• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Canım onlar harf değildir çizgi çalışmasıdır çünkü harfleri grup grup öğreniyorlar ilk grup elat grubu harfleri önce e ve l harflerini öğrenecekler
Geçen sene anasınıfında bu şekilde öğretmişlerdi benim oğluma

yok tatlım harf deil zaten,şekilleri buna benziyor diye yazdım öyle,su dalgası gibi düşün şekilleri

bız daha deftere gecmedık:17:
fotokopılerde m ve u yapılıyo ama harf gbı deıl sekıl anlamında gıbı.. off bılmıyorum cok garıp olacak bu 1.sınıf..:14:

evet bizde aynı o şekilleri yapıyoruz ve deliriyoruz yapmak istemiyor,harflere geçince nasıl olacak bilmiyorum :50:

çok şükür benim yaramaz biraz gururlu.. yapmak istemediğinde öğretmenin arkadaşlarının yanında sana kızar , yapanların yanında rezil olursun vs. deyince hemen yapmaya başlıyor. ilk şekiller mükemmel sonrakiler hadi artık biiiiiit modunda :8::8::8:

Zambak çok güzel inşallah biz de Zambak kullanırız. Ama sanırım Morpa olacak gibi daha belli değilmiş. Deftere geçmedi daha benimki de. Çocuklarınız hevesliyse sesli harfleri gösterebilirsiniz. Sessizleri öğrt ne bırakın:) Benimki hiiiiiiiçç hevesli değil:)

Zambak çok güzel inşallah biz de Zambak kullanırız. Ama sanırım Morpa olacak gibi daha belli değilmiş. Deftere geçmedi daha benimki de. Çocuklarınız hevesliyse sesli harfleri gösterebilirsiniz. Sessizleri öğrt ne bırakın:) Benimki hiiiiiiiçç hevesli değil:)

canım zabak guzelmı gerçekten okul ona karar vermıs
acaba ne zaman harflere gecıcekler bılgın varmı

bu aksam 6 sayfa odevımız vardı yaptık bıttı
bugun sınıfta 1 ı yapmışlar once ustunden gecmısleer sonra kendılerı yapmışlar sonra 1 rakaı ıle ılgılı sorular bır olanları boyayın gıbı
sonra evede ıkı sayfa 1 ıle ılgılı fotokobı vermıs ogretmen
kalan odev ıse boyama dalga ustunden geçmece

calısa kıtabında 40 ı tamamladılar

Günaydın kızlar. :21:
Okulla ilgili sorunlar çok şükür çözüldü. Pazartesi milli eğitim ilçe müdür falan geldi okula açıklama yaptı. Fiziksel şartlar gereği yarım güne dönüleceğini ve yeni bir sınıf açılacağını iletti. Kadrolu öğretmen gelmiş o sınıfada tanıştırdı öğretmeni. Salıdan itibaren sıkıntısız başladı okulumuz. İçim çok rahat artık şükürler olsun.
Derslere gelince haftasonu 9 sayfa ödev vardı bizde. 6 sayfa deftere 3 sayfa kitapta. Kızım seviyor ödev yapmayı. Ben hiç baskı, zorlama, ödev yap vs demiyorum. İster yaparsın ister yapmazsın ama yapmazsan sonuçları seni üzer, böyle böyle olur şeklinde bir konuşma yapmıştım. Öğretmeni de ödev konusunda titiz yapmayanlara kızıyor, yapanları da gerçek anlamda övüyor. Bu konuda öğretmenle koordineli gidin bence.
Hergün ödev veriliyor. Harf çalışması bol bizde de. e,a,u,m,l,c harflerini yazdırıyor öğretmenimiz. Deniz dalgası da var birde bolca. Okulda da hamur oynuyorlarmış derstten kalan vakitlerde. El kasları için malum :)
Fena titiz ve detaycı bir öğretmenimiz var ve çok disiplinli. Defterler ikişer üçer alındı. Çalışma defteri ayrı, asıl defteri ayrı.
Bizimde toplantı yapıldı. 150 TL istendi perde bilgisayar projeksiyon vs vs.

