• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Günaydın kızlar. Bizde durumlar hala karışık. Okulda tekrar kura çekilcekmiş ve ikili eğitime dönecekmiş okulumuz. Hayırlısı olsun hakkımızda. Yaşanan olaylar öyle canımı sıktı ki sabahtan beri ağlıyorum. Sinirlerim boşaldı kendimi toplayamıyorum. Birde iş yerindeyim düşünün halimi. Bu sabah okulu değiştirmeyi bile düşünüyorum. Eğer haftaya da düzelmezse okulu değiştireceğim.

Okuyorum da hepinizde dersler başlamış bizde daha sınıf öretmen saatler net değil. Delirmemek de elde değil tabi ki :(

Kızlar önerileriniz için çok tşk ederim. Öğretmeniyle bugün görüştüm ama o da bişey söylemedi şaşkındı. Sanırım ilk defa böyle bi vakayla karşılaştı. Sadece dün sınıfta 2-3 saat ağladığını söyledi. Hiçbir tavsiyede bulunmadı. Kızıma yarın annen bahçede seni bekliycekmiş dedi. Ayrıca okulumuzun rehberlik servisi var ama rehber hocası kimseyle muhatap olmuyor öğrenciyle de birebir görüşmüyor. Veliler sebebi ne olursa olsun içeri giremiyorSadece öğretmenle görüşüyormuş. Öğretmene tavsiyeler veriyomuş. Ya bu nasıl okul anlamadım. Rehber öğretmen velilerle ve öğrencilerle iletişim halinde olmalı, sorun neyse üzerine gidilmeli.

Meb danışma hattına bu durumu bildir canım. Bi uyarı gitsin bak nasıl ilgileniyorlar o zaman. Rehberlik servisinin amacıdır zaten okul-aile-çocuk iletişimi ve sorunları.

Özele vermedim ama buranın en iyi okulu diye geçen okula verdim. Bugün başladık... oğlumu götürdüm..Geçen hafta yaşadığım sürecin aynısı sil baştan.. Öğretmenle tanıştım. Tecrübeli bir öğretmene benziyor.. Allah'tan oğlumun anaokulundan çok sevdği bir kız arkadaşı da ayı sınıfta.. Aileside tam karşı apartmanımda..En azından kendisi çok yalnızlaşmamış oldu..Velilerin çoğu çalışan bayanlarmış.. Servis yalnız çok dolandırıyor..

Hayırlı olsun hakkınızda nazah. allah utandırmasın.

Teşekkürler. İşlh.Mutlu oluruz... İyi bir eğitim-öğretim dönemi olsun hepimiz için.. Devlet okulu.. Bu. gün 2 saat gittim. sonra eve geldim.. Oğluşum git dedi. sağolsun hemen alıştı..

Maşallah de canım aman. Hep böyle gitsin gelsin.

Bizim okulda etüt 1 dönemlik 280 tl

İyiymiş fiyat hayet uygun bence. Geçen sene anaokulunda aylık 130 verdik biz sadece etüd için.

Ben sınıf Öğrt okuyorum,gecen yıl güzel yazı dersımız vardı ,ve hocamız bize el yazısını öğretirken harflerin gruplanarak öğretildiğini söyledi
İlk grup e-l-a-T
Kızımın öğretmeni dün e harfını verdi
Bügünde l harfının yazılısını.Yarında okunuşunu öğretecegım demiş.Yani tüm donemi sadece e ve a harfiyle gecırmezler.Aralık sonu tamamen okuma işimiz biter dedi bir de öğretmenimiz

İşallah çocuklarımızın hepsi biran önce okumayı söker, hepsi başarılı olur.

Günaydın kızlar. Bizde durumlar hala karışık. Okulda tekrar kura çekilcekmiş ve ikili eğitime dönecekmiş okulumuz. Hayırlısı olsun hakkımızda. Yaşanan olaylar öyle canımı sıktı ki sabahtan beri ağlıyorum. Sinirlerim boşaldı kendimi toplayamıyorum. Birde iş yerindeyim düşünün halimi. Bu sabah okulu değiştirmeyi bile düşünüyorum. Eğer haftaya da düzelmezse okulu değiştireceğim.

