• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

canım kayınvalideme araba ile 10 dak.mesafede oturuyorum,evimi yeni aldım,yeni taşındım,sırf rahat gelip gitmek için ama bende araba olmadığı için,eşimi beklemek zorundayım,bu soğukta otobüslerde 40 dakika heba olsun istemiyorum,orda dersle ilgili bir sıkıntım yok odaya girip çalışıyoruz,
nnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaa
nnnnnnnnnnnnneeeeeeeee hep bu şekilde okuyorum ,"n" ve "e" annecim diyor,ama deftere "n" yazıp bırakıyor,sonrada cümleler karışıyor

sevgi işine gelince,kızımla sevgi pıtırcığıyız,balım,peteğim böceğim deriz,durmadan öpüşürüz,saçlarımızı koklarız,okuldan sonra 3 kez telde konuşuruz,

elim hiç boş gitmem,bazen eti puf,bazen renkli silgi alırım,diyalog sorunumuz yok ama ciddi özgüven sorunumuz var,hastane öncesi herşey yolundaydı,3 harf gecikmemiz bizi alt üst etti,öğretmenimiz çok tolerans gösteriyor saolsun ama diğer anneler başarılarını anlatınca kendimde suç bulup vicdan yapıyorum

Sen hiç kimseyi takma. Dediğim gibi her çocuk aynı değil. Kendini suçluda bulma sen çok iyi bir annesin. Eminim aşacaksınız bunu biraz zamana ihtiyacı var kuzunun. Şanslısın ki öğretmeniniz bu konuda iyi canım. Üzme kendini.
Hep birlikte aşacağız yanındayız.

Aynen cnm bende taraftar degilim
Duydugumda sok olsamda sinifta konusmamalisin odevini yapmalisin tarzi konusma yapip ayni gun okula goturdum.ayni seyler tekrarlanmadigi surece cocuklqr unutuyor

Poset olayina gelince herkez bizim verdigumiz degeri vermiyor evladina dovun pataklayin diyen cok
Ogretmende sagolsub gunah cikarma pesinde tum velilere anlatiyor uyumadim.midem agirdi pisman oldu gibi
Egitim anlaminda harflere gectikten sonra ki tutumunu sevmeye basladim hakkini yiyemem

Valla ne olursa olsun ben demezdim öğretmene pataklayın. Dayakla insan terbiye edildiği nerde görülmüş. Ufak tefek cezalar elbette olmalı ama o kadar.
Öyle böyle bu seneyi atlatacağız bakalım hayırlısıyla canım.

Sen hiç kimseyi takma. Dediğim gibi her çocuk aynı değil. Kendini suçluda bulma sen çok iyi bir annesin. Eminim aşacaksınız bunu biraz zamana ihtiyacı var kuzunun. Şanslısın ki öğretmeniniz bu konuda iyi canım. Üzme kendini.
Hep birlikte aşacağız yanındayız.

Valla ne olursa olsun ben demezdim öğretmene pataklayın. Dayakla insan terbiye edildiği nerde görülmüş. Ufak tefek cezalar elbette olmalı ama o kadar.
Öyle böyle bu seneyi atlatacağız bakalım hayırlısıyla canım.

saol iremcim,geçicek biliyorum ama bazen kızıma patlıyorum,sonrada bin pişman olup ağlayıp sızlıyorum,zamana ihtiyacımız var,iznim olsa ben 2 haftada toparlardım kuzumu ama 3 hafta işe gitmedim dahada izin istemeye yüzüm yok,dua edin bana

yarencim,poşet olayı beni çok ürküttü,hem eti senin kemiği benim misali pataklayın ne demek,ben her konuda öğretmene hak veren bir veliyim ama işin ucunda şiddet varsa orda bi durmak lazım,o kadar çocuğa laf anlatmak elbet kolay deil ama,öğretmenlik sabır isteyen bir meslek,

offff hepimizin ayrı ayrı derdi varya

8. Sınıfların sınavı varmış cnm öyle yazıyor. Gerçi ilkokul ortaokul olan okullar tatilmiş. sadece ilkokul olanlar değil sanırım. birde sınav merkezi olanlar tatil yazıyor diğerleri değil. Bilemedim meb in sitesinde de açıklama yok. Okul yönetimlerinden bilgi almak lazım en iyisi.

