Canım onlar harf değildir çizgi çalışmasıdır çünkü harfleri grup grup öğreniyorlar ilk grup elat grubu harfleri önce e ve l harflerini öğrenecekler
Geçen sene anasınıfında bu şekilde öğretmişlerdi benim oğluma
bız daha deftere gecmedık
fotokopılerde m ve u yapılıyo ama harf gbı deıl sekıl anlamında gıbı.. off bılmıyorum cok garıp olacak bu 1.sınıf..
Zambak çok güzel inşallah biz de Zambak kullanırız. Ama sanırım Morpa olacak gibi daha belli değilmiş. Deftere geçmedi daha benimki de. Çocuklarınız hevesliyse sesli harfleri gösterebilirsiniz. Sessizleri öğrt ne bırakın:) Benimki hiiiiiiiçç hevesli değil:)
Günaydın iyi haftalar :)
bir sayfa ödevimiz vardı bizim deniz dalgası yaptık :) yapana kadar binbir dil döktüm oda binbir mazeret sundu iyimi :)
anket göndermişler bize formamı serbest kıyafetmi diye. ben formayı seçtim.eşim serbest istiyordu gerçi. aslında gerekçelerinde haklılık payıda var ama bilemedimumarım hayırlısı olur. Sabah gider ayak dişlerini fırçalarken kolunu ıslatmış öyle böyle değil gerildim haliyle ve arabada farkettim çantasındaki yedek kıyafetini giydirdim . sonuçta yanında yedek kıyafet yok Demekki en son kıyafetini giydirmeliyim yoksa böyle kazalar olacaktır hliyle havalarda birden soğudu uzun kolluları çıkarrtım hafta sonu :)
Cuma gunu 2,5 saat toplantı yapıldı.. Projeksiyon cıhazı , printer , laptop ve perde istendi. SInıf 15 kişi şuanda masraflar biraz fazla olacak gibi.. Anneler de bir garip toplantı kadınlar hamamı gibiydi , herkes arasında konuşuyor off
Öğretmenimiz norlamde 2.dönem okuma yazmaya geçilmesi gerektiğini ama sınıf kotarırsa imza toplayıp bu dönem çocuklar yeterli gelirse geçebiliriz dedi. Aman ALlahım bi anne ; benim oğlum harfleri rakamları okumayı bılıyo beklemeyelim diye tutturdu. Öğretmende evet oğlunuz ilerde ama diğerleri ..... dedikce kadın bastırdı , bende kadının boğazına bastıracaktım
yahu öğretmeseydın be kadın , yada kendı kendıne öğrendıyse üze okullarına gönder. 1 çocuk için 14çocuk hızlanacak mümkünmü böyle birsey..
kızlar bu arada hangı dergı setı secıldı okulunuzda
slm kızlar,bizimde toplantımız yapıldı,genel konular konuşmuş öğretmenimiz,sınıf annesi seçildi,aylık 10 tl toplanıp eksikler alınacak ve temizlik yaptırılacak,30 çocuk Aylık 300 lira demek,ayda bir dip köşe çamaşır suyu ile silinse tertemiz olur heryer,servisimiz artık düzene girdi,herkes birbirine alıştı şükür,
Bize de bugün yine 2 sayfa ödev verilmiş öğretmeni. Bir sayfası farklı olanı bulma diğer sayfa iki resim arasındaki farkları bulma hemen bitirdi
Dün de 2 sayfa boyama vermişti boyamayı sevmediğinden uzun sürdü bitirmesi
Bizim gülenyüz tablomuz var sınıfta öğretmeni ödevlerini yapana gülen yüz vermiş birde en çok gülen yüzü olana öğretmen sürpriz hediye verecekmiş
Gülen yüz sınıftaki çalışmaları ve davranışlarına da veriliyor
Kizlar merhabalar hepimuzi hemwn hemen ayni gidiyoruz calisma kitabi 1 ve 2
Sun 8 sayfa odevimi vardi 4 sayfa arkali onlu yani
Bugun ise 4
Cok sukur yapiyor ama boyamadan biraZ slklldik ogretmen el kaslaei icin gerekli dedi bakalim harflere nezaman gecicez
Ustinden gecmece boyama dalga fark bulmaca cuma gunu
Bizimde okul formasi kiyafetimiz
Toplanti persembeye alindi
Tum birinci siniflara zambak dergisi aldirilicakmis
Sinif boyasi oldukca kotuysu pazar esim boyatti
Daha cok eksik var
Devlet okulunda olankar sizde durum nasil
el yazısına gectınız mı?
bızım hala cızgıler vs..
