İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Canım basınız saolsun. Sanki yıllardır tanıyormusum gbı şok oldum ne zordur şu ölüm..
Kızına babanne bakıyordu senınde yanılmıyorsam.. Ona cok daha zor olacaktır. Bundan sonra cokdaha zor olacak onun için. Babanneme cok duskundum kaybettıgımde ünıversıteye gdıyordum ama hala babannem ve babanneler cok ozeldır benım ıcın..

Lınklerını hemen kurcalıyorum yorum yapıcam..
Corbflex tatlısını kızım cok sever , cocuklarında sevecegını ümit ediyorum. Bende pogaca borege sarmıcam cunkı ılgı cekmeyecegını sanırıyorum. O yuzden tatlılarla pızzaalarla katılcak gbıyım. dun o tatlı ıcın metro cıkolata alacagıma alben almısım albenıyo cok sverımde tabıkı tatlıyı yapamadım. zaten kutlama yarın..
Etımek tatlısı yaptım. evde bıtmezse onu gonderıcem ayrıca..
acmalı bırsey yapamıyorum hamurdan becerıksızımde

günaydın anneler,eskisi kadar vakit bulup giremiyorum topiğe,

yarencim başın saolsun canım,allah geride kalanlara sabır versin,

biz şu an 6 grup seslerdeyiz,öğretmenimiz çok az harf kaldı tüm harfler bitince çizgili deftere geçicez demiş,

ödevlerimiz halen aynı şekilde geliyor önlü arkalı fotokopi kağıdı,bol bol okutun ve metnin birini yazdırın şeklinde,

daha önce yazmıştım kızımın yazısı çok çirkin aynı bana çekmiş diye en sonunda hocamız isyan etmiş,kızıma daha güzel yaz,yazıların okunmuyor demiş akşam kızım özene özene yazdı görmeniz lazımdı ben aylarca kendimi paraladım dinlemedi,öğretmeninin bi lafına çocuk yazıyı düzeltti

Canım başın sağolsun...
Allah sabırlar versin.
Kızın için üzülme o sınıfta kapmıştır herşeyi sen ilgilenemediğin için sana öyle gelmiştir.

bizde paylaşım yapılmış bizede badem düşmüştü :) çalışmayan ve okula giden veliler sağolsunlar kek börek işini onlar üstlenmişlerdi :)

bonibonlu kurabiye yapabilirsin çocuklara :)

Bonibonlu Kurabiye - pastaciklar - Blogcu.com

başınız sağolsun.Allah rahmet eylesin sizlere sabırlar diliyorum.

kızlar kızım anne sana birşey söyleyeceğim kulağına ama dedi. gerçi bir kaç kere daha telafuz etmişti. anne ben ölmekten çok korkuyorum dedi kızım sen daha lüçüksün böyle şeyler düşünme sen dedim öptüm . ne diyeceğimi bilemedim

Hımm ben bilmiordum netten baktım gerçekten nefis ve ilgi çekici tam çocuklar için:)

Aynen öyle cnm.

Canım başınız saolsun. Çocuklar sandığımızdan daha güçlüler. Merak etme sen. Dersleride takma eminim yakalar arkadaşlarını minnoş

Herkese günaydınlaaar
Biz dün y sesine geçtik bugün de s sesini görecekler. Hızlandık artık hergüne bir harf veriyor öğretmenimiz
Ödevlerimizi de dikte ile yazıyoruz
Okulumuzda anneler okulu başladı,dünkü oturumun konusu etkin ders çalıştırma idi.
3 Oturum daha var . Çok faydalı bilgiler veriyorlar

bilgileri bizimlede paylaşırsan seviniriz :)

Günaydın:)
Naptınız bakalım en son neye karar kıldınız?

bilgileri bizimlede paylaşırsan seviniriz :)

Seve seve paylaşırım tabi
Dün konumuz etkin ders çalıştırma idi. Ödevlerin öğrendiklerini pekiştirmede önemli rol oynadığını söylediler. Ödevler her gün aynı saatte ve aynı odada yapılmalıymış. Ödev yapılan odada çocuğun dikkatini dağıtacak resim,oyuncak v.s. olmamalıymış. Ödev yapmaya başlamadan önce çocuğun su,yemek,wc ihtiyaçları giderilmeliymiş. Çocuğa süre vermeliymişiz şu kadar dakikada bitirmelisin gibi. Hedefler koyabilirmişiz şu kadar gün ödevini belirlediğimiz sürede beni üzmeden yaparsan mesela bir hafta boyunca ödevlerimizi belirtilen saatte ve belirtilen sürede yaparsan hafta sonu seninle sinemaya gidebiliriz gibi birlikte vakit geçirme içerikli hedefler olmalıymış. Bu hedefler günlük de olabilir mesela bu akşam ödevini erken bitirirsen seninle kek yapacaz, mısır patlatacaz gibi.
Aklımda kalanlar bunlar
Heee birde ders çalıştırırken başka şeyle ilgilenmeyecekmişiz. 1.sınıfın sonuna doğru artık tek başına yapmalıymış ödevlerini

Günaydın kızlar hepinize.
Bizimkiler dün ş harfine geçmişler. Baya çabuk bitecek bu harfler sanırım ikinci döneme kalmaz. İkinci dönem ne yapacaklar merak ediyorum. Matematiğe ağırlık verilse süper olur.

