• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Öylede linacım sürekli tedırgınım ya 3 tur olursa die sürekli bunu düşünüp zaman geçer mi ya sıkarsa oksıjen besin hepsi kordonda

olmaz inşallah canım stres yapıp bebişi de etkileme bak adaşım üzülür sonra annesinin durumuna

canım herkes yapmıyor aylak kalanlar eğlence olsun diyenler ne bileyim hani kadınlar vardır birgün onda toplanır pasta börek diğer gün onda hani öyle zamanı olanlar yapıyor..ben sevmiyorum o tarz şeyleri.birde son moda kızlara 6 aylık kınası çıkardılar.6 ay olunca kına yapıolar ana kız kınalık giyiyosun bebeğe kına yakılıyor pastalar börekler müzik eğlence.herkes başaldı kızına 6 aylık yaparsın kına yaparsın demenye.bende herkese siz buyrun gelin oturmaya ama ben 6 aylık kınası yapmayı düşünmüyorum diyorum..bana abartı şımarıklık geliyor.saygım var yapanlara ama ben sevmiyorum o tarz şeyleri.bide kına dağıtılıyor süslü süslü...ya hem maddi olarak masraf hemde dediğim gibi abartı geliyor..ben yapmıcam kına falan.adım kurabiyesinde gelince bozuk demir para yerine ne bileyim içine ceviz koy kuru üzüm koy başka bi şey koy biz zten bozuk paraları kahvelerden kafelerden tuvaletçilerden falan alıyoruz topluyoruz yada insanlar biriktimi bütünlermisin diye getriyor tam bi mikrop yuvası dedğin gibi..ne diyeyim ben gene hediye alırım çıkmasada bana ama davet etmedi dükkana geldi çağırmadı beni.sadece adım kurabiyesi yapcaz alıp çocuğu gitcem ablamların mahalleye dedi o kadar..ama ben gene alıcam bişey çocuğuna tabi 10 kişi daha alır:1::1:

daha neler duyacagız neler ogrenecegız bakalım.6 aylık cocuga ne kınası ılk defa duyuyorum.bende hıc sevmıyorum ve kımse alınmasın bana arkadaslar lutfen ama ne gereksız seyler bunlar yaw:27:hele para muhabbetı ınan mıgdemı kaldırdı.

ama nişan gibi değil söylemeye utanıyorum (ilişki sonrası çok açık pembe )
bebeğe bi zarar gelmiş olmasından korkuyorum ama hareket ediyor bebek(ama daha az), ağrım sancım da yok, yani her zamanki gibi kasılmalar hafif ağrılar oluyor.

o sebepten olmuşsa doktoruna telefon et sor bakalım ne diyecek ona göre gidersin

slm kızlar uzun zaman oldu yazmayalı ama tüm hikayeyi sunuyorum şimdi sizlere
(bildiğiniz gibi tansiyon problemım çıkmıştı 24. haftamda )
1 eylülde işden ayrıldım dinlenmeye çekildim fakat ne dinlenmek işe yaradı ne işden ayrılmak malesef...
3 eylülde kontrole gittiğimde bebeğimizin gelişmediğini kilo almadığını ögrendim ve dr hafta takibine aldı idrarda protein kaçagına rastlandı malesef ve tansiyonum yüksek seyretmeye başladı 2 gunde bir tahlillerimizi yenilemeye başladık. en son 10 eylülde dr mun fakülteden prof. hocasına gittik ve sonuç olarak bebeğin gelişimi 35 haftalıkken 29. haftada kalmış ve kordondan giden oksijen ve kan sadece beynine yetebiliyormuş heran bebeğimizin ve benim hayatım tehlikeye girebilirmiş.

doğuma karar verdik sonuç olarak. normal doğumu bebeğin gerçekleştiremeyeceğini söyledi dr 1700 gramdı çünkü meleğim. drum narkozda alamayacağımı karaciğerlerim etkilendiği için narkozla birlikte ilerde karaciğer yetmezliğine sebep olabileceğini söyledi ve ben 11 eylülde sabah lokal olarak (belden uyuşturma) sezeryana girdim.

melek yavrum cok şükür hiç bir alete bağlanmadan gelişim gösterdi ve dün itibariyle evimize getirdik.

en yakın zamanda tekrar yazarım öptm hepinizi

Allah analı babalı büyütsün canım sana ve bebişine uzun ve sağlı ömürler nasip etsin inşallah ve ayrıca çok geçmiş olsun canım.
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Öylede linacım sürekli tedırgınım ya 3 tur olursa die sürekli bunu düşünüp zaman geçer ya sıkarsa oksıjen besin hepsi kordonda

canım kötü düşünme. güzel şeyler düşün ki öyle olsun bişeycik olmaz inş. bebişinede sanada. bak gebelerin duası kabul olurmuş hepimiz sanada bebeğinede dua ediyoruz yeterki sen sakin ol

ohh iyi şükür ablacım sevindim :)grip aşısına şaşırdım biraz, hiç duymamıştım :53: kışlık ekmekler hazırlandı, doğum belli olmaz diye ilk fırsatta yaptırdı kv :) doğumdan sonra bi posta daha yapılcak, annem yanımdayken daha pratik olur işler :)

oyyy tamda 38. haftadasın, nişan olabilir o.. doğumun bi belirtisi.. 24 saat içindede başlayabilir 1 haftaya kadarda sürebilir.. takip et bakalım, doktorunada haber ver mutlaka.. durumunu en iyi o bilir, gerekirse belirtileri takip ettirir zaten..