Günaydın iyi haftalar :)

bir sayfa ödevimiz vardı bizim deniz dalgası yaptık :) yapana kadar binbir dil döktüm oda binbir mazeret sundu iyimi :)

anket göndermişler bize formamı serbest kıyafetmi diye. ben formayı seçtim.eşim serbest istiyordu gerçi. aslında gerekçelerinde haklılık payıda var ama bilemedim :( umarım hayırlısı olur. Sabah gider ayak dişlerini fırçalarken kolunu ıslatmış öyle böyle değil gerildim haliyle :( ve arabada farkettim :( çantasındaki yedek kıyafetini giydirdim . sonuçta yanında yedek kıyafet yok :( Demekki en son kıyafetini giydirmeliyim yoksa böyle kazalar olacaktır hliyle :( havalarda birden soğudu uzun kolluları çıkarrtım hafta sonu :)

Bence en güzeli forma. Hem güvenlik açısından hemde hergün kıyafet derdi olmuyor.

Cuma gunu 2,5 saat toplantı yapıldı.. Projeksiyon cıhazı , printer , laptop ve perde istendi. SInıf 15 kişi şuanda masraflar biraz fazla olacak gibi.. Anneler de bir garip toplantı kadınlar hamamı gibiydi , herkes arasında konuşuyor off :14:
Öğretmenimiz norlamde 2.dönem okuma yazmaya geçilmesi gerektiğini ama sınıf kotarırsa imza toplayıp bu dönem çocuklar yeterli gelirse geçebiliriz dedi. Aman ALlahım bi anne ; benim oğlum harfleri rakamları okumayı bılıyo beklemeyelim diye tutturdu. Öğretmende evet oğlunuz ilerde ama diğerleri ..... dedikce kadın bastırdı , bende kadının boğazına bastıracaktım :15:
yahu öğretmeseydın be kadın , yada kendı kendıne öğrendıyse üze okullarına gönder. 1 çocuk için 14çocuk hızlanacak mümkünmü böyle birsey..:53::53::53:

Bencil insanlara sinir oluyorum ya. Allah Allah kadına bak sen ya. İşte en büyük hatamız bu millet olarak herkes kendi çocuğunu düşünnüyor ve öyle yetiştiriyor. sonra sorunlu bireyler oluyor o çocuklar. İyi sabretmişsin cnm kadına valla.

kızlar bu arada hangı dergı setı secıldı okulunuzda

Henüz seçilmedi canım ama öğretmen alacakmış söyledi.

slm kızlar,bizimde toplantımız yapıldı,genel konular konuşmuş öğretmenimiz,sınıf annesi seçildi,aylık 10 tl toplanıp eksikler alınacak ve temizlik yaptırılacak,30 çocuk Aylık 300 lira demek,ayda bir dip köşe çamaşır suyu ile silinse tertemiz olur heryer,servisimiz artık düzene girdi,herkes birbirine alıştı şükür,

Ayda bir temizlik yaptırma fikri çok iyiymiş canım. Bizde sınıf annesi ile görüşelim konuyu.

Bize de bugün yine 2 sayfa ödev verilmiş öğretmeni. Bir sayfası farklı olanı bulma diğer sayfa iki resim arasındaki farkları bulma hemen bitirdi
Dün de 2 sayfa boyama vermişti boyamayı sevmediğinden uzun sürdü bitirmesi
Bizim gülenyüz tablomuz var sınıfta öğretmeni ödevlerini yapana gülen yüz vermiş birde en çok gülen yüzü olana öğretmen sürpriz hediye verecekmiş
Gülen yüz sınıftaki çalışmaları ve davranışlarına da veriliyor

Davranış çizelgesi bu yaş grubunda çok işe yarıyor iyi bir yöntem seçmiş öğretmeniniz canım.

