• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
slm kızlar dun kontrolumuz vardı ve moralım bozuk bı sekılde cıktım odadan bebegımın gelısımı yavasladıgını 1 hafta gerıde oldugunu soyledı doktor 2 kılo dedı minyon dedı artık 1 haftaya dustu kontrolum dogum tarıhını 20 28 ekım olabılecegını soylemıstı onceden sımdı 11 kasım dedı bır kac kan tahlılı ve ıdrar ıstedı yaptım sonuc ıcın gıttım her sey temız dedı
ama ben tedırgın oldum moralım cok bozuk :( kendı haftasına gelırmı nedne yavaslamıs olabılır
cnm hosgeldin. benimde son kontrolümde 2000 gr yerine 1980 gr çıktı ama doktorum 100 200 kadar eksik demişti ilk defa, sonra yanıma geldi çok önemli bi durum değil, her gelişimi normal sadece kilosunda az bi eksiklik var o da doğumunu kolaylaştırır dedi. benimde o gün çok cnm sıkılmıştı, aslında herşey normal görünürken niye böyle oldu diye. netten baktım bebişler bi kenara annede bile kilo artması beklenirken 1-2 kilo düşme görülebiliyomuş. bu sıralarda yeme içme düzeninde herhangi bir değişiklik oldu mu ? bir de şu var son aylarda kemik gelişimi güçlendiğinden her zamankinden daha fazla et süt yoğurt ve balık tüketilmesi gerekiyomuş. ben dikkat etmemiştim buna, onunla alakalı olabilir diye geldim gelelii yemeye çalışıyorum mecburen. bunuda doktorum söylemişti.

kızlar nasılsınız?
bugün hiç iştahım yok, yediğim tek şey tost ve salata yemek yiyemiyorum :( gene gitti iştah aynı durumda olanınız var mı?
bende 2 gündür yiyebiliyorum. artık çok değişkenlik gösteriyo iştahım. 2 günün öncesinde yemeklerin yüzüne bakmıcak kadar olmuştum.

arkadaşlar ya ne kadar şanslıyız, çok şükür, kaç kere şükretsek azdır, bebişimiz olacak, tertemiz mis kokulu bir melek..düşündükçe ne kadar seviniyorumm, bi taraftan da çok heyecanlıyım tabi, nasıl olacak doğum, onu kucağıma alınca, onu görünce ne hissedeceğimm..artık hayırlısıyla, sağlıkla gelir inşallah bebişlerimiz..ve Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu inşallaahhh..

Kesinlikle ben de ayni duygular icindeyim hergün heyecandan ölücem,sürekli esyalarina bakip hayal kuruyorum,henüz dünyda olmayan bir insana ait eşyalar mucize gibi çok tuhaf,Allah bu duyguyu herkese tattirsin inşallah.Bak gözlerim doldu yine:43:

slm kızlar uzun zaman oldu yazmayalı ama tüm hikayeyi sunuyorum şimdi sizlere
(bildiğiniz gibi tansiyon problemım çıkmıştı 24. haftamda )
1 eylülde işden ayrıldım dinlenmeye çekildim fakat ne dinlenmek işe yaradı ne işden ayrılmak malesef...
3 eylülde kontrole gittiğimde bebeğimizin gelişmediğini kilo almadığını ögrendim ve dr hafta takibine aldı idrarda protein kaçagına rastlandı malesef ve tansiyonum yüksek seyretmeye başladı 2 gunde bir tahlillerimizi yenilemeye başladık. en son 10 eylülde dr mun fakülteden prof. hocasına gittik ve sonuç olarak bebeğin gelişimi 35 haftalıkken 29. haftada kalmış ve kordondan giden oksijen ve kan sadece beynine yetebiliyormuş heran bebeğimizin ve benim hayatım tehlikeye girebilirmiş.

doğuma karar verdik sonuç olarak. normal doğumu bebeğin gerçekleştiremeyeceğini söyledi dr 1700 gramdı çünkü meleğim. drum narkozda alamayacağımı karaciğerlerim etkilendiği için narkozla birlikte ilerde karaciğer yetmezliğine sebep olabileceğini söyledi ve ben 11 eylülde sabah lokal olarak (belden uyuşturma) sezeryana girdim.

melek yavrum cok şükür hiç bir alete bağlanmadan gelişim gösterdi ve dün itibariyle evimize getirdik.

