arkadaşlar merhaba benimde bir sıkıntım var kızımı isteğe bağlı 61aylıkken birinci sınıfa gönderdim şuan SSS harfindeler okuyup yazabiliyor aslında ama evde okuma ödev yaparken çok ağlıyor okuyamıyorum artık yeter diyor sürekli üzerinde durmam gerekiyor durmasam başarısız olucak duruncada artık anne olduğumu unutur oldum okulda beş saat ders görüyor evdede beş saat ders yapıyor çünkü diğerlerine göre çok yavaş okuyor ve yazıyor bunu öğretmenimizde söyledi ben şimdi kendime çok kızııyorum ve çocuğun zekasını zorlayıp onu illa okuması yazması için zorluyorum ona haddinden fazla görev yüklemiş oluyorum. Şuanda kızımı okula göndermemek ve sınıf tekrarı yapmasını istiyorum. İkinci dönem göndermez isem sınıf tekrarı yaparmı? öğretmenimiz yapmaz dedi bir gün bile gelmiş olsa o sınıfı geçer dedi müdür yardımcısı geçmez dedi müdür geçer dedi milli eğitim müdürüyle görüştüm sınıfta kalır dedi. Kaydını silemiyoruz Kaydını ana sınıfına almak için geç kalmışız en son kasım ayında anasınıfına kayıt alınabilirmiş ben şimdi ne yapıcam?? kızmı yıpratıyorum onu haddinden fazla yoruyorum bende yoruluyorum inanın artık sakinleştiriici kullanmaya başladım ve on gündür uyku falan uyuyamıyorum lütfen birileri bana yardımcı olsun ne yapmam lazım nereye başvurmam lazım net bilgi veren kimse yok çünkü herkes birbiriinden farklı şeyelr söylüyor. Öğretmnimizi çok sıkmak istemiyorum ters tepebilir. eğer ki sınıfta kalmaz ise mecbur ben o öğretmnle irtibat kurucam ters tepki görmek istemiyorum öğretmenimiz gelsin diyor ne olucak benim bu halim...
( onu okuldan alma isteğimi kızımı anlatabildim o sorun olmuycak yeniden tekrar yapacağnı anlattım ve mutlu oldu ama okuldan alamıyorum yada sınıfta kalamıyor ki)
arkadaşlar çok mutsuzum lütfen bana yardım edin bugün z harfine geçtiler kızım ilk baştan beri sürekli harfleri karıştırıyor tam birini öğrenirken başka harfe geçiyorlar öğretmen on kere okunacak diyor biz zaman geliyor on beş kez okutuyorum çünkü ondan başka hiçbir şeyle ugraşmıyorum o gidince yapıyorum ev işimi bile ama çocuk uğraştığı halde okumakta zorluk çekiyor hep böyle mi olur düzgün okuduğu günleri görür müyüm yoksa çocuğum anlamıyor mu
arkadaşlar merhaba benimde bir sıkıntım var kızımı isteğe bağlı 61aylıkken birinci sınıfa gönderdim şuan SSS harfindeler okuyup yazabiliyor aslında ama evde okuma ödev yaparken çok ağlıyor okuyamıyorum artık yeter diyor sürekli üzerinde durmam gerekiyor durmasam başarısız olucak duruncada artık anne olduğumu unutur oldum okulda beş saat ders görüyor evdede beş saat ders yapıyor çünkü diğerlerine göre çok yavaş okuyor ve yazıyor bunu öğretmenimizde söyledi ben şimdi kendime çok kızııyorum ve çocuğun zekasını zorlayıp onu illa okuması yazması için zorluyorum ona haddinden fazla görev yüklemiş oluyorum. Şuanda kızımı okula göndermemek ve sınıf tekrarı yapmasını istiyorum. İkinci dönem göndermez isem sınıf tekrarı yaparmı? öğretmenimiz yapmaz dedi bir gün bile gelmiş olsa o sınıfı geçer dedi müdür yardımcısı geçmez dedi müdür geçer dedi milli eğitim müdürüyle görüştüm sınıfta kalır dedi. Kaydını silemiyoruz Kaydını ana sınıfına almak için geç kalmışız en son kasım ayında anasınıfına kayıt alınabilirmiş ben şimdi ne yapıcam?? kızmı yıpratıyorum onu haddinden fazla yoruyorum bende yoruluyorum inanın artık sakinleştiriici kullanmaya başladım ve on gündür uyku falan uyuyamıyorum lütfen birileri bana yardımcı olsun ne yapmam lazım nereye başvurmam lazım net bilgi veren kimse yok çünkü herkes birbiriinden farklı şeyelr söylüyor. Öğretmnimizi çok sıkmak istemiyorum ters tepebilir. eğer ki sınıfta kalmaz ise mecbur ben o öğretmnle irtibat kurucam ters tepki görmek istemiyorum öğretmenimiz gelsin diyor ne olucak benim bu halim...
