benim sınıfımda küçük çikolatalardan var kurallara uyup ders çalışırsanız beni dinlerseniiz sizin olacak dedim ve okulun başından beri her gün bir kısmını ödüllendirdim. mesela güzel yazdı, okudu, kurallara uydu vb. hiçbir zaman da sebepsiz yere gelip istemediler. şimdi ise isimlerini kağıda yazdım duvara yapıştırdım. yaptıkları her güzel şey için bir yıldız stiker alıyorlar. ay sonunda en çok yıldız alan bir kız ve bir erkek öğrenciye küçük sürprizler yapacağım. hediye olarak süslü kalem , oyuncaklı kalemtraş, oyuncak kumbara vb. dün bir öğrencim yıldız alamadım diye ağlayarak eve gitti. bu öğrenciyi çalışmaya teşvik eder hediyeyi almaya calışır. veb sanmıyorum daha fazla isteyeceklerini. hediye küçük olduğu kimseyi mağdur etmeyeceği sürece. bir süre sonra ona da gerek kalmaz.gelişim psikolojisinde bu sabit zamanlı ödüllendirmdir. her öğrencide işe yaramaz ama çoğunda yarar. bunu sınıf öğretmenliği mezunu herkes bilir.
öbür meseleye gelince ben ist esenyurtta bir okuldayım öğrencilerimin davranış bozukluğu çok. ama en fazla kulak çekip poposuna vurma seklinde kızdığımı belli ederim. oda canını yakmadan fiziksel zarar verdiklerinde baskasına aynı acı hissi nasıl göstermek ve bir daha yapmamalarını sağlamak olabilir. mesela iğne batırdıysa hafiften bende ona yaparım ki nasıl olduğunu görsün diye. ama poset geçirmek ilk defa duydum. ben sınıfın sindirilmesine karsıyım benim sınıfım benim yanlışımı bulup söyler. her konuda yorum yapar. öğretmenin davranışlarını ben onaylamıyorum. olmaması gerekir. nerde oturuyorsunuz cevre etkileri falan bilmiyorum öğretmenin yaptıklarına mazaret uydurmakta zorlanıyorum.
Gerek okulumuzda gerek sizlerden duyumlarim ile bu teklifi goturdum aliskanlikyapar hep ister gibi bir cevap alinca yineleyemedim tabiki
Oysaki alincaklarida ben alip goturucektim
Ben veli olarak kizuma yaptigi davranisin arkasindan tepkimi.belli ettim kizimiza cok hassaas
Ama veliler kimi zaman pataklayin hocam diyorlar....
Bu son olayda adam uyku uymayip midesine agrilar girdigi ve onune gelen veliye bunu belirttigi icin siddet iceren bir durum olduguna emin oldum
Gerek okulumuzda gerek sizlerden duyumlarim ile bu teklifi goturdum aliskanlikyapar hep ister gibi bir cevap alinca yineleyemedim tabiki
Oysaki alincaklarida ben alip goturucektim
Ben veli olarak kizuma yaptigi davranisin arkasindan tepkimi.belli ettim kizimiza cok hassaas
Ama veliler kimi zaman pataklayin hocam diyorlar....