Son düzenleme:
8. Sınıfların sınavı varmış cnm öyle yazıyor. Gerçi ilkokul ortaokul olan okullar tatilmiş. sadece ilkokul olanlar değil sanırım. birde sınav merkezi olanlar tatil yazıyor diğerleri değil. Bilemedim meb in sitesinde de açıklama yok. Okul yönetimlerinden bilgi almak lazım en iyisi.

bende baktım ama tam bir şey anlayamadım,o güne kadar kesinleşir sanıyorum,

Merhaba Hanımlar hastalığım daha da ilerledi dün gece acildeydim ateşim baya çıktı hayal görmeye bile başladım korktum toparlamaya çalışıyorum yazdıklarınızı kısa kısa okudum kafaya poşet geçirmek öğretmenin sorunları var belli bu durumun hiçbir açıklaması olamaz

Öğretmenler günü geliyor bi kaç hediye baktım netten bi veli kalem almış kalem çanta vb şeyleri düşünmüyorum eşi ve yakın çevresi alabilir diye düşünüyorum bi kaç resim koycam fikirlerinizi istiyorum

masa saati hoşuma gitti duvar saati de güzel içeriğini değiştirebiliyoruz kupada fikir ordaki yazı karikatür istediğimiz oluyor nasıl sizce

Eklentiler

• $Ogretmenler gunu hediyesi.png
    $Ogretmenler gunu hediyesi.png
    21 KB · Görüntüleme: 65
  • $100639.jpg
    $100639.jpg
    9,1 KB · Görüntüleme: 51
  • $100647.jpg
    $100647.jpg
    8,1 KB · Görüntüleme: 48
  • $Dunyanin En Super Ogretmeni Kupasi.jpg
    $Dunyanin En Super Ogretmeni Kupasi.jpg
    28,6 KB · Görüntüleme: 45
hoşgeldiniz formumuza :) önerilerinizi bekliyoruz :)

biz daha ara karne falan almadık biz ilk harf grubundayız en son t yi öğrendik.

aynen er yada geç öğrenecekler inşallah .

bizde miniminibirlerden çalışma kağıtları çıkartım hafta sonu onları okuduk bugun sınav varmış pek heyecanlıydı bizimkisi.

benim kızımda ta ve te karıştırıyor :( daha doğrudu tıa diye söylüyor .. oda t harfinin okunuşu kafasını karıştırıyor sanırım :(

en zor kelimeleri okuyup bu harflere takıldıgında üzüldüm açıkcası :( nasıl aklında kolayca kalmasını sağlayabilirim.

internette seslerin nasıl çıkaarılması ile ilgili görseller bulabilrsiniz ben sınıfta okuturken sürekli tekrar ediyorum et derken e t e t
diye özellikle t sesine vurgu veriyorum siz sesleri doğru vermeye devam edin alışacaktır. sizinle çalışıyorsa eşinizle çalıştırmayın görsel yayınlar morpa vitamin gibi eğlenerek öğreneceği şeyler ilgisini daha çok çekebilir

iremcim,çocuklar gerçekten çok akıllı,ses tonumuzdan bir şeylerin ters gittiğini anlıyorlar,

