Teşekkür ederim Biberoncum:)))) Kitaptaki 10 soruyu çözmek kolay ve zevkli ama yardımcıda en az 50-60 hatta 75 sorulu üniteler var biliyorsun. Sanırım ben yardımcıya fazla yüklendim ve tıkandım :) Birde özet çıkartıyorum, özetide hem kitaptan hem yardımcıdan okuyup yazmaya başlayınca yardımcı fobisi başladı sanırım
biberoncum valla süper yaa, 15 sayfa ne olacak ki kuzum havada karada biter, mutfakta yemek yapmaya başladığında okumaya başlasan üniteyi, yemek kaynayana kadar bitmiş olur ünite
valla ben bugün türk diline başladım, 30 sayfa oku oku bitmedi..sıkıyor yaa üff bıktırıyor insanı,...
başlangıçta zevkle okumaya başlıyorum ama 10 sayfadan sonrası hiç gitmiyor valla, usandırıyor, zaten bi süre sonra okuduğumu anlamamaya başlıyorum bile...
o yüzden fazla telaş etme,,,günde en az 2 ünite bitirirsin, 15 sayfa çok iyi...
Yerim ben o küçük çaydanlığı.:))) Gözümün önünde canlandı birden, taklidini de yaparken, yememek için zor tutuyorsundur kendini ausummm.:)))
Hmm, yöntem güzel, üzerinde biraz çalışmam lazım, malum üniteler tek tek geliyor. Hepsini birleştirebilir miyim acaba? :))
merhaba arkadaşlar nasılsınz benm dersler yarın yükleniyormuş inş... bende çalışkan bi talebe olurum inş. bi kopya yöntemnden bahsedilmiş sanki nedir o geçmişe baksam anlayabilr miyim acaba...?
tam da HOCA BANA KAFAYI TAKTI ANNE moduna giricem artık
5 üniteyi mi azımsıyorsunhey yavrum hey...daha hiç başlamayanlar var aramızda, bilmem anlatabildim mi
Merhabalar 1 ünite daha bitti Ause hanımcım :) Ama bende bittim. Sadece kitaptan çalışsam aslında işim daha kolay olacak :) Yardımcı kitapların testleri çok zamanımı alıyor ve beni çok yoruyor.
Biberoncum sınavda kitaptan mı daha çok soru çıkıyor, yardımcıya illa ki çalışmak gerekiyor mu canım sen tecrübelisin bana ne önerirsin?
sağol bacımmmm sağol.. iyi çalışmalarrr...iyi akşamlar hanımlar
2 gündür misafirim var ders mers hak getire
herkese iyi çalışmalar
eneee topiğe bebiş geliyo yaşasııınnn
çok sevindim gökçe,hayırlı olsun canım,Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
Herkese günaydınnnnn
Biberon canım sana canlı canlı günaydın
Her sabah kepenkleri biz kaldırıyoruzBana öğlen oldu neredeyse , eşim işe , oğlum kreşe ... Anne aus , kahvaltıyı toplar , yatak yorgan toplar , şöyle bir yayılır . Sonra yazlık- kışlık mevzularına gireşeceğim bugün
Şimdi geçmişe bakayım , hemen geliyoruuuum
iyi çalış gözdecannnn :)hanımlar herkese selam
yine bir çene bir çene sizde
hepsini okuyamadım
aslında benim buralara gelmeye pek yüzüm olmamalı
dün erkenden yattım uyudum kendimi bir halsiz hissettim ders falan çalışamadım
bugünde aslında evde çok işim var ama en az 2 ünite bitirmem lazım
çok ünite var çooookkk
hepinize kolay gelsin
herkesi çok öptüm
Günaydınlar herkeseee.:)))
Ben de geçen sene özet çıkararak çalıştım, çok faydasını gördüm. Ama yardımcı kitap testlerini hep vizeden evvelki son haftaya bıraktım, 7 ders olduğu için her gün birini tekrar edip, özetlerimi okuyup ondan sonra yardımcı kitaptaki testleri çözdüm. Hiç gözünde büyütme, inan bana sınava girdiğinde gözün kapalı yapacaksın soruları o kadar çok test çözünce. Çünkü farklı sorular çıkmıyor, hatta neredeyse çözdüğün soruların aynısı geliyor. Bir tek bahar döneminde eski türk edebiyatı, söz sanatlarının sorularını çözerken resmen sürmenaj yaşadım, o günü hiç unutmuyorum. Bir günde o kadar test çözünce gerçek anlamda fenalık gelmişti. Ama sınavda 100 aldım, en azından değdi.
