• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
İnşallah bizi anlayamazlar onlar hamilelik yaşamaları gerek....
Hadi şimdi hamileyiz, peki ondan öncesiiii.. Normalde de olağan şeyler bunlar.. ßi keresinde adet dönemimin çok zor geçtiği bi dönemdeydim psikolojik olarak.. Eşimle de tartıştık, benim durumumu biliyosun üstüme niye geliyosun dedim en sonunda.. Bana ne dese beğenirsin :47: Ben seni her ay hoşgörüyüm böyle, adet öncesi sorunları adet sorunları derken ayın yarısı adetle geçiyo, ne kaldı geriye.. Bu nasıl bişeydir yaa.. Benim adetim ço ağrılı sancılı geçer zaten oldum olası ama bunu ona yansıtmam. 0na rağmen teşekkür edişine bakarmısınız :)

korkma canım üstünde durdukça daha çok tetikliyo bizi.. bu arada fuja sormuştu seni doğum yaptımı diye salı günüydü sanırım :)
yok canım daha yapmadm beklıyz işte nezamndr gıremym ben kızm 1cı sınıfa basladı onun pesındeydm hep bıde evde bazı işlerr vardı kolotuklrı kaplamaya verdm halıları yıkattırdm ev bombos onlarla ugrastm burayada pek gıremym inş dogurrmda yazarm dogum hıkayemı panık ataklı doogurabılırsem baSArabılırsem dogum hıkayemı yazarm ayyy dun bıle cok stres oldm sankı doguma gıdym

selam kızlar umarım herkes çoook iyidir ben bir kaç gündür giremedim hastalıktan yataktan çıkamadım :( önce burun akıntısı boğaz ağrısı şimdide öksürüğe dönüştü ah bide öksürebilsem karnım o kadar acıyor ki :( en son 5. ayımda böyle hasta olmutum öksürüğüm 1 ay sürmüştü şimdide öyle olursa yandım haftaya cuma sezaryen olucam öksürük ve dikişler düşünemiyorum :( inşallah iyileşirim...yarın kontrolümüz var bebeğim inşallah zayıflamamıştır hastalığımdan etkilenmemiştir inşallah..
geçmiş olsun canım.. ballı ıhlamur, ballı süt felan iç.. ballı süte karabiber katarsan boğazını da biraz yakar iyi gelir.. ben genelde öyle yapıyodum ama şimdi süt midemi bulandırdığından yapamıyorum. nane limonda iyi gelir. haftaya kadar bişiciğinde kalmaz inşallah..

selam kızlar umarım herkes çoook iyidir ben bir kaç gündür giremedim hastalıktan yataktan çıkamadım :( önce burun akıntısı boğaz ağrısı şimdide öksürüğe dönüştü ah bide öksürebilsem karnım o kadar acıyor ki :( en son 5. ayımda böyle hasta olmutum öksürüğüm 1 ay sürmüştü şimdide öyle olursa yandım haftaya cuma sezaryen olucam öksürük ve dikişler düşünemiyorum :( inşallah iyileşirim...yarın kontrolümüz var bebeğim inşallah zayıflamamıştır hastalığımdan etkilenmemiştir inşallah..

Geçmiş olsun inş sezeryan olduğun zaman devam etmez öksğrük hapşırık mahvedior gülmek bile mahvediyor dikişlerin acıyor bende de 1 2 gündür başladı öksüük inş geçer ben de de 3 4 ay devam etmişti kesilmişti yine başladı

Ya bu kocalarımıza noluyor anlamıyorum sanki onlar hamile onların hormonları alt üst olmuş gibi

canım onlarıda anlamak gerekli onlarında psikolojisi çok etkileniyor tamam bizde ekstra hormonlarında etkisi var ama birde onların gözüyle bak, karı koca olarak ister istemez uzaklaşıyorsun cinsellik olarak. bu bizim için çok sorun değil ama erkeklerin doğası gereği bu onları çok zorluyor.sonra evlerinin düzeni değişiyor her işi yapabilen güçlü eşleri artık bir yemek bile yaparken zorlanır hale geliyor,maddi yük onların üzerinde birde bir çocğun aileye katılması yükü dahada arttırıyor, ve ister istemez karamsarlaşıyorlar,doğum sonrası var birde ev kalabalık olucak kayınvalideler anneler falan eski düzenden eser kalmıyor işte bu düşünceler erkekleri geriyor.tabiki bizim kadar ağır değil yükleri ama kızmamak lazım onlarada...