"elatt"la hiç bi sorunumunuz yok

"inorm" serisinde "in" de sıkıntı yaşıyoruz(hastane dönemindeydik),içinde bolca "n" geçen şeylerde yanına sesli harf eklemeyi yapamıyoruz,aslında yapıyor,mesela "n" ve "a" yazcam dimi anne diye soruyor,bende evet annecim sen zaten biliyorsun sormana gerek yok diyorum,ama yazarken "na" yerine "n" yazıp geçiyor,

kendine güveni 0,ben yazmayı bilmiyorum diyor,aslında çok hevesli her gördüğünü okumaya çalışıyor,çokta zeki ama pratiği berbat,tahtasınada yazdırıyorum ama korkarak yazıyor,gaz verince hemen yazıyor ama durmadan gaz vericek mecalim kalmıyor,

iş çıkışı yorgun argın kayınvalideme gidiyorum 9 a kadar,yemek yemeden ders yaptırıyorum,sırf yetişsin diye ama bi şeyler ters gidiyor,artık ödevleride farklı fotokopi kağıdından veriyor,yeni kelimeler türetip cümle halinde yazdırıyorum,doğal olarak kayınpeder yaptıramıyor,haliyle ödevler bana kalıyor,bu sefer 15-20 dakika işve cilve yapıyoruz buda kızıma yetmiyor,sürekli okulda olanlardan bahsetmek istiyor,

etüt tek çare gibi ama onada bi kaç ay maddi durumlardan ötürü gönderemem

okul dönüşünde dedesine anlatsa okulda olanları ona nalatınca yine de size anlatmak istiyor mu bu sizin işinizi biraz kolaylaştırır.

28 29 kasım seviye belirleme sınavı var tüm öğretmenler görevli oldukları için yani bizlerde gideceğimiz için tatil
ayrıca arkadaşlar bir arkadaşımız yazmış her çocuk aynı değil biri hemen algılar biri daha sonra hepsının algılama eşiği var bunu öğretmen bulmalı sizler benim gördüğüm en ilgili annelersiniz bu konuda içiniz rahat olsun her şeyi yapmaya çalışıyorsunuz daha ne ister bir öğretmen fazla takarsanız sağlığınıza bişey olursa o zaman geri kalır çocuğunuz

ben yarıyıl tatiline okumadan giren tatil dönüşü çatır çatır okuyan çocuklar gördüm. ders çalışmayı sevdirin çocuk onun yapılması gereken bir zorunluluk gibi görmesin severse kendi uğraşır size de rahatlık olur. mesela benim bir velim bir kağıt kendi alır bir kızı harf hece kelime dikte çalışmasını yarışma yapar gibi yaparmış tabi bazılarını çocuk kazansın böyle seyler yapılabilir

sizler rahat ve sakin olmaya gerekeni yapmaya devam edin gerisi gelir hepinize iyi aksamlar

Yaaa arkadaslar allah askina bana bi akil verin cok canim sikkin kizim birinci sinifa gidiyo hersey cok guzel gidiyodu ela harflerini kavradi okuyo artik ezberledi diyemi bilmiyorum ama isin icine t harfi girdi kizim tepe taklak oldu mesela tel kelimesini harf olarak t e l diye okuyo birlestir dedigimde elle gibi sacma sapan seyler soyluyo yani harfleri birlestirip hece ve kelime kurmayı kavrayamiyo e l a harfleri ile ilgili her kelimeyi okuyo ama t harfini hic bi harfle birlestiremiyo bana bi akil verin aranizda ogretmenlerde varmis siz yardimci olun bana napicam ben geri kalacak siniftan diye cok korkuyorum lutfn varmı bunun bi yontemi

Yaaa arkadaslar allah askina bana bi akil verin cok canim sikkin kizim birinci sinifa gidiyo hersey cok guzel gidiyodu ela harflerini kavradi okuyo artik ezberledi diyemi bilmiyorum ama isin icine t harfi girdi kizim tepe taklak oldu mesela tel kelimesini harf olarak t e l diye okuyo birlestir dedigimde elle gibi sacma sapan seyler soyluyo yani harfleri birlestirip hece ve kelime kurmayı kavrayamiyo e l a harfleri ile ilgili her kelimeyi okuyo ama t harfini hic bi harfle birlestiremiyo bana bi akil verin aranizda ogretmenlerde varmis siz yardimci olun bana napicam ben geri kalacak siniftan diye cok korkuyorum lutfn varmı bunun bi yontemi

