mrb 23hevi..abim doktor bu sorunu abime sordum..evet demir eksikliği dikkat dağınıklığı yapar ama dikkat dağınıklığını bi tek buna bağlamamak gerekiyor..sen daha iyi bilirsin kafana taktığın bişey varsa bu bile insanın dikkatini dağıtabiliyor..ama yok ben biliyorum bundan kaynaklanmıyor diyorsan deir eksikliği bi çok vitaminin eksikliğine bağlı olarak oluyor..MOLİBDEN VİTAMİNİ eksikliği dikkat dağınıklığına neden oluyor..bu vitaminde en çok kerevizde bulunuyor..bol bol yeşil sebze tüketmeni öneririm ve yaptırmadıysan geniş kapsamlı bi kan tahlili yaptır..geçmiş olsunarkadaşlar demir eksikliği mi dikkat dağınıklığı yapar
bu konu da rahatsız olmuş olan var mı acaba...
kafama takıldı kaç gündür böyleyim yaaa
çok incesin teşekkür ediyorum etrafta salgın varmış sende herkeste dikkat etsin :2:
geçmiş olsun dolmacım...:2: Allah(c.c) şifanı versin inşaallah(c.c)
Allah razı olsun canım saolasınhem grip hem regl üst üstede çok fena oldu anlatamam yani yatak yorgan durumundayım herşeyin başı sağlıkmış yine bu durumda onu anlıyorum :2: sen neler yapıyosun nasıl gidiyo tekrarlar?
estağfirullah biberon sen sadece sorunu daha iyi anlatabilmek için açıklamısın..bende elimden geldiği kadarıyla yardımcı olıyım o zaman...merhaba dolmacığım, soru şöyle: 10-12-18-20 sayılarının geometrik ortalaması nedir? Sorunun açıklamasında bunların hepsinin logaritması alınıp sonra toplanıyormuş ve burada 4 sayı olduğu için 4'e bölünüyormuş. Buraya kadar anladım, ama logaritmalarını alırken hiç bilgi vermemişler. Yani log10+log12+log18+log20 olması gerekiyor. Ama mesela log12'yi nasıl bulduğunu anlatmamış, cevapta sadece log12'nin eşit olduğu sayıyı vermiş. şimdi benim hatırladığım kadarıyla log12 dendiğinde 10 tabanında oluyor. Ama ben log12'ye ulaşırken log1 ile log9 arasındaki sayı değerlerini ezberlemek zorunda mıyım, yoksa mesela log3'ü bulabileceğim bir formül var mı? Biraz uzun oldu ama kusura bakma dolmacığım, sabahtan beri araştırıyorum, bir arpa boyu ilerleyemedim.( yardımların ve ilgin için çok çok teşekkürler...
Beni dinlersen son iki hafta o iki derse hiç bakma kafanıda iyice çorba etme derim..insan böyle durumlarda aç gözlü oluyo bitirmişken e bide geçerim belki son bıraktığım derslerede bi bakıyım diyor..ama inanki bulamaç oluyordün terkrarlara başladım canm iyi gidiyor 1 bucuk ders tekrar ettim sınava kadar ezber boyutuna gelirim sanırım. son haftada çalışmadıgım o 2 gıcııkkkk dersime bakcam belkii geçerim die
Beni dinlersen son iki hafta o iki derse hiç bakma kafanıda iyice çorba etme derim..insan böyle durumlarda aç gözlü oluyo bitirmişken e bide geçerim belki son bıraktığım derslerede bi bakıyım diyor..ama inanki bulamaç oluyordiğer derslerine bak güzel güzel kalan zamanını o derslere ayır riske atma derim ama bi arkadaş tavsiyesi tabbiki
çalışmıcam zaten dolmacım bakıcam üstün körü geçen sene üstün körü bakarak 2 dersi vermiştim şansa ya tutarsa dicem yani
Canım demir eksikligi hersey yapar
Halsizlik, yorgunluk, uyku hali, sersemlik, çabuk yorulma, unutkanlık vs
bende hem demir eksikligi hem b12 eksikligi var
ikiside beni bitiriyor
bildigin tembel bi insan oluyorum
B12 icin degilde demir eksikligi icin senelerdir ilaç kullanıyorum ama hiç fayda etmedi
sende bi baktır kan degerlerine
en iyisi dogal takviye
Pekmez, bal, ceviz, fındık bol bol ye
mrb 23hevi..abim doktor bu sorunu abime sordum..evet demir eksikliği dikkat dağınıklığı yapar ama dikkat dağınıklığını bi tek buna bağlamamak gerekiyor..sen daha iyi bilirsin kafana taktığın bişey varsa bu bile insanın dikkatini dağıtabiliyor..ama yok ben biliyorum bundan kaynaklanmıyor diyorsan deir eksikliği bi çok vitaminin eksikliğine bağlı olarak oluyor..MOLİBDEN VİTAMİNİ eksikliği dikkat dağınıklığına neden oluyor..bu vitaminde en çok kerevizde bulunuyor..bol bol yeşil sebze tüketmeni öneririm ve yaptırmadıysan geniş kapsamlı bi kan tahlili yaptır..geçmiş olsun
Herkese merhaba. İyi çalışmalar..