geçmiş olsun canım.. ballı ıhlamur, ballı süt felan iç.. ballı süte karabiber katarsan boğazını da biraz yakar iyi gelir.. ben genelde öyle yapıyodum ama şimdi süt midemi bulandırdığından yapamıyorum. nane limonda iyi gelir. haftaya kadar bişiciğinde kalmaz inşallah..
çok sağol canım o kadar çok şey yapıyorum ki.pekmez bal,zencefil,karabiber,tarçınlar elmalar muzlar varya 2 günde 2 kilo almışım ama yok hiçbirşey fayda etmiyor öksürük geldi birkere :( inşallah canım dediğin gibi haftaya iyice toparlanırım.
Geçmiş olsun inş sezeryan olduğun zaman devam etmez öksğrük hapşırık mahvedior gülmek bile mahvediyor dikişlerin acıyor bende de 1 2 gündür başladı öksüük inş geçer ben de de 3 4 ay devam etmişti kesilmişti yine başladı

çok teşekkürler canım benim korkumda sezeryan sonrası dikişler birde bebeğime bulaştırmayım :(

canım onlarıda anlamak gerekli onlarında psikolojisi çok etkileniyor tamam bizde ekstra hormonlarında etkisi var ama birde onların gözüyle bak, karı koca olarak ister istemez uzaklaşıyorsun cinsellik olarak. bu bizim için çok sorun değil ama erkeklerin doğası gereği bu onları çok zorluyor.sonra evlerinin düzeni değişiyor her işi yapabilen güçlü eşleri artık bir yemek bile yaparken zorlanır hale geliyor,maddi yük onların üzerinde birde bir çocğun aileye katılması yükü dahada arttırıyor, ve ister istemez karamsarlaşıyorlar,doğum sonrası var birde ev kalabalık olucak kayınvalideler anneler falan eski düzenden eser kalmıyor işte bu düşünceler erkekleri geriyor.tabiki bizim kadar ağır değil yükleri ama kızmamak lazım onlarada...

anladımda canım aynı kaygıyı bızde yasıyoruz adamın huyu suyu degıstı bıde adet edındı evde kımse yokken cok ıyıyz bırı geldıgınde sapıtıyor bana bagırmalar sureklı benden yana dert yanmalar anlayamıyorum tanıyamıyorum 15 ayda ınsan degısırmı sonra ozur dıle ne kıymetı varkı zaten zor gunler gecırıyoruz destek olacaklarına kostek oluyorlar

Hadi şimdi hamileyiz, peki ondan öncesiiii.. Normalde de olağan şeyler bunlar.. ßi keresinde adet dönemimin çok zor geçtiği bi dönemdeydim psikolojik olarak.. Eşimle de tartıştık, benim durumumu biliyosun üstüme niye geliyosun dedim en sonunda.. Bana ne dese beğenirsin :47: Ben seni her ay hoşgörüyüm böyle, adet öncesi sorunları adet sorunları derken ayın yarısı adetle geçiyo, ne kaldı geriye.. Bu nasıl bişeydir yaa.. Benim adetim ço ağrılı sancılı geçer zaten oldum olası ama bunu ona yansıtmam. 0na rağmen teşekkür edişine bakarmısınız :)
Maalesef bazen çok anlayışsız oluyorlar hoşgörülü davranamıyorlar yapılarından kaynaklı galiba

yok canım daha yapmadm beklıyz işte nezamndr gıremym ben kızm 1cı sınıfa basladı onun pesındeydm hep bıde evde bazı işlerr vardı kolotuklrı kaplamaya verdm halıları yıkattırdm ev bombos onlarla ugrastm burayada pek gıremym inş dogurrmda yazarm dogum hıkayemı panık ataklı doogurabılırsem baSArabılırsem dogum hıkayemı yazarm ayyy dun bıle cok stres oldm sankı doguma gıdym
kolay gelsin canım, dikkat et kendine aman diyim :) panikliler bile doğumlarını o kadar rahat yapıyoki, bizim kızlar anlattı ya hiç düşünmediğim gibi bi doğum oldu felan diye.. 0 bana daha çok güç verdi.. ben hep normal olsun istiyorum hayırlısıyla, şimdide nişan felan geldimi diye takip ediyorum, psikolojim çökük olduğu zamanlarda korkarak bile gittiğim oluyo wc ye.. Ama Allah büyüktür, herşeyin sabrını ve dayanma gücünü veriyo, kimseyi yardımsız bırakmıyo. İnşallah bizlerde sağ salim atlatıcaz :)

erkekler bazen çok anlayışsız olabiliyolar canım durup kalıyoun yani

çok geçmiş olsun canım ballı süt veya ıhlamur iç yumuşatır boğazını

9 Ekim olan sezeryan tarıhımız 3 Ekim'e alındı :( kordon bor kez daha dolanmış çünkü dündü randevum apar topar bugün gittık hastaneye kilosuda durdu

zaten doğum sonrasını düşünmek istemiyorum artık kv annem ne olucaz bilmem hyırlısıyla atlatsak şu dönemi cinsellik desen bizde hamilelik boyunca üçü geçmemiştir çoktandır yokta adam gergin tabii daha da beklmek zorunda biz hastalıklarla mücadele ediyoruz onların derdi farklı

