafı bu zaten
Adamın yüreğine indireceksin. :) Gercekten sancı gelince inanmayacak bak bu sefer.evet yaa bızımkı baya panık yapacak gıbıme gelıyor benım esımın uykusu cok agırdır basında yarım saat ugrasırım uyandırmak ıcın bu aralar uyandırmak ıcın yenı bı formul buldummm askımmm uyannn doguruyorumm dıyorum hemen sıcrayıp kalkıyor gozlerı fal tası gıbı acılmıs bı sekılde
bugün de 7 yazıyo mesela
iyi yapmışsın Cnm sende benim sıkıntıları anlatmissin aynı benKızlar doktor randevumu yarına aldım, bende bi üşüyüp bi yanıyorum. karnıma sancı girip çıkıyo düzenli değil tabiki. bazende adette ki gibi karnımın altında kasılma benzeri bişiler oluyo. :18: tam ifade edemedim, ağrılı adet geçirenler sanırım daha iyi anlar. iyice tedirgin oldum.
Cnm bendede var plasenta yaşlanmasi dr sigara mı36 + 4 cnm. Plasentada yaşlanma olunca bebeğe yeterli oksijen ve besin gitmiyomuşKilo alımı yavaşlamış sezeryan olucam eğer kilo alımı devam etmezse :2:
amin daha benim kocaman 21 günüm varevet cnm öyleyim..ama herkes beni sollladı doğurdu..sırası yok bu işin..innşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz..
2 gün müü :) maşaallah valla elinize emeğinize sağlık
Nstye baglandığında ekranda solda 60-200 arası giden bi deger var o bebişin hereketleri canım ( genelde bebiş hereketliyse 14-160 arası çıkıo ) sag tarafta ise yesil renkte 0-100 arası bi deger var oda senin sancıların oluo mesela ben en son cmtesi gittiğimde sancım çıktı ve değerde 45 e falan cıktı, sancı yokken 7,8,9,12 falan cıkıo değerlerşu nst lerde sancı nasıl anlaşılıyor :) neye bakıyorlar bilen var mı
heh işte böylee gül, stresini at ki doğumunda gerilmeyesin. biz kendi kendimize kuruntu yapıyoruz, sanki doktorlar bizim neyi kaldırıp kaldıramıcamızı bilmiyolarmış gibi hareket ediyoruz. ama o kadar çok insan var ki naz niyaz yapıp doktorlarıda bezdiriyolar. iş birazda biz de bitiyo, biz ne kadar onlara yardımcı olursak onlarda bize yardımcı olurlarevet sez olupta memnun olmayan yok etrafımda onları düşünüp rahatlıorum bende inşallah esprili bi ortam vardır yoksa gerilirim benNst de bişey yok be canım ben sayısını unuttum artık o derece cok oldu bebişin hereketletini ve senin sancının olup olmadına bakıolar benim uykum gelio orda cunku ritmik olarak bebişin kalp atışını duyuyon melodi gibi:)
he anladım aynen ole anlattı epidurali, sonrasındakiağrılarınıda en aza indircez ki rahat bi hastane süreci geçir dedi, sende epi seç ozaman şeker hemen ağrıyı dindiriolarmış olursa eger, konuş doktorunla insan konuşunca çok rahatlıo, ben açık açık hepsini konuştum saçma sapan şeyleri bile sordum mesela duş alma,makyaj,oje hepsini sordum aklımda bişey kalmadı, inşallah güzelce atlatırız
evet sez olupta memnun olmayan yok etrafımda onları düşünüp rahatlıorum bende inşallah esprili bi ortam vardır yoksa gerilirim benNst de bişey yok be canım ben sayısını unuttum artık o derece cok oldu bebişin hereketletini ve senin sancının olup olmadına bakıolar benim uykum gelio orda cunku ritmik olarak bebişin kalp atışını duyuyon melodi gibi:)
Aynen rahatlamaya cok ihtiyacım var ..Bendeki sorularda seninkiyle aynı...:))kacinci haftandasin?
sende mi zullum yaa :26: çok fena bişey bu yaa, ne olduqunu da anlamıyo insan. sanırsın ki adet olcam birazdan....iyi yapmışsın Cnm sende benim sıkıntıları anlatmissin aynı ben
Nstye baglandığında ekranda solda 60-200 arası giden bi deger var o bebişin hereketleri canım ( genelde bebiş hereketliyse 14-160 arası çıkıo ) sag tarafta ise yesil renkte 0-100 arası bi deger var oda senin sancıların oluo mesela ben en son cmtesi gittiğimde sancım çıktı ve değerde 45 e falan cıktı, sancı yokken 7,8,9,12 falan cıkıo değerler
dayancam sanırım canım doktor hissetmeyeceksin bile dedi iğneyi, genel yapmayalım dio gec uyanırsın anı kacırırsın bebişini senden önce gorcekler falan deyışnce epidural olsun dedim, ben heycan yaparım beni sakinleştirin dedim doktorda her verdiğimiz sakinleştirşci bebişede gitçek oyuzden pek tavsiye etmiorum deyince bende tamam verneyin dedim ama doktor anladı korktuğumu ortamı görünce çok rahatlıcaksın merak etme biz içerde çok guzel bi ekibiz seni rahatlatcaz dedi bakalım nolcak, hatta ben bi goreyım ameliyathaneyi dedim ay yok artık görüpte napcan bize guven en şen şakrak zamanı geçircen eğlendircez seni dedi komik bi adam zaten işallah öle olur bakalım bi atlatayım size anlatçam nası bi ortammışCanım epidurale dayanabilecek mısın? Ondan da korkuyor musun? Ben sezeryan olursam genel olurum herhalde. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?