• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

günaydın anneler,kızım bugün biraz rahatsızdı,kulağım ağrıyor dedi,ağrı kesici verip okula yolladım,aklım onda umarım ağrısı artmaz,bugünde gitmese iyice geri kalıcaktık,dün "m" yi öğrenmişler,

dün babaannenede,bir sayfa "M" ve "m","ma"me" yapmış,akşamda hocamızın verdiği fotokopi kağıdınından cümleleri karıştırıp bir sayfada benle yazdı,dün keyfi çok iyiydi,fotokopi kağıdındaki tüm cümleleri arada karıştırsada güzel okudu,1 sayfayı yarım saatte bitirdi,kendine güveni yerindeydi,bende yaptığı her seste,süpersin benim kızım sen bu işi biliyorsun diye alkış yaptım acaip gaza geldi,

mesela "talat" yazıcak "tttttaaaallllaaaatttt" diye vurgulayarak okudum ,geçen yazamayan kızım bu sefer daha hızlı yazdı,

nalan ona elma al

anne onlar nereli

nine onlara oteli anlat

gibi cümleler kurup yazdık,sorunsuz okuduk,allahım düzene girecek kuzum

malum hastane sonrası toparlayamadık kendimizi,size anlattığım sıkıntıları,bir kağıda yazıp hocamıza yollamıştım,bana bir yol göstermesini söylemiştim,dün cevabını yollamış,

mevcan hanım,

önce basit hecelerden başlayın,at , et gibi,

sonra atla

daha sonra atlat gibi

zor sesleri verin yazmış

bir sayfada,öğrendiğimiz tüm sessiz harfler ve sesli harflerden örnekler yollamış,bol bol okuyup ezber yapsın diye (na,ne,ta,te,la,le,ma,me,ra,ra vs.)

3 hafta öğrenen bir çocuk için çok uzun bir ara,şu an isteksiz olması çok normal,beraber aşarız bu sorunu bol bol okusun ,ezberleyince zaten yazar,ben kalemi daha sıkı tutup biraz daha hızlı yazmasını söyledim,üstesinden geliriz yazmış,

kızım hakikaten kalemi daha sıkı tuttu ve daha hızlı yazdı,ben 2 haftadır kendimi paraladım beni dinlemedi,öğretmeninin bi lafına düzeltti yazıyı iyimi

okul dönüşünde dedesine anlatsa okulda olanları ona nalatınca yine de size anlatmak istiyor mu bu sizin işinizi biraz kolaylaştırır.

onlara anlatıyormu bilemem ama benimle daha fazla şey paylaşmak istiyor,özellikle sınıftaki aşk meşk muhabbetlerini babası duymasın diye kapıyı kapatarak anlatıyor:1:aramızda olmana çok sevindim yazdıklarını çok dikkatli okuyorum
Yaaa arkadaslar allah askina bana bi akil verin cok canim sikkin kizim birinci sinifa gidiyo hersey cok guzel gidiyodu ela harflerini kavradi okuyo artik ezberledi diyemi bilmiyorum ama isin icine t harfi girdi kizim tepe taklak oldu mesela tel kelimesini harf olarak t e l diye okuyo birlestir dedigimde elle gibi sacma sapan seyler soyluyo yani harfleri birlestirip hece ve kelime kurmayı kavrayamiyo e l a harfleri ile ilgili her kelimeyi okuyo ama t harfini hic bi harfle birlestiremiyo bana bi akil verin aranizda ogretmenlerde varmis siz yardimci olun bana napicam ben geri kalacak siniftan diye cok korkuyorum lutfn varmı bunun bi yontemi
t harfini benim kızım kolay kaptı,bizde "n" de çok zorlandık mesela,ben anlamadığı şeyleri vurgulayarak okuyorum,aaaaattttt,ttttttt gibi,bol bol okutmaktan başka yol yok gibi,allah hepimizin yardımcısı olsun
Bu aksam kizimin ana sinifindan arkadasi geldi
Normalde hep oyun oynarlardi
Yaren direk okuma yazma ogrendinmi dedi kiza oda evet dedi
Sonra tum.gece yarenin tahtasin yazip durdular hep birbirlerini teste tabi tuttularr sanki cok sirin halleri vardi
Oyun oynadilar ama ogretmencilik:)
benimde pazar günü yiğenlerim geldi,kızımda aynı şekilde hemen yazı tahtasına bi şeyler yazmaya başladı,umarım bu hevesleri hep öyle devam eder,
Günaydın kızlar ben bu aralar yogunum îş ev işi mekık dokuyorum sizler nasılsınıZ
C.tesı bıE ögretmenımız geldı en son efenın odasını görmek istedı ben yasırgadım ve cok hoşlanmadım fakat 2 gundue oglumun degısım sebebını anlayınca ıyıkıde odamıza bakmış dıyorum azda olsa yatagını ve elbıse dolabını topluyor ogun odası mıs gıbıydı ögretmedı efecım neguzel odsn aferım sana dedı aslında toplayan duzenleyen ben 😄 şimdi hep öyle temız tutuyor hergun ögretmenı soruyormuş
çok çok iyi yapmış öğretmeniniz,tebrik ederim kendisini,umarım bizim hocamızda bir gün bizleri ziyaret eder.

