- Konu Sahibi Papatyam1139
-
Alırsın cnm ben de ssk anlaşmalı özel hastanede yaptım doğumumu,paramı da aldım.ben doğum hastanesinde oluyorum kontrollerimi. özel hastanede doğumu düşünüyorum. ssk anlaşmalı bir hastane. ordaki doğum raporuyla da alabiliyormuyuz acaba doğum parası ?
şubat 2013 annesiyim.hastaneden 32 haftada verilen raporu muhasebecime ilettim.2 nüsha bende kaldı doğum yaptıktan sonra hastane bende kalan nüshalara işlem yapıp bana geri verdi---hastanede yaşanan gecikme beni bayağı germişti---.doğum raporuyla birlikte bunları 40 mız çıktıktan sonra sgk ya götürdüm.burada dikkat edilmesi gereken ANALIK YAZAN KAĞIDIN ÜZERİNDE SİZİN RAPORUNUZUN BİTİŞ TARİHİNDEN SONRA SGK YA GİTMENİZ.bunu da öğrenmiş oldum.raporumun bittiği tarihten 2 gün sonra gittim işi garantiye almak için.oradan hazır bir evrak vardı onu doldurdum,kimliğimi ve bebişimin kimliğinin fotokopileri alındı,bende kalan nüshaları da teslim ettim ve en önemlisi doğum raporu.sonra benim dosyamı gördüm kendi gözümle muhasebeciye verdiğim kağıtlar karşımdaydı ,benim verdiklerim de üzerine eklendi.10 gün sonra kimliğinizle beraber ziraat bankasından paranızı alabilirsiniz dendi bana.bende yine işi garantiye almak adına 15 gün sonra gittim bankaya ve 2560 tl mi aldım.Allah bereket versin :) rabbim çok acil bir durum çıkarmazsa da o para kızımın asıl ihtiyacı olacak şekilde de bir kenarda altın olarak bekleyecek.hak sahibi o !!!tabi bunlar benim kendi düşüncelerim ,kimse yanlış anlamasın...
size tavsiyem ;lütfen bu tür belgelerin fotokopilerini elinizde tutun derim.ne olur ne olmaz?ben resmi evrak işlemlerimde bunu yapmayı huy edindim diyebilirim...
bu 2500 lira ücreti sadece işçi bayanlar mı alabiliyor, memurlar alamıyor mu??
SSK lı işçilere 2500, memurlara 184 tl verilmesi büyük haksızlık. İş görmezlikse ikisinin aldığı rapor da aynı oysa...
bence haksızlık degıl memurlar her ay maasını tıkır tıkır alıyor ama calısanlar almıyor o yuzdende bu parayı alıyorlar sıgortadan o almadıkları maas bu memurlara ekstradan 184 lıra da sanırım sut parası ıscılere 95 lıra verılen para
184 tl doğum yardımı. Süt parası ayrı. Herkes kendi açısından bakıyor tabi. İkisi de eşit almayabilir ama fark bu olmamalı. İşçiler de doğum iznine ayrıldığı zaman tıkır tıkır maaş alıyor. Özel sektördeki işçileri bilmiyorum tabi. Sözüm devlet işçilerine. Özel sektör eğer izin boyunca para almıyorsa bu ödenek fazlasıyla haklarıdır.
32. haftada izne çıkmak şart mı ben atıyorum 35. haftamda çıkmak istiyorum. yapılan ödemelerde düşüş yaşanır mı 35. haftada çıktıgımız içiin??? bu konuda bilgisi olan var mı acaba
Ben özel hastanede doğum yaptım ve paramı alamıyorum ama hukuk savaşını başlattım avukatlar dilekçeler mahkeme her yolu deniycem ben ne demek analık iş görememezlik paramı çalışamadığım için almam gerekirken özel hastanede doğum yaptığım için vermiyorlar istersem evde doğururum istersem istediğim kişiye doğurturturum sgk nın buna karışmaya hakkı yok o benim iş göremediğim için paramı ödeme yapmak zorunda valla ben sonuna kadar uğraşcam
sgk ile anlaşması olmaya bir hastanenin iş görememezlik raporu doğum dahi olsa işyerinizde kabul edilmez bu normal.[/QUOTEa
arkadaşlar bi sorum olacak
ben 32. haftamda izne ayrıldım hastanedende iş göremez raporumu aldım muhasebeciye verdim. 90 günü tam olark doldurduğumu sanıyordum. ama ödenen pirim günü 88 görünüyor. 90 gün prim yatması gerekiyor sanırım. şu an 35 haftalık gebeyim doğumada az kaldı
bu benim doğum parasını almama engel olurmu???
sgk ile anlaşması olmaya bir hastanenin iş görememezlik raporu doğum dahi olsa işyerinizde kabul edilmez bu normal.[/QUOTEa
arkadaşlar bi sorum olacak
ben 32. haftamda izne ayrıldım hastanedende iş göremez raporumu aldım muhasebeciye verdim. 90 günü tam olark doldurduğumu sanıyordum. ama ödenen pirim günü 88 görünüyor. 90 gün prim yatması gerekiyor sanırım. şu an 35 haftalık gebeyim doğumada az kaldı
bu benim doğum parasını almama engel olurmu???
88 mi90 olması gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?