• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

kızımın okulunu aradım 2 senedir gidiyordu,memurumuzla konuştum,yarında rehber hocamızı arıycam doğal olarak rapora çok karşı geldi 70 ay en ideali sakın rapor alma hatasında bulunma dedi,x okula fazlası ile hazır zaten sorunlu çocukları ve ailelerini rehberlik bölümüyle görüştürdük biliyorsun felan dedi,

şimdi tek tesellim bencilce gelicek ama anneler rapora saldırırsa sınıf mevcutlarının azalacak olması,

Bence en ideali 78-84 ay aralığı arkadaşlar.ilkokul kurallarını baskı altında kalmadan kabullenmeleri ve rahatlıkla uyum saglamaları çok daha kolay olur diye dusunuyorum.70 aylık bir cocuk okuma yazmayı öğrenebılır.Hele simdiki cocuklar çok zeki.Ama ince kas gelişimlerini tamamlamamış oluyorlar.Hele ki erkek cocukları.Rapor almak mantıklı gıbı geldı bana.Sureklı sıstem degıstırıyorlar .Olan gecen yıl bire başlayanlara oldu.Hoş bu gidişle pürüzlerin giderilmesi için en az bir beş yıl gerekli

oyuncağa çevirdiler çocuklarımızı,geçen sene okula başlayan 66 aylıkların vebalini kim ödeyecek şimdi,sistem yine değişti raporlularla raporsuzlar karşı karşıya gelince ne olacak,seneye olmadı 7 çok geç diyip bunu 6 yaşa indirseler nasıl olucak peki,

şimdi ben rapor alsam, kızım seneye 82 aylık ilkokula başlasa,tercihle 66 aylık okula gönderilen bir çocukla aynı sınıfta olma ihtimali olsa nasıl olucak

nakil için paralanırken bide bu çıktı şimdi

Farklı yas gruplarının bir sınıfta olması çok tehlıkelı,gercekten bu vebalin altından nasıl kalkacaklar.Cok üzücü

eşimle konuştum tercihi bana bıraktı,bende kızımı 1.sınıfa yazdırma kararı aldım,yarın gidip istediğim o okulla kayıt için konuşucam,rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Kızlar 72 aylık zorunlu ,dimi?
Ayrıca kızlar başka bi okula düştüğü için ,biz en sonda taşınma kararı aldık ve dün bi ev tuttuk.

rapor alma gibi bir düşüncem olmadı,olmazda seneye kalsa çok geç kalınacaktı zaten,4+4 zımbırtısı gelmese bile benim kızım bu sene okula başlayacaktı,şimdi o kadar karıştıki herşey sınıfın yaş ortalaması nasıl olacak merak ediyorum,

Ben de Kasım ayı doğumlu olarak okula başlamıştım.. Hiç bir sorun olmaz... Benim oğlum Ocak 2008 doğumlu ve bu sene oğlumu okula göndereceğim... İşl. hakkımızda hayırlısı olur.

Çocuklarımızı en iyi biz tanırız.. Benim ablamın kızı da Kasım sonu doğumluydu ve bu sene 2. sınıfa gçeti ..çok da iyi durumu.. Arkadaşımın Şubat 2007 doğumlu çocuğu da gitti. 2. Sınıfa geçti Durumuda iyi.
Ben Bu sene göndereceğim.işlh. Eltim Şubat doğumlu kızını gönderecek 1. sınıfa... Benim oğlum sıkılır artık boyama yapmak istemiyor.. Bence de gerek yok.. Tek korkum fiziksel yönden minyon olması...

msjlarınız içimi rahatlattı biraz, yanlış karar almaktan çok korkuyorum çünkü,

kızımda artık boyama yapmak istemiyor,kendi kendine harfleri yazıp ne yazmışım oku diye peşimde dolanıyor,ben ne zaman okuycam diye isyan ediyor,hikaye kitaplarının resimlerine bakarak okuyor anne doğru okudummu diyor,sürekli toplama çıkarma yaptır bana diyor,kendi kendine parmak hesabı yapıyor,kızımın okulunu bir yıl daha ertelemek haksızlık olur dimi

Kızlar 72 aylık zorunlu ,dimi?
Ayrıca kızlar başka bi okula düştüğü için ,biz en sonda taşınma kararı aldık ve dün bi ev tuttuk.

meb 69,70 ve 71 aylıklar için raporu şart koşmuş 72 aylıklar zorunlu sanırım,yeni evinizde hayırlı olsun umarım sorunsuz bir nakiliniz olur

kızlar şimdi ben kayıt olunmasını istediğim okulu aradım,müdür bizim özel durumumuza rağmen mırın kırın etti,yok efendiim yönetmelik elime ulaşmadı felan filan,bende o sinirle ilçe milli eğitimi aradım ordan ora derken temel eğitim bölümlerinden birine ulaştım,ilköğretim okulları 18 g maddesi bize uyuyormuş,

