• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
sezeryan olurken niye ıkınmış arkadaşın anlamadım ben.

kız arkadaşım epu. sezeryan oldu o ıkınmadı kadın dedıgım epiduralcı o anlattı normaal dogumu bana onu anlattım bende ddıkı bana normalı nasıl oluyo dıyınce orda dedı sancı hıssetmıyosun ee dedım bende sancı hıssetmeyınce ne zaman ıkınma oluyo hanı 2 ancı arasında ıkının denılıyomuş ya anne nasıl ayarlıyo kendını dedım o da ddeıkı altta baskı hıssedınce ıkın dıyo ebeler onu boyle oluyo normalı ddı

hadi bakalım son gezmelerimiz bebişler gelince bir müddet çıkamayız zaruri olmadıkça zaten kış da kapıda bugünlerin tadını çıkar bolbol gez

kız dur iyileşeceksen de iyileşemzsin bu psikolojiyle iyileşeceğini telkin et kendine

canım o eskidendi yaa şimdi sezeryan olanda çabuk iyileşiyor takılma sen onlara ama yapabiliyorsan normal en iyisi tabi adı üstüne normal olanı bu

normal bende ,sterim ama beynim almıo valla aman akışına bırakalımm ne göstercek hayat bakalım

hiç sorma yaa kendimde bir enerji bulsam ütüm var yapılacak hastane çantasını hazırlicam ütülediklerimi yerleştirip ama üşeniyorum olmazsa 1 saat kadar uyusam mı
çokkk iyi anlıyorum kuzum ya, tükeeeenndiiikkkk :1:
hazırlıklardan dolayı huzursuz olabilirsin ama önce kendini toplamalısın, uyuyabilceksen uyu cnm belki biraz daha düzelirsin..

kızlar bızde 34+4 olduk haftaya cuma catı muayenem var bıde ben felaket halde kollarım ve bacaklarım acayıp ksınıyor ne yaptıysam fayda etmedı son haftalarım dıyorum ama gece uc kere kalktım soguk suyla yıkadım bacaklarımı kollarımı ama ne fayda

hiç sorma yaa kendimde bir enerji bulsam ütüm var yapılacak hastane çantasını hazırlicam ütülediklerimi yerleştirip ama üşeniyorum olmazsa 1 saat kadar uyusam mı

hah tam da ben soracaktım hastane çantasını hazırlamayan var mı diye de utandım. Benimde ütülenecekler bir koltukta hastane çantası yanında bana bakıyolar ama ben de senin gibi üşeniyorum günlerdir erteliyorum.Kadınlar kulübünün en sevdiğim tarafı bu işte kendin gibi hisseden birilerini bulmak paylaşmak:3:...

kızlar bızde 34+4 olduk haftaya cuma catı muayenem var bıde ben felaket halde kollarım ve bacaklarım acayıp ksınıyor ne yaptıysam fayda etmedı son haftalarım dıyorum ama gece uc kere kalktım soguk suyla yıkadım bacaklarımı kollarımı ama ne fayda
mrb cnm doğum tarihlerimiz aynıymış seninle.. benimde haftaya kontrolüm var, sanırım banada çatı ve nst muayenesi olucak.. benim ellerim ve ayaklarım hayatta ısınmazdı ama şimdiiii alev alev yanıyo.. bi de bileklerde su tutulmasından dolayı ağrı sancı oluyomuş kollarda, onuda yaşıyorum. bugün özellikle sol kolum felaket ağrıyo parmaklarımla beraber.. sende durumlar nasıl ?

canım panık atak olan arkdsn normal mı yaptı sezaryanmı canım bendede var ya ondan sordm

arkadaaşım ılaç l
kullanıyordu hamılelıkte bıraktı ve doğum dıyınce telaş yapıyordu uyutsunlar uyuyayım dıyordu asla başka turlu yapamıcaktı aama eepidüracı kadınla bı konuştu hemen alın benı dogurmak ıstıyorum dedı ve zamanı gelınce gırdı amelıyata bne onu beklerken bende ucuk cıktı dusun o ise super anlamında el hareketıyle amelıyathaneden cıktı dedım hılal bu sen mısın 3 tane dogururum dedı ben ucugumla kalakaldım:1:

hadi bakalım son gezmelerimiz bebişler gelince bir müddet çıkamayız zaruri olmadıkça zaten kış da kapıda bugünlerin tadını çıkar bolbol gez

kız dur iyileşeceksen de iyileşemzsin bu psikolojiyle iyileşeceğini telkin et kendine

canım o eskidendi yaa şimdi sezeryan olanda çabuk iyileşiyor takılma sen onlara ama yapabiliyorsan normal en iyisi tabi adı üstüne normal olanı bu

