İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Aynen dediğin gibi boğazım agrıyo demesiyle babannesine gidip zencefilli bal yaptırdı ben yıyemıyorum o yıyo

Canim.bir anda dusundumde 1.5 saatte acaba hangisi yapilir
Benim.kizimda cok hizli yapmiyor cnm ama dedigin kadar yavas degil
Mesela.ben dakika tuttugumu soyluyorum bakiyorum.ayni guzellikte daha hizli.yapiyor oysqki tutmuyorum ama onu heyecanlandiriyor
Birde boyama odevi varsa asla.kuru kalem.kullanmiyoruz pastalde daha kisa sureli boyamayi bitirebiliyor
Hafta sonu icin 5 sayfa arkali onlu fotokobi var yani in sayfaa 5 birini 5 birini yaptiricam

Arkadadasimim ablasi var ozel bir okulda pedogog o anlatmisti
Cocuk evde yapmak istemiyorsa zorlamicakmissin birkac kez yapmadiginda arkadaslarinin yaptigini gorunce ogretmenimde bakmak istediginde odevi gosteremedigi durumda utanma devreye girip kendi odev yapma bilincine variyormus

Aynen dediğin gibi boğazım agrıyo demesiyle babannesine gidip zencefilli bal yaptırdı ben yıyemıyorum o yıyo

Canim ben gectigimiz persembw cocuk drnuyla konustum grio asisi onerdi malum bir de birinci sinif cok onemli
Oncrsinde bir hafta kadar vitamin takviseyi yapip sonrasinda asimizi yaptiricaZ

Merhabalar herkese....
Aranıza Bolu'dan katılıyorum....
Çok güzel paylaşımlar yapılmış yapılmayada devam etmesini umarum...
Anaokulundan sonra hepimiz içintempolu bir yaz tatili geçirdik...
Gitmelimi gitmememelimi küçük büyük mü yapabilir mi yapamaz mı????
Daha neler neler..... Helede benim gibi çalışan anneler söz konusu ise....
Çocuk anneye aşırı bağımlı ise.....
Okulun ilk güünüydü, önlüktü . çantaydı herşeyimiz ayrı bi hevesle heyecanla başladı...
Takiii ödevler başlayana kadar......
Aslında çok hevesiliyiz yapmam etmem yok yapıcam ama okul çıkışı babannede aşama kadar oyna oyna eve gel yemekti falan filan oluyor saat20:00 sonra 2 sayfalık ödevi neredeyse 3 saatte yapıoruz nasıl düzene giricek bilmiorum
çok üstünde düştüğüm içinde bağırıyorum restleşioruz uyuduğundada pişman oluyorum
Allah hepimize sabır versin...

Canim ben gectigimiz persembw cocuk drnuyla konustum grio asisi onerdi malum bir de birinci sinif cok onemli
Oncrsinde bir hafta kadar vitamin takviseyi yapip sonrasinda asimizi yaptiricaZ

Kızım hastalandığı için aşı için geç kaldık sanırım.
Dün forumları kurcalarken biçok kişi UMCA'yı tavsiye etmiş. Ondan verdim dün akşam maşallah gece hiç sesi çıkmadı
Normalde gece çok hastalanır tüm çocuklar gibi. Eşimde grip oluyordu onada verdim oda sabah iyiydi. İkiside iyileşsin üçümüzede aşı yaptımayı düşünüyorum.. :26:

Canım sende çok geçmeden planını programını yapıp , babanne ve çocukla paylaşacaksın. o düzensizliğe alışmadan. Bizimkiylede babanne ilgileniyor ama ben gelmeden ödevler yapılmış olur. Yalnızca 2.yemeği beni bekler onuda babannesi birlikte vakit geçirelim diye bekletiyo. 3 te evde oluyo dersini yapıp yemeğini yiyor. Akşam yemeğini hep birlikte yapıp evimize geçiyoruz..

