2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
beslenme kitabı okuyorum.
gebelikte her gün; 1 yumurta, 1 bardak süt, 1 kase yoğurt yemenin bebek için faydalı olduğunu okudum. tatlılardan uzak durmaya çalışın...

benim dr um hiçbir öneride bulunmuyor. folik asite devam et, dedi. (bir de prolaktin sorunum var, onun için ilacıma devam etmemi söyledi)...

dr larımızın önerileri olursa onları da paylaşalım lütfen...

bana da gebeliği izleyen hemşire
sabah 1 bardak süt
1 adet yumurta
kahvaltı
1 porsiyon meyve
öğle yemeği
1 kase yoğurt
akşam yemeği
1 porsiyon meyve
1 bardak süt
1 avuç çerez dedi

ama bunların hepsini nasıl yeriz bilemiyorum, ben yarısını anca yiyebiliyorum

sevgili anne adayları sizden bir konuda yardım rica ediyorum. Ben sağlık ocağında kan testi yaptırdım ve pozitif çıktı. Biraz önce hemşirem ile konuştum yapmam gerekenleri falan söyledi. İşin sormak istediğim yanı ben henüz doktora gitmedim, kese ve kalp atışları netleşsin diye bekliyorum ama içim de içimi yiyo. Ayın 22 sinde randevum var bir yandan o tarihte gidersem iyi olur her ikisi de görünür diyorum bir yandan da zaman gözümde büyüyo. Sizce bayanlar?

Canım senin fikrin ama ben duramazdım :)

beyaz leblebi yedim sabah uyandığımda ama fayda etmedi. Şimdi de çalışıyorum ama ölü gibiyim valla. Kafan klavyenin üstüne düştü düşecek:KK49:

tatlım beyaz leblebi sert olur daha çok yorar mideyi normal kavrulmuş leblebi midenin suyunu çok güzel alıyo birde öle dene:)

regl tarihi gelmeden evde test yaptım, negatif çıktı. regl geçtikten 4 gün sonra tekrarladım, çok silik çıktı.
kan testiyle en iyi anlarsınız, ben idrarla bakılan testlere pek güvenemiyorum. beta hcg testi kesin sonuç veriyor... benim evde yaptırdığım testlerde de aynı bilgiler vardı(miratech idi galiba markası).
kandaki b hcg oranına göre çizgiler belirgin çıkıyor. b hcg oranınız düşüktür belki. regl gününüzü bekleyin, olmazsanız gidip kan testi yaptırın.

teşekkür ederim..inşallah öyledir..dün silik bi çizgi beklıyordum ben ..o bile olmayınca sanki bütün belirtiler gitti..umudum hemen gidiverdi..bakalım şu 4 gün geçer inşallah..normalde su gibi akan günler 10 gündür geçmek bilmiyo:KK43:(

canım tam kaçıncı günündesin

dün akşam yaptığımda 28. günümdeydim canım ama ben 32 günde bir adet oluyorum..

merhaba arkadaslar

cuma gününden beri yazılanaları okudum cok güzel bir topic oldu ekim ayı hamileleri cok bereketli olucaga benziyor gün gectikce cogalıyoruz
bende cumartesi ilk doktor randevume gittim bana göre 4+6 ama doktor 5+2 dedi keseyi gördük cok sükür içimiz rahatladı kalp atısı için haftaya gel bakalım dedi ben cok heyacanlı olmama ragmen doktor şimdilik cok bilgi vermedi

ilk 3 ay riskli oldugu için kimseye ilişki önermiyoruz dedi sadece 12 kilo almam gerektigini söyledi folik asit b12 ve demiri kapsayan tek bir hap verdi folbiolu bırak dedi oysaki ben saatlerce bebişim hakkında konusmak isterdim ama muayene süresi az sürdü şimdilik belirtim yok dedim herseyin bir zamanı var bekle ilerde yasıcan dedi

sizin ilk görüşmeleriniz nasıl gecti yapılacak tahlil ve tetkiklerden dogum zamanınızdan falan bahsettimi doktorunuz

tatlım beyaz leblebi sert olur daha çok yorar mideyi normal kavrulmuş leblebi midenin suyunu çok güzel alıyo birde öle dene:)

kızlar leblebi kansızlık yapıyo diye duymuştum ben de. fazla kaçırmasanız iyi olur. şu an vücudumuzun en çok kana ihtiyacı var :))

sabah 1 bardak süt
1 adet yumurta
kahvaltı
1 porsiyon meyve
öğle yemeği
1 kase yoğurt
akşam yemeği
1 porsiyon meyve
1 bardak süt
1 avuç çerez dedi