Bizim bura da iyice kapandı, hele bi de rüzgar var ki sorma :53: resmen hasta ediyo insanı oturdugu yerde.. sersem gibiyim bende..

en güzelini yapıyosun cnm, ayrıca boğazında acı veya ağrı varsa sütü bal ve karabiberle karıştırıp sıcacık içebilirsin..

doğru diyosun arkadaşım ben bu psikolojiyle daha hasta ediyorum kendimi bol bol enerji verici şeyler yeyim en iyisi artık yeterki bebeğim iyi olsun

:) Evet aynıyız. Dün gittiğimde doktorum 07 ekim de yapabiliriz dedi. Ben de 07 ekim pazartesi haftanın ilk günü kalablaığa gelmeyeyim. salı, çarşamba, peşembe olur mu? dedim. Olur dedi. O zaman 10 gün sonraki kontrolünde günümüzü netlelştirelim dedi. Tamam dedim. Ama eve gelince bu kez 07 si ile başlayan haftaya hiç bulaşmadan 3 gün once 04 ekim cuma günü olsa diye düşündüm. Çünkü bayram oncesi haftaya yoğun olur. Bir hafta sonraki kontrolüm bayrama gelir kimseyi bulamam diye. Tabi bunu doktorumla paylaşmadım. O olmaz derse zorlamam zaten. Bebeğim için en sağlıklı gün hangisi ise o olsun isterim. Sezeryan yontemi olarak genel anestezi düşünüyorum. Uyanayım bebeğim yanımda olsun. Bir şey görmek istemiyorum. Zaman yaklaşıtkca heyecanım artıyor cünkü. Catlak kısmına ben de şaşırıyorum, cünkü ergenlikten kalma catlaklarım var. Annem de doğum catlakları var. Ben de muhakkak catlarım diye bekliyordum. Her ne kadar çatlak meselesi son haftaya kadar belli olmasa da şimdilik şükrediyorum. Fazla kiloya çözüm var da bunun çözümü cok güç. Benim için farketmez ama eşim bu konuya cok hassas. :(
Hergün Biooil yada medikasol+Bepanten krem karışımım var onları dönüşümlü olarak sürüyorum. Onların faydası olmuş mudur bilemem.

neden 2 hafta onceden aldırıyorsun benm sezeryanım gunumden 5 gun once olacak dr ılk gebelerde olabıldıgınce anne karnında dursun beselensın falan dedı 39 un sonunda alıcam dedı bana

galiba bakalım yarın ne olacak doktor demesin doguma gidiosun diye hazırlıksızım daha ben
şu agda işi çok karıştırıo kafamı ya yarına jilete vurupmu gitsem çatı muaynesi yaparmıki
yoksa yarını bi şekil atlatıp agdamı yaptırsam bilemedim
jiletle iki güne vurmam lazım ama onu tek başıma yapamıyorum artık ama agda yaptırsam 1 ay idare eder dogumu bile atlatırım belki

kendime gelmeye çalışıyorum yeni kalktık sayılır
Bende jilet yapıyorum.
Kızlar ya ben acayip korkuyorum nasıl anne olacam bilmem,kordon dolanması olduğu için muhtemelen sezeryan olacak. Annem ve benim arkadaşlarım sezeryan ol zaten ne acı çekecen diyolar,kayınvalidemler de normal yapsan en iyisi diyo doktorun yalan söyleyip sezeryan yapacak seni diyo. Ben de dua etmiştim Allah'ım bu kararı bana bırakma diye ve kordon dolanması oldu doktor verecek kararı. Korktuğum şey spinal ya da epidural sezeryan olması,nasıl bir duygudur uyanıkken kesilmek bacaklarının uyuşmasına dayanmak hissetmemek öffffffffff aklım almıyor.:18: Geceleri hep bunun senaryosunu hayal ediyorum uyuyamıyorum.Hamile kalmadan önce tüplerim tıkalıydı laporoskopi yöntemiyle açılacaktı,günler öncesinden korka korka anam ağladı,genel anestezi olmak istedim çünkü görmek duymak istemedim,korktuğum kadar değilmiş hatta bişey yoktu ama doğumda genel anesteziyi tavsiye etmiyor drlar hem bebeğin ilk anını görmek hem de ağrıları daha kolay atlatmak için. Eşime anlatıyorum bunları güldürüyo beni valla bi şekilde çıkacak o bebek ordan istesen de tutamazsın diyo. Ben de günah olmasa iki tek atim sarhoş olayım azıcık gitmeden sezeryana diyorum,şaka tabi.:52:Allah'ım yardım et.:18:
Epiduralden falan bende korkuyorum. Hayırlısı olsun insallsh.
Merhabalar,nasılsınız kızlar?Ben şimdilik evdeyim,bir iki saate çarşıya gidicem kuzuma belki bişeyler alırım,siz napıyosunuz?:6:
Yemek yedim geldim simdi. Gecmisi okumaya ve laf yetiştirmeye çalışıyorum.
saol iraz azalsa mutfakta hiç bi iş yapamıyorum gün boyu