Okuyorum da hepinizde dersler başlamış bizde daha sınıf öretmen saatler net değil. Delirmemek de elde değil tabi ki :

Anlıyorum seni biz bir hafta benzer belirsizlikler yaşadık. Öğretmenimiz 1 senelik görvelendirilmiş. Ama Şubat tatilinde de gidebilirmiş. Yok sınıfların mevcudu 10'dan az olursa birleştirilebilirmiş ama bizim öğretmeınin sınıfında değil.. vs. gibi birçok sorunun ardından... Müdür Bey vs. ile konuşup sonuç alamayınca hızlı karar verip çocuğu bu çarşamba okuldan aldım. Sıkıntılar düzelmiyorsa öğretmenine daha fazla alışmadan okulu bence değiştir... Hakkımızda hayırlısı olsun.. Bende çalışıyorum...Sıkıntılar hemen hemen aynı etüd. vs. ben etüd değil bakıcı aradım ama çok para istiyorlar 4 saat sadece sabah için 350'ye bakıcı bulamadım..500 istiyorlarmış sabah 8.30-12.30 için.

Son düzenleme:
aynen mevcan eşinden önce çıkıyorsan en güzeli oraya gidip ödevlerini yaptırmak . Ben mecbur öyle yapıyorum benim işden çıkış 18:00 eşimin çıkışı belli değil. Birde bende ufaklık var mevcan 22 aylık :) oda ablanın peşinde koşuyor defterlerini kalemlerini almak için :) yandım anlıyacağın :(
beni yazmışsın sanki bende 18 de çıkıyorum işten,eşimin kendi işi gelişi belli deil,etüte verene kadar babaanneye gitmek iyi çözüm sanırım,kızım tek çocuk ben ona yetemiyorum,bide senin ufaklık varmış işin zor canım ya

Okuyorum da hepinizde dersler başlamış bizde daha sınıf öretmen saatler net değil. Delirmemek de elde değil tabi ki :(

Meb danışma hattına bu durumu bildir canım. Bi uyarı gitsin bak nasıl ilgileniyorlar o zaman. Rehberlik servisinin amacıdır zaten okul-aile-çocuk iletişimi ve sorunları.

İyiymiş fiyat hayet uygun bence. Geçen sene anaokulunda aylık 130 verdik biz sadece etüd için.

seni tanımıyorum ama şu anki ruh halini çok iyi anlıyorum,düzelecek gibi deilse,en kısa sürede okul değişikliği daha mantıklı gibi,gelişmeleri yaz bize,

Okuyorum da hepinizde dersler başlamış bizde daha sınıf öretmen saatler net değil. Delirmemek de elde değil tabi ki :

Anlıyorum seni biz bir hafta benzer belirsizlikler yaşadık. Öğretmenimiz 1 senelik görvelendirilmiş. Ama Şubat tatilinde de gidebilirmiş. Yok sınıfların mevcudu 10'dan az olursa birleştirilebilirmiş ama bizim öğretmeınin sınıfında değil.. vs. gibi birçok sorunun ardından... Müdür Bey vs. ile konuşup sonuç alamayınca hızlı karar verip çocuğu bu çarşamba okuldan aldım. Sıkıntılar düzelmiyorsa öğretmenine daha fazla alışmadan okulu bence değiştir... Hakkımızda hayırlısı olsun.. Bende çalışıyorum...Sıkıntılar hemen hemen aynı etüd. vs. ben etüd değil bakıcı aradım ama çok para istiyorlar 4 saat sadece sabah için 350'ye bakıcı bulamadım..500 istiyorlarmış sabah 8.30-12.30 için.

off her şey bi dert ya,bende dersleri yoğunlaşınca etüte vereyim diyorum 500 den ağız açıyorlar,500 ona verirsem çalışmamın ne anlamı varki,hem haftada 5 gün 3 saat yemekte yok çok deilmi ya,yazık günah bizlerede

iremcim üzülme canım.belirsizlik insanı mahvediyor :( düzelmezse başka okul araştır çevrende. Çocukların geleceğiyle oynuyorlar resmen :(

350 nasıl yetmezmiş hey allahım ne günlere kaldık :( sadece çocugu servise bırakacak yanında duracak yemek yedirecek o kadar :( temizlik yok, başka iş yok.. bir komşun olsa diyeceğim ama oda sonradan sorun olabiliyor ilerde zor :(

nazah memnunmusun okul , öğretmen vs ?