en yakın zamanda tekrar yazarım öptm hepinizi

hayırlı uğurlu olsun, melek kokusu hiç eksik olmasın evinizden :)

arkadaşlar ya ne kadar şanslıyız, çok şükür, kaç kere şükretsek azdır, bebişimiz olacak, tertemiz mis kokulu bir melek..düşündükçe ne kadar seviniyorumm, bi taraftan da çok heyecanlıyım tabi, nasıl olacak doğum, onu kucağıma alınca, onu görünce ne hissedeceğimm..artık hayırlısıyla, sağlıkla gelir inşallah bebişlerimiz..ve Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu inşallaahhh..

doğru söylüyosun, her birimizin içinde bi mucize var :)

youtube tan doğum videolarını açtık eşimle oturduk ağladıkçok heycanlı :) tabi doğumu gözterenleri değil çok mucizevi bişey birkadın için hayatta daha önmeli hangi gün olabilir doğum anından başka merak ediyorum

ya benimki daha elini karnıma koyamıyo bişey olurmuş da eli ağır gelirmiş de bebeğe zararı olurmuş:9:
doğum videosunu izlesek biz onunla kesin bayılır ayılamaz :1:

slm kızlar dun kontrolumuz vardı ve moralım bozuk bı sekılde cıktım odadan bebegımın gelısımı yavasladıgını 1 hafta gerıde oldugunu soyledı doktor 2 kılo dedı minyon dedı artık 1 haftaya dustu kontrolum dogum tarıhını 20 28 ekım olabılecegını soylemıstı onceden sımdı 11 kasım dedı bır kac kan tahlılı ve ıdrar ıstedı yaptım sonuc ıcın gıttım her sey temız dedı
ama ben tedırgın oldum moralım cok bozuk :( kendı haftasına gelırmı nedne yavaslamıs olabılır

artık hepimizin haftaları yaklaştı ve doktoragiidip de gelişimi yavaşladı diyen çok. demekki normal bi durum.. ben de yarın gidicem bakalım ne dicek doktor

3200 gramla biz geldik teyzeleri hersey yolunda boyle kılo almaya devam edersek sezeryan olucaz galiba

Biz de az once kontrolden geldik yine nst de sancilar cikti eşim ve doktorum bir olup rahat durmuyorum diye bana kızdılar. Olsun bebegim iyiydi çok şükür kordon bir kere dolanmis ,endise etme dedi doktor,belki bir daha ki hafatadan sonra sezeryan olabilirmisim belli degil 36+6 bebeğim 3080 gr olmus sükür rabbime. Bazi arkadaşlarin bebeklerinde ufak problemler çikmis ,geçmis olsun içinizi ferah tutun inşallah düzelecek herşey

3200 gramla biz geldik teyzeleri hersey yolunda boyle kılo almaya devam edersek sezeryan olucaz galiba
oy maşallahhhh :nazar::nazar::nazar: artık minişler diyemiyorum, şükür ki kocaman oldular :) hakkında hayırlısı ne ise o olsun ezinem.. yeterki sağlıcakla kavusalım :) bir sonraki kontrolün ne zaman ?
Biz de az once kontrolden geldik yine nst de sancilar cikti eşim ve doktorum bir olup rahat durmuyorum diye bana kızdılar. Olsun bebegim iyiydi çok şükür kordon bir kere dolanmis ,endise etme dedi doktor,belki bir daha ki hafatadan sonra sezeryan olabilirmisim belli degil 36+6 bebeğim 3080 gr olmus sükür rabbime. Bazi arkadaşlarin bebeklerinde ufak problemler çikmis ,geçmis olsun içinizi ferah tutun inşallah düzelecek herşey
maşallahhh :nazar: oh çok şükür cnmmm, çok sevindim, inşallah sorunsuz devam eder :16:

Allah'ım bunlar basit bir doğum değil mucizenin ta kendisi.. Nasıl güzel yazılmış, nasıl güzel anlatılmış.. İnsanın kendini tutması mümkün değil yaaa :5::5::5:

selam kızlar nasılsınız biz de geldik kızımla aranıza.dün kızım çok hareketliydi bugünse hiç hareket etmiyor bazen karnımı elliyorum hafif vuruyor o kadar.neden acaba.günü gününü tutmuyor kızımın.eşim gibi aynı babasına çekmiş:1:

selam kızlar nasılsınız biz de geldik kızımla aranıza.dün kızım çok hareketliydi bugünse hiç hareket etmiyor bazen karnımı elliyorum hafif vuruyor o kadar.neden acaba.günü gününü tutmuyor kızımın.eşim gibi aynı babasına çekmiş:1:
hoşgeldiniz canımcım :)
büyük ihtimalle yerlerinin daralmasından kaynaklanıyo canım, benimde aynı söylediğin şekilde oluyo bazen..