meraba canım..hemşiren çok iyi söylemiş ..ben ilk hamileliğimde çok dikkat edemesemde bunların hepsını benım dr da soylemıstı ve yemeye calısmıstım..yumrta ve sabah aksam sütlerimi çok düzenli içmiştim..hatta artık süt görmek istmeiyordum..eşim her akşam bı paket sütle gelirdi eve:)) ..bi tabaga bikaç badem bikaç fındık bikaç antep bıkac ıncır kayısı falan koy..dedı dr..mutfaga gıdıp geldıkce görünce bi tane at agzına dedı..öyle yapınca yenıyo..buda nacızhane benım tavsıyem olsun..kuru meyve ve taze meyvelerınızı de atlamayın.çünkü kabız olmak hamilelite acayıp kötü bişi.ben çok kabızlık yaşadım ama meyveyle normalde de hiç aram yoktur..hamıleykende çok yememiştim..yani anlıycanız..normale kendınız bakmadıgınız kadar güzel bakmalısınız:)) herşey miniklerimiz için:emir_bebek::emir_bebek:

BADEMİN FAYDALARI

- Sinirleri güçlendirir.
- Göğüs hastalıklarını önler.
- Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
- Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.

KAJU FISTIĞININ FAYDALARI
- Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
- İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.
- Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

KURU İNCİRİN FAYDALARI

- Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Hamilelerde ve çocuklarda kemik gelişimini sağlar.

tunaydin kizlarrrr ben bugun bi garibim yaaa gece surekli wcye kalktim ve sabah ezani okunurken karin gurultusuyla uyandim uyumaya calistim yok uyuyamadim acliktan ilk kez boyle bisey oldu kalktim buskuvi yedim ve acayip karnim agridi ara ara yine agriyo normal mi bu durum bide coookkk yorgun hissediyorum kendimi

bende de aynı ama sabah değil deli gibi acıkıyoru saldıracak yer arıyorum elim ayağım titremeye başlıyo. yemek yedikten sonrada mide ve karın ağrısı daha doğru mideme acıma gibi bişey oluyo...

merhaba arkadaslar

cuma gününden beri yazılanaları okudum cok güzel bir topic oldu ekim ayı hamileleri cok bereketli olucaga benziyor gün gectikce cogalıyoruz
bende cumartesi ilk doktor randevume gittim bana göre 4+6 ama doktor 5+2 dedi keseyi gördük cok sükür içimiz rahatladı kalp atısı için haftaya gel bakalım dedi ben cok heyacanlı olmama ragmen doktor şimdilik cok bilgi vermedi

ilk 3 ay riskli oldugu için kimseye ilişki önermiyoruz dedi sadece 12 kilo almam gerektigini söyledi folik asit b12 ve demiri kapsayan tek bir hap verdi folbiolu bırak dedi oysaki ben saatlerce bebişim hakkında konusmak isterdim ama muayene süresi az sürdü şimdilik belirtim yok dedim herseyin bir zamanı var bekle ilerde yasıcan dedi

sizin ilk görüşmeleriniz nasıl gecti yapılacak tahlil ve tetkiklerden dogum zamanınızdan falan bahsettimi doktorunuz

Canım hayırlı olsun bebişin. Benim doktorumda çok fazla bilgi vermemişti. Senin doktorun en azından 6+2 de kalp atışını dinletecek bende 6+2 de gittim ama dinletmedi şu an çok azdır ay sonunda dinletirim dedi. Ben doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Son gittiğimde yine testler istedi bulaşıcı hastalık var mı diye ama ben yaptırmamaya karar verdim. Yeni doktorum isterse yaptırıcam. Tahmini doğum tarihinide söyledi 3 Ekim dedi eğer 3 ekim olursa evlilik yıldönümümüze gelicek süper olur :)

sabah 1 bardak süt
1 adet yumurta
kahvaltı
1 porsiyon meyve
öğle yemeği
1 kase yoğurt
akşam yemeği
1 porsiyon meyve
1 bardak süt
1 avuç çerez dedi

azar azar yersin canım. ekmeği az ye, öğünde en çok 1-2 dilim. o zaman tıkabasa olmazsın.
kuruyemişleri de abartmayalım, hemen sivilce çıkıyor bende. 4 ceviz yeterliymiş, veya 7-8 adet fındık...
tuzlu kuruyemişler tansiyonu yükseltiyor, o yüzden tuzlu gıdalardan da uzak durmak gerekirmiş. yüksek tansiyon sakıncalı...

merhaba arkadaslar

:nazar: kalp atışını da alırsın yakında inş.