çok sağol canım o kadar çok şey yapıyorum ki.pekmez bal,zencefil,karabiber,tarçınlar elmalar muzlar varya 2 günde 2 kilo almışım ama yok hiçbirşey fayda etmiyor öksürük geldi birkere :( inşallah canım dediğin gibi haftaya iyice toparlanırım.
en yakın arkadaşım 20 kasımda doğum yapmıştı. karların içinde geldi bebiş :) lohusalığında bir iki hafta kadar uzak kaldı grip yüzünden. sadece emzirirken alıyodu bebişi. doğuma da çok ağır olmasada griple gitmişti. bizde istiyoruz atlatıpta gidelim felan ama olmayıncada olmuyo napalım. doktorlar görevi icabı uyarmak tedbir aldırmak zorundalar. Allah büyük hiçbişey olmaz inşallah :)
Maalesef bazen çok anlayışsız oluyorlar hoşgörülü davranamıyorlar yapılarından kaynaklı galiba
evt cnm malesef..

Son düzenleme:

çok teşekkürler canım benim korkumda sezeryan sonrası dikişler birde bebeğime bulaştırmayım :(

devam ederse ağzına ağızlık takarsın inş bir şey olmzz

Son düzenleme:
Merhaba kızlar dün sabah ellerim ve yüzüm şiş uyandım akşama kadar geçmedi.doktoru aradım hemen gel dedi akşam gittim ödem tehlikeli dedi idrar ve kan testi yaptı yüksek çıksa sezeryana alacaktı neyseki yüksek değildi nst ye aldı hemşire kalp atışını bayağı aradı bulamadı çok korktum o anı unutamam meğer bebek hareketliymiş ondan öyle olmuş çok korktum.doktor erken izne ayrıl dedi istirahat et dedi tuzu yağı kızartmayı kes dedi

İlk cümleni okudum, doğum mu yaklaştı acaba dedim. Doğumdan 1-2 gün önce de şişmeler oluyor bazılarında bir tür işaret gibi..
Zaten yapman gerekeni yapmışsın canım, sana iyi istirahatler...

Biz işte konuşamıyoruz konuşmya başlyınca yine kalbimi kırıyor bende hep iyi olmk istiorum fakat iyi giden şey birden tepetaklak oluyor bazen nazar mı değiyor bize diyorum çünkü evlendiğimizde içbirşeyimiz yoktu borç harç sonra ev aldık arsa aldık çocuğumuz olmadı 5 sene sonra tüp bebekle kızımız oldu dondurulmuşlarla da oğlumuz yolda insanların gözü kalıyor herhalde
Bu arada eşim msj atmış hazır olun diye

Ben nazardan çok korkarım canım ya maaşallah baksana herşeyiniz yolunda. Valla ben felak-nas okurum hep hissettirmeden üflerim eşimin yüzüne... Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler ya böyle tatlı tatlı alsan karşına, azıcık işveyle- duygu sömürüsü karışık azcık da gözlerin nemlendi mi dayanamaz bence yelkenleri indirir suya :)

Zencefil öksürüğe birebirdir canım. Ama toz değil tazesi, ıhlamurun içine koy biraz kaynat, iç onu.. Beni de tutmuştu öksürdükçe bebek fırlayacak diye korkuyordum altta sancı yapıyordu :(

erkekler bazen çok anlayışsız olabiliyolar canım durup kalıyoun yani
aynen sebimm, ben neyle uğraşıyorum o ne yapıyo. üşenmeden ayda 15 gün , 1 yılında yarısı gitti diyo ya, sinirlerim bozuldu bak şimdi yine:9: Allah böyle yaratmış bizi ne yapalım..
9 Ekim olan sezeryan tarıhımız 3 Ekim'e alındı :( kordon bor kez daha dolanmış çünkü dündü randevum apar topar bugün gittık hastaneye kilosuda durdu
sezinimm üzülmek yok, varsın erkene alınsın, bunda da bir hayır vardır, en uygunu böylesidir. Allah büyük.. 0 dolanmanın herhangi bir belirtisi var mı ?

İlk cümleni okudum, doğum mu yaklaştı acaba dedim. Doğumdan 1-2 gün önce de şişmeler oluyor bazılarında bir tür işaret gibi..
Zaten yapman gerekeni yapmışsın canım, sana iyi istirahatler...

Ben nazardan çok korkarım canım ya maaşallah baksana herşeyiniz yolunda. Valla ben felak-nas okurum hep hissettirmeden üflerim eşimin yüzüne... Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler ya böyle tatlı tatlı alsan karşına, azıcık işveyle- duygu sömürüsü karışık azcık da gözlerin nemlendi mi dayanamaz bence yelkenleri indirir suya :)

Zencefil öksürüğe birebirdir canım. Ama toz değil tazesi, ıhlamurun içine koy biraz kaynat, iç onu.. Beni de tutmuştu öksürdükçe bebek fırlayacak diye korkuyordum altta sancı yapıyordu :(

Sağol cnm bende ara sıra okurum inşallah iyi olacak ta insan nefsine yenik düşüyor işte

Back