Bu son olayda adam uyku uymayip midesine agrilar girdigi ve onune gelen veliye bunu belirttigi icin siddet iceren bir durum olduguna emin oldum
benim velilerimde diyor yaramazlık yapınca patakla diye ya karşımdaki küçücük çocuk içim elvermiyor. dayak atılmasına karsıyım tamam ceza verilmeli ama bu abartı ne diyeyim allah yardımcınız olsun
valla bu durumda ne yapılır bilmiycem okul yönetimiyle konusun olmazsa işiniz gerçekten zor allah kolaylık versin
benim velilerimde diyor yaramazlık yapınca patakla diye ya karşımdaki küçücük çocuk içim elvermiyor. dayak atılmasına karsıyım tamam ceza verilmeli ama bu abartı ne diyeyim allah yardımcınız olsun
Ay bizimkide hem yapar hem gozune uyku girmez
Ya o bize uyucak ya biz ona sonumuz hayir olsun
Biz olaylarin ilk.basinda hemen sinifimizi degismek.istedik etik olmasada bagis bile.teklif etmemize ragmen kabul.etmediler
Bubsekilde ne olucak hoc bilmiyorul
Davranis bicimi olarak destekledigim.bir ogretmen degil haklarimiz konusundada maleseg bir bilgim yok
nedensiz yere sınıf değiştirmeye ben de karsıyım ama istisnai durumlar olabilir iki yıl önce bizim okulda bir kaç veli öğretmenlerinden memnun değilmiş o ara bizde yeni 2 sınıf açılacaktı her sınıftan öğrenci alındaı onun öğrencilerden iki tanesi benim sınıfa geldi. yapılabilir uygun seyler haklar konusunda bir bilgim yok ama 147 hattı var bazıları bunu sikayet hattı sanıyor ama bu konularda size bilgi verebilirler en azından denemekte fayda var bence
Bir kac hassas veli bulmak.okaar zor ki kimse elini tasin altina koymuyor
Desteginiz ve verdiginiz bilgiler hakkinda cok tesekkur ederim
Foruma katiliminizi bizlere verdiginiz degerli bilgilerin devamini dilerim
Inanin hepimizin buna cok ihtiyaci var
Selam anneler :) Sınıf öğretmenliği okuyorum ve seneye mezun olacağım. Öğretilen sesleri öncelikle çocuğunuza hissettirip tanımasını sağlarsanız kalıcı öğrenme gerçekleştirirsiniz. Örneğin; e sesi için ( Şuan e sesini çoktan geçti yavrularınız ama örnek olması için belirttim :)
Kayahan ın ee bebeğim diye şarkısı vardır. Onu dinletip ''Burda en çok tekrar eden ses ne?'' diye sorabilirsiniz. ''Bebekleri uyuturken nasıl ninni söyleriz? '' eee ee ee eee vs gibi bu tarz örnek çoğaltılabilir. Daha sonra günlük yaşamdan örnekler vererek 'el,elma' gibi basit kelimeleri söyleyip içinde e sesi var mı diye sorabilirsiniz. Daha sonra '' İçinde e sesi geçen senin bildiğin kelimeler var mı?'' diye sorarak çocuğunuzdan örnekler vermesini isteyebilirsiniz. Bu tarz uygulamalarla sesler ve harfler hafızalarında daha net canlanacaktır
hoşgeldiniz formumuza :) önerilerinizi bekliyoruz :)
Hepinize sabır diliyorum. Gerçekten çok zor bir dönem. ama sonu güzel :) Öğretmen ve veli işbirliği çalışması sonucunda çocuklanırız harikalar yaratacaktir eminim. Yardımcı olabileceğim durumlar olursa içtenlikle yardımcı olurum. Sevgiler :)
Günaydın dertli,yorgun anneler,dün ara karnemiz geldi hep çok iyi olarak işaretlemiş hocamız,kızım bana göre çok iyi deil demek hocamıza göre çok iyi,zambak yanınının 2 kitabını okuduk akşam,elayı yaladı yuttu,2.kitapta biraz daha yavaştı,akşam "m"nin okunuşunu gösterdim,kendi kendine ma,me,mı,mi,mo vs diye heceledi,başlıkta yazan "mine"yi okudu,sanırım işin özünü kavradı,yanlız dün yaZılı olmuşlar,kızım yetiştirememiş yarım sayfa eksikti ve arada hataları vardı,hocamız not vermemiş,kızıma sordum bi şey demedi sadece eksiklerin var evde defterine yaz demiş,sınıfta samimi olduğum bi anne var onu aradım kızım 100 aldı dedi,bize niye not vermedi,yada hatalarımızı düzeltmedi anlamadım,acaba geri kaldığımızı bildiği içinmi tolerans gösterdi
Giünaydın canım,
bizede ara karne vermişler.
Demekki genel bir uygulama. Aynen bizdede hepsi çok iyi:) bende çok iyi olduğunu düşünmüyorum aslında ama sanırım herkesi olumlu etkilemk istemiş hocamız..
Ama yinede güzel bir duygu :)
Bizde siz gibi zambak serisinden gidiyoruz.
2. kitaba geçtik ama kitabı vermemiş henüz.
bizdede komuşumuz gece yatarken kitap okursan kötü rüya görmezsin dedmiş
ogün bugündür uykudan gözü kapansa bile ela kitabını okuyup öyle yatıyor.
Ve sular seler gibi okuyor bakalım 2. kitapta nasıl olacak.
Uyurken bizim yatakta uyuyo sonra kendi yatağına koyuyoruz
yatağına koyarken okuduklarını sayıklamaya başlıyor
ela lale ip al atla vs.
o anki halimiz görülmeye değer
bence sizin öğretmende eksikler yüzünden puan verip üzmek istmemeiştir.
kolay değil siz eksiklerini tamamlamaya çalıştınız ama ne kadarda olsa daha tam adapte olamamıamıştır.
