2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Ama ben hissediyorum benim sertleşme dediğim acaba bebiş bi yerinimi dayıyo hepsinde değil ama bazen sertleştiğinde tekmede atıyor birde ayağa kalktığımda sanki aşağıya doğru biley bastırıyor:((( ben bi arayımda yarına randevu alayım ben

Çok sağol canım ya yardımın için benimde tuvaletim geliyomuş hibi oluyo ben bi gideyim yinede içim rahat etsin:((( inş değildir:((

inş. değildir cnm en azından şüphen kalmaz bir görün

Çok teşekkür ederim canım,sen de aldın mı?
Canım bende bir canta aldım ama cok pahalı birsey degil. Şimdilik idarelik aldım. Bakacağım daha sonra belki seninki gibi guzel ve kullanışlı birsey alırım.
kızlar merhaba nasılsınız biz 33 haftalık olduk 33+0 da doktora gıttık bpd 35+1 haftalık ac 33+2 haftalıkfl 7.03x7 49 cm cıktı 36+0 haftalık cıktı kılosu 2375 gr haftasıda 33+0 olucana 34+0 gözükuyo doğum 29 ekımken 20 ekim gözüküyor bi yanlışlıkmı var anlamadım 33 haftada boy 49 cm 36 haftalık gözüküyor sorunmu var acaba

Canım bu kadar detayı incelemene gerek yok. Benim Dr da veriyor bu detayları kağıtta ama ben sadece kilosuna bakıyorum, bazen de fl'yi 7yle çarpıp bakıyorum. Ama bizim Dr boyundan uzun süredir bahsetmiyor çünkü belli olmaz diyor. O yüzden onlara takılma.

evet cnm 27.haftamda kasılmalar başladı 33.haftada sancıya dönüştü şuan 34+2 yim sancıları durdurdlar ciğer geliştirici iğne oldum yatıyorum cnm

kasılmaları takip et cnm ağrısız ise sorun yok ama adet sancısı varsa tehlikeli aman dikkat :20:

ahh canım, çok çok geçmiş olsun.. bebiş de sabırsız olmasın zamanını beklesin inşallah :)

canım benım bende senı özledım kız oğluş nasıl bakalım yakışıklı yaramazlık yapıyom mu ben bu ara yogun gecırıyorum canım bugun bı arkadaşımın bebegını gormeye bır baaşka hamıle arkadaşımla gıttık 3 umuz kursa gıdıyoduk once bırımız hamıle kaldı kursu bıraktı 10 hafta sonra ben hamıle oldugumu öğrendım bırakıtm sonra 10 hafta sonra dıger arkadşımız hamıle oldugunu öğrendı ne bereketlı kurs dımı:1::1::1::1: ucumuzunkıde kız bırı doğdu işte de onu gorduk geldık

Yok teyzesi hic yaramazlik yapmiyor pasam hele bugün daha bir uslu..elifcik nasil teyzesi yesin bi dogsalardida görseydik meleklerimizi :16:
Ohh ohhh ohh ne güzelmis kiz o öyle ayarlasaniz bu kadar olmazdi hepsi bir kardes gibi büyürler ne güzel :16: evet gercekten kurs baya bereketliymis bol bol sohbet edersiniz birbirinizden destek alirsiniz cok güzel olmus gercekten sezinimm

Benim sertleşmede oluyo cnm ama karnımın altındada ağrı oluyor bende gaz sancıdır faln diye oek takmıyordum sertleşme olduğunda bebek hareket ediyor mu peki
Karın altındaki bebeğin baskısından dolayı dedi,hareketlerini sürekli kontrol et dedi ,sürekli takip etmemiz gerek tabi..
:1::1::1::1::1::1: diyorum ki 33 haftalık olduk 33+0 da doktora gıttık bpd si 33+0 yerine 35+1 haftalık ,ac si 33+0 yerine 33+2 haftalık fl si 7.03x7 49 cm cıktı 33+0 yerine 36+0 haftalık cıktı kılosu 2375 gr haftasıda 33+0 olduğu halde 34+0 gözükuyo doğum 29 ekımken 20 ekim gözüküyor bi yanlışlıkmı var anlamadım 33 haftada boy 49 cm 36 haftalık gözüküyor sorunmu var acaba
Canım bu konuda doktorun bişey dedi mi?Ultrason kağıdını en iyi doktor okur bir aksilik olursa da söyler zaten..
Canım bende bir canta aldım ama cok pahalı birsey degil. Şimdilik idarelik aldım. Bakacağım daha sonra belki seninki gibi guzel ve kullanışlı birsey alırım.

