Ben henüz yeni aldım doğum parasını... Bütün aşamalarını anlatayım... Öncelikle doğumdan 8 hafta önce kadın doğum doktorumuzdan iş görememezlik raporu alıyorsunuz... O raporu hastanenin rapor bölümüne götürüyorsunuz... Rapor çalıştığınız şirketin muhasebecisine ve bağlı bulunduğunuz ilçe sgk ya mail yoluyla otomatik bir şekilde ulaşıyor... Bu noktada şirketinizin muhasebecisiyle rapor bölümünden çıktıktan sonra haberleşin... Sonra doğum yapıyorsunuz.. Doğum belgenizi de en geç 1 hafta içinde muhasebecinize faxslayın... Doğumdan sonra hastaneden çıkarken 8 hafta iş görememezlik raporu daha alıyorsunuz... O raporda yine online olarak muhasebeciye ve sgk ya düşüyor... Bunu da yine muhasebecinizle iletişim kurun çünkü bazen aksaklıklar olabiliyor... Doğum iznîniz bittikten sonra sgk ya gidin... Doğum belgenizi, doğum sonrası 8 haftalık raporunuzu ve nüfus cüzdanınızı vererek rapor bölümünden parayı alacağınız günü öğrenin... Ortalama 10 gün sürüyor.. 10 gün sonra ziraat bankasından alıyorsunuz.. Gidip kimliğinizle çekiyorsunuz... Doğum parasını almak için hamilelikten önceki 4 ay (120 gün) aralıksız sigortalı olmanız yeterli... Sigorta'da gösterilen maaşınızın günlük ücretinizin 3/2 sini alıyorsunuz... Örneğin günlüğünüz 45 tl ye geliyorsa, 45x3/2=30 tl alıyorsunuz.. 30 tl x raporlu olduğunuz gün sayısı kadar doğum parası alıyorsunuz... Artı annelik ve süt parası var... Benim maaşım Sigorta'da 4.200 tl... Maaş olarak 14.636 tl, annelik ve süt için de , 95tl + 966 tl toplamda 15.697 tl aldım... Yani 3 ayrı para alıyorsunuz.. Maaş aldığınız aylığa göre değişiyor 95 tl süt, 966 tl de annelik parası alıyorsunuz...