Kizlar merhabalar hepimuzi hemwn hemen ayni gidiyoruz calisma kitabi 1 ve 2
Sun 8 sayfa odevimi vardi 4 sayfa arkali onlu yani
Bugun ise 4
Cok sukur yapiyor ama boyamadan biraZ slklldik ogretmen el kaslaei icin gerekli dedi bakalim harflere nezaman gecicez
Ustinden gecmece boyama dalga fark bulmaca cuma gunu
Bizimde okul formasi kiyafetimiz
Toplanti persembeye alindi
Tum birinci siniflara zambak dergisi aldirilicakmis
Sinif boyasi oldukca kotuysu pazar esim boyatti
Daha cok eksik var
Devlet okulunda olankar sizde durum nasil

Bizim okul yeni inşa edildiği için sıkıntı yok ama duvarlar boyasız. Yeni yapılan okullar öyle oluyormuş. İl sağlık müdürlüğü boya kullanıma izin vermiyormuş kanserojen içerdiği için. Kapılar falan renkli olunca çok göze batmıyor.
Tek sorun temizlik okulda. Wclerde sabun falan yok. onun dışında herşey oylunda.

el yazısına gectınız mı?
bızım hala cızgıler vs..

yazı değil cnm ama harfler el yazısı harfleri hep.

Günaydın :)

okulda %76 oyla forma seçilmiş pazartesiden itibaren formayla gidecekler :)

Kızlar öğretmen bize ihtiyaç listesinde bir klasör ve içinde değişik renklerde telli dosyalar ve onların içinede şeffaf dosyalar istemişti.
Biz onları hazırladık okula gönderdik sonra o dosyalar bize geri geldi.
Kızım dün söyledi anne yaptıgımız çalışmaları çıtçıt doyasına koyuyoruz zaten her hafta sonu ordan alıp klasöre takılacakmış. ve karne döneminde öğretmen istediğinde okula gönderecekmişiz öğretmen onlara göre not verecekmiş.

sizdede varmı böyle bir durum ?

bizdede birlik oluşmadı sınıf anneleriyle :( facede bir grup kuralım dedik öğretmen açacaktı ama halen açılmadı :( en azından ordan bilgilenirdik :(

Son düzenleme:
günaydın anneler,dün yine çizim ödevimiz vardı,kızım ödevini yapıyor ama çok gönülsüz,sürekli kolum ağrıdı mola verelim,uykum geldi,susadım,çişim var diye diye bitiriyoruz,babaannede asla ve asla ödev yapmıyor,akşam geç geliyoruz eve karnını doyurana kadar uykusu geliyor,1 sayfayı 1 saatte yapıyoruz,okuma yazmaya geçince napıcaz

iremcim her şeyin yoluna girmesine çok sevindim,çok üzülmüştün canım ya,hakkınızda hayırlısı olsun artık,

nisancım o klasör işi gerçekten güzelmiş ama öğretmenimiz bizden sadece seffaf çıtçıtlı dosya istedi çantasında bulunucak dedi,yaptıkları faaliyet sınıfa asıyor sonra eve yolluyor hocamız,facede grup kurmak güzel ama öğretmenimiz toplantıda öyle bir konu açmamış bile,eşim önümüzdeki hafta kızımın durumunu konuşmak için okula gidecek,izin almak çok sorun burda,kendim gitmek istiyorum oysa :(

kitaplar hakkında benimde bir bilgim yok,sanırım karar alınmadı daha,2 sene morpa kullandık biz çok güzel bir kitaptı umarım yine morpa seçilir.