benim dr uma göre, ilk 3 ay bebek sağlıksızsa düşecek nasılsa. o yüzden pek bu tür şeylere önem vermiyor. hiçbir şey önermiyor. 2 dr kontrolünde olacağım nasılsa, diğer dr um ile henüz görüşmedim, ona da sorarım...

genel olarak katkı maddeli gıdalardan uzak durmak gerekiyormuş. mevsiminde doğal yetişenlerden yemeliymişiz. bir de bol su içmek de önemli...
yeni öğrendiklerim olursa paylaşırım.

incirden uzak durun. kayısı, kuru erik gibi kuru meyvelerden de az yiyin. prolaktin birden fırlayınca düşük riski çok artıyor. dikkat edin...

selam kızlar

moralim bozuk nolur cevaplayın bişi sorucam..

dün akşam eşim maç izlemeye gitmişti ve döndüğünde ağlamaktan alamadım kendımı..yanlız bıraktın da falanda filanda ..hadı kalk dedi sen ıyıce alıngan oldun..var heralde bişi o saaate eczaneye gidip test aldık..ve gelince sabırsız ben hemen yapıverdım..malesef negatif çıktııı:KK43:( ama benım adetıme daha 4 gün vardı dün gece..testte diyoki..hamileliğin oluşmasından itibaren 6 ila 15 gün önce bile olsa 20ml/ug olsa bıle hcg değerini saptayabilir diyo yani..adet gecıkmese bıle diye anlaıyorum ben bundan ..tabı testte bide adet günü bile yapılsa deger dogruu olur dıyo....anlatabıldımmı buılmem kı..bi acayp yazdım.

şimdi bu test doğru olabılırmı..eğer 6 ila 15 gün öncesinden kalan bı bebeğin hcg değerini alabılıyorsa ..o zaman ben hamıle deilim:KK43:( ama benım bıldıgım genel olarak testler gecikme olunca doğru olur hatta o zaman bıle hata payı vardır dimi..ama ben umudumu kaybetti ya:KK43:( of ..

sabah uyadığında ilk idrarınla yapmanı tavsiye ederim silikte olsa çıkacaktır muhtemelen ama kanda daha önce çıkıyor yeni ise idrarda çıkmayabiliyor

Canım hayırlı olsun bebişin. Benim doktorumda çok fazla bilgi vermemişti. Senin doktorun en azından 6+2 de kalp atışını dinletecek bende 6+2 de gittim ama dinletmedi şu an çok azdır ay sonunda dinletirim dedi. Ben doktorumu değiştirmeyi düşünüyorum. Son gittiğimde yine testler istedi bulaşıcı hastalık var mı diye ama ben yaptırmamaya karar verdim. Yeni doktorum isterse yaptırıcam. Tahmini doğum tarihinide söyledi 3 Ekim dedi eğer 3 ekim olursa evlilik yıldönümümüze gelicek süper olur :)

ne tesadüf canım banada doktor söylemedi dogum tarihini ama hesaplayıcılara göre benimde 14 ekime geliyor evlilik yıldönumuzume

Allah biliyor ya her evlilik yıldönümüzü kutlarken hem bunu düşünmüşündür keske

ekimde dogumum olsa diye Allah gönlümüze göre verdi ne diyeyim...

Kızlar merhaba bende aranıza yeni katıldım.Öncelikle Allah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..Benim çok halsiz ve uykulu geçiyor çok duygusalım ara sıra kasıklarıma ağrı giriyor canımda hiç yemek yemek istemiyor lokmalar ağzımda büyüyor resmen sizede oluyormu bol bol su içiyorum wc gitmekten yoruldum..ve kilo verdim sizdede böyle şeyler oluyormu.. allah hepimizee sağlıklı bir hamilelik süreci nasip etsinn....

inşallah hamişliktendir ben yazın reflü tedavisi görmüştüm hamilelikte yakın zamanda reflü olunmuşsa tekrar edebilir yazıyor okadar öğürmeye midemi dayanır.cuma olsada bi doktora gitsem artık yaaaa daha sadece kandan öğrendiğim için bir türlü inanamıyorum

(

bende de ülser var genelde hastalıklarım zor geçer görünen o ki hamilelikte zor geçecek (inşallah kolay geçer=amin) dayanmıyo walla mide falan bende henüz sadece kan testi yaptırdım biraz bekliyom accık büyüsün diye işten zırt pırt izin alamıyorumda hayırlısı olsun canım hepimizin hakkında.

slm kızlar yine ben 5+6 haftalık hamileyim bugün karından ultrasona girdim kese 10mm çıktı bebek gözükmedi normalmi sizce haftya tekrar çağırdı

X