Biz çok güzel düzen kurduk oğluma
Hergün okuldan gelince dinleniyor sonra ödevlerini yapıyor sonra ingilizce çalışıyoruz yarım saat
21:00 uyku saatimiz
Bizim bu hafta hep 2 sayfaydı ödevler ama önümüzdeki hafta 3-4 sayfalık ödevler vermiş öğretmen dün haftalık programımız geldi
Dün ödevlerini bitirdi hafta sonu rahatız yani
Birde bize seminer vermişlerdi çocuğunuzun ödevlerini hep aynı saatte ve aynı odada yaptırın diye
Mesela bir gün mutfakta birgün salonda değil hep aynı mekanda ve aynı saatte
Birde bir pedagogun tavsiyeleri var ben uymaya çalışıyorum
1-sürekli ödevini yap diye üstelemeyin bir iki kere ödevsiz gitsin aklı başına gelir utanır sıkılır bir daha ödevsiz gitmez. Ben oğluma sen bilirsin ben sana ödevini bitir demeyeceğim bitirmezsen ödevsiz gidersin gülen yüz alamazsın felan diyorum yapıyor ödevini
2- çantasını siz taşımayın sorumluluk alsın taşısın, ben taşımadım hiç baştan taviz verisem hep bekler
3- kitabını defterini v.s unutursa arkasından koşa koşa okula defter kitap götürmeyin bir iki unutur sonra unutmamayı öğrenir
Bunlar da ali çankırılının kitabından öğrendiklerim eğer çantasını biz taşırsak unuttuğu bir malzemeyi arkasından okula götürürsek onları öğretilmiş beceriksizlik denen şeye sevk etmiş olurmuşuz

Koltuğa çıkmaya çalışan 11 aylık bir bebeği kollarının altından tutup koltuğa 'a!' diyerek çıkardığımda babası kızmış, "Niçin yaptın?" diye sormuştu.

"Çıkmaya çalışıyordu!" dedim.

"Ben de biliyorum, çıkmaya çalışıyordu, sen niye çıkardın?" diye sorusunu yineledi.

Anlayamadığım için babanın yüzüne bakakalmış, ne diyeceğimi bilememiştim.

Babanın yüzüne bakakaldığım zaman ben dört yıl psikoloji okumuş ve iki yıl da psikoloji bölümünde asistanlık yapmıştım.

Daha sonra baba, "Sen ne yaptığının farkında mısın?" diye sordu ve konuşmaya devam etti:

"Oğlum o koltuğa kendisi çıkmak istiyordu. Kararı kendisi vermişti ve kendi başına bunu başarabileceğini hissetmişti.

Belki yarım saat, belki bir saat uğraşacaktı ve eminim sonunda o koltuğa çıkacaktı."

"O koltuğa çıktığı zaman ne yapacaktı? Hemen dönüp bana bakacaktı.

Bir gözüm onu izliyordu ve o dönüp başarmış bir çocuğun gözlerindeki ışıltıyla bana baktığında, gülümseyecek ve 'Çıktın!' diyecektim.

Çok muhtemelen inecek yeniden çıkmaya çalışacak, bu kez daha kısa zamanda çıkabilecekti.

Bunu belki saatlerce yapacak ve sonunda artık kolaylıkla çıkabilecek hale gelecekti.

Bu onun belki bugünkü zaferi olacaktı. Ama artık o zaferi kazanamayacak; sen onun zaferini çaldın."

Doğan Cüceloğlu

Doğan Cüceloğlunun örneğindeki gibi çocuklarımızın zaferlerini çalmayalım kendileri başarsınlar ve bizim için yapmasınlar yapmaları gerektiği için kendileri için yapsınlar

Aramıza hoşgeldin:)
Sizin ki kaç aylık benim oğlum 69 aylık.. Ben de çalışyorum..

Çok haklısınız... Okula giden küçüğüm 2. çocuğum..
İnanın hepsi okuma yazma öğrenecek.. sıkıntıya gerek yok.
Kızım tam yaşında gtmişti sıkıntı yoktu... Bşarılı bir çocuk ... Bırakın çocuklar birz rahat başlasın... Kızımdan tecrübeliyim.. Çok sıkan aillelerde çocuklarda okuma zorluğu oldu.. Tahtaya çıkınca çocuk başaramayacğım korkusuyla okuyamıyordu.. kekeliyorlardı.. ve bunu 2. sınıf sonuna kadar çektiler. Bizim öğretmen henüz ödev vermedi. çok öneml değil.. bunlar daha çocuk..İlk üç sene çocuğu çok sıkmayın.. Okulu sevsin. ödev yapma sorumluluğu gelişsin.. Bizim oğlana öğretmen daha ödev vermedi AMA olsun.. yavaş yavaş yaparız...Çocuğunuzu da kendiniz de üzmeyin.. Sevgiler.

Aramıza hoşgeldin:)
Sizin ki kaç aylık benim oğlum 69 aylık.. Ben de çalışyorum..