Kızlar öğretmen bize ihtiyaç listesinde bir klasör ve içinde değişik renklerde telli dosyalar ve onların içinede şeffaf dosyalar istemişti.
Kızım dün söyledi anne yaptıgımız çalışmaları çıtçıt doyasına koyuyoruz zaten her hafta sonu ordan alıp klasöre takılacakmış. ve karne döneminde öğretmen istediğinde okula gönderecekmişiz öğretmen onlara göre not verecekmiş.

bizdede birlik oluşmadı sınıf anneleriyle :( facede bir grup kuralım dedik öğretmen açacaktı ama halen açılmadı :( en azından ordan bilgilenirdik :(

Bizde de çıtçıtlı zarf dosya var çantasında biri A5 biri A4 boy birde okuldaki dolabında var A4 ve A5 dosyalar ingilizce dersi içinde kullanacaklar o dosyalardan ama klasör istemediler

Biizmde yarın toplantı varmış saat 10:da bu çalışan anneler neden hiç düşünülmez anlamıyorum.. Bilgisayar için 65 TL, Okul için 200 tl., dolap kullanım ücreti 15 tl.. gibi bir sürü masraf için para isteyeceklemiş

Günaydın kızlar. :21:
Okulla ilgili sorunlar çok şükür çözüldü. Pazartesi milli eğitim ilçe müdür falan geldi okula açıklama yaptı. Fiziksel şartlar gereği yarım güne dönüleceğini ve yeni bir sınıf açılacağını iletti. Kadrolu öğretmen gelmiş o sınıfada tanıştırdı öğretmeni. Salıdan itibaren sıkıntısız başladı okulumuz. İçim çok rahat artık şükürler olsun.
Derslere gelince haftasonu 9 sayfa ödev vardı bizde. 6 sayfa deftere 3 sayfa kitapta. Kızım seviyor ödev yapmayı. Ben hiç baskı, zorlama, ödev yap vs demiyorum. İster yaparsın ister yapmazsın ama yapmazsan sonuçları seni üzer, böyle böyle olur şeklinde bir konuşma yapmıştım. Öğretmeni de ödev konusunda titiz yapmayanlara kızıyor, yapanları da gerçek anlamda övüyor. Bu konuda öğretmenle koordineli gidin bence.
Hergün ödev veriliyor. Harf çalışması bol bizde de. e,a,u,m,l,c harflerini yazdırıyor öğretmenimiz. Deniz dalgası da var birde bolca. Okulda da hamur oynuyorlarmış derstten kalan vakitlerde. El kasları için malum :)
Fena titiz ve detaycı bir öğretmenimiz var ve çok disiplinli. Defterler ikişer üçer alındı. Çalışma defteri ayrı, asıl defteri ayrı.
Bizimde toplantı yapıldı. 150 TL istendi perde bilgisayar projeksiyon vs vs.
İremcim Bizim öğretmenimiz de perde, bilgisayar ve sınıfın eksikleri için para toplayacakmış. Bugün tekrar konuşulacak ayrıntıları. Bizim sınıf annesi ilgisiz, asık suratlı ve sinirli biri. Öğretmenle sürekli iletişim halinde olmasına rağmen bizi hiç bilgilendirmiyor, sonra da haberimiz olmayınca sinirleniyor. Sene boyu napcaz bilemiyorum. Ayrıca kızının ödev yapmayı sevdiği için çok şanslısın. Neler yaptın canım.? Nasıl davrandın bize de yazar mısın? Ben netten bişeyler bulup aşağıda yazdım ama deneyip başaran birinden de öğrenmek isterim.

Nisancım çocukların ödevleri ile ilgili konuşmadı öğretmenimiz hiç. Bizim öğretmen sessiz biraz. Önemli bi konu olmadıkça bilgilendirmiyor kolay kolay. Kızımın ödevleri için eşimden klasör ve 50 tane şeffaf dosya istemiş. Ödevleri kızımdan öğretmene gönderdim ama öğretmen geri göndermiş. Bizde kalacağını söylemiş. Valla ben de bişey anlamadım ama ne olur ne olmaz yine de saklıycam bi kenarda, bakarsın dönem sonunda geri ister.