Ablacım 30 ünite daha bitirdim ekler misin..
sağol canım bir doktora gitsem iyi olacak galiba okuduğumu anlayamıyorum bazen bön bönbakıyorum unutuyorum aklımda kalmıyor bilgiler son zamanlarda çok oldu
sen o kadar ilaç aldın bi etkisi olmadı mı ??
sağol canım bir doktora gitsem iyi olacak galiba okuduğumu anlayamıyorum bazen bön bönbakıyorum unutuyorum aklımda kalmıyor bilgiler son zamanlarda çok oldu
sen o kadar ilaç aldın bi etkisi olmadı mı ??
merhaba dolma
çok teşekkür ederim..
sorduğun için daha iyi bilgi almış oldum bunun için dahiliye'ye gitmem gerekiyor değil mi?
en kısa zamanda gideyim..
neyim eksik bi öğreneyim yaa
yeter artık
geçmiş olsun arkadaşım da gördüğüm kadarıyla da sende hemen hemen hiçbir şey yemiyor muşsun
yemin ediyorum gözlerim pörtledi birden
naptın seeeeeeennnnnnnnnnnnnn ne ettiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnn
30 üniteyi birden mi bitirdin naptın öyle ya
ayy maşallah diyeyim gözüm kaldı
aynı belirtiler bende de var canım
ben 4 sene çok az aralık vererek hep demir ilaçları kullandım
ama yok bir faydasını göremedim
kan değerlerim hiç normale çıkmadı
ama benim regl dönemlerim çok kötü geçerdi
o yüzden toparlayamazdım bir türlü
yani ilaçla takviye yapıp regl dönemlerimde yine başa dönüyordum
aşırı kanamayı azaltmak için tedavi görüyorum ben şimdi 5 aydır
kan ilaçlarımıda bıraktım
eskiye nazaran daha iyiyim sanki
en azından ayakta durabiliyorum
eskiden ruh gibi dolaşırdım yaprak gibi sallanırdım bildiğin
ama ilaçtan çok doğal takviye önemli
sen bir baktır değerlerine
dahiliyeye gitceksin
anlat böyle böyle diye kan testi yapar zaten çıkar ne var ne yok
eğer demir eksikliği çıkarsa bol bol pekmez kara üzüm falan ye
ben hiçbirini yiyemiyorum
b12 çıkarsada bol bol et sür yumurta balık
ben bunlarıda yiyemiyorum
daha bende ne olmasın dimi
geçmiş olsun arkadaşım da gördüğüm kadarıyla da sende hemen hemen hiçbir şey yemiyor muşsun
pekmez, yumurta, balık ağzıma sürmem
annem hep der yumurta yeme balık yeme ondan kafan çalışmıyor diye
yemin ediyorum gözlerim pörtledi birden
naptın seeeeeeennnnnnnnnnnnnn ne ettiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnnnn
30 üniteyi birden mi bitirdin naptın öyle ya
ayy maşallah diyeyim gözüm kaldı
dahiliyeye gitceksin
Herkese merhaba. İyi çalışmalar..
Ablacım 30 ünite daha bitirdim ekler misin..
çok teşekkür ediyorum betülyakup bayağı bi kötü oldu bademciklerim iltihaplandı zaten nanemollayız:2:
dahiliyeye gitceksin
Rica ederim evet dahiliye'ye gitmen gerekiyor..çok geçmiş olsun en kısa zamanı bırak bir an evvel git bence ve sonuçtan benide haberdar edersen sevinirim
30 mu
tövbe bismillah....biri beni cimdiklesin....