Ne güzel böyle eğitimler veriliyor olması.

Güzel öneriler canım paylaştığın için teşekkür ederiz.

Evet çok güzel.eğitimler ve özellikle birinci sınıf anneleri için düzenlenmiş
Ben gittikçe sizinle paylaşırım bilgileri

Aklıma bir iki şey daha geldi
Aile meclisi oluşturup program yapılmalıymış çocuk için. Şu saatte okuldan geliş şu saatte ödeve oturma v.s. gibi
Birde bu programlı çalışma birinci ikinci sınıfta yerleşmedimi sonra çok zorlanıyormuş çocuklar

Kıyamam ona ya. benım kızımda senin öldüğünü görmektense ben öleyim anne diyo. cok garıp bı cocuk. yastıgımı yada pıjamalarımı koynuna alıp uyuyor ısınsında annecım koynumda sen üşüme diyo..

Günaydın:)
Naptınız bakalım en son neye karar kıldınız?

Günaydııın..
Valla artık arastırmaktan sıkıldım.
Etimek tatlısı yaptım üzerini cocuklara gore süsledim. cornflezx tatlısı bırde kurabıye yaptım. Kızım bayıldı cok ıyı bı annesın dıye. Meyve ve kuruyemıs gonderıdm bu kadar elımden gelen kızlar..

Evet çok araştırınca insanın kafa bulanıo
ohhhhh nefis şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık afiyet olsun ufaklıklara:)
gerçi çoktan olmuştur:)

Evet çok araştırınca insanın kafa bulanıo
ohhhhh nefis şeyler yapmışsınız ellerinize sağlık afiyet olsun ufaklıklara:)
gerçi çoktan olmuştur:)

Yapmıslar yerlı malını cok mutluydu benımkıı..
Cornflezı bı arkadası sevmedı dıye cok uzulmus kuzum..
fatakt aksam üztü sınıf annesınden tlf geldı. kızım ve ıkı arkadası kazan daıresıne gıtmısler. sınırlerım alt ust oldu hersey olabılır..
aksam cok sert bı sekılde babası ben ve babannesı tarafından uyarıldı. cok asırı oldu ama hakettı.. hayatın tum gerceklerını anlattım ve anlamasını saglamaya calıstım. organ mafyasından katıllere tecavuzculerden patlama olabılır (Allah korusun hepımızın yavrusunu) dıye herseyı anlattım. idrak ettı gbı ama ıns bıdaha olmaz.

günaydın anneler

27.01 çok iyi yapmışsın canım,zaman çok kötü umarım aklı başına gelmiştir,sen yine ara sıra yokla

biz şu an son 2 harfteyiz ama ödevlerimiz artık okuma metni şeklinde geliyor,şükür yazısını düzeltti,okuması baya baya hızlandı,öğretmenimiz toplamaya ağırlık verdi bi kaç gündür,annelerinizle matematik yapın demiş,dün 1 sayfa toplama,1 kıta şiir yazdık,1 tanede hikaye kitabı bitirdik,bu bahsettiğim ödevler 1 saat içinde bitiyor bende o yüzden artık evime gidiyorum iş çıkışları,

yılbaşına kadar tüm sesler bitiyor,yılbaşı sonrası bol bol okuma metni gönderilecek evimize,toplama ve çıkarmaya ağırlık verilecek bide basit problemler yapılacakmış,

bu arada bi sorum olucak ben kızımla toplamayı abaküsle yapıyorum ama 12+7= gibi toplamayı,

onun dışında küçük toplamaları kendi parmakları ile yaptırıyorum yada benim ve onun parmakları ile,

şu an toplamayı çok seviyor ama kendi başına pratik yapması ve okulda zorlanmaması için ne yapabilirim

Canım biz daha toplamaya geçmedik ama geçen sene anasınıfında şu mantıkla yapmıştık biz mesela 12+7 yi büyük sayıyı akılda tutuyoruz küçük sayı kadar parmak açıp aklımızda tuttuğumuz sayının üzerine sayıyoruz yani 7 parmak açıp 12 nin üzerine 7 sayıyoruz. Çıkarmada öyle yine büyük sayı akılda bu sefer küçük sayı kadar parmak açıp geri sayıyoruz

Toplamayı oyun haline getirebilirsin.
10 elmam vardı 5 tanede arkadaşın getirdi kaç oldu gibi:)
9 muzum vardı 4 tanesinni maymun yemiş kaç kaldı?
o zaman daha hevesli yapıyorlar
bir kağına 5-6 tane toplama işlemi yap hadi sana bı sınav diye bildilerini ok bilemdiklerine çarpı koy sınav gibi
heveslendir yani her seferinde daha çok doğru yapmaya çalışacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…