günaydın anneler,dün yine çizim ödevimiz vardı,kızım ödevini yapıyor ama çok gönülsüz,sürekli kolum ağrıdı mola verelim,uykum geldi,susadım,çişim var diye diye bitiriyoruz,babaannede asla ve asla ödev yapmıyor,akşam geç geliyoruz eve karnını doyurana kadar uykusu geliyor,1 sayfayı 1 saatte yapıyoruz,okuma yazmaya geçince napıcaz

Mevcanım bu çocukların ödev ve ders yapma sorununu netten araştırdım. Buraya kopyalayacaktım ama anlatımlar çok karışık geldi.
Özetle çocuklarımızı ders çalışması için çok zorlayıp üstüne gitmeyecekmişiz. Anne babalar olarak en ufak birşeyde bile kendi sorumluluklarımızı yerine getirmeye özen gösterirsek çocuklarımız bizi örnek alırmış.

Ayrıca ödev yapmanın sonuçlarını ve neden yapması gerektiğini güzelce açıklayacakmışız. Gerekirse ceza olarakta bilgisayardan, tv den ve sevdiği bazı şeylerden uzak durmasını sağlayacakmışız. Ona sürekli ödevin var mı? Ödevini niye yapmıyosun demek yerine gel canım birlikte defterine bakalım
neler yapmışsın birlikte çalışalım diyecekmişiz. Eğer ödevi yaparken yanlışları olursa sürekli yanlışlarını görüp eleştirmek yerine
güzel yaptığı kısmı için de övmeliymişiz. Hatalarını güzellikle kırmadan söyleyip birlikte düzeltmeliymişiz. Bak şurayı şöyle yazsan daha güzel olur veya sen güzel yapmışsın ama daha iyi yapabilirsin diyecekmişiz. Israr edersek çocuğumuzu ödevden ve okuldan soğuturmuşuz.

nazah bizdede top.hafta içi oldu ben izin alamam korkusu ile eşim gitti,çok yoğun bi yerdeyim tek bayan oluncada yerine bakacak kimse olmuyor işte,çalışan aileleride düşünseler keşke senede 2-3 sefer yapılacak toplantıyı pazar günü yapıp onlarda fedakarlık gösterse keşke,şimdi aklım okulda bide hocamızın en son söylediği kızınız biraz geri lafı canımı çok sıktı,sınıfın genel durumu nasıl yoksa tek sorunlu benim kızımmı,ne yapmam gerekiyor,nasıl yaklaşmalıyım bunları konuşmam lazım

ah ah şükranım,kırk taklalar atıyorum evde,asla tek yaptırmıyoruz ödevini ya babası ya ben yanındayız,seninle gurur duyuyorum,harika oldu bebeğim,kesin yine yıldız alıcaksın,defterin bitince yıldızlarını sayalım,çok yıldızın olunca sana tablet alıcam,canım cicim böceğim peteğim ya daha neler neler diyorum görsen ama mıyıl mıyıl yapıyor bazen sinirlerimi çok zorluyor bağırıyorum bu sefer çok üzülüyorum,ödev bilinci yok ben yap demesem defterin yüzünü açmayacak,

ben tek mıy mıy yapmasına razıyım yeterki ödev sorumluluğu olsun istiyorum ama çocuk bilincinde deil anlatıyorum bak annecim tüm arkadaşların ödev yapıyor şu an sende yapmak zorundasın,bunları yapa yapa okuma öğrenicen sonra yatarken bana masal okuycan diyorum bi gaza geliyor yarım sıra yapıyor sonrası fıss,

ah ah şükranım,kırk taklalar atıyorum evde,asla tek yaptırmıyoruz ödevini ya babası ya ben yanındayız,seninle gurur duyuyorum,harika oldu bebeğim,kesin yine yıldız alıcaksın,defterin bitince yıldızlarını sayalım,çok yıldızın olunca sana tablet alıcam,canım cicim böceğim peteğim ya daha neler neler diyorum görsen ama mıyıl mıyıl yapıyor bazen sinirlerimi çok zorluyor bağırıyorum bu sefer çok üzülüyorum,ödev bilinci yok ben yap demesem defterin yüzünü açmayacak,