Günaydın :)
okulda %76 oyla forma seçilmiş pazartesiden itibaren formayla gidecekler :)
Kızlar öğretmen bize ihtiyaç listesinde bir klasör ve içinde değişik renklerde telli dosyalar ve onların içinede şeffaf dosyalar istemişti.
Biz onları hazırladık okula gönderdik sonra o dosyalar bize geri geldi.
Kızım dün söyledi anne yaptıgımız çalışmaları çıtçıt doyasına koyuyoruz zaten her hafta sonu ordan alıp klasöre takılacakmış. ve karne döneminde öğretmen istediğinde okula gönderecekmişiz öğretmen onlara göre not verecekmiş.
sizdede varmı böyle bir durum ?
bizdede birlik oluşmadı sınıf anneleriylefacede bir grup kuralım dedik öğretmen açacaktı ama halen açılmadı en azından ordan bilgilenirdik
İremcim Bizim öğretmenimiz de perde, bilgisayar ve sınıfın eksikleri için para toplayacakmış. Bugün tekrar konuşulacak ayrıntıları. Bizim sınıf annesi ilgisiz, asık suratlı ve sinirli biri. Öğretmenle sürekli iletişim halinde olmasına rağmen bizi hiç bilgilendirmiyor, sonra da haberimiz olmayınca sinirleniyor. Sene boyu napcaz bilemiyorum. Ayrıca kızının ödev yapmayı sevdiği için çok şanslısın. Neler yaptın canım.? Nasıl davrandın bize de yazar mısın? Ben netten bişeyler bulup aşağıda yazdım ama deneyip başaran birinden de öğrenmek isterim.Günaydın kızlar.
Okulla ilgili sorunlar çok şükür çözüldü. Pazartesi milli eğitim ilçe müdür falan geldi okula açıklama yaptı. Fiziksel şartlar gereği yarım güne dönüleceğini ve yeni bir sınıf açılacağını iletti. Kadrolu öğretmen gelmiş o sınıfada tanıştırdı öğretmeni. Salıdan itibaren sıkıntısız başladı okulumuz. İçim çok rahat artık şükürler olsun.
Derslere gelince haftasonu 9 sayfa ödev vardı bizde. 6 sayfa deftere 3 sayfa kitapta. Kızım seviyor ödev yapmayı. Ben hiç baskı, zorlama, ödev yap vs demiyorum. İster yaparsın ister yapmazsın ama yapmazsan sonuçları seni üzer, böyle böyle olur şeklinde bir konuşma yapmıştım. Öğretmeni de ödev konusunda titiz yapmayanlara kızıyor, yapanları da gerçek anlamda övüyor. Bu konuda öğretmenle koordineli gidin bence.
Hergün ödev veriliyor. Harf çalışması bol bizde de. e,a,u,m,l,c harflerini yazdırıyor öğretmenimiz. Deniz dalgası da var birde bolca. Okulda da hamur oynuyorlarmış derstten kalan vakitlerde. El kasları için malum :)
Fena titiz ve detaycı bir öğretmenimiz var ve çok disiplinli. Defterler ikişer üçer alındı. Çalışma defteri ayrı, asıl defteri ayrı.
Bizimde toplantı yapıldı. 150 TL istendi perde bilgisayar projeksiyon vs vs.