hoşgeldiniz canımcım :)
büyük ihtimalle yerlerinin daralmasından kaynaklanıyo canım, benimde aynı söylediğin şekilde oluyo bazen..

hoşbulduk canım aa demek seninde öyle oluyor bende merak ediyorum hareket etmeyince dün hiç durmadı gece bi,le hep gezindi vurdu hatta eşim kızımız çok hareketli durmaycak bu ayın sonuna kadar dursa bari dedi bugünse hiiç hareketi yok bende de bi uyku hali ki sorma..gözlerimi zor açıyorum uykuluyum çok:emir_bebek::nazar:

hoşbulduk canım aa demek seninde öyle oluyor bende merak ediyorum hareket etmeyince dün hiç durmadı gece bi,le hep gezindi vurdu hatta eşim kızımız çok hareketli durmaycak bu ayın sonuna kadar dursa bari dedi bugünse hiiç hareketi yok bende de bi uyku hali ki sorma..gözlerimi zor açıyorum uykuluyum çok:emir_bebek::nazar:
aynen bnmde öyle cnm :1: :1: ama ben yanma yüzünden yatamıyorum bile, gecede uyanıyorum aynı sorun yüzünden..

vajinadaki ağrı acı yüzündenmi canım?ahh onu hiç sorma gece sağa sola dönemiyorum yataktan kalkamıyorum çok acıyor valla.
ona alıştım artık cnm, bi de bebiş vuruyo oraya tam oluyo :1: yanma midemde ve boğazıma kadar çıkıyo, artık hiçbişey geçirmiyo.. :31:

ona alıştım artık cnm, bi de bebiş vuruyo oraya tam oluyo :1: yanma midemde ve boğazıma kadar çıkıyo, artık hiçbişey geçirmiyo.. :31:

şikayetlerimiz aynı.boğazım yara oluyor sanki yanmadan..çok kötü oluyorum bende..şikayetlerimiz hep aynı gerçekten..aramızda pek farkta yok zaten.çpeş peşe alıcaz bebişleri bakalım önce kim doğuracak:1::1:

Kızlar oğlum ve ben geldik .yarın tam kesin olmasa da sezeryan oluyorum galiba.hazirlikli bir şekilde gideceğim bebeğim masallah güzel kilo aldı hamileliğim boyunca ve sezeryan biraz şart oldu bize .en son 3700dü bir yarın bakacak doktor amcası ve karar verecek .normali çok istedim ama nasip belki hala olur allah bilir .kızlar sizden istiyorum nolur bebeğim sağlıklı olsun da herşeye raziyim.öyle farklı duygular içindeyim ki şu an .kesinde değil hicbirsey allah bilir diyorum.inşallah sütüm de gelir hemen yavrum aç kalmaz .tek istediğim temiz kalbimizden bir dua.yazamazsam yarın zaten sezeryan olmuşumdur.allaha emanet olun kızlar.

1 eylülde işden ayrıldım dinlenmeye çekildim fakat ne dinlenmek işe yaradı ne işden ayrılmak malesef...
3 eylülde kontrole gittiğimde bebeğimizin gelişmediğini kilo almadığını ögrendim ve dr hafta takibine aldı idrarda protein kaçagına rastlandı malesef ve tansiyonum yüksek seyretmeye başladı 2 gunde bir tahlillerimizi yenilemeye başladık. en son 10 eylülde dr mun fakülteden prof. hocasına gittik ve sonuç olarak bebeğin gelişimi 35 haftalıkken 29. haftada kalmış ve kordondan giden oksijen ve kan sadece beynine yetebiliyormuş heran bebeğimizin ve benim hayatım tehlikeye girebilirmiş.

doğuma karar verdik sonuç olarak. normal doğumu bebeğin gerçekleştiremeyeceğini söyledi dr 1700 gramdı çünkü meleğim. drum narkozda alamayacağımı karaciğerlerim etkilendiği için narkozla birlikte ilerde karaciğer yetmezliğine sebep olabileceğini söyledi ve ben 11 eylülde sabah lokal olarak (belden uyuşturma) sezeryana girdim.