Canım bu kadar detayı incelemene gerek yok. Benim Dr da veriyor bu detayları kağıtta ama ben sadece kilosuna bakıyorum, bazen de fl'yi 7yle çarpıp bakıyorum. Ama bizim Dr boyundan uzun süredir bahsetmiyor çünkü belli olmaz diyor. O yüzden onlara takılma.
Ben pahalı olduğunu bilmiyordum ama huyumdur beğendiklerim hep pahalı çıkar istemeden:1:

kızlar günaydın...bişey sorucam elde taşıma puset+arabası takım olanlar var aranızda bunlardan alan oldumu hangi marka aldınız...
Ben de aldım canım "Casual Cadillac" seyahat sistemi aldım. Dediğinden hem anakucagi hem puset. Anakucagi iskelete monte edilebiliyor.
herkese günaydın kızlar :)
dün çok güzel bi yazı okudum paylaşmak istedim burda da.. ne doğru şeyler aslında, umarım hep anlayışla karşılanırız :)

YENİ ANNENİN ÇEVRESİNDEN DİLEĞİ

Sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.

Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.

Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.

Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!

Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.

Sevgiler
Hehe :) cok guzel söylemiş. Ama bunu kimseye söyleyemem herhalde.
aa benim için de öyle canım :) şunların bir cümlesini söylesem evde kimse kalmaz uzun bi süre de kapım çalmaz heralde heheh :p
anneme okudum geçen güldü ama suratı değişti kadının, "şimdiki analara laf söylenmez zaten" dedi bi de :)

Anne degil de kayınvalideye okumalı :))
Ben esime okudum, cok dogru yazmış dedi. Aklının bir köşesinde dursun da kayınvalide birsey derse belki müdahale eder ;)

Ben de aldım canım "Casual Cadillac" seyahat sistemi aldım. Dediğinden hem anakucagi hem puset. Anakucagi iskelete monte edilebiliyor.
Ben henüz almadım ama bir modeli çok beğendim,kraft twist rlx travel sistem..Her yöne dönebiliyor ve ana kucağı ile birlikte satılıyor..Dışarda gözüme takılan bebek arabalı bayanlara soruyorum fikir alıyorum en son bunu gördüm ve çok beğe $Kraft-Twist-Rlx-Travel-Sistem-Be_5599_1.webpndim:1:

canım çantan nasıl bir şey, her şey aldım diyebilirim, bir şu çantaya karar veremiyorum
iyi bir şey olsun yıllarca kullanacağım diye düşünmekten alamadım
böyle bebek çantası olsun foksiyonel olarak, ama dışarıdan bakınca bebek çantası gibi durmasın

Ben henüz almadım ama bir modeli çok beğendim,kraft twist rlx travel sistem..Her yöne dönebiliyor ve ana kucağı ile birlikte satılıyor..Dışarda gözüme takılan bebek arabalı bayanlara soruyorum fikir alıyorum en son bunu gördüm ve çok beğeEki Görüntüle 800701 ndim:1:
güzel canım travel sistem çok kullanışlı
ama kucağı, hem pusete takılıyor hem arabada 1 yaşa kadar oto koltuğu olarak kullanılıyor
sonra da 4 yaşa kadar arabası da var oh mis
ama kilosu önemli kaç kilo canım bu araba??

Ben henüz almadım ama bir modeli çok beğendim,kraft twist rlx travel sistem..Her yöne dönebiliyor ve ana kucağı ile birlikte satılıyor..Dışarda gözüme takılan bebek arabalı bayanlara soruyorum fikir alıyorum en son bunu gördüm ve çok beğeEki Görüntüle 800701 ndim:1:

Evet canım bende kraftin bu modeline dü sn aldığım arasında kararsız kalmıştım.
Ama kraftla ilgili olumsuz yazılar da okuyunca, casual a karar verdim.
Bunun icin agir olması dezavantaj diyen cok 12.5 kilo.
Üstelik o 360derece donen parçası cabuk bozulabiliyormus. Ve iskeleti puseti ayırmak gerekiyor katlarken, cok zor olabiliyormuş yolda vs.
Ama guzel yanlarında ayak örtülerinin olması. Tek elle takip çıkarabiliyorsun anakucaginin falan.
Cocuğun rahatı icin kraft twist rlx, kendi rahatınız icin daha hafif bir araba diye yazmışlardi.

canım çantan nasıl bir şey, her şey aldım diyebilirim, bir şu çantaya karar veremiyorum
iyi bir şey olsun yıllarca kullanacağım diye düşünmekten alamadım
böyle bebek çantası olsun foksiyonel olarak, ama dışarıdan bakınca bebek çantası gibi durmasın

Bende öyle düşünmüştüm. İyi ve kaliteli olsun diye, ama şimdilik işaretten aldım. Disinda 2 tane gözü var o kadar. İcinde gözü yok. Catybaby'nin aldığı cok güzelmiş. Bende şimdilik idare edeyim sonra öyle birsey alırım herhalde. Bi gelsin bebisin bakalım.

