İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Pekı arkadasım tekrar aynı okula mı gondereceksın.
Cocukları cok hafıfe aloıyoruz ama cocuklar cok acımasız aralarında. su ankı sınıf arkadasları 2.sınıfa gectıgınde bıcok seyle ıhtam edebılırler haksız yere..
Kızımın soyadı kaya oldugu ıcın dalga gecıyro arkadasları dusunebılıyor musunuz. cok sacma oldugunu anlatmaya calıssamda kızım hergun türk filmlerindekı yaramaz cocuklar gbı üstümüz berbat halde geliyor.. ve cok aglıyo soyadımla dalga gecıyorlar dıye siz dusunun gerısını..
İmkan varsa baska okula gonderebıleceksenız alın cocugun gelısımı ıcın daha ıyı olacaktır yoksa hep gerıde kalacak. Ama o cocukalrın psıkolojısınıde gözardı etmeyın sakın derım ben.

Bencede panik yapma canım:) bizlerde dönem dönem aynı sorunları yaşıyoruz
öğretmenimiz bana direk sanırım yaşı küçük halinden belli olmuyor mu dedi o an başını sıraya koymuştu
hiç gücü yok burnuna sinek konsa kovalamaya hali yok dedi düşünün
en azından ilgilenebildiğiniz için şanslısınız bizede 10 kez okuyun diyor biz 2 yi ancak okuyoruz
dün zambak dergi vermişler babanne demedi sadece okuma var dedi
sabah tesadüf gördüm okumayı 2 kez yapamadık dergiyi ne zman yapacaktık
söylemediklerine mi kızayım zaten sölese yapamayacakmışız ona mı üzüleyim
bak sen 10 defadan 15 kez okutuyormuşsun
bu çabanının karşılığını alırsın mutlaka panik olma
ama 15 den ziyade anlayarak okumasına fırsat ver
sen oku o takip etsin model olmaya çalış
panik yokkkk okumayan çocuk yoktur

canım hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle,sıkıntılı konular bunlar umarım ileride pişman olacağınız bir gelişme olmaz ama ama keşke 61 aylık çocuğunuzu okul yerine anasınıfına verseymişsiniz,bak burdaki annelerin, bende dahil çocukları 70-74 aylık arası biz bile korka korka verdik ilkokula,tamam belki çocuğunun fiziki gelişimi iyiydi,belki çok zekiydi ama annesi o daha oyun çocuğu

hakkınızda hayırlısı neyse o olsun,umarım sizde çocuğunuzda çok fazla üzülmeden atlatırsınız bu günleri

ara yıl tatili 24 ocak dimi,

biz okuma metinlerine geçtik,ödevler artık çok kolay geliyor,matematikte 2 şer sayma yapıyoruz

zaman sadece birazcık zaman ve bol bol pratik,bende geçtim o yollardan 15 sayfa geriye bakman yeterli,kızım şimdi en iyi okuyanlar arasında

evet ne zaman geçti,nasıl geçti,ben deilmiydim isyannnnnnn ederek msjlar yazan

allah razı olsun arkadaşım bugün toplantıda 25 annenin içinde hüngür hüngür ağladım o kadar çalıştırdım bugün yazılıda yine öğretmenin dediklerini yazamamış ama öğretmende haklı düşün 25 kişilik sınıf 15 kişi beş cümlenin hepsini yazıp beş yıldız almış benim kızım sadece üç cümle yazmış ve allah canımı alsın sabah akşam hiç dinlenmeden çalıştırıyorum ama okuduğunu yazamıyor cok mutsuzum cok çaresizim

işte arkadaşım bende ondan korkuyorum öğretmen bile bana inanmıyor size yemin ederim inanın ki bir metini ondan aşağı okumuyorum ama hala verim alamıyorum sorun ne nasıl yaklaşmam lazım tek çocuk yaşım küçük benimde ama çaresizim okuduğunu yazamıyor sürekli harfleri saşırıyor çaresizliğimi anlatamam sadece kızım azimli olsun istiyorum aslında çok zeki kız izlediği dinlediği müziği ezberler hazır cevap ama iş derse gelince