baştan beri hem eşimle hem benle çalıştırıyoruz. son zamanlarda benle çalışıyor derslerini ama ben babada destek olsun bize diye babayıda koyuyorum devreye . Bu yanlış mı peki ? Mesela dün akşam benim ufaklık uyuyunca birde kardeşimiz varda :) Kızım , babası ve ben hep birlikte ders yaptık 9 rakamını yazdı deftere. sonrada bilfen dergisinin kitabını okuduk okudukça bırakmak istemiyor seviniyor . bıraksan sabaha kadar okuyacak o derece :) ben dergiden de çalıştırıyorum, internet dende dökümanlar çıkarıyorum. bolbol dökümanlı çalışıyoruz. Tombala sitemni çok sevmiştik :) harfler ve kelimeler artınca yetersiz kaldı şimdi. 2 harf gurubunuda bitirdikten sonra kelime oyunu alsam daha iyi olur düşüncesindeyim ya siz ce ? faydasını gören arkadaşlarım var çevremde.

öğretmeninizin ne gibi sorunu vardı özge ?

Canım baba anne aynı anda çalıştırıp enerjinizi aynı anda harcamasanız daha iyi mi ne :) İşin şakası bizde de baba etkin bu rolde. Benim işim varsa mutlaka baba çalıştırıyor. İreminde benimde hoşuma gidiyor.
Öğretmenimizi şikayet etmişler bi öğrencinin babası. Dilekçe vermiş yönetime. Ve artık meb her türlü dilekçeyi ciddi dikkate alıyor. Adamcağız dün izinliydi. Seminer var demiş ama bence farklı bir durum. Çünkü çok araştırdım seminer eğitim kongre vs yok hiçbiryerde. Adamın çok üstüne gidiyorlar. Veliler çok manyak. Hepsi benim çocuğum benim çocuğum diye dolaşıyor. Çocuklarına topluluk halinde yaşamayı öğretememiş insanlarla uğraşmak zor. Onlar yüzünden bizlerde etkileniyoruz.

günaydın anneler,kızım bugün biraz rahatsızdı,kulağım ağrıyor dedi,ağrı kesici verip okula yolladım,aklım onda umarım ağrısı artmaz,bugünde gitmese iyice geri kalıcaktık,dün "m" yi öğrenmişler,

dün babaannenede,bir sayfa "M" ve "m","ma"me" yapmış,akşamda hocamızın verdiği fotokopi kağıdınından cümleleri karıştırıp bir sayfada benle yazdı,dün keyfi çok iyiydi,fotokopi kağıdındaki tüm cümleleri arada karıştırsada güzel okudu,1 sayfayı yarım saatte bitirdi,kendine güveni yerindeydi,bende yaptığı her seste,süpersin benim kızım sen bu işi biliyorsun diye alkış yaptım acaip gaza geldi,

mesela "talat" yazıcak "tttttaaaallllaaaatttt" diye vurgulayarak okudum ,geçen yazamayan kızım bu sefer daha hızlı yazdı,

nalan ona elma al

anne onlar nereli

nine onlara oteli anlat

gibi cümleler kurup yazdık,sorunsuz okuduk,allahım düzene girecek kuzum

Maşallah canım işte böyle böyle yavaş yavaş düzelecek eskisi

El emegı göz nırumuz

Resim çıkmamış düzenledişm canım. Eline sağlık çok başarılı olmuş bayıldım.

$upkyf.jpg

hediyeler süper olmuş çınarefeninannesi :) :) bayıldım :)

iremcim aynen canım ben iş yaparken baba çalıştırsın istiyorum. Yoksa her iş bana kalıyor :(

ama işler paylaşılınca güzel :) :)

irem ne alaka öğretmeniniz şikayet etmişler hey allahım :( :(

mevcanım maşallah kızıma :) herşey yoluna girecek hayırlısıyla sağlığı yerinde ya en başı o canım.