Nisancım çocukların ödevleri ile ilgili konuşmadı öğretmenimiz hiç. Bizim öğretmen sessiz biraz. Önemli bi konu olmadıkça bilgilendirmiyor kolay kolay. Kızımın ödevleri için eşimden klasör ve 50 tane şeffaf dosya istemiş. Ödevleri kızımdan öğretmene gönderdim ama öğretmen geri göndermiş. Bizde kalacağını söylemiş. Valla ben de bişey anlamadım ama ne olur ne olmaz yine de saklıycam bi kenarda, bakarsın dönem sonunda geri ister.Günaydın :)
okulda %76 oyla forma seçilmiş pazartesiden itibaren formayla gidecekler :)
Kızlar öğretmen bize ihtiyaç listesinde bir klasör ve içinde değişik renklerde telli dosyalar ve onların içinede şeffaf dosyalar istemişti.
Biz onları hazırladık okula gönderdik sonra o dosyalar bize geri geldi.
Kızım dün söyledi anne yaptıgımız çalışmaları çıtçıt doyasına koyuyoruz zaten her hafta sonu ordan alıp klasöre takılacakmış. ve karne döneminde öğretmen istediğinde okula gönderecekmişiz öğretmen onlara göre not verecekmiş.
sizdede varmı böyle bir durum ?
bizdede birlik oluşmadı sınıf anneleriylefacede bir grup kuralım dedik öğretmen açacaktı ama halen açılmadı en azından ordan bilgilenirdik
günaydın anneler,dün yine çizim ödevimiz vardı,kızım ödevini yapıyor ama çok gönülsüz,sürekli kolum ağrıdı mola verelim,uykum geldi,susadım,çişim var diye diye bitiriyoruz,babaannede asla ve asla ödev yapmıyor,akşam geç geliyoruz eve karnını doyurana kadar uykusu geliyor,1 sayfayı 1 saatte yapıyoruz,okuma yazmaya geçince napıcaz
ah ah şükranım,kırk taklalar atıyorum evde,asla tek yaptırmıyoruz ödevini ya babası ya ben yanındayız,seninle gurur duyuyorum,harika oldu bebeğim,kesin yine yıldız alıcaksın,defterin bitince yıldızlarını sayalım,çok yıldızın olunca sana tablet alıcam,canım cicim böceğim peteğim ya daha neler neler diyorum görsen ama mıyıl mıyıl yapıyor bazen sinirlerimi çok zorluyor bağırıyorum bu sefer çok üzülüyorum,ödev bilinci yok ben yap demesem defterin yüzünü açmayacak,
ben tek mıy mıy yapmasına razıyım yeterki ödev sorumluluğu olsun istiyorum ama çocuk bilincinde deil anlatıyorum bak annecim tüm arkadaşların ödev yapıyor şu an sende yapmak zorundasın,bunları yapa yapa okuma öğrenicen sonra yatarken bana masal okuycan diyorum bi gaza geliyor yarım sıra yapıyor sonrası fıss,
Canım Çok geçmişe dönemedim , senin yaramaz kaç aylık. kac yasında yani ?
Mevcanım ben de senin gibi tatlı dille ikna edip ödevin başına getiriyorum ama bir an önce yapıp kurtulmak için çok baştan savmaah ah şükranım,kırk taklalar atıyorum evde,asla tek yaptırmıyoruz ödevini ya babası ya ben yanındayız,seninle gurur duyuyorum,harika oldu bebeğim,kesin yine yıldız alıcaksın,defterin bitince yıldızlarını sayalım,çok yıldızın olunca sana tablet alıcam,canım cicim böceğim peteğim ya daha neler neler diyorum görsen ama mıyıl mıyıl yapıyor bazen sinirlerimi çok zorluyor bağırıyorum bu sefer çok üzülüyorum,ödev bilinci yok ben yap demesem defterin yüzünü açmayacak,
ben tek mıy mıy yapmasına razıyım yeterki ödev sorumluluğu olsun istiyorum ama çocuk bilincinde deil anlatıyorum bak annecim tüm arkadaşların ödev yapıyor şu an sende yapmak zorundasın,bunları yapa yapa okuma öğrenicen sonra yatarken bana masal okuycan diyorum bi gaza geliyor yarım sıra yapıyor sonrası fıss,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?