• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

9 eylülde 1.sınıflar başlıyor ve ben çok panik yapıyorum,kızım çok hevesli ama o okulu anasınıfı gibi zannediyor,anlatıyorum şöyle olacak böyle olacak diye bu sefer panik yapıyor ben okuma yapamazsam arkadaşlarım gülermi diye soruyor,

bu hafta okul işini çözecek eşim,dua edinde olsun lütfen

Bendede ayni panik var ilk defa bagimsiz yasam tenefuse cikcak sinifina gidicek kizim cok hareketli kocacak dusecek cani yanicak ve ilk defa yaninda ben olmayacagim
Tek tesellim okul dibimiZDE

SINIF MEVCUTLARI HAKKINDA BILGINIZ VARMI GECEN YIL.ENFAZLA 25 MIS gidecegi okulda

Son düzenleme:
Hos tatli heyecanlar bunlar biz de eylulde nakil gonderecegiz gidecegi okula nakil aldirmak daha avantajli cunku ogretmen secme sansimiz daha fazla olacak. Ilkokulda okul degil ogretmen onemli bence. 15 yillik sinif ogrtmenligi tecrubemle soyluyorum bunu.off kendime faydam yok o ayri Uyku problemli bir oglum var ve ben bu seneyi nasil atlatacagimi hic bilmiyorum Allah bizim ve kuzularimizin yardimcisi olsun

Cnm.merhana gecen yil.benim.topugimde sohpet etmistik demek siZde basliyorsunuz ogretmen olarak tecrubelerinize ihtiyacimiz var burayi bos birakmayalim

Bendede ayni panik var ilk defa bagimsiz yasam tenefuse cikcak sinifina gidicek kizim cok hareketli kocacak dusecek cani yanicak ve ilk defa yaninda ben olmayacagim
Tek tesellim okul dibimiZDE

SINIF MEVCUTLARI HAKKINDA BILGINIZ VARMI GECEN YIL.ENFAZLA 25 MIS gidecegi okulda

benide en çok korkutan bu işte,okuma yazmayı bir şekilde öğrenicek ama kişisel becerileri nasıl olucak,tuvalete gidebilecekmi,kendinden büyükler ona zarar vericekmi,arkadaş edinebilecekmi,yanlızmı kalıcak,ben çalışıyorum her zaman yanında olamam offf okullar bi başlasaydı kafamdaki deli sorulardan kurtulurdum diye umut ediyorum,

sınıf mevcutları okuldan okula değişiyor,bende istediğim okulda 30-35 kişi diye duydum

Yarencigim hatirladim canim Iyi ki rapor almisiz. Hic pisman olmadim ben. Senin ufaklik nasil iyi mi okula hazir mi Benim ogluslarin biri 8 e baslayacak sbs kalkti onun stresi ayri. Kucugum ayri problem bu sene paylasimlarimizi surdurelim.Sanirim hepimizin buna cook ihtiyaci olacak.

Sanırım hepimiz 1 eylülü bekliyoruz :( yine bekleme sürecindeyiz :(

mevcan ve diğer arkadaşlar bir gelişme varmı ?

kızım şu an rahatsızlandı hastanelerden çıkamıyoruz maalesef okul işi cumaya kaldı eşim gidemese bile ben izin alıp gidicem mutlaka yazarım buraya

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklik şöyle:

"Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuya okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir."

şimdi gazetede okudum,kızım 70 aylık olucak eylülde ama ben rapor almayı düşünmüyorum,

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yer alan Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinin ikinci fıkrasında yapılan değişiklik şöyle:

"Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları, velisinin vereceği dilekçeyle, 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporuya okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir."

şimdi gazetede okudum,kızım 70 aylık olucak eylülde ama ben rapor almayı düşünmüyorum,

bende tam bunla ılgılı konu acacaktım bence bızım ıcın cok onemlı ve cok guzel bı gelısme ben kızımı bıten egıtım ogrt. yılında anasınıfına vermıs olacaktım bu senede bırıncı sınıfa baslayacaktı kızım 28 subat 2008 lı cok uzulmustum bu sene mecbur rapor alacaktık ama cok sukur ınatlarını kırdılar gıden meb bakanının adını hatırlamıyorum ama gecen sene bırıncı sınıfa kucuk baslamıs butun cocukların vebalını aldı ıyıkıde anasınıfına vermedım kızımı sımdıkı meb bakanından da allah razı olsun gercegı gordugunıcın

artık dılekce alıcaz mılletın gozunu korkuttlar raporla ama dılkceyle ıcımız rahat anasınıfına gonderecem cocugumu

kızım 2007 kasım sonu doğumlu eylül ayında 70 aylık olacak,rapor alsam seneye eylülde 82 aylık,82 ay ilkokul için çok geç kalınmış bir yaş deilmi sizcede,

kızım bu sene sınıfta en küçüklerden biri olacak,son ay doğumlu çocukların kaderi bu,aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali

öğretmenimize msj attım kesinlikle rapor alma okula başlasın dedi artık yapacak bir şey yok yeni eğitim yılı bizlere hayırlı olsun

oyuncağa çevirdiler çocuklarımızı,geçen sene okula başlayan 66 aylıkların vebalini kim ödeyecek şimdi,sistem yine değişti raporlularla raporsuzlar karşı karşıya gelince ne olacak,seneye olmadı 7 çok geç diyip bunu 6 yaşa indirseler nasıl olucak peki,

şimdi ben rapor alsam, kızım seneye 82 aylık ilkokula başlasa,tercihle 66 aylık okula gönderilen bir çocukla aynı sınıfta olma ihtimali olsa nasıl olucak

nakil için paralanırken bide bu çıktı şimdi

kızım 2007 kasım sonu doğumlu eylül ayında 70 aylık olacak,rapor alsam seneye eylülde 82 aylık,82 ay ilkokul için çok geç kalınmış bir yaş deilmi sizcede,

kızım bu sene sınıfta en küçüklerden biri olacak,son ay doğumlu çocukların kaderi bu,aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık misali

öğretmenimize msj attım kesinlikle rapor alma okula başlasın dedi artık yapacak bir şey yok yeni eğitim yılı bizlere hayırlı olsun

benimkisi de 2008 kasım sonu dogumlu hiç endişelenme gönder.benimkisi 2014 eylulde başlayacak

evet sızın ıcın gercektende zor bı karar benım buyuk kızım eylul 2005 dogumlu tam hesaplamadım ama galıba oda 82 aylık oluyo bırıncı sınıfa basladıgında ve bu sene ıkıncı sınıfa gectı ve hıc zorlanmadık ne okumada ne yazmada bana dıyorlarkı cok zor bı sene atlatmıssınızdır ama hersey cok ıyıydı cunkı daha ıyı kavrılyorlar ben nedense cocuklarımı hep gec gonderme taraftarıydım ve bu yenı sıstem bana hıc uymadı yas konusunda cok katıydılar bence kasım dogumlu bı cocuk ıcınde cok erken keske yıne yas aralıgı koymasalarmıs ben gecen sene cok arastırdım 2008 lı kızım ıcın alınan rapor sadece bır yıl gecerlıymıs eger oyle bındurum varsa ıcıne sınmıyorsa sende rapor al hayırlısı olsun

benimkisi de 2008 kasım sonu dogumlu hiç endişelenme gönder.benimkisi 2014 eylulde başlayacak

rapor alma gibi bir düşüncem olmadı,olmazda seneye kalsa çok geç kalınacaktı zaten,4+4 zımbırtısı gelmese bile benim kızım bu sene okula başlayacaktı,şimdi o kadar karıştıki herşey sınıfın yaş ortalaması nasıl olacak merak ediyorum,

bence bu habere en cok gecen sene rapor korkusuyla cocugunu 66 aylık ken baslatmak zorunda olanlar kızacak yıne sende baslatmamıssın cocugunu ama olan onlara oldu gercekten coknuzucu bı durum onlar ıcın resmen kobay olarak kullandılar tutmayınca degıdtırdıler

okudukça kafam karışıyor,eşim aradı rapor alalım diyor,seneye çok geç kalınmazmı ya,

canım biizm çocuklar etkilenmedi ki bu erken okula gitme olayından.bence eşin olayı abartıyor ayrıca ana okulu kreşlerden iyice sıkıldılar zaten

rapor alma gibi bir düşüncem olmadı,olmazda seneye kalsa çok geç kalınacaktı zaten,4+4 zımbırtısı gelmese bile benim kızım bu sene okula başlayacaktı,şimdi o kadar karıştıki herşey sınıfın yaş ortalaması nasıl olacak merak ediyorum,

bizimkiler sınıfın en büyüğü olur normalde ama geçen seneden raporlular da gelirse karışır ama en fazla 6-7 ay büyükler olur

kızımın okulunu aradım 2 senedir gidiyordu,memurumuzla konuştum,yarında rehber hocamızı arıycam doğal olarak rapora çok karşı geldi 70 ay en ideali sakın rapor alma hatasında bulunma dedi,x okula fazlası ile hazır zaten sorunlu çocukları ve ailelerini rehberlik bölümüyle görüştürdük biliyorsun felan dedi,

şimdi tek tesellim bencilce gelicek ama anneler rapora saldırırsa sınıf mevcutlarının azalacak olması,

şimdi tek tesellim bencilce gelicek ama anneler rapora saldırırsa sınıf mevcutlarının azalacak olması,

ınsallah oyle olur ama bence rapor olayı daha az olur bu yenı yas aralıgına gore yanı en azından her cocuk kendı yılında dogmuslarla gıdecek her nekadar arada ay farkı olsada sızdekı gıbı sızın tek dezavantajınız yılın sonuna dogru dogması

Back