ben tek mıy mıy yapmasına razıyım yeterki ödev sorumluluğu olsun istiyorum ama çocuk bilincinde deil anlatıyorum bak annecim tüm arkadaşların ödev yapıyor şu an sende yapmak zorundasın,bunları yapa yapa okuma öğrenicen sonra yatarken bana masal okuycan diyorum bi gaza geliyor yarım sıra yapıyor sonrası fıss,

Canım Çok geçmişe dönemedim , senin yaramaz kaç aylık. kac yasında yani ?

Mevcanım ben de senin gibi tatlı dille ikna edip ödevin başına getiriyorum ama bir an önce yapıp kurtulmak için çok baştan savma
hızlıca yapıp bitiriyor. hiç düzgün yapmıyo. Sonra da hemen oyunun başına geri dönüyo.
Netten okuduğum tavsiyeleri uyguluyorum bi kaç gündür akşam yapıyor bitiriyor. Bu iki gündür yapıyo ödevlerini ama dediğim gibi
özenmeden aceleyle. İnş çalışma bilincine varırlar en kısa zmanda.

Benim oğluma geçen sene anasınıfında cuma günleri ödevler veriyorlardı alışsın diye ve öğretmeni eve gider gitmez yaparsanız bütün hafta sonu oynarsınız gezersiniz demişti o hep aklında ödevlerimi okuldan gelir gelmez bitirirsem tv izlemeye vakit kalır değilmi diyor
Ödev bilincimiz var
Birde okulde gülen yüz tablosu ve ucunda öğretmenin vereceği sürpriz hediye olunca güzelce yapıyor ödevlerini maşallah suphanallah

selamlar:3:
benim kızımda bu sene 1.sınıfa başladı,
şuan boyama ,fark bulma,oyun hamuru,çizgi çalışması ve kes yapıştır yapıyorlar,
ana okulundan bunlara alışkınlar zaten iyi kötü yapıyor,çok özensiz yapıyor bide
bazen artık bitsinde oynayayım diyo bana anne sen yap ödevimi diyo:9:
bizimde ana sınıfından 5arkadaşıyla aynı sınıfa düştü en yakın arkadaşı da yanında,
sıraya beraber girmek istiyolar beraber oturmak istiyorlar bizde özen gösteriyoruz
bugün biz arkadaşından sonra gittik sınıf annesi kendi kızıyla tutuşturmuş kızımın arkadaşını
bugüne kadar kim önce gittiyse diğerine yer ayırırdı sonra gelen yanına gelirdi
bende yine aynı götürdüm elele tutuştular sınıf annesi arkaya geçir,
falan dedi bende elele tutuştuler bugünlük öyle olsun dedim,
bundan sonra ayrılacaklar sanırım zorlanıcak diye üzülüyorum
birde hemen arkadaş seçemiyo yavrum:14:

kızlar 2 sorum olacak..
formaları hergün nasıl temiz tutuyorsunuz?
bizim gömlek ,elbise ,hırka olarak takım,
kızım gömleğiyle elbisesini hergün kirletiyor 2gün giydirebildim akşam yıka ütüle öyle ,
2gündür selbest giydişrdim,
forma zorunlu 1müddet süre verdiler şimdi rahatız ,
ya sonra hergün yıka utulemı yapıcam yedek takım alsam çok pahalı yedek gömlek alıcam sadece,
birde ben bitten çok korkuyorum bu yaz köye gittik kızıma bulaştı 1ay hergün tek tek onunla uğraştık çok şükür okullar açılmadan bitti gitti ,ama yine olursa okulda diye korkuyorum bit rozeti alsak işe yararmıki?

Back