üzülmeyin ama en kısa sürede toparlar.
bende göz problemmiz ve sınıfın genel durumuna göre küçük olmamızdan dolayı biraz pes ettim
oysaki çok iyi olacağız çok çalışacağız sınıfın en iyilerinden olacağız diye çok umutlanmıştım.
ama dediğim gibi sınıf ortalamasının yaş olarak küçüğüz
ben çalışıyorum
babanneyle çalışmıor
zaten eksik yanlarımız var
sınıfttada artısı olan çok
babası öğretmen olarlar var
önyargılı olmak istemiyorum ama baştan 0-1 başlamış gibi hissediyorum kendimi
o yüzden geç olsun temiz olsun diyorum
Canim bizde miniminibirlerden destek aliyoruz mutlama tavsiye wderim
Her harf icin 3 tane video var
Biri sesi tanitiyor sarkilarla eglendirerek
Biri harfib okunusunu yazilisin
Bir digeri ise bir onceki ogrendigi harflerle kurulan cumleleri hece ile ogretmesini sagliyor
Tatlim benim endiselerini anliyorum kizimdaon gun oncesine kadar o sekildeydi mesela LA degilde LIA diyordu ama sonradan cozmeye basladi yavas yavas insalla
Bak cevrene hic okumayi yazmayi bilmeyen cocuk varmi cok.cok.nadirdir ornekleri sadece biraz zaman ve sabira ihtiyacimiz var
Ben gerilinxe stres yapinca cocuk daha geriliryor ben rahat olunca daha rahat olur oda yansiyor
Bizim sinifimizdada cocunluk.okuyamyor demek normal.bir durum
Yarende ilk evde okuyor okulda okumuyordu utaniyormus bizim.kiz.babasi arkana don ole.oku demis ertesi gun ole.yapmis sonraki gun duz donmus guveni geldi cunku
Ogretmeniniz nasil.cekiniyormu acaba ogretmenden
la ta gibi hecelere kapalı hece , al at gibi hecelere açık hece diyoruz çocuklar açık heceleri kapalı olanlara göre daha kolay okuyup yazıyorlar llllllaaaaa demesi ise birleştirmeyi tam kavrayamamasından benim sınıfımdada var dün ellllllleeeee diye okuyorlar e neden kısa da lllleeee uzun dedim hepsi güldü. merak etmeyin okutmaya devam ettikçe düzelecektir.
benim kızımda ta ve te karıştırıyordaha doğrudu tıa diye söylüyor .. oda t harfinin okunuşu kafasını karıştırıyor sanırım
en zor kelimeleri okuyup bu harflere takıldıgında üzüldüm açıkcasınasıl aklında kolayca kalmasını sağlayabilirim.
27.01 canımm nasıl oldu ufaklık ? karın ağrısı tekrar ettimi ?
öğretmenim sık sık bekleriz formumuza teşkkür ederiz ilginize :)
bu arada bizimde ankara planı varmış veliilerle birlikte ama bende göndermeyi düşünmüyorum zorlanır günü birlik gezide
ogretmenınız cok ıyıymıs cok guzel..Kizlar yaren tahtada 4 sira cumleyi okumus ogretmen 3 kere aferin demis yaren okuldan uca uca cikti
Yanimda iki gun once ilk okuyan kizin annesi vardi anlamsiz bir sekilde yuzu dusti ve uzaklasti yanimizdan veliler arssinda bu tarz seyler okuyormu ki oluyorsa cok uzulurum hepimizin evlatlari okusun yazsin basarili olsun degilmi
Sinifimizda durumu olmayan beslwnme getiremeyen bir kac ogrenci oluyormus yaren hep ogretmen aliyor para veriyor dedi
Bizde esimle biz karsilamayi dusunduk ogretmene konuyu actim
Fakat igretmen evet var hatta beslenme saatinde aglayan bile.oluyor dedi icim.parcalandi gercekten
Ben tum ihtiyaclarini karsiliyorum.devam da edicem dedi bu yastan sonra para benim.neyime dedi onlarin bogazindan gectikce ben huzura kavusuyorum dedi
Gercektwn ogretmeni taktir ettim.bu konuda sinifa deste ile kalem.silgi almis kaybolama unutana kaybedene ders arasinda veriyormus
arkadasım benım kızımda aynı.. once harf harf sonra bırlestır vs.. atlatıcaz sanırım..merhaba anneler, oğlum haftaya "o" harfine geçecekler. şuana kadar öğrenilen harfleri tanıyo ama birleştirmeye gelince takılıyor defalarca okuduğu al'ı aaaaaaaaaaaallllllllllllllll dedikten sonra al diyor. diğer hecelerde de aynı durum var sizde de aynı sorun var mı? zamanla aşılabilinir mi? "n" sesini de süreli "l" sesi ile karıştırıyor inşallah bu durumda zamanla düzelir...