canım benim üstüne yatmaktan falan olmuyo gün boyu sürüo kemiklerim sızlıo ve uyuşuo
Yok canım bende üstüne yatmadım. Sagıma yattım solum uyuştu.
Bir alıntı yapayım sana.

Gebelikte zaman zaman ellerde uyuşma, karıncalanma, yanma, ağrı, sızlama hisleri olabilir hatta daha ileri derecede olursa güçsüzlük, hissizlik gibi şikayetler de eşlik eder. Hasta özellikle başparmak ve yüzük parmağı arasındaki parmaklarda bu şikayetlerin olduğunu ifade eder, bir eşyayı tutarken zorlandığını hatta elinde düşürdüğünü söyler. Bu şikayetler Karpal Tenül Sendromu denilen el bileğinde sinir sıkışması durmuna bağlı gelişir. Karpal tünel sendromu sadece hamilelerde görülmez, herkeste oluşabilir özellikle elini ve el bileğini sürekli tekrarlayan hareketlerle çalıştıran kişilerde (sürekli bilgisayar, daktilo kullanmak gibi) görülür. Gebelikte özellikle 5. aydan sonra görülür çünkü bu aylardan sonra vücutta kilo artması, su tutulması, şişme (ödem) artar. Hamile bayanların yaklaşık %20'sinde karpan tünel sendromuna rastlanır. Doğumdan sonra çoğunlukla şikayetler geçer.

http://www........................./2010/10/gebelikte-ellerde-uyusma-karpal-tunel.html?m=1

mrb cnm doğum tarihlerimiz aynıymış seninle.. benimde haftaya kontrolüm var, sanırım banada çatı ve nst muayenesi olucak.. benim ellerim ve ayaklarım hayatta ısınmazdı ama şimdiiii alev alev yanıyo.. bi de bileklerde su tutulmasından dolayı ağrı sancı oluyomuş kollarda, onuda yaşıyorum. bugün özellikle sol kolum felaket ağrıyo parmaklarımla beraber.. sende durumlar nasıl ?

benım tek sıkıntım kasıntı canım baısndan berı cok rahattım ama bu kasıntı beı mafettı bir aydır cekıyorum Allah yardımcın olsun bızım bebek daha cok yukarıda 40a kadar bekler dıe tahmın edıyorum gogsule gobek arası 4 parmak olacakmıs ya benım butun gıbı senın nasıl indimi bebiş baya asagı

Çatı muayenesini ilk kez geçen cuma yaptırmış biri olarak biraz bilgi vermek istedim,öncelikle felaket heyecanlandıran bir durum, ama inanın 20-30 saniye gibi kısa süren bir durum, çatala otururken ki heyecanınız hepsi okadar, takibinde dr.unuz yada asistanı önce koltuğun yükseklik ayarını yapıyor sonra aşağıya mümkün olduğunca inmenizi istiyor ve doğru pozisyon duruşu için sizi yönlendiriyor,,sonra acı değil ama fitil kullandığın anki gibi garip bir his oluyor çok çok kısa 20 sn gibi, sonra aynı anda devamlı konuştuğum dr.a bittimi diye sordum,,düşünün okadar kısaki anlamadım bile :)
umarım biraz aydınlatıcı olmuştur tekrar kesinlikle korkulacak birşey yada acı hissi yok diyebilirim :)

çok tşk ederim inşallah dediğin gibi olur, işte insan he çekiniyo, hem korkuyo, bilmiyorum artık, akışına bırkacaz..bi de bişey daha soracam muayene ederken jel sürüyor mu??

canlar beni bi çogunuz tanıyosunuz..
bu ayda bebeğimi alacaktım ama nasip olmadı şimdi ise bu ayda ekim ayında bebişimin tutup tutmayacagını öğrenecegim hemde önceki bebeğimin tahmini dogum tarihinden 1 gün sonra:31::31:

kızlar nolur bana bi kez cik dahi olsun ayetel kürsi okurmusunuz..

