• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

merhaba arkadaslar,
bızım ogretmenımıze yazılarınızı okudukca ıyıce sınırlenıyorum.
Yerlı malının y si gecmıyo bızde..
Kızım sevınerek gelip yıldızlarını gösteriyo , defterıne bakıyorum yarım yamalak yalan yanlış.. öğretmen bakmadan basıyo pekıyı yıldızı :52:

Biz k harfindeyiz
Bugün okuldan geldi çok mutlu bir şekilde diktemi çok güzel yaptım diye öğretmen kek verdi dedi. Dikte yapmış öğretmen sadece bir ufak yanlışı var
Maşallah suphanallah iyi gidiyo şimdilik

günaydın anneler,

bizde bugün "ç" sesini öğrenicez,hergün yeni bir sese geçiyoruz artık,

ödevlerimiz iyice kolaylaştı,kızım rahat okuduğu için kendi kendine yazıyor,bana sadece kontrol edip tekrar ettirmek kalıyor,huzurum yerinde şükürler olsun,

her perşembe yada cuma yazılı oluyorlar şükür 100 aldığı olmadı daha :1::1:

80-85 alıyor hep hataları daha öncede bahsettiğim gibi eksik harf "zeliş" yerine "zliş" yazıyor,genelde hep sesli harfi unutuyor,

evde yazma konusunda sıkıntım yok aynı kelimeyi 2-3 sefer tekrarlıyorum sorunsuz yazıyor ama hocamız sanırım direk okuyup geçiyor,anne yetişemiyorum diyor,

zamanla çözeriz umarım,

yerli malı haftası pazartesi kutlandı bizde,biz geçen okuma bayramında bi şeyler yaptığımız için bu sefer diğer annelerdeydi sıra,

kızım çok eğlendik anne kayıp balık nemoyu da izledik felan dedi,

merhaba arkadaslar,
bızım ogretmenımıze yazılarınızı okudukca ıyıce sınırlenıyorum.
Yerlı malının y si gecmıyo bızde..
Kızım sevınerek gelip yıldızlarını gösteriyo , defterıne bakıyorum yarım yamalak yalan yanlış.. öğretmen bakmadan basıyo pekıyı yıldızı :52:

çok ilginç ödevleri kontrol etmeden yıldız atması,çocuğu teşvik için diycem ama çocuk hatasını bilecekki daha dikkatli olucak,

bak geçen bizim ödevimizde hocamız yıldız atmış ama "k" sesini düzeltmiş,kızımada "k" nın kuyruğunu şöyle yap demiş,o kadar mutlu oldumki demekki tüm cümleleri tek tek okuyor diye sevindim

maşallah Mevcan kızına darısı başıma olur inşallah :) benim oğlum hala harf harf birleştirip okuyor ezberlediklerini direk okuyor bu durumu aşamadık. bizde dikte yapılıyor ama not verilmiyor. bizde de yerli malı haftası kutlanmadı şuan "s" harfindeyiz artık haftada iki harf bitirip üçüncüye başlangıç yapıyoruz inşallah okuduğu günleri de görürüm...

Selam kızlar hepinize. Bayadır gelemedim foruma. Hastalıklarla uğraşıyoruz İremde bende hastayız. Hala atlatamadık. Bu hafta sadece bir gün gitti okula kuzum. Öksürmekten istifra ediyor sürekli. Neyse ki derslerden geri kalmadık hep aldık ödevlerini. Tamamen okumayı söktü maşallah. Yine de okuldan uzaklaşmasından korkuyorum.

Sizler nasılsınız? Geçmişi okuyamadım umarım kuzucuklar iyidir.

Merhabalar herkese :)
dün izinliydim ve oğluşumla ilgilendim...
çalışan bayanlar olunca okulu sadece ödevden ibaret yaşıyormuşuz...
dün sabah ben bıraktım öğler yerli malı için gittik 2 saat geçirdik çıkışta ben almaya gittim
işde geçmeyen zaman dün su gibi akıp geçti
okullu olmayı ben bile özlemişim:)
bütün anneler dünden neler yapılcağını paylaşmışlar
kalabalık bir mönü vardı çocukar 2-3 tanesinin tadına anca baktı
çikolatalı kek vardı üzerlerine bulaştırdılar
bi curcuna bir klabalık geçti güzeldi
geneli ev hanımı olunca herkes kanki olmuş zaten
hertürlü muhabbet var:)