şimdi kızınızın çıktığı okula geçici nakil kaydı yaptırın ve o belge ile özel durumunuzu ispatlayan belgeyi alın gidin diğer okul müdürünün yüzüne çarpın,madem müdür o maddeyi nasıl bilmez diyor :8:

bende okulu tekrar aradım müdüre şu maddeyi bi okuyun dedim,müdür tabi tutuştu,öncelik sizde eylülde nakiller açılıcak naklinizle beraber gelin okulumuza dedi,ayrıntı vermek için yarın öğlen beni okulda bekliyor :1::1:

benim okul sorunum şu an itibari ile çözüldü,ilçe milli eğitimdeki memur zorluk çıkartırlarsa hemen bizi arayın dedi,

siz siz olun sus pus olmayın hakkınızı sonuna kadar arayın

kızlarrrrrrrrrr

gittim okula müdürle konuştum,kızımın tc si ni aldı,nakiller açılınca otamatik kaydını yapıcak,

nakiller okulların açılmasına yakın oluyor takip edin sizde dedi,telefonlaşıcaz

bu arada şu anda adres deişikliği yada,adreste misafir kaydı alırsanız istediğiniz okua kayıt oluyor çocuklar,

yanlız şu an e devlette hangi okul çıktıysa ona kayıt olunuyor,nakil zamanı nakil ve ikemetgahla yeni okula gidiliyormuş,

ben kurtuldum şükür,darısı sizlere olsun

ha bu arada 99.9 oldu,o 1 lik ihtimalde olursa misafir öğrenci kaydı yaptırıcam

Mev can hayırlı olsun hakkınızda. Çok sevindim istediğiniz gibi gelişmesine.

Benimde kızımda 2007 Ekim doğumlu ve bu sene 1. sınıf olacak. Endişelerim büyük, anaokulu gibi değil tabi tenefüs saatlerinde yalnız çocuklar. Gerçi herkesin çocuğu geçiyor bu yoldan ama annelik işte. Allah hayırlı günler göstersin hepimize.

Mev can hayırlı olsun hakkınızda. Çok sevindim istediğiniz gibi gelişmesine.

Benimde kızımda 2007 Ekim doğumlu ve bu sene 1. sınıf olacak. Endişelerim büyük, anaokulu gibi değil tabi tenefüs saatlerinde yalnız çocuklar. Gerçi herkesin çocuğu geçiyor bu yoldan ama annelik işte. Allah hayırlı günler göstersin hepimize.

çok teşekkür ederim,üstümden büyük bir yük kalktı ama halen ama diye geziyorum,kesin kayıt olana kadarda bu böyle gidecek sanırım,bu okulu istememim en büyük sebebi tüm gün olması ve etütlü bir okul olması,hiç olmazsa dersleri konusunda sıkıntı yaşamam,ödevlerini okulda yapar bende tekrar ettiririm evde,

umarım herşey sorunsuz hallolur

çok teşekkür ederim,üstümden büyük bir yük kalktı ama halen ama diye geziyorum,kesin kayıt olana kadarda bu böyle gidecek sanırım,bu okulu istememim en büyük sebebi tüm gün olması ve etütlü bir okul olması,hiç olmazsa dersleri konusunda sıkıntı yaşamam,ödevlerini okulda yapar bende tekrar ettiririm evde,

umarım herşey sorunsuz hallolur

mevcan çok sevindim gelişmelere :) darısı bize olsun.

bu arada etütlü okullar kaldırıldı diye biliyordum ben ? yanlış bir bilgimi bendeki ?

mevcan çok sevindim gelişmelere :) darısı bize olsun.

bu arada etütlü okullar kaldırıldı diye biliyordum ben ? yanlış bir bilgimi bendeki ?

öyle deniyordu ama müdür biz isteğe göre açıyoruz dedi,4 tane 1.sınıf varmış geçen sene 3 öğretmen açmış mesela

mevcan yani bu ara dönemde eylüle kadar bu tür nakiller olabiliyormu ? hemen kayıt yapıyorlarmı ? bilmiyordum :(

nakiller eylül ayında başlar,sen bu dönemde ikemetgahını o okulun aldığı bölgelerde gösterirsin,öncelikle e okulda çıkan okula çocuğunu kayıt ettirir,nakiller açılınca nakili ve yeni ikemetgahını alır istediğin okula gider kayıt yaptırırsın,benim gittiğim okulda sistem bu şekilde işliyor,o arkadaş nasıl yaptı gelince yazar herhalde

bak ben kızımı kayıt ettiremedim,sadece müdürle konuştuk,isim ve tc aldı,nakiller açılınca direk bizi alıcak ben şu an kızımın e okuldaki okuluna kayıt yaptırıcam

nakiller eylül ayında başlar,sen bu dönemde ikemetgahını o okulun aldığı bölgelerde gösterirsin,öncelikle e okulda çıkan okula çocuğunu kayıt ettirir,nakiller açılınca nakili ve yeni ikemetgahını alır istediğin okula gider kayıt yaptırırsın,benim gittiğim okulda sistem bu şekilde işliyor,o arkadaş nasıl yaptı gelince yazar herhalde

bak ben kızımı kayıt ettiremedim,sadece müdürle konuştuk,isim ve tc aldı,nakiller açılınca direk bizi alıcak ben şu an kızımın e okuldaki okuluna kayıt yaptırıcam

anladım canım , peki ilk çıkan okula kayıt işlemlerini ne zaman yaptıracaksın benimde öyle olacak çünkü , bende beklemedeyim aynen senin gibi.
yani biz 1 eylül pazara geliyor 2 eyülde kayıt yaptırıp çıktıgı okula sonra nakilmi alacağız yeni okula , tabi kontenjan açılırsa :(

İlköğretim kurumlarına kayıt işlemleri tamamlandı - Türkiye Haberleri - Radikal

Kayıt alanı dışından öğrenci alınabilmesi
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin ilgili maddesi kapsamında sınıf mevcutları 35'i geçmeyecek şekilde kayıt alanı dışından öğrenci alınabilecek.
Her ikisi de çalışan anne babaların çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda çocuklarının anne veya babadan birinin çalıştığı yere yakın okula, farklı okullarda öğrenim gören kardeşlerin birlikte öğrenim görecekleri okula, eğitim çalışanlarının görev yaptıkları okula çocuklarının nakilleri yapılabilecek.

Back