Aynen dediğin gibi boğazım agrıyo demesiyle babannesine gidip zencefilli bal yaptırdı ben yıyemıyorum o yıyo
öğretmenimiz çok iyi,kendim seçtim hocamızı ve tüm okul o hoca için çok uğraştı ,eski öğretmenimiz tavsiye etti hocayı,eminimki ilgilidir,mutlaka konuşuyordur çocuklarla ama okula henüz gidemedim, haftaya gidip konuşucam,sınıfta samimi arkadaşları var,en samimi arkadaşı 5-6 yaş grubundan arkadaşı zaten,oda kızımdan fizik ve ay olarak büyük,düşün kızımı okulda koruyup kolluyor o derece yani,kızım öyle iddia ile yapacak bir çocuk deil maalesef,ufak süprizlerle az uz yapıyor,ya aslında ödevini yapıyor bilincinde ama çok yavaş,hatta kaplumbağa hızında,1 saatte 4 sıra ödevi yapmıyor,1 şekil yapıyor bırakıyor,
eve gitmemle kızımın uyku saati arasında 1,5 saat var,yemekmi yesin,ödevmi yapsın,zaten uykudan gözleri kapanıyor,
benim elini hızlandırmam lazım,daha pratik olmalı,önerilerinizi merakla bekliyorum
gündüzleri babaannede ama orda yapmıyor,dün konuştum yapabildiği kadar yapıcak söz verdi,orda yapması için nasıl teşvik etmeliyim offfffffff
Aynen dediğin gibi boğazım agrıyo demesiyle babannesine gidip zencefilli bal yaptırdı ben yıyemıyorum o yıyo
Canim ben gectigimiz persembw cocuk drnuyla konustum grio asisi onerdi malum bir de birinci sinif cok onemli
Oncrsinde bir hafta kadar vitamin takviseyi yapip sonrasinda asimizi yaptiricaZ
Canım sende çok geçmeden planını programını yapıp , babanne ve çocukla paylaşacaksın. o düzensizliğe alışmadan. Bizimkiylede babanne ilgileniyor ama ben gelmeden ödevler yapılmış olur. Yalnızca 2.yemeği beni bekler onuda babannesi birlikte vakit geçirelim diye bekletiyo. 3 te evde oluyo dersini yapıp yemeğini yiyor. Akşam yemeğini hep birlikte yapıp evimize geçiyoruz..Merhabalar herkese....
Aranıza Bolu'dan katılıyorum....
Çok güzel paylaşımlar yapılmış yapılmayada devam etmesini umarum...
Anaokulundan sonra hepimiz içintempolu bir yaz tatili geçirdik...
Gitmelimi gitmememelimi küçük büyük mü yapabilir mi yapamaz mı????
Daha neler neler..... Helede benim gibi çalışan anneler söz konusu ise....
Çocuk anneye aşırı bağımlı ise.....
Okulun ilk güünüydü, önlüktü . çantaydı herşeyimiz ayrı bi hevesle heyecanla başladı...
Takiii ödevler başlayana kadar......
Aslında çok hevesiliyiz yapmam etmem yok yapıcam ama okul çıkışı babannede aşama kadar oyna oyna eve gel yemekti falan filan oluyor saat20:00 sonra 2 sayfalık ödevi neredeyse 3 saatte yapıoruznasıl düzene giricek bilmiorum
çok üstünde düştüğüm içinde bağırıyorum restleşioruz uyuduğundada pişman oluyorum
Allah hepimize sabır versin...
Merhabalar herkese....
Aranıza Bolu'dan katılıyorum....
Çok güzel paylaşımlar yapılmış yapılmayada devam etmesini umarum...
Anaokulundan sonra hepimiz içintempolu bir yaz tatili geçirdik...
Gitmelimi gitmememelimi küçük büyük mü yapabilir mi yapamaz mı????
Daha neler neler..... Helede benim gibi çalışan anneler söz konusu ise....
Çocuk anneye aşırı bağımlı ise.....
Okulun ilk güünüydü, önlüktü . çantaydı herşeyimiz ayrı bi hevesle heyecanla başladı...
