İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Günaydın anneler ve öğretmenlerimiz.
Haftasonumuz çok yoğun geçmedi. Matematik ödevimiz yoktu. 5N1K çalışması, kısa bir okuma metni, kitaptan rengini arayan top hikayesini okuma ve anlatma. Biz ayrıca bir kitap okuduk ve 10 adet toplamada verilmeyeni bulma çalışması yaptık. Pazar günü tamamen boştuk keyif yaptı kızım.

Bence çocuklara test çözdürmek için erken.. Bol bol kitap okutun..

Kesinlikle katılıyorum.

Bence çocuğuna göre değişir. Tabiki çok kitap okumalılıar, zaten ben de okutuyorum, vazgeçmiş değiliz. Ama test çözmesi de okuduğunu anlama konusunda hikayeden daha faydalı bence.

Öğretmenmişsiniz sanırım haddim olmayarak kendi öğretmenimizin tavsiyesi üzerine okuduklarını anlama çalışmaları için bolca 5N1K çalışması yapmanızı öneririm. Çok faydalı oluyorlar.

Ödevleriniz çok değil ama nitelikleri iyi. Problemleri kendi yazıyor olması zaten beynini oldukça kullanmaya teşvik edici. Ve kafa yorucu olacaktır. Hikaye tamamlamada keza aynı şekilde. Az gibi görünen ama kafayı baya yoran ödevler olacaktır çocuk açısından. Üstüne kitap okumak elbette çok iyi ama test çözmek biraz fazla gelmiş. Yani ben olsam bu şekilde ilerlerdim. Tabi ki siz kendi çocuğunuz için neyin daha iyi olduğunu bilirsiniz.

Arkadaşlar her türlü fikre açığım, alınmam, bozulmam. Rahat rahat fikirlerinizi yazabilirsiniz.
Ödevimiz az olunca ve çocuk da sıkılınca bu yola yöneldim ben. Ama emin olun okuduğunu anlama konusunda inanılmaz faydası oluyor. Tabi hikaye okumaktan vazgeçmiyoruz.

cnm morpa üyeliği yıllık 60 lira ve yanında 25 liralık 1100 soruluk test kitabı ve 8 hikaye kitabı yolluyorlar denem üyelikleri var 15 gün denedin mi

teşekkür ederim canım ... deneme üyeliğini denedim bu yüzden geri dönüş yaptıları
size özel 60 tl diye :) normalde 120 imiş o yüzden merak ettim
normalde sitelerinde de 58 falan yazıo
satış teknikleri işde ... o yüzden hediyelerini merak ettim nasıl ki diye
neyse gelince görürüm artık:))))

Ne zaman 120 tl olmuş ki kandırıyorlar bence
Ben sene başında üye oldum 58 Tl idi zamlanmış
Dün akşam oğlumun öğretmeni aradı bayaa konuştuk okuması yazması farketti dedi. Derslere katılımı iyi dedi hep olumlu şeyler söyledi mutlu oldum

5N1K nedir arkadaşlar ben bilmiyorum

Çocuklar için kısa hikaye metinleri verilip sorular soruluyor.
Hikayeye göre kim varmış, nereye gitmiş, ne yemiş ne olmuş falan.....
Okuduğunu anlama bi nevi....

5n 1k nedir?
Bir Gazetecilik terimidir. Haberin öğelerini oluşturan "ne? ne zaman? nerede? nasıl? neden? kim?" sorularını içerir

Organizasyonda Değişim ve Yeniden Yapılanmada başarı için 5-N ve 1-K Yaklaşımı

1. Ne? Değişim ve yeniden yapılanmadan önce organizasyon yapısının “Ne” olduğunu ve “Ne” tür özelliklere sahip olduğunu bilmek gereklidir.
2. Niçin? Neden? Organizasyonda değişim ve yeniden yapılanmaya “Niçin (Neden) ” gerek olduğu iyi bir şekilde ortaya konulmalıdır.
3. Ne Zaman? Organizasyonda değişim ve yeniden yapılanmaya “Ne Zaman” başlanması gerektiği bir zaman planlaması yapılarak ortaya konulmalıdır. Değişim ve yeniden yapılanma sürecinde tüm yapılacak işlemlerin kilometre taşlarının bir zaman akım şeması içerisinde gösterilmesi gereklidir.
4. Nasıl? Organizasyon içerisinde değişimin “Nasıl” gerçekleştirileceğine ilişkin bir stratejik planlama yapılmalıdır. Stratejik plan-lama organizasyonun değişim ve yeniden yapılanma ile başarmak istediği ve ulaşmayı arzuladığı amaçları ve bunun nasıl yapılabile-ceğini ortaya koyan bir planlama ve programlama aracıdır.
5. Nereye? Organizasyonda değişim ve yeniden yapılanma reformu ile “Nereye” ulaşılmak istendiği öncelikle organizasyonun Vizyon Bildirisi içerisinde açık bir şeklde ortaya konulmalıdır. Stratejik planlama içerisinde ayrıca organizasyonda üstlenilen misyon ile “Nereye” ulaşılmak istendiğinin açık ve anlaşılır olması gereklidir.
6. Kim? Organizasyonda değişimi “Kim” gerçekleştirecektir.