Maalesef kimseyle çözemiyor insan sorununu muhattap bulmak bile o kadar zor ki. Allah yardımcımız olsun. Pazartesi kesin kararımızı vereceğiz. Kızım okula da öğretmene de alıştı eğer ki kurada aynı öğretmene çıkmazsak değişiklik yoluna gideceğiz.

iremcim üzülme canım.belirsizlik insanı mahvediyor :( düzelmezse başka okul araştır çevrende. Çocukların geleceğiyle oynuyorlar resmen :(

aynen öyle canım. Çocuklar kimsenin umrunda değil maalesef. Herkes kendi dersine düşmüş herkes kendi çocuğunu düşünüyor. Topluluk olarak bulunulacak ortamlarda ortak bir karar verilmesi gerektiği kimsenin umrunda değil.

Son düzenleme:

Canik.merhaba ikili sistem.derken sabahci oglencimi
Bizim.okulumuzda ikk 3 gun 1ve 2.siniflar oglenci 3 4 sabahci derken birden sabahci oglenci olunacak dedi
Kura cekildigini soyledi
Uc sinif sabahci uc sinif oglenci oldu neyseki biz oglenciyiz
Anlamadigim.ne tesaduftur ki uc bayan ogretmen sabahci olurken uc erkek ogretmeb oglenci oldu.tesadufmu.bilemedim

Kizlar herkeze merhabalar
Hepimiz icin guzel bir egitik.yili.olur insalla
Simdilik.hersey yolunda ogretmenimizi ilk.gordigimde bir soklandim.3o yillik yasi baya olan ciddi gorunumlu bir ogretmenddi neyse sinifa girdik.adam.seker gibi biri yaren cok sevdi cok hevesle gidiyo
Simdilik calisma 1 ve 2 kitaplarindan basladilar eve odev veriyor tabi col.basitler
Bizimde henuz.toplanti yapilmadu
Genel.sinavlarda okulumuzun basarilari okdukca iyi
Tek sorun siniflar cok.bakimsz
Esim.hafta sonu bir boyaci ile.sinifi boyucak
Veliler toplanip tul stor ortu dolap birseyler alicaZ sinifi bir toparlamak.lazim
Birden son anda sabahci oglenci soku yasandi neyseki oglenci ciktik
Bizden haberker bu kadar

Özele vermedim ama buranın en iyi okulu diye geçen okula verdim. Bugün başladık... oğlumu götürdüm..Geçen hafta yaşadığım sürecin aynısı sil baştan.. Öğretmenle tanıştım. Tecrübeli bir öğretmene benziyor.. Allah'tan oğlumun anaokulundan çok sevdği bir kız arkadaşı da ayı sınıfta.. Aileside tam karşı apartmanımda..En azından kendisi çok yalnızlaşmamış oldu..Velilerin çoğu çalışan bayanlarmış.. Servis yalnız çok dolandırıyor..

CNm sen hangi sehirdesin?

ayyy yanımda olsaydınız Beylikdüzünde ben 300 bile bakardım :)

Günaydın iyi haftalar :)

bir sayfa ödevimiz vardı bizim deniz dalgası yaptık :) yapana kadar binbir dil döktüm oda binbir mazeret sundu iyimi :)

anket göndermişler bize formamı serbest kıyafetmi diye. ben formayı seçtim.eşim serbest istiyordu gerçi. aslında gerekçelerinde haklılık payıda var ama bilemedim :( umarım hayırlısı olur. Sabah gider ayak dişlerini fırçalarken kolunu ıslatmış öyle böyle değil gerildim haliyle :( ve arabada farkettim :( çantasındaki yedek kıyafetini giydirdim . sonuçta yanında yedek kıyafet yok :( Demekki en son kıyafetini giydirmeliyim yoksa böyle kazalar olacaktır hliyle :( havalarda birden soğudu uzun kolluları çıkarrtım hafta sonu :)

