2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
herkes zaten doğum uzmanı oluyor bu herkesin kendi tercihi sen kimseye takılma ve bence yarına kadar doğumla ilgili konuşmamaya çalış hatta alsın eşin seni bi gezin tozun
bize en erken nasıl haber verebilirsen haber bekliyoruz inş herşey çok güzel olacak
aynen öyle herkes uzman kesilio işte, aslında başından beri hepsinin cvbını verdim takır takır altlarında kalmadım ama sanırım artık yoruldum asalaklara cvp vermekten:1: Sinemaya falan gidelim ya iyi fikir cunku baska bişeylere younlaşmam lazım benim bide sabah erkenden olsaydı çok güzel olcaktı ama ameliyathane müsait değilmiş bundada vardır bi hayır ne yapalım, hbr etçemkızlar size hayırlısıyla bi doğurayım

Canım bende çatı muayenesini olamadım korkudan. Dr. Sezeryan ol o zaman dedi. O kadar ağladım ki.cevre baskısı birazda.insankar sezeryan diyince yaaa dyor aciyorlar. Dediğin gibi her ikiside korkutuyor. Nornal doğumda da aklım kalıyor. Acaba yapabilirmiyim diye
Çatıdan korkuosan normali hiç düşünme sen canım, ben nasıl normal yapardım biliomusun anlamadan açılmam olmuş olsa doktora gittiğimde falan işte ozaman yapardım ama agrı acı bana göre deği.
epidural canım, anestezistle bile konustuk cumartesi, testlerimizi bile yaptılar önden hazır olsun die, ama yaklaştıkça kendimi kötü hissediorum bide neden sez die bi çevre baskısı mevcut sanırım onunda etkisi buyuk canımın
Bn. Benim gibileri gormek guzel:)bende dogumu düşündük ce nefes alamıyorum sanki ..her gören normal dogum yap diyip duruyor bende okadar istiyorsanız bitane daha doğurun siz yapın diyorum ...;)sezaryen olan birini bulunca onlarca soru soruyorum..spinali önerdi herkes ama epidural mı spinalmi o konuda hala kararsızım ...daha karar vermedik..heyecan korku panik hepsi birleşti bi gun once bende bayağı bi ağlarım o kesin:(sezaryen videosunu da izledim Buda üstüne tuz biber oldu:(((
spinal tamamen uyuşmakmı? Bizim doktor ondan hiç bahsetmedi bile sadece epiduralde anne ve bebk cok komforlu oluomuş bide bebişe hiç ilaç gitmiomuş oyuzden bunu seçtim ben

insallah cnm..normal doguma cesaretin varsa ki keske bendede olsa çatı muayenesi cok rahat olur sana..ben sezaryen de takılacak sondadan bile korkuyorum benim gibi ödlegi yok heralde :)))

Gec bi odaya seyret onları arada da bagir çağır rahatla Allah kolaylık versin...

Kac haftalık bebek cnm?son haftalar sen yemesen bile onlar kilo alıyorlar icini ferah tut...

sen baglanmadınmı canım nts ye ıkı tane baslık var karnına koyuyorlar bıde bı alet var elıne verıyorlar hareket edınce bas dıye sonra gum gumm bebısının kalp atısını dınlıyosun ama sabıt bı sekılde yatmak sıkıyor ınsanıı bana havale gelıyo resmen :5::5:

canım hayırlısı olsun hakkında allah yardımcın olsunn stres yapma canım ne guzel mutlu sona ulasıyorsun ınsallahh

evet yaa bızımkı baya panık yapacak gıbıme gelıyor benım esımın uykusu cok agırdır basında yarım saat ugrasırım uyandırmak ıcın bu aralar uyandırmak ıcın yenı bı formul buldummm askımmm uyannn doguruyorumm dıyorum hemen sıcrayıp kalkıyor gozlerı fal tası gıbı acılmıs bı sekılde:9::9:

oglusum gecen hafta 3300 du canım kılosu ıyı bır hafta onden gıdıyor dedı

benım oglusumun kılo alımı felan ıyı 3 HAFTADA 1200 gr almıstı gelsımıde ıyı doktor sıkıntı yapma buyenle alakalı dedı kafam karsıtı ya allah bebıslerımıze saglık versın