(baştan beri hem eşimle hem benle çalıştırıyoruz. son zamanlarda benle çalışıyor derslerini ama ben babada destek olsun bize diye babayıda koyuyorum devreye . Bu yanlış mı peki ? Mesela dün akşam benim ufaklık uyuyunca birde kardeşimiz varda :) Kızım , babası ve ben hep birlikte ders yaptık 9 rakamını yazdı deftere. sonrada bilfen dergisinin kitabını okuduk okudukça bırakmak istemiyor seviniyor . bıraksan sabaha kadar okuyacak o derece :) ben dergiden de çalıştırıyorum, internet dende dökümanlar çıkarıyorum. bolbol dökümanlı çalışıyoruz. Tombala sitemni çok sevmiştik :) harfler ve kelimeler artınca yetersiz kaldı şimdi. 2 harf gurubunuda bitirdikten sonra kelime oyunu alsam daha iyi olur düşüncesindeyim ya siz ce ? faydasını gören arkadaşlarım var çevremde.)

sesleri doğru verdiğiniz sürece anne de baba da çalıştırabilir. bazen te olarak söyleniyor ve biz ookulda t sesini çıkartamıyoruz ama hatasız ses veriliyorsa sorun olmaz çocuk kimle çalışmayı seviyor bunu da kullanabilirsiniz yada paylaşım yapabilirsiniz siz kızınızı dinleyin okulda olanları babası tekrar yaptırsın sizde o arada dinlenirsiniz duruma göre çözüm bulunabilir

yazı bozukluğuna gelince öğretmeniniz ne kadar yazı ödevi veriyor. çocuklar küçük sıkılıyorlar. ben sınıfıma en fazla 1 sayfa yazı ödevi veriyorum yapmak isteyen evde ekstra yapıyor ayrıca sınıfta her yazdıklarından cümleden kelimeden sonra kontrol ediyorum yıldız atıyorum onları sayıyorlar çok almak için güzel yazmaya çalışıyorlar ödevi aralıklarla yaptırabilirsiniz mesela 30 dk ödev 10 dk ara bu süreyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz

eğitimhane adlı siteye üye olup öğretmenlerin paylaştıklarından yararlanabilirsiniz olmazsa isteyen nagihan_s_uzun@hotmail.com mail atarsa yardımcı olmaya çalışırım

(baştan beri hem eşimle hem benle çalıştırıyoruz. son zamanlarda benle çalışıyor derslerini ama ben babada destek olsun bize diye babayıda koyuyorum devreye . Bu yanlış mı peki ? Mesela dün akşam benim ufaklık uyuyunca birde kardeşimiz varda :) Kızım , babası ve ben hep birlikte ders yaptık 9 rakamını yazdı deftere. sonrada bilfen dergisinin kitabını okuduk okudukça bırakmak istemiyor seviniyor . bıraksan sabaha kadar okuyacak o derece :) ben dergiden de çalıştırıyorum, internet dende dökümanlar çıkarıyorum. bolbol dökümanlı çalışıyoruz. Tombala sitemni çok sevmiştik :) harfler ve kelimeler artınca yetersiz kaldı şimdi. 2 harf gurubunuda bitirdikten sonra kelime oyunu alsam daha iyi olur düşüncesindeyim ya siz ce ? faydasını gören arkadaşlarım var çevremde.)

sesleri doğru verdiğiniz sürece anne de baba da çalıştırabilir. bazen te olarak söyleniyor ve biz ookulda t sesini çıkartamıyoruz ama hatasız ses veriliyorsa sorun olmaz çocuk kimle çalışmayı seviyor bunu da kullanabilirsiniz yada paylaşım yapabilirsiniz siz kızınızı dinleyin okulda olanları babası tekrar yaptırsın sizde o arada dinlenirsiniz duruma göre çözüm bulunabilir

yazı bozukluğuna gelince öğretmeniniz ne kadar yazı ödevi veriyor. çocuklar küçük sıkılıyorlar. ben sınıfıma en fazla 1 sayfa yazı ödevi veriyorum yapmak isteyen evde ekstra yapıyor ayrıca sınıfta her yazdıklarından cümleden kelimeden sonra kontrol ediyorum yıldız atıyorum onları sayıyorlar çok almak için güzel yazmaya çalışıyorlar ödevi aralıklarla yaptırabilirsiniz mesela 30 dk ödev 10 dk ara bu süreyi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz

eğitimhane adlı siteye üye olup öğretmenlerin paylaştıklarından yararlanabilirsiniz olmazsa isteyen nagihan_s_uzun@hotmail.com mail atarsa yardımcı olmaya çalışırım

mail attım bile :) eğitimhaneyede bakacağım çok teşekkür ederim sevgiler :)
öğretmeniniz çok ödev veren biri değil. çocukları bıktırmadan veriyor sağolsun.
evde tenefüs veriyoruz aynen :) :)