Canım biz de doldurduk o formu. Bizim babamız şiddetle formacı olduğu için onu tercih edecekti. Ama biz kağıdı vermeden daha okul panosuna %80 oranla forma tercih edildi yazmışlar:) İşin aslı il meb ler kararını vermiş zaten ve velileri o yönde ikna ediyor. Hayırlısı olsun. Benim bücür forma lila olduğu için kız rengi giymem diyordu. Ama napsın el mahkum giyip gitti bugün:)Çok da yakışıklı oldu laf aramızda:) Allah kuzularımızı bize bağışlasın. Hepsi çoook ama çok sağlıklı başarılı mutlu çocuklar olsun

Cuma gunu 2,5 saat toplantı yapıldı.. Projeksiyon cıhazı , printer , laptop ve perde istendi. SInıf 15 kişi şuanda masraflar biraz fazla olacak gibi.. Anneler de bir garip toplantı kadınlar hamamı gibiydi , herkes arasında konuşuyor off :14:
Öğretmenimiz norlamde 2.dönem okuma yazmaya geçilmesi gerektiğini ama sınıf kotarırsa imza toplayıp bu dönem çocuklar yeterli gelirse geçebiliriz dedi. Aman ALlahım bi anne ; benim oğlum harfleri rakamları okumayı bılıyo beklemeyelim diye tutturdu. Öğretmende evet oğlunuz ilerde ama diğerleri ..... dedikce kadın bastırdı , bende kadının boğazına bastıracaktım :15:
yahu öğretmeseydın be kadın , yada kendı kendıne öğrendıyse üze okullarına gönder. 1 çocuk için 14çocuk hızlanacak mümkünmü böyle birsey..:53::53::53:

Günaydın iyi haftalar :)

bir sayfa ödevimiz vardı bizim deniz dalgası yaptık :) yapana kadar binbir dil döktüm oda binbir mazeret sundu iyimi :)

anket göndermişler bize formamı serbest kıyafetmi diye. ben formayı seçtim.eşim serbest istiyordu gerçi. aslında gerekçelerinde haklılık payıda var ama bilemedim :( umarım hayırlısı olur. Sabah gider ayak dişlerini fırçalarken kolunu ıslatmış öyle böyle değil gerildim haliyle :( ve arabada farkettim :( çantasındaki yedek kıyafetini giydirdim . sonuçta yanında yedek kıyafet yok :( Demekki en son kıyafetini giydirmeliyim yoksa böyle kazalar olacaktır hliyle :( havalarda birden soğudu uzun kolluları çıkarrtım hafta sonu :)

bızımde bu haftasonu 8 sayfa vardı boya denız dalga ustunden geçmece falan yaptık bıttı

bızım akıllı kızda tam evden çıkarken su doktu uzerıne yedekte kısa kollu takımda vardı çıkar utu ıle kurut falan gerıldım neyseıkı okul dıbıızde

Cuma gunu 2,5 saat toplantı yapıldı.. Projeksiyon cıhazı , printer , laptop ve perde istendi. SInıf 15 kişi şuanda masraflar biraz fazla olacak gibi.. Anneler de bir garip toplantı kadınlar hamamı gibiydi , herkes arasında konuşuyor off :14:
Öğretmenimiz norlamde 2.dönem okuma yazmaya geçilmesi gerektiğini ama sınıf kotarırsa imza toplayıp bu dönem çocuklar yeterli gelirse geçebiliriz dedi. Aman ALlahım bi anne ; benim oğlum harfleri rakamları okumayı bılıyo beklemeyelim diye tutturdu. Öğretmende evet oğlunuz ilerde ama diğerleri ..... dedikce kadın bastırdı , bende kadının boğazına bastıracaktım :15:
yahu öğretmeseydın be kadın , yada kendı kendıne öğrendıyse üze okullarına gönder. 1 çocuk için 14çocuk hızlanacak mümkünmü böyle birsey..:53::53::53:

bızıde yarın topkantımız var bızdende ıstenıcektır emınım bakalı neler konusulcak

