2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
aslında ütü de yapacaktım minişimin ve eşimin kıyafetleri var ütülenecek ama az dinlenip yaparım demiştim şimdi vazgeçtim yarına kaldı mecburrr

minişin kıyafetleri bitti şükürler olsun...eşimin gömlekleri vardı kısa kollu..ütüleme kaldıralım dedi giymem artık kısa kollu gömlek...benimde işime geldi..

Kızlaar selam herkese.. Birşey sormak istiyorum. Göğüs uçlarınıza krem sürmeye başladınız mı? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz? bazıları doğumdan bir ay önce başlayın diyor bazıları da doğumdan itibaren diyor, kararsız kaldım açıkçası..:26:

gecmiş olsun canım hem kum hem taş dusuren bırı olarak sana çok gecmıiş olsun dıyorum 5. ayımda obregımdekı 2 tane 6mm taşlar oynadı da çok zorluklar cektım ılaçta kullanamadım hamılyeım dıyee doğum sancısı cektım yanı aslında normal dogumdan neden korkuyosam sancı da cektım çok

çok yorgunum kızlar bugün evi süpürdüm sildim yemek yaptım ama pert oldum yaa bu kadar mı olduk artık biz iş yapamaz olmuşuz yaa ihtiyarladım

bugunku işimı anlatayım sana manava gıttım geldım kahvaltı hazrladım makıneye camasır attım bıraz utu yaptım karnım agrıdı yuruyemıyorummm şuan yatıyorum bunlar iş midir ya ama yoook adım atamıyorumm her yerım agrıyoo ama dınlenemeden yapıyorum ben galıba artıkk bız iş yapamıcaz

yemek yapmaktan yırtmak bir insanı anca bu kadar mutlu edebilirdi
bende direk ayak mı diye sordum doktoruma poposu burda duruyo hissettiğin kalça kemiğidir dedi bnm sağ kaburgada hep acı olduğundan o kıpırdadıkca daha cok hissediyoda olabilirim ama ayakları hep sağımda duruyo, bazen içimden bişey kayıyo gibi geliyo oynatınca, gıdıklanıyorum sanki

ohh ne güzel hazır yemek şanslısın allah hamilelere yardım ediyor yaa genelde denk geliyor böyle şeyler
evet canımcım şükür bugün şanslıyım fazlasıyla, üstümden çok büyük bi yük kalktı vallahi, hiç halim yoktu iyi oldu
şimcik sizleri bile davet edebilirim yemeğe, halden anlamak bambaşka oluyo

sağol canım evet tansiyon problemim var onun için...
geçmiş olsun canım sağ salim kucağına al yavrunu inşallah

canım doktorun seni nasıl yönlendiriyor? ve internette vajinismuslular nasıl doğum yapmış hiç araştırdın mı?
gerçekten ilginç bir konu, bence biraz bile riski oluyorsa bebek için normal düşünme
bir yazı buldum nette:

Vajinismus normal doğuma engel mi?

Vajinismus problemini yaşarken gebe kalmak çok düşük bir ihtimalde olsa bazen penisin sınırlı girişi veya üstüne boşalma diye tabir ettiğimiz durumlarda ortaya çıkabilir. Gebelik oluşur ise vajinismus tedavisi doğum sonrasına ertelenmelidir. Gebelik sırasında vajinismus tedavisi uygulamak hamile anneye ekstra bir duygusal yük yaratır. Enfeksiyon riski nedeniyle vajinal giriş egzersizleri, parmak egzersizleri, dilatörler kullanılmamalıdır.

Tedavi edilmemiş bir vajinismus hastasını normal doğum yapmaya zorlamak kendi deneyimlerine dayanarak söyleyebilirim ki kesinlikle doğru değildir.Çünkü bazen normal doğum yapınca vajinismus geçer diye düşünülebilir.Doğum süreci içindeki vajinal muayene girişimleri ve rahatsızlık hissi var olan vajinismus tablosunu daha da ağırlaştırır.Gebelik öncesi vajinismus sorunu olan bir kadın normal doğum yapmaya zorlanmamalıdır. Çünkü ilişkiye girmek ile doğum yapmak aynı değildir.

Doğum sırasında vajinal kaslar bebeği dışarı atmak ile görevlidir. Ayrıca doğuma özel hormonlar da bu fonksiyonlara yardımcı olur. Vajinal kaslar ilişkiye girerken ya da tampon kullanırken bir şeyi içeri almak üzere çalışırlar. Kullanılan kaslar aynı olsa da kullanım şekilleri farklıdır.

Doğum vajinal kasları bir miktar gevşemekle birlikte vajinismus normal doğum ile iyileşmez. Vajinismusta kasılan vajina değil beyindir. Zihindeki sorun geçmeden vajinismus iyileşmez. Ancak gebe kalmadan önce vajinismus tedavisi almış ve iyileşmiş olan bir anne adayı eğer doğru ve bilinçli bir şekilde tedavi edilmiş ise rahatlıkla normal doğum yapabilir.