ılk olarak ıremıme masalla cnm böyle güzel hbrler duydukça cok sevınıyorum
toplantıda kotu hıssettırmısler senı
gectıımz ayda abalmın kızından ogretmen bu skeılde ovguyke bahsedınce bızım cocuklarıda o okutsun madem gıbı cırkın bır tavır takılmışl bır velı anlamıryorum gerçekten ınsanlardakı bu hazımsızlıgı
Selam anneler :) Sınıf öğretmenliği okuyorum ve seneye mezun olacağım. Öğretilen sesleri öncelikle çocuğunuza hissettirip tanımasını sağlarsanız kalıcı öğrenme gerçekleştirirsiniz. Örneğin; e sesi için ( Şuan e sesini çoktan geçti yavrularınız ama örnek olması için belirttim :)
Kayahan ın ee bebeğim diye şarkısı vardır. Onu dinletip ''Burda en çok tekrar eden ses ne?'' diye sorabilirsiniz. ''Bebekleri uyuturken nasıl ninni söyleriz? '' eee ee ee eee vs gibi bu tarz örnek çoğaltılabilir. Daha sonra günlük yaşamdan örnekler vererek 'el,elma' gibi basit kelimeleri söyleyip içinde e sesi var mı diye sorabilirsiniz. Daha sonra '' İçinde e sesi geçen senin bildiğin kelimeler var mı?'' diye sorarak çocuğunuzdan örnekler vermesini isteyebilirsiniz. Bu tarz uygulamalarla sesler ve harfler hafızalarında daha net canlanacaktır
Hepinize sabır diliyorum. Gerçekten çok zor bir dönem. ama sonu güzel :) Öğretmen ve veli işbirliği çalışması sonucunda çocuklanırız harikalar yaratacaktir eminim. Yardımcı olabileceğim durumlar olursa içtenlikle yardımcı olurum. Sevgiler :)
Günaydın dertli,yorgun anneler,dün ara karnemiz geldi hep çok iyi olarak işaretlemiş hocamız,kızım bana göre çok iyi deil demek hocamıza göre çok iyi,zambak yanınının 2 kitabını okuduk akşam,elayı yaladı yuttu,2.kitapta biraz daha yavaştı,akşam "m"nin okunuşunu gösterdim,kendi kendine ma,me,mı,mi,mo vs diye heceledi,başlıkta yazan "mine"yi okudu,sanırım işin özünü kavradı,yanlız dün yaZılı olmuşlar,kızım yetiştirememiş yarım sayfa eksikti ve arada hataları vardı,hocamız not vermemiş,kızıma sordum bi şey demedi sadece eksiklerin var evde defterine yaz demiş,sınıfta samimi olduğum bi anne var onu aradım kızım 100 aldı dedi,bize niye not vermedi,yada hatalarımızı düzeltmedi anlamadım,acaba geri kaldığımızı bildiği içinmi tolerans gösterdi
günaydın hanımlar berbat şekilde hastayımoğlum bakıyor bana biz ara karne almadık öğretmenimiz 2 gün izinli belki o yüzden ilerki haftalarda bakalım vercek mi
Kizlar birsey daniscam.size
bizim.kiz bu sabah ne sorsa begenirsiniz
Herif ne demek
Nerden duydun?