Amin..Senin bebişin kilo alımı iyiymiş maşallah..Benim en son 10 günde 200 gr bile almamıştı. Kiloyu takmıyorum sağlıklı olsun başka birşey istemiyorum

aynen öyle herkes uzman kesilio işte, aslında başından beri hepsinin cvbını verdim takır takır altlarında kalmadım ama sanırım artık yoruldum asalaklara cvp vermekten:1: Sinemaya falan gidelim ya iyi fikir cunku baska bişeylere younlaşmam lazım benim bide sabah erkenden olsaydı çok güzel olcaktı ama ameliyathane müsait değilmiş bundada vardır bi hayır ne yapalım, hbr etçemkızlar size hayırlısıyla bi doğurayım

Çatıdan korkuosan normali hiç düşünme sen canım, ben nasıl normal yapardım biliomusun anlamadan açılmam olmuş olsa doktora gittiğimde falan işte ozaman yapardım ama agrı acı bana göre deği.
spinal tamamen uyuşmakmı? Bizim doktor ondan hiç bahsetmedi bile sadece epiduralde anne ve bebk cok komforlu oluomuş bide bebişe hiç ilaç gitmiomuş oyuzden bunu seçtim ben
Yok cnm spinaldede belden uyuşturuyorlar.igne yapılıyor belden..epidural dede iğne yolu acik hep ameliyattan sonrada ordan ilaç gönderiyor lar..annemin rahmi alindida o epidural olmuştu ordan biliyorum..bende hangisinde ne kadar gec ağrı hissediliyorsa onu olmak istiyorum...ve de yarı uyanık olunca panik olurmuyum diye korkuyorum :(()offf ne bilim:(30 unda kontrolüm var doktorumla konuşucam bakalım...

cullcan noldu cnm ya ben fransız kaldım..birden mi sezeryan kararı alındı nie stres yaptın bu kadar:26:
tavuklum başından beri hep sez istiodum korkudan ama artık herkesin yorum yapması, herksin bi fikrinşn olmasından yoruldum hamile olan teselli edilmasi gereken benim ama ben onları teselli ediorum bugunde artık saatine kadar netleşince benim doğum, musluklar gevşedi sabahtan beri ama buraya yazınca biraz rahatladım:31:

canım üzülme herşeyde bir hayır vardır sezeryan olan tek hamile sen değilsin ki çok şükü bebeğin de sen de iyisin sonuçta sağlık sıkıntısından değil senin seçimin o yüzden panik yapma yarın hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına herşeyi unutursun
çok şükür canım allah bugunlerimizi aratmasın, birazda içimi boşaltıorum baya bi sıkmışım kendimi onu anladım

kızlar 1 saattir kızım coooooooooooooook fazla hareketli cok sert canımı acıtacak kadar sert hareketler yapıyo ve vajınama iğne batıyo gibi aniden bi acı hissediyorum kızımın hareketleri arasında kasılma tarzında 3 sn lık kısa kısa ama sık sancım da işteyim amam zor duruyorum tavsiyesi olan varmı
cnm bende aynı dertten muzdaribim, sabahtan yazmıştım. hemde acayip keyifsizim, sanki adet olucak gibi hissediyorum kendimi.. ağrı sancı ve bebişin hareketleri... ne yapıcamı şaşırdım bende, randevumu yarına aldım. zaman geçsin diye bakıyorum.
çok saol canım inşallah bende güzel güzel atlatırım, anestezist korkmana gerek yok içerde ( ameliyatheneden bahsedio burda ) çok güzel bi ortam var yarım satte en güzel anı yaşayıp çıkacaksın dedi bakalım görcez
anestesiztin dediğine inan bence, çünkü arkadaşlarımdan duyduğum şeyler çok güseldi. içeride onları bekleyen ekipler, doktorları,ebeleri.. o kadar güzel anlatıyolarki bende ki sezeryan korkusu azaldı epey.. sende güzelce doğurucaksın hiç merak etme.. en kısa zamanda da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :)
sen baglanmadınmı canım nts ye ıkı tane baslık var karnına koyuyorlar bıde bı alet var elıne verıyorlar hareket edınce bas dıye sonra gum gumm bebısının kalp atısını dınlıyosun ama sabıt bı sekılde yatmak sıkıyor ınsanıı bana havale gelıyo resmen :5::5:
yok cnm bağlanmadım hiç, randevum var yarın bağlanırım sanırım. bende dediğin gibi bunalırım öyle ama mecburen katlanıcam o zaman..