bende her yerde bilgisayarımla gider oldum ya :1::1:

ayyy ne güzel.. cok seneler var ekmek yapimi görmedimdi:)) yufka mi yaptiniz?

kızlar aksam akıntıyla beraber ıc camasırımda cok acık pembemsı bır leke gordum bu ara fazlaakıntım oluyor bıde bebegın tekmelerı canımı felaket acıtır oldu bunlar normalmı 34+6 dayız bu arada

37 ve 38.haftadan sonra her an tetikte olmamız gerekiyor kızlar o zaman....her an ben geliyorum diyebiliyormuş karnımızda ki minnaklar...

kızlarrrrr durmadan acıkıyorum ben yaaaa....

yiyeyim de kuzu...gerçi yiyorum da....:9: 3 günde 2 kilo almışım:5:

bende öyleyim hep yiyeyim istiyorum doymak bilmiyorum.. ama diyet programından da çıkMıyorum buna rağmen 1,5 kilo almışım bir haftada..

9 Ekim olan sezeryan tarıhımız 3 Ekim'e alındı :( kordon bor kez daha dolanmış çünkü dündü randevum apar topar bugün gittık hastaneye kilosuda durdu

canım umarım tehlikeli bi durum olmaz.. Allah yardımcın olsun

benim bu elti ne kadar görgüsüz ya.akşama adım kurabiyesi yapçakmış bebeği yürümeye başladı adım kurabiyesi yapçakmış çocuğu geldi on tane on kuruş verirmisin dedi ben ödev yapçak falan sandım ne yapçaksın bunları dedim akşama adım kurabiyesi yapcaz kurabiyelerin içine koycaz dedi.ya burda adet var ama isteyen yapıo bebği yürümeye başladımı çağrıyor yakınlarını kurabiye yapıyor içine 2 yada 3 kurabiyenin içine bozuk para konuyor paralı kurabiye denk gelen bebeğe hediye alıyor ama 3 ten fazla konmaz para.elti 10tanesinde koycakmış fazla hediye alsınlar diye.hayret bişey..daha beni davet etmedi çocuğuna sordumda öğrendim

kız eltin pek orjinalmiş :9:

kızlar akıntıyla karışık az pembe leke geldi doktora gidemedim salı günü randevum var sizce tehlikeli bi durum var mıdır? bana yardımc olun zaten doğum stresi vardı birde bu korku.. psikolojim yerlerde..:50:
bence tüm ayrıntıları anlatarak doktorunla konuş.. nolur nolmaz..

kızlar aksam akıntıyla beraber ıc camasırımda cok acık pembemsı bır leke gordum bu ara fazlaakıntım oluyor bıde bebegın tekmelerı canımı felaket acıtır oldu bunlar normalmı 34+6 dayız bu arada
akıntını bilemiyorum ama bebek tekmeleri normaldir benimki de nefesimi kesiyo bazn o derece

daha neler duyacagız neler ogrenecegız bakalım.6 aylık cocuga ne kınası ılk defa duyuyorum.bende hıc sevmıyorum ve kımse alınmasın bana arkadaslar lutfen ama ne gereksız seyler bunlar yaw:27:hele para muhabbetı ınan mıgdemı kaldırdı.

bende sevmiyorum o tarz şeyleri.biri yapıyor duyupta haydee diğeri ben gerimi kalcam eksikmi kalcam onun kadar olamıcammı deyip o da yapıyor..benmi çok katıyım bilmiyorum bu konuda.gereksiz masraf geliyor bana.ona harcayacağım parayı kızıma bişey alırım diye düşünüyorum..6 aylık kınaları en az 1.50 dağıtıyosunda ne yapıyolar atılıyor anca..dediğim gibi misafirliğe buyrun gelin diyorum gene hazırlığımı hamur işimi yapıp ağırlarım ama kurabiye içine para yada gelin kınası gibi kına yapmam

akıntını doktoruna sor derim ben ama bebek hareketleri bende de öyle sağ tarafımı delecek gibi oluyor bazen

bende öyleyim hep yiyeyim istiyorum doymak bilmiyorum.. ama diyet programından da çıkMıyorum buna rağmen 1,5 kilo almışım bir haftada..

canım umarım tehlikeli bi durum olmaz.. Allah yardımcın olsun

kız eltin pek orjinalmiş :9:

bence tüm ayrıntıları anlatarak doktorunla konuş.. nolur nolmaz..
ah canım eşi benzeri yok valla..hep anlatıyorum burda herkes şaşıyor..türünün son örneği valla..