Takiii ödevler başlayana kadar......
Aslında çok hevesiliyiz yapmam etmem yok yapıcam ama okul çıkışı babannede aşama kadar oyna oyna eve gel yemekti falan filan oluyor saat20:00 sonra 2 sayfalık ödevi neredeyse 3 saatte yapıoruznasıl düzene giricek bilmiorum
çok üstünde düştüğüm içinde bağırıyorum restleşioruz uyuduğundada pişman oluyorum
Allah hepimize sabır versin...
Biz çok güzel düzen kurduk oğluma
Hergün okuldan gelince dinleniyor sonra ödevlerini yapıyor sonra ingilizce çalışıyoruz yarım saat
21:00 uyku saatimiz
Bizim bu hafta hep 2 sayfaydı ödevler ama önümüzdeki hafta 3-4 sayfalık ödevler vermiş öğretmen dün haftalık programımız geldi
Dün ödevlerini bitirdi hafta sonu rahatız yani
Birde bize seminer vermişlerdi çocuğunuzun ödevlerini hep aynı saatte ve aynı odada yaptırın diye
Mesela bir gün mutfakta birgün salonda değil hep aynı mekanda ve aynı saatte
Birde bir pedagogun tavsiyeleri var ben uymaya çalışıyorum
1-sürekli ödevini yap diye üstelemeyin bir iki kere ödevsiz gitsin aklı başına gelir utanır sıkılır bir daha ödevsiz gitmez. Ben oğluma sen bilirsin ben sana ödevini bitir demeyeceğim bitirmezsen ödevsiz gidersin gülen yüz alamazsın felan diyorum yapıyor ödevini
2- çantasını siz taşımayın sorumluluk alsın taşısın, ben taşımadım hiç baştan taviz verisem hep bekler
3- kitabını defterini v.s unutursa arkasından koşa koşa okula defter kitap götürmeyin bir iki unutur sonra unutmamayı öğrenir
Bunlar da ali çankırılının kitabından öğrendiklerim eğer çantasını biz taşırsak unuttuğu bir malzemeyi arkasından okula götürürsek onları öğretilmiş beceriksizlik denen şeye sevk etmiş olurmuşuz
Aramıza hoşgeldin:)
Sizin ki kaç aylık benim oğlum 69 aylık.. Ben de çalışyorum..
Canım sende çok geçmeden planını programını yapıp , babanne ve çocukla paylaşacaksın. o düzensizliğe alışmadan. Bizimkiylede babanne ilgileniyor ama ben gelmeden ödevler yapılmış olur. Yalnızca 2.yemeği beni bekler onuda babannesi birlikte vakit geçirelim diye bekletiyo. 3 te evde oluyo dersini yapıp yemeğini yiyor. Akşam yemeğini hep birlikte yapıp evimize geçiyoruz..
nisancım kızımı yanlız bırakınca,kapıdan çaktırmadan bakıyorum,az ödev yapıp hemen şarkı söyleyip oyuncaklarına gidiyor,yanında oturursam bu sefer bana bi şeyler anlatmaya başlıyor,yani anlıycan çenesi susmuyorki ödeve konsantre olsunöneriler :)
Çocugunuza Yardım etmenin en önemli yolları:
Çocuğunuzda ödevler için kesin bir zaman belirleyin.Hergün aynı saatler arasında çalışmasını sağlayın.
Onunla oturun ve ne yapması gerektiğini sorun,eğer emin değilse yönergeyi birlikte okuyun.
Çocuğunuz yönergeyi anlayınca,destek için yanında olduğunuzu ama ödevi tek başına yapması gerektiğini anlamsını sağlayın.
Bitirince kontrol edin.Hata görürseniz,hemen düzeltmeyin.Yanına işaret koyun,tekrar denemesini isteyin.Eğer hala yanlış yapıyorsa ,birlikte deneyin,ama onun için yapmayın.
Yanlış devam ediyorsa öğretmene bir not yazarak çocuğun konuyu anlamadığını iletin.
Ödevler bittikten sonra çocuğu ödüllendirin.En güzel ödül onaylamak ve övmektir.En sevdiği faaliyete izin vermek de başka bir ödüldür.