canım benim sen ve bebişin iyi olduktan sonra bu durum dert edilcek bişey değil. bebişini kucağına aldığında dünyalar senin olucak eminim. hiç aklına bile gelmicek bu halin. karşı komşunun kızı sezeryana gitti, bi anda suyu gelince mecburen almışlardı. beni doğumhaneye aldılar youtube dan da istediğim müziği açtılar öyle girdim çıktım hiçbişey anlamadım, sanki yatıp geldim dedi :)) Allah büyüktür, o gücü kuvveti verir emin ol, dua et, bizimde dualarımız seninle, sonrada doğum hikayeni okuruz ne güzel :)

çok sağol canım, extra bi hazırlığa gerek yok o zaman. benide yarın alır büyük ihtimalle, karnımda sancı var ve geçtiğinde sanki alt yanım boş gibi hissediyorum. bakalım ne olcak. Allahım hepimize hayırlısını versin inşallah :)
senien de bu gidişinde alır canım nstye zaten ilk kez 35 bitince alıyorlar nstye doktorum öyle demişti
kızlar 1 saattir kızım coooooooooooooook fazla hareketli cok sert canımı acıtacak kadar sert hareketler yapıyo ve vajınama iğne batıyo gibi aniden bi acı hissediyorum kızımın hareketleri arasında kasılma tarzında 3 sn lık kısa kısa ama sık sancım da işteyim amam zor duruyorum tavsiyesi olan varmı

canım keratatlar bazen öyle yapıyor hele benimki karnımı delmeye çalışıyor diyorum ben ordan çıkacak sıpa telaş yapma o yüzden bebiş iyi demekki bak o kadar hareket ediyor

Slm kızlar anesteziçeşitlerinden bahsetmişsiniz ben 1,5 sene önce epidural anesteziyle miyom ameliyatı oldum beline katater takıyolar ilacı ordan veriyolar ameliyat bitince kateteri çıkarıyolar ameliyat esnasında duymaya başlarsan etkisi geçerseordan tekrar ilaç veriyolar spinalde sadece bikerelik belden iğne vuruyolar ben doğumda spinali tercih ettim doktor bana bıraktı tercihi ben spinal istiyorum deyince bencede en güzel tercihi yaptın dedi

Yok cnm spinaldede belden uyuşturuyorlar.igne yapılıyor belden..epidural dede iğne yolu acik hep ameliyattan sonrada ordan ilaç gönderiyor lar..annemin rahmi alindida o epidural olmuştu ordan biliyorum..bende hangisinde ne kadar gec ağrı hissediliyorsa onu olmak istiyorum...ve de yarı uyanık olunca panik olurmuyum diye korkuyorum :(()offf ne bilim:(30 unda kontrolüm var doktorumla konuşucam bakalım...

he anladım aynen ole anlattı epidurali, sonrasındakiağrılarınıda en aza indircez ki rahat bi hastane süreci geçir dedi, sende epi seç ozaman şeker hemen ağrıyı dindiriolarmış olursa eger, konuş doktorunla insan konuşunca çok rahatlıo, ben açık açık hepsini konuştum saçma sapan şeyleri bile sordum mesela duş alma,makyaj,oje hepsini sordum aklımda bişey kalmadı, inşallah güzelce atlatırız

cnm bende aynı dertten muzdaribim, sabahtan yazmıştım. hemde acayip keyifsizim, sanki adet olucak gibi hissediyorum kendimi.. ağrı sancı ve bebişin hareketleri... ne yapıcamı şaşırdım bende, randevumu yarına aldım. zaman geçsin diye bakıyorum.