melek yavrum cok şükür hiç bir alete bağlanmadan gelişim gösterdi ve dün itibariyle evimize getirdik.

gecmıs olsun canımm allah analı babalı buyutsun ınsallah :nazar::nazar:

Benim Dr önemli değil dedi bu haftalarda oluyormuş
Bu gidişim de soracağım zaten az kaldı
aman geçtikçe heyecanım artıyor birde
Doğum yapan arkadaşları gördükçe sıra bize
Geliyor diyorum :17:

benımkı sanırım dıger ay gıttıgımde de gormustu sıgara ıcıyomusun dıye sordu sıgara ıcenlerde ve dogumu gecenlerde oluyomus ama ozaman soylememıstı nıye soylemdı anlamadım ben artık gelsın ıstıyorumm kendımı 9 aylık deılde 18 aylık hamıle gbı hossedıyorum:18:

al benden de o kadar :25:

maşallahhhhh tosunumaa :nazar: rabbim hayırlısıyla kavustursun kuzum, plasenta yaşlanması bi noktadan sonra görülebilen bişeymiş, erken dönemlerde olmadığı sürece korkulcak bişey olmadığını duymuştum.

hb zullummm nerelerdesin kıss denk gelemiyoruz hiç.. bebişin maşallah aldı başını gidiyo, onca çektiklerine değdi fazlasıyla:nazar:
benden uyku hali, ağrı ve yanmalar hiç geçmiyo ama yatamıyorumda bunlar yüzünden.. bebişte iyi şükür haftaya kontrolümüz var bakalım ne olcak :)

sirkeli suyu denicektin denedin mi cnm ? elmaçok fayda ediyodu önceden ama şuan ne yaparsam yapıyım nafile.. sabah kan ilacımı içiyorum bu saatlerde yanmaya başlıyo, gece olanı içiyorum o da 3 te kesin başlıyo uff..

heh işte aynennn benimde öyle. gece 3te mutlaka uyanıp bi süre evin içinde dönüp duruyorum. bulantı desen yanma oldukça zaten geçicek bişey değil. kaburga ağrısı 6.aydan beri malesefki geçmiyo. alt taraftaki ağrı konusunda da aynıyız =)) daha sayabilceğim bi dünya sorunum var anlıcağın :) sen bir de çalışıyosun, rabbim dayanma gücü versin.. hepimizin yardımcısı olsun insallah..

yuzduk yuzduk kuyruguna geldık allah hepımıze saglıkla kucagına almayı nasıp etsın sabırsızlık tavan yaptı

Kızlar oğlum ve ben geldik .yarın tam kesin olmasa da sezeryan oluyorum galiba.hazirlikli bir şekilde gideceğim bebeğim masallah güzel kilo aldı hamileliğim boyunca ve sezeryan biraz şart oldu bize .en son 3700dü bir yarın bakacak doktor amcası ve karar verecek .normali çok istedim ama nasip belki hala olur allah bilir .kızlar sizden istiyorum nolur bebeğim sağlıklı olsun da herşeye raziyim.öyle farklı duygular içindeyim ki şu an .kesinde değil hicbirsey allah bilir diyorum.inşallah sütüm de gelir hemen yavrum aç kalmaz .tek istediğim temiz kalbimizden bir dua.yazamazsam yarın zaten sezeryan olmuşumdur.allaha emanet olun kızlar.

hadi cnm hayırlısı olsun senin ve bebişin içinde inş. istediğin gibi normal doğum olur, sağlıkla bebişini kucağına alırsın cnm,ayy bi tuhaf oldum böyle gün bilerek gitmekte bi garip geliyor insan nasıl hazırlar ki kendini kendimi sezeryan olarak hiç düşünemiyorum bu sezeryan tarihini bilmeden dolayı, ama benimde sezeryan olma riskim var. herşey kolay güzel ve yolunda gider ve minişini sağlıkla kucağına alırsın inş. cnm... şimdiden geçmiş olsun ve gözün aydın diyelim :)

Allah nazarlardan saklasın canım, sağlıkla anali babalı büyüsün...

Benim de günü gününü tutmuyor sadecik. Dün hareket etsin diye kırk takla attım. Bugünde ne olur biraz yavaşlasın diye dua ediyorum. Sol kasığımda eli sağ kaburgamda ayağı gerinip duruyor mahvediyor beni... Sağlıklı olsunlar da çekeceğiz artık her türlü şeylerini... Yorgunsan ya da açsan biraz o zaman da hareketleri azalıyor...

Back
X