Hoşbulduk çok teşekkür ederim.
71 aylık. Ama yaşıtlarına göre kısa ve zayıf kuzenimiz bizden 9 ay küşük ama bizden büyük gösteriyor..
Yemekle aramız hiç değil... Bide çalışan anne olunca tamam hepsi üst üste geliooo
babanne çok koruyucu ne çocuğu ne kendini üzüo çocuk ne derse ooo
sanırım 2.yıl kesin etüde vereceğim.

CAnım sizde gerçekten heşey güzel görünüor.
Bizde durum biraz sıkıntılı. Babanne torununa çok düşkün ne derse yapacak üzmeyecek hal böle olunca çocuk kendi istekleri doğrultusunda herkesi yönlendirio. Bende çok fazla müdahale etmek istemiorum artık 3 senedir yıprandım.
Kendi işimi kendim halletmek istiyorum. Ama bi noktadan sonra anlaşılan yetişemeyeceğim.
2 sene etüde veririm belki. Ama bu seneyi nasıl atlatırız bilmiorum.
Sabah okula gönderemiorum çok erken çıkıyorum Babanne bırakyor.
Öğlen babanne alıp babanne bırakıor.
Çıkışta yine babanne alıor.
Ben 6:30 da alıp eve geçiyorum yemek ödev derken zaman yetmio bile
Bakalım zmaan ne gösterecek...

Günaydın iyi haftalar :)

biz bugun ilkkkez formamızı giydik :) 2 tane pantolan 2 tane hırka 2 tane üst aldım, evdede var 2 üstü daha yeter diye düşünüyorum.
etek yerine pantolan aldım daha rahat eder hem üşümez . üstlerimiz beyaz ,pantolanlar gri :)

bizde hafta sonu ödev yoktu. verecekti öğretmen dedi kızım ama çıkmadı ödev kağıdı falan sadece önerilerin oldugu bir kağıt çıktı. sizinle paylaşırım :) ödev konusunda öneriler :)

sınıf anneleriyle bir paylaşım söz konusu değil bir face grubuda kurulmadı halen her türlü paylaşımlarımız olurdu. hem ödev hem bilgi hem serzeniş olarak.. birlik yok malesef

benim kızımda minyon :) tam yaşında başladı ama en küçükleri nerdeyse irilerin yanında baya fark ediliyor :)

benimde durumum aynı kızlar mevcan ve diğer çalışan ve evine geç giden grupdayım kızım gelince ödevi varsa yapmıyor dinleniyor beni bekliyor yapmak için. e ben gelince hemen çantasını kontrol ediyorum varsa ödevi hemen başlıyoruz eşim gelene kadar yapıyoruz. sonra zaten evimize yolculuk başlıyor genelde 20:00 20:30 civarı oldugu için saat çocuklar uyuyorlar arabada bu sene böyle gidceek seneye bende etüte vermeyi düşünüyorum busene açılsa bu senede vereceğim ama yok malesef

birde minik faktörü var bizde :) 2 yaşına girecek oda bizi takipte :)

öneriler :)

Çocugunuza Yardım etmenin en önemli yolları:

Çocuğunuzda ödevler için kesin bir zaman belirleyin.Hergün aynı saatler arasında çalışmasını sağlayın.
Onunla oturun ve ne yapması gerektiğini sorun,eğer emin değilse yönergeyi birlikte okuyun.
Çocuğunuz yönergeyi anlayınca,destek için yanında olduğunuzu ama ödevi tek başına yapması gerektiğini anlamsını sağlayın.

Bitirince kontrol edin.Hata görürseniz,hemen düzeltmeyin.Yanına işaret koyun,tekrar denemesini isteyin.Eğer hala yanlış yapıyorsa ,birlikte deneyin,ama onun için yapmayın.
Yanlış devam ediyorsa öğretmene bir not yazarak çocuğun konuyu anlamadığını iletin.

Ödevler bittikten sonra çocuğu ödüllendirin.En güzel ödül onaylamak ve övmektir.En sevdiği faaliyete izin vermek de başka bir ödüldür.