Ogretmenden erkeklere dedi
Ne yapmali
Evet buna oldukca dikkat ediyoruz bu olay yasandiginda onun yaninda tepkimizi vermeyip ayni gun okula goturduk
Jest olayina gelince burdan bir arkadas tavsiyesi uzerine ogretmenle bu tarz yaklasimlar hakkinda konustuk ama tamamen karsi alisir hep istermis dusuncesinde
Biz tepkimizi yarenin yaninda yansitmadik ogretmenle konusmalarimizdan sonra yasanan tavir degisikligide etkili olmus ki yarene karsi hassas cok sukur ki bu yarene cok olumlu olarak yansidi okuma yazma kavrama anlaminda slklnti yok gorunuyir
Ama ogretmenin tavirlari konusunda hala tedirginim
Carsamba gunu yaramazlik yapan iki cocugun birisini kafasina poset gecirmis birininde sacininiki eliyle tutarak oldukca hizli bir bicimde cekmis
Ertesi gun kendisi anlatti sinirine hakim olamadigini butun gece uyumadiguni midesi agridigindan behsetti pismanliktan
Siz bir ogretmen olarak bu tarZ olaylarin olagan mi yoksa olmamasi gereken birsey oldugunumu dusunuyorsunuz benim kafam ciddi anlamda karisii
Bu çok önemli bir nokta gerçekten. Çocuğun yanında öğretmen için konuşmamak çok önemli. Ne kadar da kötü olsa öğretmen veliler bunu yapmamalı. Bizimkiler maşallah bu konuda çok iyiler. Bi öğretmeni dövmedikleri kalıyor çocukların yanında. Adam bırakıp gidecek görecekler günlerini.
Poşet geçirmek miYuh artık baya abarttı bu adam canım ya. Diğer veliler bişey yapmıyor mu. Yani benim çocuğumun kafasına poşet geçirecek herhangi biri. dünyayı başına yıkarım herhalde. kolaylıklar diliyorum cnm sana.
eşimde bana kızıyor,çok kafaya takıyorsun diye,zaten yaşadığım stresten vücudumda yaralar çıkmıştı onunla uğraşıyorsun,tek senin çocuğun deil,çoğu bu şekilde diyor,samimi olduğum annelerle konuşuyorum,onlar çocuklarının ne kadar akıllandığından bahsediyorlar,bu sefer kızıma yetemiyorum diye üzülüyorum,
babası dün okuma yaptırdı yanımda,ne,me,re,la, diye harfleri gösterdi bende kızdım yanlış yapıyorsun diye,n,m,r,l olarak okuyacak diye,demek eşime güvensem herşey arap saçına dönecek,
stresimi kızıma yansıtmamaya çalışıyorum ama kızım herşeyin farkında,anne ben neden yanlış yazıyorum,yüzündeki ayağındaki yaralar benim yüzümden çıktı dimi anne diyor,
yok annecim mikrop kapmış diyorum,dudağını büzerek boynuma sarılıyor,
çok yorgunum kızlar,yetemiyorum hiçbirşeye
Yavrum çok etkilenmiş canım ya. Bundan dolayıda gerilemiş olabilir mi yapabildiği konularda. Daha sakin daha olası karşılayarak davran istersen. Yani bazen söylediklerimizle hissettirdiklerimiz farklı olabiliyor. Çocuklar çok akıllı anlıyorlar hislerimizi.
Canım direk eve geçme şansın olmuyordu değil mi seninde.
Acaba kayınvalidene yakın bi yere mi taşınsan. sonuçta 4 yıl çocuk babaanneye gidecek. Taşınma çözüm olabilir böylelikle sende kızını alıp direk eve geçersin.
NNNNNNNAAAAAAAAAA şeklinde söylemek işe yarayabilir denemişsindir belki. ağzımdan en son hangi ses çıkıyor vs diye sorabilirsin.
Belkide biraz anne şevkatine ihtiyacı vardır bilemeyiz ki küçük dünyasında neler yaşanıyor. Belkide normalden biraz daha sevgi gösterisi, bol bol sarılma, sevdiğini söyleme, öpücüklere boğma herşeyi düzeltecek. Bizlerde öyle değilmiyiz. Bazen hiç sorun yokkken sorun yaratırız ama sevgi gösterileri herşeyi düzeltir.
canım kayınvalideme araba ile 10 dak.mesafede oturuyorum,evimi yeni aldım,yeni taşındım,sırf rahat gelip gitmek için ama bende araba olmadığı için,eşimi beklemek zorundayım,bu soğukta otobüslerde 40 dakika heba olsun istemiyorum,orda dersle ilgili bir sıkıntım yok odaya girip çalışıyoruz,
nnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaa
nnnnnnnnnnnnneeeeeeeee hep bu şekilde okuyorum ,"n" ve "e" annecim diyor,ama deftere "n" yazıp bırakıyor,sonrada cümleler karışıyor
sevgi işine gelince,kızımla sevgi pıtırcığıyız,balım,peteğim böceğim deriz,durmadan öpüşürüz,saçlarımızı koklarız,okuldan sonra 3 kez telde konuşuruz,
elim hiç boş gitmem,bazen eti puf,bazen renkli silgi alırım,diyalog sorunumuz yok ama ciddi özgüven sorunumuz var,hastane öncesi herşey yolundaydı,3 harf gecikmemiz bizi alt üst etti,öğretmenimiz çok tolerans gösteriyor saolsun ama diğer anneler başarılarını anlatınca kendimde suç bulup vicdan yapıyorum
Selam şekerler ballar.