Merhaba xnm sakim kendini yipratma bizimde toplantimiz vardi.ogretmwn 5 parmak bir mi hayir dedi digerlerinden iki ay gec olur ama yine okur yazarlar hic stres.yok dedi
Htta bir annemi hocam.ne yapicaz okumuyor yazmiyor dedi ogretmen o sizin degil.benim.problemin dedi okumayi yazmayi cozemeyen cocuklara bire bir ilgilencekmis
Bu arada benim.kizim.masalla herseyi guzel.okuyor ama okuduklarinin hepsini yazamiyor kisa ve cok iyo bildiklerini rahat yaziyor uzun ve yeni.ogrwndiklwri olunca aradaki harfleri unutuyor
Yapicagimiz evde slk slk sesleri hissettirerek kelimeler yazdirmakmis
Senin gibi sinifta cok endiseli.velimiz vardi hatta ben bile.uzunlari.yazamadigi icin stres olmustum.ogretmen cok.guzel.motive etti her hafta toplanti olsa cok.iyi.olucak:)

Kizlar bu aralar yazamasamdq sizleri tkip ediyorum.masalla kuzucuklari cogu okuma yazma olayini cozmus ufak tefek sorunlar illaki.olur
Biz babannemizin vefatindan aonra kendimizi topladik yarenide topladim sayilir

Bu uc haftalik surecte yarenin kendine olan guveni.gitmisti mesela evde cok guzel.okurken sinifta tahtaya kalkmaz oldu
Ogretmene bundan bahsettim erteso gun yareni tahtaya kaldirmis kuzum da bir guzel.okumus soniftaki arkadaslarina alkis yaptirmis yaren bir geldi havalara ucuyor o gunden sonra hevesle tahtaya kalkmaya basladi
Tek sorunumuz bu uc haftalik kayiptan sonra her okudugunu yazamiyor sadece kisa ve cok bildiklerini yaziuor
Sesleri hissettirerek okuyup yazmaliymisiz
Onun disinda bana verebilceguniz bir tavsiyeniz varmi?
Bu arada ders verme durumlari nasil bizim.ogretmen maksimum.enfazla iki sayfa ders veriyor haftanin iki uc gunu hic ders olmuyor ama okula agirlik veeiyor
Birde 24 sayfakik.hece metin ve kelimelwrin oldugi bir kitaocik hazirladi cok guzel
Idev olmadiginda onu okutuyoruz
Egitime zambak seti ve hazirladigi fotokobilerle devam ediyoruz
Tatil icinde bir kitap tavsiye etti onu alicaz

bence bundan sonra gönderme
okuma yazma bilmeyen öğrenciyide 2. sınıfa kimse almak istemez mecbur bırakırlar

sen kendin yönetmeliği aç oku
hiç kimse okumamaış yönetmeliği
işini iyi bilen birirne sor

biraz ara ver çocukların dikkatleri çok çabuk dağılıyor
bence öğretemnde suç çok hızlı gididyor
öğrenci sindiremeden yeni harfe geçiyor

yapamayan öğrenci sayısı çok fazla, niye yeni harfe geçiyor

1. sınıf lise değilki hızlı hızlı geçsin

kızlar arkadaşımın okuluna müfettiş gelmiş

mart sonu nisan başı harler bitecek demiş

yılsonuna kadar da toplama çıkarma

önceden eldeli toplama yapılıyordu
şimdi onuda kaldırmışlar

biz d harfindeyiz
çok yavaş gididyoruz
oğluma yavaş geliyor ama galiba tüm sınıfı güzel öğrettikten sonra yeni harfe geçiyor

Herkese günaydınlaaar
Nasılsınız? Biz bugün yumuşak g yi öğrenecez
Son 4 harfimiz kaldı bakalım.