Hatta vajinismus sorununu yaşadığı dönemde genellikle ‘ben asla normal doğum yapamam ‘diyen bir çok hastam tedavi sonrası bu fikirlerinde de bir değişim yaşayarak, vajinismus sorunu olmayan kadınlara göre daha rahat ve korkusuz normal doğumlar yapmışlardır. Vajinismus tedavisi olmak normal doğum yapma oranlarında belirgin artışa neden olmuştur. Vajinismus tedavisi olduktan sonra daha bilgili, daha farkında ve daha kendine güvenen bireyler haline dönüşmenin bunda ciddi bir katkısı olduğu düşüncesindeyim.
canım yaa o kadar da kokmamıştır, hamilesin ya sana kokuyordur belki de
ben bir sorun olacağını düşünmüyorum ama içine sinmiyorsa yine doktoruna sor en iyi onlar bilir
benim de beşikten kokular geliyor, ama civa ve kurşunsuz boyalarla boyandığını bildiğim için takmamaya çalışyıroum

bu tarz korkuları yine en iyi doktorun giderir canım
ama genel anestezide de inanılmaz riskler var düşününce korkmaya neden çok aslında
amerika ve gelişmiş ülkelerde sezaryenlerin %98 i lokal anesteziyle yapılıyor
sadece bebeğini direkt olarak kucağına almanın konforu için değil, anne ve bebek için risklerin daha az olması sebebiyle spinal veya epidural anesteszi daha yaygın gelişmiş ülkelerde

Son düzenleme:
yok canım benim göbük deliğimin üstünde...tam ortada...totosu o zaman benim sıpanın...
o totosudur canım ben sormuştum ordaki sertlik ve şişliği doktor totosu o dedi ayakları sağ tarafta başı aşağıdaydı

canım ben bu gittiğim sorucam doktorum ama daha bir hafta var ben netten de baktım hep erken kullanın daha etkili filan diyor ama bilemiyorum

:44::44:Kızlar sizlere birşey soracağım..sizler bebeğinizin ayağını hissedebiliyor musunuz?Şu an benim midemin altında resmen bir yumruk gibi çıkıntı var...acaba ayağımı...:44::44:

canım ben ayak değilde ellerini çok hıssedıyorumm altta elelri yukarda sadece baskı var ben gecen hafta farklı bır dr gıttım dr tatıldeydı stress yaptım ama çok ıyı bır dr la karşılastım on yargılı olma vardır her şeyde bır hayır hatta ddımkı bu dr da gelebılırmişim çok tatlı bır bayandı

sağolasın sezinimm.. ilk aklıma sen geldin zaten, senin o sancıyla acile gittiğini hiçbişey yapmadan geri gönderdiklerini gayet iyi hatırlıyorum, ankaradaydım bende o sırada ve böbreğimdeki ilk sancıyı orada yaşadım, apandist bile diyen oldu korkudan mahvolmuştum.. Allah yardımcımız olsun, kimselere göstermesin inşallah

Kızlar ben kaçıyorum, sofrayı hazırlayım, ağır vasıtayım zaten anca hazırlarım kendinize ve minişlere dikkat edin, iyi akşamlar

o bende de oluyo kuzu masaj topu kayıyo bir aşağı bir yukarı ama sol tarafımda...birde benim sol kasığımda bir nokta acayip ağrıyo...minnak oraya denk getirirse bir uzvunu ölüyorum ağrıdan..hatta ben elimle dışarıdan dokunduğumda da ağrıyo...

galiba ağırlaşmak dedikleri bu olsa gerek herkes diyor iyice ağırlaşmışsındır diye de ağırlaşmak nasıl oluyor diyordum snirim bu hiç iş yapmadan üstünden kamyon geçmişe dönmek

inşallah senin gibi memnun dönerim canım doktor kontrolümden...el mi ayak mı toto mu pazartesi çıkar herhalde ortaya...

o hareket ettiğinde oluyo serabım ama ayağını denk getirirsem o daha farklı oluyo boşlukta kayar gibi tam da ifade edemedim.. o dediğin bende de oluyo bazen elimi karnımın üstüne koyuyorum aşağıdan sancı olarak bana geri dönüyo

o bende de oluyo artık kuzu..hiç hareket etmesin sola veya sağa yattığım vaki elimi de karnıma koyayım hemen hissediyo minnakım herhalde...tepinip duruyo...sonra korkuyorum kaldırıyorum hemen elimi...

çenem düştü yine, bi yandan size bakıp bi yandan sofrayla uğraşıyorum
benimki birazdan gelir, kaçtık biz oğluşumla öptüm hepiniziii

galiba ağırlaşmak dedikleri bu olsa gerek herkes diyor iyice ağırlaşmışsındır diye de ağırlaşmak nasıl oluyor diyordum snirim bu hiç iş yapmadan üstünden kamyon geçmişe dönmek

ahanda tam onu yaşıyoruz lına eeeeeeee son aya gırdık artıkkk doğum geldı çattı

canım nbr agrıların falan oluyomu sen ondesın bızden var mı bı sıkıntı

Iyiyim sezinim cok sükür.sadece gece kasilma mi bilemedim ama yavrum hep tas gibi karnimda oldu baya sürdü bide adet olacakmisim gibi agrilarim oluyor dünden beri ama daha birsey yok kuzum.bol bol evin icinde yürüyorum yarinda dr a gitcem alttan muayene edicek ebe cok iyi olcak cünkü su islakligi sorcam ve asiri akintim var bazen beyaz bazen sari cok tuhaf.sen nasilsin canikom??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…