Ara karne sanırım bi tek bize verilmedi :)
Öğretmenimiz bugün izinliymiş seminer varmış bugün okul yok bize. Haliyle haftasonu ödevlerini tahmin edersiniz. 3 sayfa arkalı önlü. Ama hepsini okusun okuyamadıklarını yazsın şeklindeydi. Pazar günü yaptık. Bugün de ara ara yine okuma yapacaklar annemle.
Kızlar hepimiz için zor bir dönem ama biraz daha rahat olmaya ihtiyacımız var zannımca. Bunlar henüz gerçekten çocuk. Mucize mi bekliyorum sorusunu sormak lazım kendimize. Çalışan anneler için durum daha da vahim. Çalışıyor olmamızın eksikliği gibi hissediyoruz çocukların başarısız olma durumunu. Halbuki öyle değil. Buna inanın. Her çocuğun bi kapasitesi bi yöntemi var. Bunları keşfederek beklentilerimizi ayarlayalım. Buna göre planlarımızı yapalım. İnanın hem çocuğumuz hem bizler daha iyi olacağız böylelikle.
Birde kızlar haftasonunuzu planlayın ve o plana mutlaka uyun. İşe yarıyor bu yöntem. Öğreğin ben dün ütü yaparken ödev yaptırdım ireme. Kağıtları aldım hem ütü yaptım hem söyledim irem yazdı. Sonra yazdığını okuttum yanlışını görmesi açısından. Kontrol ettim vs. Ufak çözümlerde zaman problemini çözeceğinize eminim.
İnsan çok kötü hissediyor kendini canım ya ablanı anlıyorum. Neyseki bana sözel bir saldırı olmadı olsaydı paylardım hepsini ne yalan söyleyeyim.
Her zaman bekleriz önerilerinizi. Harika bir meslek seçimi yapmışsınız tebrik ederim sizi.
Canım ara verdiniz ya ondandır kesinlikle. Hevesinizi kırmak istememiştir öğretmen. Zaten yazılı aldığı notdan önemli olan ne öğrendiğidir. Notlara hiç takılmamak lazım.
Geçmiş olsun canım. Yerim ben minik paşayı kuzum ya. Annesine de bakarmış maşallah.
Canım neden söylediğini bilemeyiz. Öğretmenle konuş derdim normalde ama sizin öğretmen için söyleyemiyorum. Sen yavruşunu öğütle bol bol. Kötüyle iyiyi ayırt ettiği sürece kim ne derse desin süzgecinden geçirir kuzucuk.
Bu çok önemli bir nokta gerçekten. Çocuğun yanında öğretmen için konuşmamak çok önemli. Ne kadar da kötü olsa öğretmen veliler bunu yapmamalı. Bizimkiler maşallah bu konuda çok iyiler. Bi öğretmeni dövmedikleri kalıyor çocukların yanında. Adam bırakıp gidecek görecekler günlerini.
Poşet geçirmek miYuh artık baya abarttı bu adam canım ya. Diğer veliler bişey yapmıyor mu. Yani benim çocuğumun kafasına poşet geçirecek herhangi biri. dünyayı başına yıkarım herhalde. kolaylıklar diliyorum cnm sana.
Yavrum çok etkilenmiş canım ya. Bundan dolayıda gerilemiş olabilir mi yapabildiği konularda. Daha sakin daha olası karşılayarak davran istersen. Yani bazen söylediklerimizle hissettirdiklerimiz farklı olabiliyor. Çocuklar çok akıllı anlıyorlar hislerimizi.
Aynen cnm bende taraftar degilim
Duydugumda sok olsamda sinifta konusmamalisin odevini yapmalisin tarzi konusma yapip ayni gun okula goturdum.ayni seyler tekrarlanmadigi surece cocuklqr unutuyor
Poset olayina gelince herkez bizim verdigumiz degeri vermiyor evladina dovun pataklayin diyen cok
Ogretmende sagolsub gunah cikarma pesinde tum velilere anlatiyor uyumadim.midem agirdi pisman oldu gibi
Egitim anlaminda harflere gectikten sonra ki tutumunu sevmeye basladim hakkini yiyemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?