Eğitimhane çok güzel bir site orayı her gün ziyaret ediyorum üye değilim ama takipteyim , öğretmenlerin görüşleri , hangi konuda oldukları nasıl ilerledikleri hangi çalışmalar yaptıkları çok iyi oluyor. muhakkak takip edin derim. Ama ben faydasını görebilmiş değilim oğlum harfleri tanıyor ama birleştirmeye gelince hala önce sesleri çıkarıp öyle birleştiriyor ama vazgeçmedim ısrarla gösteriyorum inşallah öğrenecek :)

hediyeler süper olmuş çınarefeninannesi :) :) bayıldım :)

iremcim aynen canım ben iş yaparken baba çalıştırsın istiyorum. Yoksa her iş bana kalıyor :(

ama işler paylaşılınca güzel :) :)

irem ne alaka öğretmeniniz şikayet etmişler hey allahım :( :(

mevcanım maşallah kızıma :) herşey yoluna girecek hayırlısıyla sağlığı yerinde ya en başı o canım.

Sorma canım saçmalıyorlar işte bazen.

Kızlar mailleriize döküman attım ve mutlaka bu siteye bakın derim. Böyle öğretmenlerin çoğalmasını dilerim ne yalan söyleyeyim.

http://muratyildiriminsinifi.wordpress.com/

:52::52::52::52:

şimdi kızımla konuştum,yazılı olduk anne ben çok hızlı ve doğru yazdım,betüle bakmadım kendim yazdım,arkadaşlarıma yetiştim bu sefer,öğretmenimde aferin berfe çok güzel yazdın,evdede kalemi böyle güzel tut ve yine böyle hızlı yaz dedi,yıldız attı dedi.

sonra tahtaya kaldırdı,hepsini okudum,aferin berfe evdede hep böyle oku,arkadaşlarına yetişmene az kaldı,sakın anneni üzme,ben sana güveniyorum dedi,gülen yüz taktı bana dedi,sesi nasıl mutlu geliyordu,

şimdide 2.kitabımı okuycam sen gelincede yazalım beraber diyor

allahımmm dualarım kabul oluyor,eskiye dönüyoruz sanırımmm

Maşallah kuzucuğa maşallah. Öğretmenin etkisi çok büyük oldu canım valla. Ona da Maşallah

Son düzenleme:
:52::52::52::52:

şimdi kızımla konuştum,yazılı olduk anne ben çok hızlı ve doğru yazdım,betüle bakmadım kendim yazdım,arkadaşlarıma yetiştim bu sefer,öğretmenimde aferin berfe çok güzel yazdın,evdede kalemi böyle güzel tut ve yine böyle hızlı yaz dedi,yıldız attı dedi.

sonra tahtaya kaldırdı,hepsini okudum,aferin berfe evdede hep böyle oku,arkadaşlarına yetişmene az kaldı,sakın anneni üzme,ben sana güveniyorum dedi,gülen yüz taktı bana dedi,sesi nasıl mutlu geliyordu,

şimdide 2.kitabımı okuycam sen gelincede yazalım beraber diyor

allahımmm dualarım kabul oluyor,eskiye dönüyoruz sanırımmm

Maşallah kuzuna mevcancigim
Inşallah hep böyle gider

Bizim okulda öğretmenlere hediye almak yasak alsak bile yardım kuruluşlarına veriyorlarmis kullanmiyormus

Cinarefenin annesi bizim ogretmenimiz de evimize gelmisti epey oldu

Biz i sesine gectik oğlum akşam rahat okudu

Bu arada tavsiye edilen web sayfalarina baktim bende çıktı alacam oğluma
birde öğretmen arkadaşimdan yada onun döküman yolladigi arkadaslardan rica etsem bana da yollarlarmi o dökümanlari
zeynep_sirkeci@yahoo.com web adresim

Sorma canım saçmalıyorlar işte bazen.