Evet işde satış teklnikleriiii
bende biliyorudun 60tl ama işde müsait değildim çok konuşmamadım
sanırım hediyeleri falan şişirerek söyledi + kargo bedeli vs.
neyse zaten istiyordum ama üye olacak arkadaşlar varsa direk almasınlar
hediyeleridnie istesinler :)

siizin ve çocuğunuz adına sevindim
bizede babanneden habr geldiiii
sınıfta ders dinlemiyor
evdede çok isteksiz aklı hep oyunda
hala akşam benim gelememi bekliyor ve ödevleri tamamlıyamıyoruz
liseli ablamız her zaman gelemiyor ondada tam istediğim verimi alamadım
çok üzülüyorum
ama etrafınızda birinci sınıfa başlayacak varsa kesin küçk vermesin tavsiyem

akşam morpadan matematik doğal sayılar çalıştık aslında çok faydalı oldu
testelr falan inşallah daha verimli hale getirebiliriz

Hediyelerinizide isteyin mutlaka :)

zarıfecım bur saat once aradım aslında ben ınternet uzerınden uyelıgı gerceklestırcektım ama ıyıkı aramışım telefon ıle uyelık olursa hedıyelerıde verıyorlarmıs
neyse kı cuma gelıcekmıs
uyelıgıde hemen aktıf hale getırdı

benım kzıımda cok keyıf aldı kalan harflerı oradan ogrend pısman oldum sene bası alamadığıma
2 se sayma 5 er sayma gerı sayma onları da oradan ogrendı cok fazla dersımız olmadığından sık kullanabılecegımızı düşünüyorum

Sevindim.... hediyeride güzele benzio :)
gerçekten tam bir destek konu anlatımı çalışmalar testler ....
olsun sene ye şubata kadar kullanabilecekmişsiniz
ağustosta sanırım 2. sınıf konularını göreceksiniz....

evet evet bır sene sonraya kadar devam edıyormus ağustosta ıkıncı sınıfa gecıyormu
su ana okulda neler yapıyorsunuz bızım bır harf kaldı ufakrtan matematık yapmaya başladılar
ufaklıktakı durum nasıl

biz harfleri 1. dönem sonu bitirmiştik...
şuan türkçe kitabı okuma - hikaye ve 5n1k tarzı sorular ödevler , matematik, 1den 100 kadar sayma geri sayma
atatürkün hayatı
10 luk 1 lik ssistemi öğrenmişler onlarla ilgili sorular
aylar günler bunları öğreniolar
bize çok ağır geldi harfler çocuk oyuncağıymış
hikayeyi okuyoruz neden düşmüş diyorum gözlerini kapatmış dio cevap önüne bakmamış olacak
odaklanamıo kafasından atıoooo
10 luk siistem ödevi vardı yapıncaya kadar öldüm
sonra morpadan baktık konuya daha ii kavradı ama

şiir veio öğretmen okuyup yazsınlar....
yazımız ilk 20 harde mükemmeldi şimdi berbatttttt........
siliorum yine aynı
öğretmen ilgilenmediğimi düşünüo
napcaz bilmem??????

Kızlar sabır sabır sabır. Birinci sınıfın özeti bu. Bizler sabırlı olacağız ki çocuklarımız kolay atlatsın. Hiç bilmedikleri şeyler öğrendikleri. Buna göre yaklaşmak lazım.
Birde mutlaka ne öğretirseniz öğretin somutlaştırın.
Soyut kavramlar yok şu an çocuklar için çünkü.
Örneğin onluk birlikler çubuklar, makarnalar, ipe dzilmiş düğmeler, sayı boncukları işe yarıyor. Mutlaka gözle görsün çocuk. Kafadan algılaması çok zor. Ama iyi bi yerleştimi sonra korkmayın.
Onluk birlik kavramında bizde zorlandık ama sayı boncuğu ile çözdüm işi. Şimdi hangi sayıyı söylersem söyleyeyim hemen ayırıyor onlukları birlikleri vs.
Okuma anlama konusunda da cevap veremiyorsa bir daha okutun yine veremiyorsa bir daha ve bir daha. Ama ceza gibi değil gel cevabı bulalım birlikte okuyalım. Yada siz okuyun o dinlesin.
Birkaç kez okumak sıkıcı gelecek ve ilk seferde iyi anlamayı öğrenecektir. Tecrübe ile sabit

hayalgücünü işledik geçen gün soru şöyleydi hayal ettiğiniz bişey gerçekleşmezse ne yaparsınız benimkinin cevabı aman anne yatar yeni bir hayal kurarım onun peşinden mi koşcam oldu

test kitabı güzel morpanın sitesinde satılıyor 25 lira 5 hikaye kitabı bize 3 tanede okul kütüphanesi için veriyorlar güzel bence

Dün öğretmenimiz kırmızı-beyaz yayınlarının bilgi kutusu adında bir setini dağıtmış, 20 tl 4 kitap var. Türkçe, matematik konu anlatımlu ve testli kitap, 1 adet doru bankası ve 1 adet de yaprak test.
İçerik çok güzel gerçekten, renkler falan tam çocukların ilgisini çekecek şekilde.
Herkese mecburi tutmadı ama alırsanız iyi olur dedi. Tabi aldık biz.
Ödev olarak da matematik problemi yazıyoruz deftere ve hikaye tamamlıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…