oğluşumun durumunu sordum ama öğretmennimiz kısa ve net cvap verdi
gayet iyi sizde farkındasınızdır zaten dedi:)
bu bizim ilgilenememiş halimizle iyiyse çok güzel
sorun olsaydı söylerdi sanırım
zaten yazısı düzgün
bazı anneler
orada defterlerinii düzelttiler ataç falan taktılar biz o konda iyiyiz gayet düzenkli defeteri yazısı
yazmada sizlerinde olduğu gibi bizdede eksik harf çok var
zaten dikkat ettiğim kadarıyla öğretmende şuana yazıya çok önem vermio
hep okum ödevi oluyor
söylediği 2. şeyde biraz sorumluluk alsın
babnne bırakıp ilgilnediği için montu çıkarmıo bbanne çıkartıo bırakın kendi yapsın işlerini dedi haklı ama
aynı bende öle hala daha ben giydirip çııkarıyorum
ayakkabıları dahil
sene başındada bahsettmiştim hala pantalon düğmesini açma kapama yapamıyor:(
bunu nasıl aşıcaz bilmiorum:( ??????
genel durum iyi maşşallahh
böylede gider umarım...

Selam kızlar hepinize. Bayadır gelemedim foruma. Hastalıklarla uğraşıyoruz İremde bende hastayız. Hala atlatamadık. Bu hafta sadece bir gün gitti okula kuzum. Öksürmekten istifra ediyor sürekli. Neyse ki derslerden geri kalmadık hep aldık ödevlerini. Tamamen okumayı söktü maşallah. Yine de okuldan uzaklaşmasından korkuyorum.

Sizler nasılsınız? Geçmişi okuyamadım umarım kuzucuklar iyidir.

Çok geçmiş olsun ikinizede....
Kısa zamanda iyileşmeniz umuduyla acil şifalar....

dün sabah ben bıraktım öğler yerli malı için gittik 2 saat geçirdik çıkışta ben almaya gittim

zaten yazısı düzgün
bazı anneler
orada defterlerinii düzelttiler ataç falan taktılar biz o konda iyiyiz gayet düzenkli defeteri yazısı
hep okum ödevi oluyor
babnne bırakıp ilgilnediği için montu çıkarmıo bbanne çıkartıo bırakın kendi yapsın işlerini dedi haklı ama
ayakkabıları dahil
böylede gider umarım...[/QUOT

Sanki benim oğlumdan bahsediyorsunuz.Artun da aynı şekilde daha pantolonunun düğmesini bile açıp kapayamaz biz de kanca taktırdık düğme yerine:((Çoraplarını kendi giyemez ya da uğraşmak istemez:((Her öğle paydasu ve çıkışa anneannesi gittiği için montunu o giydirir çantasını o toplar ben ne kadar "anne kendi yapsın uğraşsın biraz " desem de anneme söz geçiremem.6 gün sonra 6yaşına(72 ay) basacak bu arada oğlum

Derslere gelince zehir gibi.Daha 5 yaşına basmadan okumayı öğrendi.Yazmayı bilerek öğretmedik 1.sınıfta sıkılır diye.Şau anda epey gerideler yarın m yi öğrenecekler yazısı da süper.Ama bu özbakım becerileri beni öldürüyor:((

Merhaba Kızlar,
Forumumuz inanılmaz durgunlaşmış. Bende ara ara yazıyorum ama kimselerden ses çıkmayınca bende hiç sesimi çıkarmıyorum artık..:30:
YArın Yerli Malını kutlamaya karar verdi öğretmenimiz.. NEler yapabilirim deneyimli arkadasşarım yardıımmm

Merhaba Kızlar,
Forumumuz inanılmaz durgunlaşmış. Bende ara ara yazıyorum ama kimselerden ses çıkmayınca bende hiç sesimi çıkarmıyorum artık..:30:
YArın Yerli Malını kutlamaya karar verdi öğretmenimiz.. NEler yapabilirim deneyimli arkadasşarım yardıımmm

Aynen geliyorum gidiyorum forumda tık yok:(
herkes alıştı sanırım paylaşım gereksinim talep ve arzı azaldı:(
biz yaptık yerli malı bizde veliler paylaşım yapmış
tuzlular tatlılar çalışan anneler meyva suyu meyva falan
mevcut 18 öğrenci velilerde hesaplanarak 40 kişilki hazırlanmış herşey
biz kurabiye yaptık
sizde de keşke o şekil bir paylaşım olsaydı
bir veli küçük pizzalar yapmıl sosislerden gülen yüz çocukların çok ilgisini çekti
muflinler vardı onlar ilgi gördü
kremalı kek vardı herkes yedi ama çoğumuzun ben dahil üzerime bulaşmış:(
sizde gülen yüz pizza yapabilirsinzi yada şeker hamurundan kurabiyeler ( pahalı olabilir ama yaptırtabilirsiniz değişik temalarda)
mandalina çocuklar yedi mandalina olabilir ama paylaşım yapsanız çok ii olurdı
bunuda sınıf annesi organize edebilirdi

zaten yazısı düzgün
bazı anneler
hep okum ödevi oluyor
ayakkabıları dahil
böylede gider umarım...[/QUOT