anestesiztin dediğine inan bence, çünkü arkadaşlarımdan duyduğum şeyler çok güseldi. içeride onları bekleyen ekipler, doktorları,ebeleri.. o kadar güzel anlatıyolarki bende ki sezeryan korkusu azaldı epey.. sende güzelce doğurucaksın hiç merak etme.. en kısa zamanda da güzel haberlerini bekliyoruz inşallah :)

yok cnm bağlanmadım hiç, randevum var yarın bağlanırım sanırım. bende dediğin gibi bunalırım öyle ama mecburen katlanıcam o zaman..
evet sez olupta memnun olmayan yok etrafımda onları düşünüp rahatlıorum bende inşallah esprili bi ortam vardır yoksa gerilirim ben:1: Nst de bişey yok be canım ben sayısını unuttum artık o derece cok oldu bebişin hereketletini ve senin sancının olup olmadına bakıolar benim uykum gelio orda cunku ritmik olarak bebişin kalp atışını duyuyon melodi gibi:)

tipik bunalım yaşıorum sanırım, bide doğum işi saatine kadar netleşince panikliorum sanırım iğneden bile korkan ben nası doğum yapçam:5: Evet benim seçimim çünkü çok korkuorum doktorumlada açık açık konuştum korkularımı oda sez . Yapalım ozaman dedi, yarın buyuk gun yani bakalım:58::58:
heyecan korku, bebek geldikten sonraki durumu bilememek, endişeler hepsi birleşti şimdi sanki bugun butun gun aglıcakmışım gibime gelio, sanki tek başımayım aslında öle değil çok şükür ama öle hissediorum, doğum iznine cıkıp evde kalmak yaramadı bana:5:
epidural canım, anestezistle bile konustuk cumartesi, testlerimizi bile yaptılar önden hazır olsun die, ama yaklaştıkça kendimi kötü hissediorum bide neden sez die bi çevre baskısı mevcut sanırım onunda etkisi buyuk canımın sıkılmasında

evet hikayelere bende baktım biraz ama bakmamak lazım galba şuanda psikolojik olarak ota boka takıoruz hassaslık en yuksek seviyede, evet bende ole avutayım kendimi bebişe kavuşçaz en güzel tarafı bu zaten
Canım epidurale dayanabilecek mısın? Ondan da korkuyor musun? Ben sezeryan olursam genel olurum herhalde.
evet yaa bızımkı baya panık yapacak gıbıme gelıyor benım esımın uykusu cok agırdır basında yarım saat ugrasırım uyandırmak ıcın bu aralar uyandırmak ıcın yenı bı formul buldummm askımmm uyannn doguruyorumm dıyorum hemen sıcrayıp kalkıyor gozlerı fal tası gıbı acılmıs bı sekılde:9::9:
Adamın yüreğine indireceksin. :) Gercekten sancı gelince inanmayacak bak bu sefer.
bugün de 7 yazıyo mesela:52:

Normal mı canım senin? Yoksa sezeryan tarihine mı 7 gun var.

Kızlar doktor randevumu yarına aldım, bende bi üşüyüp bi yanıyorum. karnıma sancı girip çıkıyo düzenli değil tabiki. bazende adette ki gibi karnımın altında kasılma benzeri bişiler oluyo. :18: tam ifade edemedim, ağrılı adet geçirenler sanırım daha iyi anlar. iyice tedirgin oldum.
iyi yapmışsın Cnm sende benim sıkıntıları anlatmissin aynı ben
36 + 4 cnm. Plasentada yaşlanma olunca bebeğe yeterli oksijen ve besin gitmiyomuş :( Kilo alımı yavaşlamış sezeryan olucam eğer kilo alımı devam etmezse :2:
Cnm bendede var plasenta yaşlanmasi dr sigara mı
iciyorsun dedi yok dedim eşim iciyor dedim dr da
sebebi bu dedi ama olumsuz birşey demedi kızım
geçen hafta 300 grm almıştı şu an bir sıkıntı yok
evet cnm öyleyim..ama herkes beni sollladı doğurdu..sırası yok bu işin..:52:innşallah sağlıkla kavuşuruz hepimiz..:16:
amin daha benim kocaman 21 günüm var
senin bebis tam gününde gelecek gibi Cnm:40:
2 gün müü :) maşaallah valla elinize emeğinize sağlık

evet Cnm sağol :1:

şu nst lerde sancı nasıl anlaşılıyor :) neye bakıyorlar bilen var mı
Nstye baglandığında ekranda solda 60-200 arası giden bi deger var o bebişin hereketleri canım ( genelde bebiş hereketliyse 14-160 arası çıkıo ) sag tarafta ise yesil renkte 0-100 arası bi deger var oda senin sancıların oluo mesela ben en son cmtesi gittiğimde sancım çıktı ve değerde 45 e falan cıktı, sancı yokken 7,8,9,12 falan cıkıo değerler

evet sez olupta memnun olmayan yok etrafımda onları düşünüp rahatlıorum bende inşallah esprili bi ortam vardır yoksa gerilirim ben:1: Nst de bişey yok be canım ben sayısını unuttum artık o derece cok oldu bebişin hereketletini ve senin sancının olup olmadına bakıolar benim uykum gelio orda cunku ritmik olarak bebişin kalp atışını duyuyon melodi gibi:)
heh işte böylee gül, stresini at ki doğumunda gerilmeyesin. biz kendi kendimize kuruntu yapıyoruz, sanki doktorlar bizim neyi kaldırıp kaldıramıcamızı bilmiyolarmış gibi hareket ediyoruz. ama o kadar çok insan var ki naz niyaz yapıp doktorlarıda bezdiriyolar. iş birazda biz de bitiyo, biz ne kadar onlara yardımcı olursak onlarda bize yardımcı olurlar :34: senin gibi bi insanında gerileceğini hiç sanmıyorum zaten :1: şimdiye kadar bizi motive ettin şimdi sen ağlıyosun, olcak şey mi çok ayıp çokk :33:

he anladım aynen ole anlattı epidurali, sonrasındakiağrılarınıda en aza indircez ki rahat bi hastane süreci geçir dedi, sende epi seç ozaman şeker hemen ağrıyı dindiriolarmış olursa eger, konuş doktorunla insan konuşunca çok rahatlıo, ben açık açık hepsini konuştum saçma sapan şeyleri bile sordum mesela duş alma,makyaj,oje hepsini sordum aklımda bişey kalmadı, inşallah güzelce atlatırız

Aynen rahatlamaya cok ihtiyacım var ..Bendeki sorularda seninkiyle aynı...:))kacinci haftandasin?

kızlar dün gece de yazmıştım iç çamaşırım yine islak
bir sicaklik hissettim baktım neredeyse yarım çay bardağın
yakın bir sicaklik var acaba neden böyle oluyor

cullucan hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın
inşallah darısı başımıza:40:

Nstye baglandığında ekranda solda 60-200 arası giden bi deger var o bebişin hereketleri canım ( genelde bebiş hereketliyse 14-160 arası çıkıo ) sag tarafta ise yesil renkte 0-100 arası bi deger var oda senin sancıların oluo mesela ben en son cmtesi gittiğimde sancım çıktı ve değerde 45 e falan cıktı, sancı yokken 7,8,9,12 falan cıkıo değerler

peki nst kağıdından nasıl anliycaz sancilari Cnm

Canım epidurale dayanabilecek mısın? Ondan da korkuyor musun? Ben sezeryan olursam genel olurum herhalde. .
dayancam sanırım canım doktor hissetmeyeceksin bile dedi iğneyi, genel yapmayalım dio gec uyanırsın anı kacırırsın bebişini senden önce gorcekler falan deyışnce epidural olsun dedim, ben heycan yaparım beni sakinleştirin dedim doktorda her verdiğimiz sakinleştirşci bebişede gitçek oyuzden pek tavsiye etmiorum deyince bende tamam verneyin dedim ama doktor anladı korktuğumu ortamı görünce çok rahatlıcaksın merak etme biz içerde çok guzel bi ekibiz seni rahatlatcaz dedi bakalım nolcak, hatta ben bi goreyım ameliyathaneyi dedim ay yok artık görüpte napcan bize guven en şen şakrak zamanı geçircen eğlendircez seni dedi komik bi adam zaten işallah öle olur bakalım bi atlatayım size anlatçam nası bi ortammış:31:

Back