1. tüp bebeğim ekimde dogacaktı kürtaj oldum şimdi ise 30 eylülde transfer olup 12 eylülde öğrenecegim bebeğimin benimle olup olmadıgını lütfen dualarınızı bekliyorum..:16::16:
Rabbim hepinize hayırlı dogumlar nasip etsin

inşallah bu sefer hayırlısıyla tutunur ve bebeğini kucağına sağlıklı bi şekilde alırsın cnm..

neden 2 hafta onceden aldırıyorsun benm sezeryanım gunumden 5 gun once olacak dr ılk gebelerde olabıldıgınce anne karnında dursun beselensın falan dedı 39 un sonunda alıcam dedı bana

hah tam da ben soracaktım hastane çantasını hazırlamayan var mı diye de utandım. Benimde ütülenecekler bir koltukta hastane çantası yanında bana bakıyolar ama ben de senin gibi üşeniyorum günlerdir erteliyorum.Kadınlar kulübünün en sevdiğim tarafı bu işte kendin gibi hisseden birilerini bulmak paylaşmak:3:...

Ben varım hastane çantam da hazır değil eşyalarıda yıkamadım kocama küstüm birşey yapasım yok üç haftam var inşallah düşünür de bana bir bavul alır konuşmuyorum kendisiyle
bu aralar herkeste ya kv yada kocasından yana dertli valla

Kızlar ya ben acayip korkuyorum nasıl anne olacam bilmem,kordon dolanması olduğu için muhtemelen sezeryan olacak. Annem ve benim arkadaşlarım sezeryan ol zaten ne acı çekecen diyolar,kayınvalidemler de normal yapsan en iyisi diyo doktorun yalan söyleyip sezeryan yapacak seni diyo. Ben de dua etmiştim Allah'ım bu kararı bana bırakma diye ve kordon dolanması oldu doktor verecek kararı. Korktuğum şey spinal ya da epidural sezeryan olması,nasıl bir duygudur uyanıkken kesilmek bacaklarının uyuşmasına dayanmak hissetmemek öffffffffff aklım almıyor.:18: Geceleri hep bunun senaryosunu hayal ediyorum uyuyamıyorum.Hamile kalmadan önce tüplerim tıkalıydı laporoskopi yöntemiyle açılacaktı,günler öncesinden korka korka anam ağladı,genel anestezi olmak istedim çünkü görmek duymak istemedim,korktuğum kadar değilmiş hatta bişey yoktu ama doğumda genel anesteziyi tavsiye etmiyor drlar hem bebeğin ilk anını görmek hem de ağrıları daha kolay atlatmak için. Eşime anlatıyorum bunları güldürüyo beni valla bi şekilde çıkacak o bebek ordan istesen de tutamazsın diyo. Ben de günah olmasa iki tek atim sarhoş olayım azıcık gitmeden sezeryana diyorum,şaka tabi.:52:Allah'ım yardım et.:18:

aynen canımmm benım hastanemdekı epiduralcı bayan mkemmel ve cok unlu şansıma:1: süpr bır kadın her şey benm elımde dedı kesım anını sana hıssettırmıcem dedı 2 dk o anda senın kafanı leyla yapıcam dedı elını tutucam istersen o ana sarkı soylerız fıkrada anlatırım sana yada dua ederız dedı yan amelıyatta oldugunu unutturuum sana dedi wuuuuuuuu cazippp:16::16:
boyl ebırı varmı oturdugun yerde

benim doktorumda 38+2 de alıcak ama banada erken geliyor biraz daha beklese daha iiyi aslında cuma kontrolüm var biraz daha öne aldırmak isticem hem o zamana kadar bende kendimi iyice toparlarım

benım tek sıkıntım kasıntı canım baısndan berı cok rahattım ama bu kasıntı beı mafettı bir aydır cekıyorum Allah yardımcın olsun bızım bebek daha cok yukarıda 40a kadar bekler dıe tahmın edıyorum gogsule gobek arası 4 parmak olacakmıs ya benım butun gıbı senın nasıl indimi bebiş baya asagı
sağol cnm hepimizin Allah yardımcısı olsun.. ben dünden beri ayağa kalktığımda karnım aşağıda gibi hissediyorum ama oturduğum zamanlarda bebişin hareketleri midemi ve kaburgamı acıtıyo halen.. geçenlerde teyzem baktı 4 parmağını koyarak ve az kalmış zamanını beklemez dedi. hayırlısı artık..