Sanki benim oğlumdan bahsediyorsunuz.Artun da aynı şekilde daha pantolonunun düğmesini bile açıp kapayamaz biz de kanca taktırdık düğme yerine:((Çoraplarını kendi giyemez ya da uğraşmak istemez:((Her öğle paydasu ve çıkışa anneannesi gittiği için montunu o giydirir çantasını o toplar ben ne kadar "anne kendi yapsın uğraşsın biraz " desem de anneme söz geçiremem.6 gün sonra 6yaşına(72 ay) basacak bu arada oğlum

Derslere gelince zehir gibi.Daha 5 yaşına basmadan okumayı öğrendi.Yazmayı bilerek öğretmedik 1.sınıfta sıkılır diye.Şau anda epey gerideler yarın m yi öğrenecekler yazısı da süper.Ama bu özbakım becerileri beni öldürüyor:((

:)) sizin afacan gayet azimliymiş maşallah...
biz sizden 1 ay büyüyüğüz sanırım
ama çok minyon tipliyiz
hatta kuzuenimiz kız bizden 9 ay küçük ama bizden 1 yaş büyük gösteriyor:(
aynen bizdede babanne herşeyini yapıyor bende çalıştığım için kısıtlı zamanda ben de yapıyorum
benimkide zehir gibi bir çocuk anneannesi bu pire gibi diyor
çok hareketleri adamı ayakta uyutur
bil. oyunlarında acayip akıllı mantık yürütüp kazanıo benim düşünemediğimi düşünüo ama
işde gelgelim yemke yeme su içme giyinme hep destek beklio
bunuda aşaarız bir gün inşalalh

Aynen geliyorum gidiyorum forumda tık yok:(
herkes alıştı sanırım paylaşım gereksinim talep ve arzı azaldı:(
biz yaptık yerli malı bizde veliler paylaşım yapmış
tuzlular tatlılar çalışan anneler meyva suyu meyva falan
mevcut 18 öğrenci velilerde hesaplanarak 40 kişilki hazırlanmış herşey
biz kurabiye yaptık
sizde de keşke o şekil bir paylaşım olsaydı
bir veli küçük pizzalar yapmıl sosislerden gülen yüz çocukların çok ilgisini çekti
muflinler vardı onlar ilgi gördü
kremalı kek vardı herkes yedi ama çoğumuzun ben dahil üzerime bulaşmış:(
sizde gülen yüz pizza yapabilirsinzi yada şeker hamurundan kurabiyeler ( pahalı olabilir ama yaptırtabilirsiniz değişik temalarda)
mandalina çocuklar yedi mandalina olabilir ama paylaşım yapsanız çok ii olurdı
bunuda sınıf annesi organize edebilirdi

Yapılmamış oyle bır paylasım..
Bende netten bakayım dedım degısık bıseyler ve kolay (!) bişeyler yapayım dıye aşağıdakileri buldum nasıl olur ??

Çikolata Süslü Çubuk Kraker - Nefis Yemek Tarifleri
Corn Flakes Tatlısı | Yemek Tarifleri bunu cok sık yaparım..
Hamburger Ekmeği İle Kahvaltılık Pizza - Nefis Yemek Tarifleri
bırde kek yapıcam badakla kesip cıkolatalarla süsleyıp , cok mu basıt kolaycı olur :50:

bırde gulen yuz pızza Glen Poaa Tarifi | Usta Yemek Tarifleri bu mudur ???

o seker hamurlu kurabıye ısını hıc gozum yemıyor..
Kendım yapıyordum bi zamanlar ama..

Yapılmamış oyle bır paylasım..
Bende netten bakayım dedım degısık bıseyler ve kolay (!) bişeyler yapayım dıye aşağıdakileri buldum nasıl olur ??