Kızlar oğlum ve ben geldik .yarın tam kesin olmasa da sezeryan oluyorum galiba.hazirlikli bir şekilde gideceğim bebeğim masallah güzel kilo aldı hamileliğim boyunca ve sezeryan biraz şart oldu bize .en son 3700dü bir yarın bakacak doktor amcası ve karar verecek .normali çok istedim ama nasip belki hala olur allah bilir .kızlar sizden istiyorum nolur bebeğim sağlıklı olsun da herşeye raziyim.öyle farklı duygular içindeyim ki şu an .kesinde değil hicbirsey allah bilir diyorum.inşallah sütüm de gelir hemen yavrum aç kalmaz .tek istediğim temiz kalbimizden bir dua.yazamazsam yarın zaten sezeryan olmuşumdur.allaha emanet olun kızlar.

Allah yardımcınız olsun inşallah hayırlı sağlıklı acısız sızısız atlatırsınız canım rabbim yardımcınız olsun.

ayyy ne güzel.. cok seneler var ekmek yapimi görmedimdi:)) yufka mi yaptiniz?
evet ablacım yufka ekmek.. bende buraya geldiğimden beri görüyorum, ankaranın göbeğinde nerdeeeee :)

canım bebeğin hareketlerinin acıtıyo olması normal ama akıntıyla beraber gelen pembemsilik normal değil, nişan bile olabilir.. bence hemen sor doktoruna.

Canım çok gecmis olsun. Bende dun gittim Dr'a. Benim kadin doğumcu dahiliyeye yönlendirdi. Olacak alsan iyi olur dedi, 3 haftan var ama belli olmaz erken gelir, sezeryan gerekir, narkoz vermek gerekir öyle bir durumda saglikli olmanı tercih ederim dedi. Zaten bu sin haftalarda ilac almanda bir sakınca yok, bebek zaten gelişti dedi. Bende dun başladım antibiyotiğe. Benimde boğazım kaşınmaya başlamıştı, burun akıntısı, hapsirik, oksuruk. Bir de koyu renk balgam çıkarıyorum. Simdi iciyorum ilaçları.
Tabi Dr ne kadar desede aklımın bir köşesinde var ilac içmemin bebege bir sakıncası yoktur insallah diye.

Canım sen mı anladın Dr'a gittin bugun yoksa Dr mu çağırdı. Hayırlısı olsun canım. Yeter ki saglikli olsun da erken alınsın.
Kilo alımı tamamen mı durmus?

benmde bogazda kasınma terleme burun akıntım var sukur öksuruk yok bende yarın yAzdrym ılac azda kaldı ama ıyılesırım belkı

selam kızlar,
biz de az önce geldik doktordan.. bugun tam 36+0 haftalık oldu bebiş.. kilosu da 3100gr olmuş bir haftada 300 gr almış yine :18:
doğuma kadar 3800 olabilir dedi doktor teyzemiz... herşey yolundaymış, suyu da gayet iyi dedi.. ters dönmüş bebiş..
doğum şekli konusunda da konuştuk %80 normal dedi.. plasentam aşağıdaydı önceden ama şu an normal doğumu tehlikeye sokasar durumda değil dedi.. yani sadece bebeğin duruşuna bağlı sezeryan olması.. aksi takdirde normal doğum gibi görünüyo..
burdaki doğum haberlerinden sonra gidelim bakalım odamıza falan dedim valla ne zaman gelcekleri bellimolmuyo bu yaramazların :9: odayı gördük hemşire teyzelerimizle konuştuk güzel ve verimli bi gün oldu yani.. artık beklemedeyiz :)

selam kızlar,
biz de az önce geldik doktordan.. bugun tam 36+0 haftalık oldu bebiş.. kilosu da 3100gr olmuş bir haftada 300 gr almış yine :18:
doğuma kadar 3800 olabilir dedi doktor teyzemiz... herşey yolundaymış, suyu da gayet iyi dedi.. ters dönmüş bebiş..
doğum şekli konusunda da konuştuk %80 normal dedi.. plasentam aşağıdaydı önceden ama şu an normal doğumu tehlikeye sokasar durumda değil dedi.. yani sadece bebeğin duruşuna bağlı sezeryan olması.. aksi takdirde normal doğum gibi görünüyo..
burdaki doğum haberlerinden sonra gidelim bakalım odamıza falan dedim valla ne zaman gelcekleri bellimolmuyo bu yaramazların :9: odayı gördük hemşire teyzelerimizle konuştuk güzel ve verimli bi gün oldu yani.. artık beklemedeyiz :)
oyy maşallahhhh minik tosunnn :nazar::nazar::nazar:
herşey yoluna girmiş, inşallah doğum konusuda gönlüne göre olur hayırlısıyla :)

Back