maşallah canım hayırlı olsun kuzucun sağlıklı büyüt inşallah:nazar: 5. miniş de geldi desene bakalım sırada kim var

Canım gözün aydın saglıcakla kavusmussun ne guzel RABBİM analı babalı buyutsun :nazar::nazar:

canim gozun aydin allah anali babali buyutsun
5.bebegimizde geldi kizlar darisi bizlere ins

Canimm benimm gözün aydin rabbim anali babali büyütmeyi nasip etsin cok sevindim :16: biraz acele etmis kuzu ama hayirlisi böyleymis tatlim hic canini sikma kiloyuda alir cabuk toparlanir insaallah dualarim sizinle rabbim bizlerede bu duyguyu yasamayi nasip etsin insaallah senide minik pasayida öpüyorum

Allah analı babalı büyütsün canım ismi ne bebişin

ooo gözün aydın canım dualarımız senın ve minnik bebeğinle Allah sağlık versin aceleci paşaya:nazar::emir_bebek::nazar:

yine bbebişmi gelmişşş hayırlı olsnnn :52::52::52::52::52::52::52::52::52:

Hayırlı uğurlu olsun canım. Allah analı babalı büyütsün. Bebgin de alır guzel guzel kiloları insallah. Sen hic merak etme.

Gecmis olsun canım. Bundan sonra bol bol istirahat.

Selam kızlarrr , iyi pazarlarr...
Gece uyandığımdan beri midemle uğraşıyorum, öyle bi yanıyo öyle bi ekşiyoki anlatamam :25: Hiçbişey fayda etmedi, kan ilacımıda sabah akşam içmeye başladım temelli dokundu sanırım ama mecburum kan değerlerimin düşmemesi için. Banada göbeğin habire değişiyo aşağıda inmiş en fazla 15 gün durur diyolar, bugün bebişim gerçekten aşağıda gibi duruyo ama oturduğum zaman mideme doğru bastırdığını farkediyorum. Ama sanki çıkıcak gibi de geliyo uff.. Ne olduğumu ben de şaşırdım iyice ya.. Bi de geçmişe bakim dedim, bi bebiş daha gelmiş :16:

Beşinci bebikimizde gelmiş hoşgelmişşşş :nazar::nazar::nazar:
Allah sizlere bağışlasın canım, analı babalı büyümek nasib etsin :16:
Darısı sağlıcakla bizlerin başına inşallah, dualarımız sizinle..

Kızlar bugün kalktım sabsh midem bulanıyor çıkardım şimdi tekrar bulandı biraz zeytin ekmek yedim biraz iyiyim

Yeni bir bebişimiz daha olmuş ALlah uzun sağlıklı ömürler versin

Nurberra ne zaman doğum yaptı?

canlarım hepinize ayrı ayrı yeşekkür ediyorum güzel dilekleriniz için ve Rabbim sizlerede çok kolay sağlıkla doğumlar nasip etsin inş bebişlerinizin o mis kokusunu en ii zamanda çekin içinize en hayırlı zamanda

biz bugün 5.günümüzdeyiz alışıyoruz birbirimize eve abiside inş kardeşine:)
sezeryan ağrılarımda yok denecek kadar azaldı zaten eve çıktığım andan itibaren yatmadım hiç öyle lohusa yatağı falan :):) Allaha şükürler olsun kolay geçti ameliyatım sizlerede tavsiyem rahat olun ve sezeryan olucak arkadaşlar erken yürüyüşün faydasını mutlaka görürler zorda olsa o yürüyüşten sonra herşey daha çabuk düzeliyo inş nrmal yaapacak arkadaşlarımda Rabbim bi avazda kurtarsın iki doğumda birbiriyle kıyaslanmayacak şekilde bence her ikiside ayrı güzel sonuçta Annelik var çünkü onun için çektiğina cılar var hiç kimse için dayanamayacağın herşeye o mis kokulu için dayanıyosun nasıl bi duygu ki her şey onun için çkilir hale geliyo
şükürler olsun
hepinize selamlar minnaklarınızla kendinize ii bakın

bence sakın uyuma canım çünkü şindik 1 saat uyuyum dersin canım ondan sonrada oyandığında da sersem olursun canım bak benimde uykum geldi ama uyuyamıyorum işteyim öle dolanıp duruorum canım

Back
X