at et bu hecelerle baslamak iyi olur t sesini cıkarıyosa bu hecelerden baslayın te ta gibi hecelerde çocuklar zorlanıyor at et ata ete sonra e te a ta diye ayırın en son tel diye okutun ve calıştırın sesleri heceleri tekrar ettirerek çalıştırın değişik örnekler metinler bulun netten sıkıntı yapmayın metin bulmakta zorlanırsanız bulduklarımı yollayabilirim doğru okuduğunda güzel sözler söyleyın yazarkende siz okuyun o yazsın bu etkili olur ayrıca öğrenip öğrenmediğini anlamanızı sağlar

Kizlar iki hafta oncesine kadar yareni cok verrimli gormuyordum ders yapma anlaminda beni uzmesede yazdigini bilmiyot okudugunu yazamiyir yazdigini okuyamiyordu ama bende bu durumdan dolayi daha gergindim bu onun guvenini daha cok kiriyordu sanirim
Ama son iki haftadir hersey daha yolunda bugun ogretmende guveni geldigini soykedi eksiksiz okuyanlar arasindymis
Ama benim anladigim.kadariyla okulda ogrenip evde pekistiriyor
Iki haftadir calisma defterimiz var heceleri once tek tek igretip sonra birlestirerek cakismamizi yapiyoruz
Sonra ben okuyirum o yaziyo o yazrken ben okuyorum ole daha yer ediyor sanirim
Arada ufak vaadlerde veriyoruz
Ogretmebde bugun ozellikle belirtti ki yazimiz oldukca kotu zamanla duzelir en azindan yazmasi gereken harfi yaziyir diyor dedi
Aferin almanin tadima varinca devamini istiyor cocuklar ve yaptiklarinin abartilmasini cok seviyorlar onu anladim

Bu aksam kizimin ana sinifindan arkadasi geldi
Normalde hep oyun oynarlardi
Yaren direk okuma yazma ogrendinmi dedi kiza oda evet dedi
Sonra tum.gece yarenin tahtasin yazip durdular hep birbirlerini teste tabi tuttularr sanki cok sirin halleri vardi
Oyun oynadilar ama ogretmencilik:)

Öncelikle siz okuyun ona tekrarlatın özellikle 5 kelime arasında tek tek siz okuyun o tekrarlasın en az 10 kez (vurgulayarak)
elalarında olduğu karşık metini alın siz okuyun o okusun
takıldığı kelimeleri yuvarlak içine alın
daha sonra onları tekrarlayın
sonra ona okutun bildiğinde gaza getirin bak gördünmü çok güzel okudun çak falan deyin:)

Günaydın kızlar ben bu aralar yogunum îş ev işi mekık dokuyorum sizler nasılsınıZ
C.tesı bıE ögretmenımız geldı en son efenın odasını görmek istedı ben yasırgadım ve cok hoşlanmadım fakat 2 gundue oglumun degısım sebebını anlayınca ıyıkıde odamıza bakmış dıyorum azda olsa yatagını ve elbıse dolabını topluyor ogun odası mıs gıbıydı ögretmedı efecım neguzel odsn aferım sana dedı aslında toplayan duzenleyen ben 😄 şimdi hep öyle temız tutuyor hergun ögretmenı soruyormuş

Günaydın arkadaşlar,
dün malum okul yoktu. İşallah bugün gelişim raporumuzu merakla bekliyorum. Öğretmenimiz içinde sıkıntılı süreç sona ermiştir ve tüm enerjisini çocuklarına verir işallah diyorum. Günlerdir kafamda bu konu.

T harfi girince işler değişiyor. Sabırla aşacağınıza eminim. Ama önce tek tek hecelerden başlayın.