Çikolata Süslü Çubuk Kraker - Nefis Yemek Tarifleri
Corn Flakes Tatlısı | Yemek Tarifleri bunu cok sık yaparım..
Hamburger Ekmeği İle Kahvaltılık Pizza - Nefis Yemek Tarifleri
bırde kek yapıcam badakla kesip cıkolatalarla süsleyıp , cok mu basıt kolaycı olur :50:

bırde gulen yuz pızza Glen Poaa Tarifi | Usta Yemek Tarifleri bu mudur ???

Bence yapılmamıştan ziyade çocukların ilgisine odaklı bir ikram hazırlaman çok önemli
ben o gün gititim çok güzel boğacalar börekler kurabiyeler vardı çocuklar çoğuna bakmadı bile
ama gülen yüz pizza hepsi bayıldı bizdekilerin gözleri sosoistendi ama benziodu
sizin bulduğunuzda çok güzel bence bunu yapın
süslü çubuk krekerlerde çok güzel
diğer corn flakes tatlıda çok güzel görünüyor ama çocuklar çok tercih etmeyebilir
evet şeker kurabiyesi güzel ama yapımına birşey diyemem paraya kıyıp özel yaptırabilirsin:)

Kraker Gülen Yüzler | Gurme Yemek Tarifleri
Gülen Kurabiye Tarifi
Tariflerin Dili: MALZEMELİ GÜLEN YÜZLER
Bonibonlu Kurabiye Tarifi - Yemek Tarifleri
ÇOCUKLAR İÇİN SURAT KURABİYE

örnekleri daha çok ama ne yaprsan yap çocuklara yönelik olsun:)
ne yapıcaksın merak ettim paylaşırsın artık :) kolay gelsin bakalım

Kızlar uzun sureden berı yazamadım buyuk bır acı yasadık kayınvalıdemı kaybettık yarenım ufacık yasında babanne acısı yasadı
yenı yenı toparlıyoruz kendımızı
yaren bu zaman zarfında oldukca gerıledı gıbı gelıyor ılgılenemedım kızımın drslerı ıle ogretmenle konustum moral ıcın mı gercekmı bılemıyotum sınıfta gerıleme yok yarende dedı

bugun u harfıne gecmısler ben ustunde durmaya basladım yıne bakalım ısalla eksıklerımızı tamamlarız

yerlı malı bızımde yapıldı sınıf annesı bır cesıdı ıkı veluye olmak uzere paylastırdı apıya pankart yaptırmıs
yenıldı ıcıldı sohpett edıldı acımızdan keyıf alamadık

bızden hbrler boyle

Merhabalaar
Biz ı harfine geldik. Bu hafta nerdeyse her güne bir harf görecekler hızlandı öğretmenimiz.
Biz de Keremi sen abi oldun her şeyini kendin yapabilirsin diye teşvik ediyoruz. Ben bazen elimde olmadan giydirsem felan eşim çok kızıyo. Kerem de öğrendi kendim giyinmem lazım değilmi der. Çok şükür düğme açıp kapatabiliyor, fermuarı da beceriyor. Ananeler babaneler malesef kıyamıyor bizim de babanemiz bir hafta kaldı çocuğu yedirmeye bile kalktı,okuldan aldık aldı çantasını babane taşıdı. Anne onun çantası kendi taşıması lazım diyorum olsun yorulmuştur diyordu. Ama artık herşeylerini kendileri yapması lazım

Kızlar uzun sureden berı yazamadım buyuk bır acı yasadık kayınvalıdemı kaybettık yarenım ufacık yasında babanne acısı yasadı
yenı yenı toparlıyoruz kendımızı
yaren bu zaman zarfında oldukca gerıledı gıbı gelıyor ılgılenemedım kızımın drslerı ıle ogretmenle konustum moral ıcın mı gercekmı bılemıyotum sınıfta gerıleme yok yarende dedı

bugun u harfıne gecmısler ben ustunde durmaya basladım yıne bakalım ısalla eksıklerımızı tamamlarız

yerlı malı bızımde yapıldı sınıf annesı bır cesıdı ıkı veluye olmak uzere paylastırdı apıya pankart yaptırmıs
yenıldı ıcıldı sohpett edıldı acımızdan keyıf alamadık

bızden hbrler boyle

Başınız sağolsun canım Rabbim sizlere sabır versin. En zoru çocuğa ölümü anlatmak. Ben ananemi kaybettiğimde Oğluma nene Annesiyle Babasını çok Özlemiş Onların Yanına Cennete Gitti Diye Anlatmıştık

Yarencik çabucak yetişir sınıfına inşallah. Bu arada Yaren ismini çok severim ilerde bir kızım olursa ismi yaren olacak

Back