herf sınıfta çıkıyor oyle sıvrıler bırının cocugu 100 e kadar yazmayı aynı zaanda okua yazmayıda bılıyormus
eee bu çocuk bırıncı sınıfta ne ogrenıcek sıkılabılır ben gecen yıl ogrenesını ısteeemedım bırıncı sınıfta sıkılaabılrcgını dusundu

kızlar bu arada hangı dergı setı secıldı okulunuzda

Buarada dergi vs söylenmedi..
Sadece öğretmenimiz zümre bikitap setine karar verdi 37tl dedi. Ama ben istemiyorum onun yerıne matematik ve dilbilgisi kitabı aldırmayı düşünüyorum dedi. hayırlısı.. :17:

kızlar bu arada hangı dergı setı secıldı okulunuzda

yarenciğim öncelikle toplantı var demişsin :) hemen sınıf ihtiyaçlardan bahsedileceğine emin ol :(
bizde hiç dergi konusu açılmadı şimdilik ilerki zamanlarda ne olur bilemem takipteyim :)
bu arada bugun üstünü yemekten sonra en son giydirdim kızımın :) bundan sonra böyle en güzeli gibi :) ne ben gerileyim nede o üzülsün :)

Canım biz de doldurduk o formu. Bizim babamız şiddetle formacı olduğu için onu tercih edecekti. Ama biz kağıdı vermeden daha okul panosuna %80 oranla forma tercih edildi yazmışlar:) İşin aslı il meb ler kararını vermiş zaten ve velileri o yönde ikna ediyor. Hayırlısı olsun. Benim bücür forma lila olduğu için kız rengi giymem diyordu. Ama napsın el mahkum giyip gitti bugün:)Çok da yakışıklı oldu laf aramızda:) Allah kuzularımızı bize bağışlasın. Hepsi çoook ama çok sağlıklı başarılı mutlu çocuklar olsun

bziizm forma olursa beyaz tişört , altta kareli etek yada isteğe göre pantolan :) pantolanda üstte kıstas yok kotta olur , kanvas, kumaşta,üst ise beyaz olsun yeter,gri hırkada almak gerekir. bakalım sonuçlar ne çıkacak :)

lilayı giymek istemedi demekki :) daha ara bir renk seçilebilirdi aslında ,

Bizimki özel okul olduğu için formalı zaten, ben formasını kahvaltısını yaptıktan sonra en son giydirip evden çıkarıyorum okul dibimizde
Biz bu hafta başladık biraz ödevler felan, kurban bayramından sonra seslere geçeceklermiş bakalım

slm kızlar,bizimde toplantımız yapıldı,genel konular konuşmuş öğretmenimiz,sınıf annesi seçildi,aylık 10 tl toplanıp eksikler alınacak ve temizlik yaptırılacak,30 çocuk Aylık 300 lira demek,ayda bir dip köşe çamaşır suyu ile silinse tertemiz olur heryer,servisimiz artık düzene girdi,herkes birbirine alıştı şükür,

bizede her akşam ödev veriliyor,birleşik u harfi,birleşik m harfi,su dalgası bir sayfayı yapana kadar kırk takla atıyoruz,en kötüsüde uykumuz geliyor,çalışıyorum eve git yemek derken 8 i geçiyor kzım 9 diyince uyuklamaya başlıyor,ödev bilinci yok babaannende yap diyorum defterin yüzünü açmak istemiyormuş,

okuma yazmaya geçince ne yapıcam asıl ben,

toplantıda hocamız kızımın sınıfa uyumlu olduğunu ama biraz ağır olduğu için sınıftan geri kaldığını söylemiş,kızım gibi çocuklar varmış sınıfta,genel olarak ayı küçük olanlarda sıkıntı yaşıyorum demiş,

bide bol bol alıştırma yapın demiş ama hangi arada,haftasonu iş bile yapmadım 5 sayfa çalışma yaptırayım diye,sabırla bekliyorum okulun bilincine ne zaman varacak diye,

öğretmenimiz ödevlerini bitirene yıldız atıyor,yıldızın sevdasına zar zorda olsa ödev yapıyoruz ama nereye kadar

Back