Günaydın güzel anneler ve minikleri.
Bayadır gelemiyorum böyle bir giriş yapayım dedim :)

Bizden haberlere gelirsek harflerin tamamı geçen hafta itbariyle bitti. Bu hafta artık bol bol okuma ve dil bilgisi kurallarına göre dikde çalışması yapma. Önümüzde ki iki hafta boyunca 10 kitap okuyacağız. Hergün bir kitap. 15 tatilde bolca ödev verecek öğretmenimiz. İkinci dönemde toplama çıkarma hafiften bölme ve çarpma yapacağız. Şu an en önem verdiği konu okuduğunu anlama konusu. Parça okutuyor ve soru soruyor öğretmenimiz. Diyor ki matematiğin temeli Türkçe'dir. Okuduğunu anlamaktır.

İremden memnun bi sıkıntısı yok çok şükür. Sınıfta sadece iki çocuk kalmış okuyamayan. 2 taneside okuyup yazamıyor. Ama geçecek dedi. Onlarda okuyacak yazacak dert etmeyin dedi annelerine. İlgilenmeyen annelere çok kızdı vs vs.

Geçmişe şöyle bir baktım herkes iyi gibi görünüyor. Maşallah kuzucuklarımıza.

Aslen Antalyalıyız arkadaşım.Biraz biraz hızlandık ödev yapmakta.Ödevin miktarına göre saat belirliyorum.Azsa eğer 8 de ödev bitecek diyorum..Aksi takdirde fasikülünü yırtar atarım sabah öğretmene sen hesap verirsin diyorum.Kavga dövüş yapıyoruz...Allah bize kolaylık versin ne diyeyim..Veli toplantısı oldu...Hiç kimse tek kelime konuşamadı..Durum bu..

Biz bugün itibariyle sesleri bitirdik artık
Bakalım bundan sonra neler yapacaklar

Selam kızlar.
Biz artık her akşam bir masal kitabı okuyoruz. Anlatıyoruz sorularını cevaplıyoruz. Tüm bunları İrem yapıyor ben gözetimci oluyorum. :)
Birde 5N1K problemleri çözüyoyurz her akşam. Okudğunu anlama algılama konusu baya önem kazandı öğretmenimizin gözünde.

Son bir hafta kaldı. 15 gün hem çocuklara hem bize iyi gelecek. Tabi tatil ödevlerini inci gibi dizmezse öğretmenlerimiz :)

Biz bugün itibariyle sesleri bitirdik artık
Bakalım bundan sonra neler yapacaklar

Hayırlı olsun canım. Artık bol bol kitap okuma yapacaksınız. :)

pzt günü okulda toplantı var,15 tatili nasıl verimli geçiricez onu konuşacakmışız,

her gün kısa bir metin ödev geliyor eve,okuyup deftere yazıyoruz,sonra sorularını cevaplıyoruz,klasik hayat bilgisi ödevleri anlıycanız,

ve bu ödev dışındada bir sayfa matematik ödevi geliyor,toplama,problem ve onluk sayılarla ilgili vaktimiz kalırsa birde hikaye kitabı okuyoruz,

1 saat içinde tüm ödevler bitmiş oluyor şükür,o kötü günler geride kaldı,hecelememizde hemen hemen bitti gibi,

tatilde ödev ne kadar gelir bilmiyorum ama ben her akşam 1 hikaye kitabı okutup,yine bir sayfa matematik yaptırmayı düşünüyorum,babaanneye giderkende bir kitap verip orda okutup akşam bana anlattırmayıı,

kızım hakkında çok güzel şeyler duydum yine,buda beni oldukça gururlandırdı,

yazılıya gelince halen 100 alamadık,95 fix notumuz,hataları klasik hep aynı,söylemekte zorlandığı sesleri kendi diline göre yazıyor,"gidiyoy" gibi

Kizlar slm.benim oglumda bu yil basladi. Suan g harfindeyiz.cok iyi oldugunu soyleyemem.yazma konusunda calismasi lazim ama o calismak istemiyor. Tatil odevi yok dedi ogretmen. Ama okumazsa unutur. Sizin tavsiyeleriniz ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…