Kizlar iki hafta oncesine kadar yareni cok verrimli gormuyordum ders yapma anlaminda beni uzmesede yazdigini bilmiyot okudugunu yazamiyir yazdigini okuyamiyordu ama bende bu durumdan dolayi daha gergindim bu onun guvenini daha cok kiriyordu sanirim
Ama son iki haftadir hersey daha yolunda bugun ogretmende guveni geldigini soykedi eksiksiz okuyanlar arasindymis
Ama benim anladigim.kadariyla okulda ogrenip evde pekistiriyor
Iki haftadir calisma defterimiz var heceleri once tek tek igretip sonra birlestirerek cakismamizi yapiyoruz
Sonra ben okuyirum o yaziyo o yazrken ben okuyorum ole daha yer ediyor sanirim
Arada ufak vaadlerde veriyoruz
Ogretmebde bugun ozellikle belirtti ki yazimiz oldukca kotu zamanla duzelir en azindan yazmasi gereken harfi yaziyir diyor dedi
Aferin almanin tadima varinca devamini istiyor cocuklar ve yaptiklarinin abartilmasini cok seviyorlar onu anladim

Oyy maşallah Yaren kuzuma yerim onu.

Sonra tum.gece yarenin tahtasin yazip durdular hep birbirlerini teste tabi tuttularr sanki cok sirin halleri vardi

:) Maşallah çocuklar pek şeker oluyor o durumlarda.

Günaydın kızlar ben bu aralar yogunum îş ev işi mekık dokuyorum sizler nasılsınıZ
C.tesı bıE ögretmenımız geldı en son efenın odasını görmek istedı ben yasırgadım ve cok hoşlanmadım fakat 2 gundue oglumun degısım sebebını anlayınca ıyıkıde odamıza bakmış dıyorum azda olsa yatagını ve elbıse dolabını topluyor ogun odası mıs gıbıydı ögretmedı efecım neguzel odsn aferım sana dedı aslında toplayan duzenleyen ben 😄 şimdi hep öyle temız tutuyor hergun ögretmenı soruyormuş

Bence çok iyi olmuş gelmesi keşke bizim öğretmende gelse. Çocuğun kendi ortamını görmesi açısından çok iyi olmuş.

Merhaba Hanımlar hastalığım daha da ilerledi dün gece acildeydim ateşim baya çıktı hayal görmeye bile başladım korktum toparlamaya çalışıyorum yazdıklarınızı kısa kısa okudum kafaya poşet geçirmek öğretmenin sorunları var belli bu durumun hiçbir açıklaması olamaz

Öğretmenler günü geliyor bi kaç hediye baktım netten bi veli kalem almış kalem çanta vb şeyleri düşünmüyorum eşi ve yakın çevresi alabilir diye düşünüyorum bi kaç resim koycam fikirlerinizi istiyorum

masa saati hoşuma gitti duvar saati de güzel içeriğini değiştirebiliyoruz kupada fikir ordaki yazı karikatür istediğimiz oluyor nasıl sizce

Canım geçmiş olsun çok. Bence masa saati ve kupa olabilir. Hatta kupaya daha bi yakınım gibi.

hoşgeldiniz formumuza :) önerilerinizi bekliyoruz :)

biz daha ara karne falan almadık biz ilk harf grubundayız en son t yi öğrendik.

aynen er yada geç öğrenecekler inşallah .

bizde miniminibirlerden çalışma kağıtları çıkartım hafta sonu onları okuduk bugun sınav varmış pek heyecanlıydı bizimkisi.

internette seslerin nasıl çıkaarılması ile ilgili görseller bulabilrsiniz ben sınıfta okuturken sürekli tekrar ediyorum et derken e t e t
diye özellikle t sesine vurgu veriyorum siz sesleri doğru vermeye devam edin alışacaktır. sizinle çalışıyorsa eşinizle çalıştırmayın görsel yayınlar morpa vitamin gibi eğlenerek öğreneceği şeyler ilgisini daha çok çekebilir