( onu okuldan alma isteğimi kızımı anlatabildim o sorun olmuycak yeniden tekrar yapacağnı anlattım ve mutlu oldu ama okuldan alamıyorum yada sınıfta kalamıyor ki)
Kızlar ne kadar hızlanmışsınız.. Biz daha ö deyiz yeni geçtik.. Sizler okumayı bitirmişsiniz. Ne ara bu kadar harfi bitirdiniz.. Bizim 2. döneme sarkar diye düşünüyorum . Şimdilik iyi gidiyoruz. Öpüyorum sizleri çokk.
arkadaşlar çok mutsuzum lütfen bana yardım edin bugün z harfine geçtiler kızım ilk baştan beri sürekli harfleri karıştırıyor tam birini öğrenirken başka harfe geçiyorlar öğretmen on kere okunacak diyor biz zaman geliyor on beş kez okutuyorum çünkü ondan başka hiçbir şeyle ugraşmıyorum o gidince yapıyorum ev işimi bile ama çocuk uğraştığı halde okumakta zorluk çekiyor hep böyle mi olur düzgün okuduğu günleri görür müyüm yoksa çocuğum anlamıyor mu
NAZAH bizde sizin gibiyiz :) biz s harfindeyiz :) bizimde sarkacak gibi , ama öğretmenleri tatilden sonra hepinizi okumayı öğrenmiş olarak görmek istiyorum diyormuş , tekrar edip unutmasınlar diye motive ediyor sanırım.
Kızım herşeyi okumaya çabalıyor şükür bu hali çok hoşuma gidiyor . okuyabiliyor görmediği harfleride kreşden dolayı göz aşinalığı olduğu için :) ama görmediği harflerin yazılışını bilmiyor haliyle :)
kızlar bu arada 2 hafta kaldı ara tatile koşturmacayla geçti haliyle ama hızlı geçti gibi :)
canım dur panik yapma ne olur. sabır gerekiyor bol bol tekrar çok işe yarıyor. Birde motive , karıştırmaları gayet normal hepimizin başına gelen şeyler hatta çok iyi bildiğini bile okurken karıştırıyorlar bazen.. öğrenecekler er yada geç .
Öğretmenler acele ediyorlar birde kreşe gitmeyen çocukları düşünmüyorlar.
Ne olur pes etme herşey yoluna girecek bunu unutma.
Bencede panik yapma canım:) bizlerde dönem dönem aynı sorunları yaşıyoruz
öğretmenimiz bana direk sanırım yaşı küçük halinden belli olmuyor mu dedi o an başını sıraya koymuştu
hiç gücü yok burnuna sinek konsa kovalamaya hali yok dedi düşünün
en azından ilgilenebildiğiniz için şanslısınız bizede 10 kez okuyun diyor biz 2 yi ancak okuyoruz
dün zambak dergi vermişler babanne demedi sadece okuma var dedi
sabah tesadüf gördüm okumayı 2 kez yapamadık dergiyi ne zman yapacaktık
söylemediklerine mi kızayım zaten sölese yapamayacakmışız ona mı üzüleyim
bak sen 10 defadan 15 kez okutuyormuşsun
bu çabanının karşılığını alırsın mutlaka panik olma
ama 15 den ziyade anlayarak okumasına fırsat ver
sen oku o takip etsin model olmaya çalış
panik yokkkk okumayan çocuk yoktur
işte arkadaşım bende ondan korkuyorum öğretmen bile bana inanmıyor size yemin ederim inanın ki bir metini ondan aşağı okumuyorum ama hala verim alamıyorum sorun ne nasıl yaklaşmam lazım tek çocuk yaşım küçük benimde ama çaresizim okuduğunu yazamıyor sürekli harfleri saşırıyor çaresizliğimi anlatamam sadece kızım azimli olsun istiyorum aslında çok zeki kız izlediği dinlediği müziği ezberler hazır cevap ama iş derse gelince
allah razı olsun arkadaşım bugün toplantıda 25 annenin içinde hüngür hüngür ağladım o kadar çalıştırdım bugün yazılıda yine öğretmenin dediklerini yazamamış ama öğretmende haklı düşün 25 kişilik sınıf 15 kişi beş cümlenin hepsini yazıp beş yıldız almış benim kızım sadece üç cümle yazmış ve allah canımı alsın sabah akşam hiç dinlenmeden çalıştırıyorum ama okuduğunu yazamıyor cok mutsuzum cok çaresizim
Rica ederim arkadaşım ne demek:)
süper fikir o tarz bir şey bende bir yerlerde okumuştum sanırım.
ödev yaparken ortamda ses müzik oyun olmamasına da dikkat edin diyordu
bizde de hep tv açık oluodu baktım kaparttırmıo ama dikkat hep dağılıo
son günlerde bende kapatıp yaptırıorum
daha adapte oluyor.
denemekte fayda var hatta yarış yapın sen kaç sayfa ben kaç sayfa diye hızlanmasınada sebep olur belki
bu arada aslen nerelisiniz?
Aslen Antalyalıyız arkadaşım.Biraz biraz hızlandık ödev yapmakta.Ödevin miktarına göre saat belirliyorum.Azsa eğer 8 de ödev bitecek diyorum..Aksi takdirde fasikülünü yırtar atarım sabah öğretmene sen hesap verirsin diyorum.Kavga dövüş yapıyoruz...Allah bize kolaylık versin ne diyeyim..Veli toplantısı oldu...Hiç kimse tek kelime konuşamadı..Durum bu..
Biz bugün itibariyle sesleri bitirdik artık
Bakalım bundan sonra neler yapacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?