Üstelik o 360derece donen parçası cabuk bozulabiliyormus. Ve iskeleti puseti ayırmak gerekiyor katlarken, cok zor olabiliyormuş yolda vs.
Ama guzel yanlarında ayak örtülerinin olması. Tek elle takip çıkarabiliyorsun anakucaginin falan.
Cocuğun rahatı icin kraft twist rlx, kendi rahatınız icin daha hafif bir araba diye yazmışlardi.
12,5 kilo çok ağırmış yaaa, kullanışlı olmz bu araba o zaman

güzel canım travel sistem çok kullanışlı
ama kucağı, hem pusete takılıyor hem arabada 1 yaşa kadar oto koltuğu olarak kullanılıyor
sonra da 4 yaşa kadar arabası da var oh mis
ama kilosu önemli kaç kilo canım bu araba??
12.5 kilo bildiğim kadarıyla..
İlk zamanlar çok fonksiyonel arabalar tercih ediliyor ama işte ağırlıkları sorun oluyor ilerde birkaç yıl sonra da daha hafif arabalar alınıyor gördüğüm kadarıyla..Ben daha araştırma safhasındayım bakalım..Bir de her model hakkında yazı yazılır çizilir iyi araştırmak gerek..:26:

merhaba kızlar bugün doktor kontrolüm vardı kasılmalar hala devam ediyor 10 15 dk. da bir geliyor. makata vuran aürılarım da var bebeğin kilosu 2.700.:nazar: maaşallah iyi dedi doktorum 36.haftada ilacı kesip doğumu beklicekmişiz..zaten ekimi beklemez dedi. bir iki hafta dursa en azından dedi..inşalah bekler kızlar dua edin bana :43:

maaşallah hadi gözün aydın kilosu gayet iyiii
kızlar merhaba nasılsınız biz 33 haftalık olduk 33+0 da doktora gıttık bpd 35+1 haftalık ac 33+2 haftalıkfl 7.03x7 49 cm cıktı 36+0 haftalık cıktı kılosu 2375 gr haftasıda 33+0 olucana 34+0 gözükuyo doğum 29 ekımken 20 ekim gözüküyor bi yanlışlıkmı var anlamadım 33 haftada boy 49 cm 36 haftalık gözüküyor sorunmu var acaba

canım takma kafana bunu bende 31. haftanda gittim o saydığın değerlerin çoğu 34 ü 33 falan gösteriyodu gelişimi önde demek o sakıncalı bir durum değill

canım nasıl bir şey aldın çantanı, ve markası falan nedir??
hatta foto atabilirsen çok sevinirim, hiçbir yerde beğenemiyroum çanta:ssz:
Fotoyu koymuştu caty
12,5 kilo çok ağırmış yaaa, kullanışlı olmz bu araba o zaman
Evet cok agir.

İlk zamanlar çok fonksiyonel arabalar tercih ediliyor ama işte ağırlıkları sorun oluyor ilerde birkaç yıl sonra da daha hafif arabalar alınıyor gördüğüm kadarıyla..Ben daha araştırma safhasındayım bakalım..Bir de her model hakkında yazı yazılır çizilir iyi araştırmak gerek..:26:

Bu modeli alanlar sonra baston almışlar. O yüzden ben almadım bu modeli. Çünkü ben araba alınca uzun sure aynısını kullanmak icin alıyorum. Tekrar baston almak icin degil.
O yüzden casuali tercih ettim canım.

aynen öyle canım o yüzden baştan hafif araba almak, kullanış açısından da travel sistem düşünmek çok mantıklı

Fotoyu koymuştu caty

Evet cok agir.

Bu modeli alanlar sonra baston almışlar. O yüzden ben almadım bu modeli. Çünkü ben araba alınca uzun sure aynısını kullanmak icin alıyorum. Tekrar baston almak icin degil.
O yüzden casuali tercih ettim canım.
fotoyu bulacağım canım teşekkürler
ben de chicco trio enjoy aldım, 7-8 kilo her şeyi de var ana kucağı port bebesi 4 yaşına kadar da kullanacağı puseti
ben de uzun süre kullanmayı planlıyorum bu arabayı, bakalım..

Back
X