Ödevler bittiğinde,eğitim araç ve gereçlerini çantasına koymasını sağlayın Bu sabahleyin okula giderken kolaylık sağlayacaltır
CAnım sizde gerçekten heşey güzel görünüor.
Bizde durum biraz sıkıntılı. Babanne torununa çok düşkün ne derse yapacak üzmeyecek hal böle olunca çocuk kendi istekleri doğrultusunda herkesi yönlendirio. Bende çok fazla müdahale etmek istemiorum artık3 senedir yıprandım.
Kendi işimi kendim halletmek istiyorum. Ama bi noktadan sonra anlaşılan yetişemeyeceğim.
2 sene etüde veririm belki. Ama bu seneyi nasıl atlatırız bilmiorum.
Sabah okula gönderemiorum çok erken çıkıyorum Babanne bırakyor.
Öğlen babanne alıp babanne bırakıor.
Çıkışta yine babanne alıor.
Ben 6:30 da alıp eve geçiyorum yemek ödev derken zaman yetmio bile
Bakalım zmaan ne gösterecek...
günaydın kızlar,haftasonu çok fazla ödevimiz yoktu,2 sayfa tekrar yaptık,bide kızım perşembe günü hasta olduğu için yapamadığı ödevini tamamladık,bu sefer yaparken çok sıkıntı yaratmadı,yine isteksizdi ama bu sefer daha dikkatliydi,cmt günü tüm ödevlerini yaptı,bende sürekli yaşasın tüm ödevler bitti pazar günü ödev derdimiz yok kızımla gezicem yuppi felan dedim,pazar günüde sürekli bak ödevlerini erken yapınca oynayacak vaktin oldu diye telkinde bulundum,sabahta çantasını kontrol etti eksik bir şey yok dimi anne diyerek.bi şeyler düzelecek gibi inş,
cuma günüde ödevinin 3 sırasını yapmış babaannede, zamanla alışıcak sanırım,bugünde arayıp tembihliycem,ödevlerini bitirki akşam oynayacak vaktimiz kalsın diycem
yanlız babaanne ve dede bu konuda bana hiç destek deiller,4 senedir laf anlatmaktan bıktım,kızımı çok şımartıyorlar,kızım onların sözünü bile dinlemiyor.
günaydın kızlar,haftasonu çok fazla ödevimiz yoktu,2 sayfa tekrar yaptık,bide kızım perşembe günü hasta olduğu için yapamadığı ödevini tamamladık,bu sefer yaparken çok sıkıntı yaratmadı,yine isteksizdi ama bu sefer daha dikkatliydi,cmt günü tüm ödevlerini yaptı,bende sürekli yaşasın tüm ödevler bitti pazar günü ödev derdimiz yok kızımla gezicem yuppi felan dedim,pazar günüde sürekli bak ödevlerini erken yapınca oynayacak vaktin oldu diye telkinde bulundum,sabahta çantasını kontrol etti eksik bir şey yok dimi anne diyerek.bi şeyler düzelecek gibi inş,
cuma günüde ödevinin 3 sırasını yapmış babaannede, zamanla alışıcak sanırım,bugünde arayıp tembihliycem,ödevlerini bitirki akşam oynayacak vaktimiz kalsın diycem
yanlız babaanne ve dede bu konuda bana hiç destek deiller,4 senedir laf anlatmaktan bıktım,kızımı çok şımartıyorlar,kızım onların sözünü bile dinlemiyor.
Bizimde babannemiz cok duskun cocuga ama cok prensıpli..
Ama sizinki şımartma meyilinde ve geleneksel babanne modeli sanırım. Ama cocuga cok zarar verecek ve sen zamanla kötü anne , cici babanne modeli olacaksınız. Busene sakin sakin telkinle devam et ama seneye dediğin gibi etüd senin kurtuluşun olacaktır diye düşünüyorum. Fekalet senaryosunu yazdım ama konu torun olunca gelin-kaynana ilişkileri pamuk ipliğine bağlı olacaktır. Ama belkide süre geçtikce babannemizde düzelir ya iyi düşünelim iyi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?