Ödevler bittiğinde,eğitim araç ve gereçlerini çantasına koymasını sağlayın Bu sabahleyin okula giderken kolaylık sağlayacaltır

günaydın kızlar,haftasonu çok fazla ödevimiz yoktu,2 sayfa tekrar yaptık,bide kızım perşembe günü hasta olduğu için yapamadığı ödevini tamamladık,bu sefer yaparken çok sıkıntı yaratmadı,yine isteksizdi ama bu sefer daha dikkatliydi,cmt günü tüm ödevlerini yaptı,bende sürekli yaşasın tüm ödevler bitti pazar günü ödev derdimiz yok kızımla gezicem yuppi felan dedim,pazar günüde sürekli bak ödevlerini erken yapınca oynayacak vaktin oldu diye telkinde bulundum,sabahta çantasını kontrol etti eksik bir şey yok dimi anne diyerek.bi şeyler düzelecek gibi inş,

cuma günüde ödevinin 3 sırasını yapmış babaannede, zamanla alışıcak sanırım,bugünde arayıp tembihliycem,ödevlerini bitirki akşam oynayacak vaktimiz kalsın diycem

yanlız babaanne ve dede bu konuda bana hiç destek deiller,4 senedir laf anlatmaktan bıktım,kızımı çok şımartıyorlar,kızım onların sözünü bile dinlemiyor.

nisancım kızımı yanlız bırakınca,kapıdan çaktırmadan bakıyorum,az ödev yapıp hemen şarkı söyleyip oyuncaklarına gidiyor,yanında oturursam bu sefer bana bi şeyler anlatmaya başlıyor,yani anlıycan çenesi susmuyorki ödeve konsantre olsun

ama az çirkin yapsın,bu olmadı diyip kendi siliyor ve çok dikkatli,mesela geçen ben yanlış yapıyorsun diye ikaz edince ne yanlışı anne baksana öğretmen sıra ile küçük büyük yapmış sen yanlış görüyorsun dedi.

ödevleri bittiğinde çak bi beşlik yapıyorum,seninle gurur duyuyorum kesin yine yıldız alıcaksın aşkım benim diyorum,şimdi bide çantanı topla diyorum,o gazla çantayıda topluyor,uyuması için yanına yatıp başını okşuyorum mayışıyor.

öğretmene not konusu çok doğru,anasıfında 2 sene mektuplaştık hocamızla,kızım geçen hasta olup ödev yapamayınca not yollamıştım,hocam kızımı okşayıp neyin var senin ödevini iyileşince yap demiş

böyle böyle bir şeyler yoluna girecek ama zamana ihtiyacım var maalesefte benim zamanın yok

Bizimde babannemiz cok duskun cocuga ama cok prensıpli..
Ama sizinki şımartma meyilinde ve geleneksel babanne modeli sanırım. Ama cocuga cok zarar verecek ve sen zamanla kötü anne , cici babanne modeli olacaksınız. Busene sakin sakin telkinle devam et ama seneye dediğin gibi etüd senin kurtuluşun olacaktır diye düşünüyorum. Fekalet senaryosunu yazdım ama konu torun olunca gelin-kaynana ilişkileri pamuk ipliğine bağlı olacaktır. Ama belkide süre geçtikce babannemizde düzelir ya iyi düşünelim iyi olsun

çocuklar icin en önemli sey kalıteli zaman , buda oyun oynamak onların dilinde. Oyunla ilgiyle çocuklarımızı avuc ıcıne almamız gerekecek
ben birde yalnızca ders değil birsürü kural koymaya çalışıyorum birde beni düşünün kızlar
Okul acıldı dersler var , cooook gec kaldım bunlar ıcın ama hazır değildi napiim ; yatakları ayrımaya calısıyroum kendı basına uykuya dalması ıcın caba var ve birde daha 20 gundur falan bezı cıkardık. Kendını hazır hissetmıyormus cadı cıkartamadık gece bezlerını.. Gece 2-3 defa kalkıp wc eğitimi sabah kalk karnını doyur sacını yap üstünü giydir:18:
Kızlar yorgunluktan ölüyorum hergun. Zombi gibi geziyorum.. İşe gtmek ıcn arabaya bindiğimde ohhhh çekiyorum.. Allahtan ders olayı cözülüyor yoksa ben pert..
Şimdide vitamin hapı arıyorum günde 16 saat beni bomba gbi gezirecek..

İşde aynı dert bendede var...
babanne faktörü...
keşke birazda bizim gözümüz ile bakabilseler

Ah keşke... nerede o günler
aynı dediğiniz gibiii bi ara pamuk ipliğide koptu ama dayanamadı babanne bakıcıya baktırmam dedi
aynen geleneksel babanne modeli fazlasıyla hemde
zararı verdi bile ama farkında değil dedimya 3 senede pes ettim
Bi umut bakalım iyi düşünelim iyi olsun çıkmadın canda umut vardır :)

ya esını devreye sokacaksın caktırmadan , yada okuldan yazı göndermişler tarzında cocugun cantasına yazı yazıp koyacaksın. İstikrarlı olun , okuldan gelınce odevler yapılsın vs vs vs..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…