Kızlar mailleriize döküman attım ve mutlaka bu siteye bakın derim. Böyle öğretmenlerin çoğalmasını dilerim ne yalan söyleyeyim.

http://muratyildiriminsinifi.wordpress.com/

gerçekten güzel ama benim her öğrencimde bilgisayar yok onu da gectim okuma yazma bilmeyen de var evet yapılırsa güzel. ama 15 yıllık ve daha fazla zamandır ğretmenlik yapanlar bilgisayarı iyi bilmiyorlar umarım gelecekte bu sekilde calışılır gercekten isterim

Günaydın anneler şükür dünde güZel geçti,okumasıda yaZmasıda baya baya ilerledi,bugün tekrar yazılı olucaklar bakalım neler yapıcak,dün "m" sesinden bir sürü kelime türetip yazdık,bir sayfada fotokopi kağıdı okumamız vardı,yanlız öğretmen okutun demiş ama "y" "k" "g" "ü" z" sesleride vardı okulda o seslere daha geçmedilerki ,bende o seslerin okunuşunu gösterdim kızım hepsini sorunsuz okudu, anne üzüm ye,ninemi kuma göm,kum atma,anne mama ye,burası kumlu, bir sürü farklı sessiz harf daha vardı,öğretmen neden verdi acaba göstermediği harfleri,yazılışını göstermedim ama okunuşu gösterdim,kızım takılmadan okudu,sizce hocamız bizlere dahamı fazla görev vermek istiyor

Günaydın kızlar. Biz daha t sesindeyiz. Pazartesi veli toplantısı vardı. Öğretmen bu kez sadece çocukları evde çalıştırma konusuna değindi. " elat- inorg ve sonraki grup harfleri önce öğrenirlerse diğer harfleri hecelemeyi ve okuyup yazmayı kendiliğinden halledicekler dedi öğretmenimiz. Hala çok ödev veriyo ya. Okuma setindeki kitaplardan 15 sayfa ödev, hergün hem de 10- 15 sayfadan aşağı değil.
Bi de az bile ödev verdğini iddia ediyo. Çocukları bu yaşta fazla yormamak lazım diyo(yormamak buysa) Kızım artık çok bunaldı ya.
Yetiştiremiyorum diye bırakın oyun oynamayı kahvaltı bile yapmadan uyanır uyanmaz yapmaya çalışıyo yine de yetiştiremiyo.

Eşim öğretmenle görüştü bu çok ödev vermesiyle ilgili. Ama yine de bildiğinden şaşmıyo. Sınıftaki veliler de benim gibi düşünüyolar ama seslerini çıkarmıyolar ve öğretmenden de çok memnunlar. Ödev dışında bizim de hiçbir sıkıntımız yok onunla. Çocuklarla iletişimi çok iyi çünkü. Kızım da herşeye rağmen seviyo öğretmenini.
Bi de pazartesi sınav olmuşlar. Sanki kızım unutmak istiyor gibi sınavı. Okuldan gelince nasıl geçti diye sordum, hatırlamıyorum anne
dedi. oysa ki babası da ben de bayağı çalıştırdık ve sınava hazırladık saatlerce. Gelişim raporu dağıttılar toplantıda( ara karne gibi bişey) notları çok iyiydi. Notlar kısmına da "çok başarılı bi öğrencim, başarılarının devamını dilerim"yazmış. Çok mutlu oldum. Ama hala sınavla ilgili hiçbişey söylemiyo. Öğretmenleri de" bu sınavın ciddi bi geçerliliği yok, sadece çocukları deneme mahiyetinde bişey, 4. sınıfa kadar gerçek sınav yok ama zaman zaman deneme yapıcam" dedi.

offf şükom halen o kadar çok ödev veriyormu ya,bizim öğretmen 1 sayfa yazma,1 sayfa okuma veriyor hergün,onu bile zor yetiştiriyoruz,çalışan anneleri hiçmi düşünmüyor,zaten vicdanımız hep huzursuz bide ödev yetiştirememe stresi yaşatıyor insana,

öğretmeniniz ders derste öğrenilir kavramını hiç duymamışmı,tamam annelerden fazla beklentisi olur,bizim hocamızda öyle bizden kendi verdiğinden fazlasını istiyor ama 15 sayfa ödev yok ya

15 sayfa gerçekten çok ben sınıfıma en fazla 2 sayfa ki onu da yaparlar mı sıkılmadan diyorum çok ödev yapınca öğrenme çok olur diye bişey yok ben sıklımasın okula severek gelsin bu sene okumayı öğrenecekler nasıl olsa yarış atı moduna sokmamak lazım çocuk oynayacakta okullarda öğretmenler arasında yarış olur bazen daha hızlı okumaya gecmek için

15 tane 1. sınıf subesi var ben özellikle yavas gidiyorum ikigrup iyi öğrenilirse sonrakiler zaten kendiliğinden gelir öğretmeninizin ne yapmaya calıştığını anlamadım 15 sayfa ödevle. allah kolaylık versin size ne diyem

Back