baştan beri hem eşimle hem benle çalıştırıyoruz. son zamanlarda benle çalışıyor derslerini ama ben babada destek olsun bize diye babayıda koyuyorum devreye . Bu yanlış mı peki ? Mesela dün akşam benim ufaklık uyuyunca birde kardeşimiz varda :) Kızım , babası ve ben hep birlikte ders yaptık 9 rakamını yazdı deftere. sonrada bilfen dergisinin kitabını okuduk okudukça bırakmak istemiyor seviniyor . bıraksan sabaha kadar okuyacak o derece :) ben dergiden de çalıştırıyorum, internet dende dökümanlar çıkarıyorum. bolbol dökümanlı çalışıyoruz. Tombala sitemni çok sevmiştik :) harfler ve kelimeler artınca yetersiz kaldı şimdi. 2 harf gurubunuda bitirdikten sonra kelime oyunu alsam daha iyi olur düşüncesindeyim ya siz ce ? faydasını gören arkadaşlarım var çevremde.

28 29 kasım seviye belirleme sınavı var tüm öğretmenler görevli oldukları için yani bizlerde gideceğimiz için tatil
ayrıca arkadaşlar bir arkadaşımız yazmış her çocuk aynı değil biri hemen algılar biri daha sonra hepsının algılama eşiği var bunu öğretmen bulmalı sizler benim gördüğüm en ilgili annelersiniz bu konuda içiniz rahat olsun her şeyi yapmaya çalışıyorsunuz daha ne ister bir öğretmen fazla takarsanız sağlığınıza bişey olursa o zaman geri kalır çocuğunuz

ben yarıyıl tatiline okumadan giren tatil dönüşü çatır çatır okuyan çocuklar gördüm. ders çalışmayı sevdirin çocuk onun yapılması gereken bir zorunluluk gibi görmesin severse kendi uğraşır size de rahatlık olur. mesela benim bir velim bir kağıt kendi alır bir kızı harf hece kelime dikte çalışmasını yarışma yapar gibi yaparmış tabi bazılarını çocuk kazansın böyle seyler yapılabilir

sizler rahat ve sakin olmaya gerekeni yapmaya devam edin gerisi gelir hepinize iyi aksamlar

evet tekrar çok önemli okuma yazmada. okuyor kızım aynı zamanda okudugumuda yazıyor ama yazısı gittikçe kötüleşti. Bunun için bir öneriniz varmı?

at et bu hecelerle baslamak iyi olur t sesini cıkarıyosa bu hecelerden baslayın te ta gibi hecelerde çocuklar zorlanıyor at et ata ete sonra e te a ta diye ayırın en son tel diye okutun ve calıştırın sesleri heceleri tekrar ettirerek çalıştırın değişik örnekler metinler bulun netten sıkıntı yapmayın metin bulmakta zorlanırsanız bulduklarımı yollayabilirim doğru okuduğunda güzel sözler söyleyın yazarkende siz okuyun o yazsın bu etkili olur ayrıca öğrenip öğrenmediğini anlamanızı sağlar

evet öğretmenim ben döküman isterim vede çok sevinirim :)

süper ya artık ilgilieri oyunları bile değişti :) :) yarıyıl tatilinde arkadaşlarıyla bir araya getirmek gerekir konuşacak çok olayları birikmiştir :) :) düşünsenize :) :)

Günaydın arkadaşlar,
dün malum okul yoktu. İşallah bugün gelişim raporumuzu merakla bekliyorum. Öğretmenimiz içinde sıkıntılı süreç sona ermiştir ve tüm enerjisini çocuklarına verir işallah diyorum. Günlerdir kafamda bu konu.

Canım geçmiş olsun çok. Bence masa saati ve kupa olabilir. Hatta kupaya daha bi yakınım gibi.

öğretmeninizin ne gibi sorunu vardı özge ?

bu arada bizim sınıf anneleri takım elbise,gömlek kravat almış öğretmenler günü için :) ve çiçek verecek çocukların herbiri :)

tatil konusunu duymaıdm bizimki sırf ilkokul tatil olurmuki ?

Back