Gazelim, haklısın ama bir de özet kısmı var işin. Şimdi oturacağım derse, eğer özet çıkarmak da kolay olursa, planım tıkır tıkır işleyecek demektir.:)) Kurban bayramında edebiyata inkılabın son ünitesiyle devam ederim, ikisi birarada olunca neler olacak onu merak ediyorum. Türk dilinde tıkandığın yer olursa mutlaka sor canım benim, hiç çekinme, hallederiz hemen.
gazelll bacımmm sakin ol evet olmak elde değilde bu drlarda maalese böyle... şimdi izindeyseee onların 2 telefonu olurya özel ve iş cep telefonları olur o bakıma pek sallamıyordurrr bu yüzden bence sen 1 msj attt söz uçar yazı kalır hesabııı panikle dolu bir msj at .... inşallah vicdanlı drlara denk gelirsindeee rahata erersin.. ve hatta inşallah tamammen sağlıklı günleriniz olurda drları görmezsiniz....dün ilk üniteye başladım canım, fena değil hoşuma gitti, ülkelerin konuştuğu dilleri işliyorum :)
türkçenin nerelerde konuşulduğu, ingilizcenin dünya dili olması gibi ayrıntılardayım...
ilk aklımda sen varsın zaten takıldığım yerde hemen yetiş biberon diyebilirim
bu arada cumartesi günü doktora gidecektik oğlum için, doktor hastaymış izne ayrılmış...pazartesi gelir dediler...
bugün aradık hastaneyi hala izinliymiş..
ilaçlar konusunda ne yapacağımızı şaşırdık ya, ne bahtsız bi insanım ben...
doktora cumartesi günden beri arıyorum açmıyor telefonunu, ya insan hayatı bu kadar mı basite alınır...bişey olursa beni arayın demişti..açmıyor 3 gündür telefonu...
şimdi napıcam ben kesicek miyim ilaçları, yoksa doktoar efendi dönene kadar kullanacmıyım...
eşimde çok sinirlendi, hastasının arkasında durması lazım, ilacı yazdın yolla..bumudur yani diyor..birde biz senelerdir bu adama gideriz.. yıllardır tanır bizi....neden böyle yapıyor anlamıyorum....
başka bi hastaneden randevu aldık az önce..ama durum malum, oğlumun özel durumu var, taa en başından doktora oturup anlatmak lazım...şunalrı yaşadık şu ilaçları kullandık alerji testleri yapıldı, tekrar test yapılacak şuraya gidecez bunu yapacaz vs vs vs...hangi birini anlatayım doktora...zaten uzun uzun beni dinlemez ki doktor, şikayetiniz ne diyecek yazacak ilaç yollayacak....kızlar valla delirmek üzereyim..neden hep bana denk gelir böyleleri...çocuğum ilaç manyağı oldu yaa.....
bu nasıl iş böyle...izin alması doğal bişey ama en azından 3 gündür telefonunu neden açmıyor....ne olacak oğlumun hali..ya bu doktorlar nekadar acımasız yaa...sinirden ağlamak üzereyim....
gazelll bacımmm sakin ol evet olmak elde değilde bu drlarda maalese böyle... şimdi izindeyseee onların 2 telefonu olurya özel ve iş cep telefonları olur o bakıma pek sallamıyordurrr bu yüzden bence sen 1 msj attt söz uçar yazı kalır hesabııı panikle dolu bir msj at .... inşallah vicdanlı drlara denk gelirsindeee rahata erersin.. ve hatta inşallah tamammen sağlıklı günleriniz olurda drları görmezsiniz....
az önce geldik doktordan canım..başka bir hastaneye gittik, farklı bi doktordu...dua ederek gittim allahım anlayışlı vicdanlı bi doktora denk gelelim diye..randevu almıştık zaten...içeri girdik, doktora dedim doktor bey eğer vaktinizden çalmış olmazsam ben baştan anlatayım durumu dedim.tabi dedi sağolsun dinledi...epeyce anlattım detaylı detaylı...
dedim bize ilaç verip yollayacaksanız nolur biz gidelim..bunaldık ilaçlardan..lütfen bize bi çare olun artık dedim...ama moralim de bozuk, doktorunda telefona çıkmadığını söyledim tedavimizi yarım bıraktı dedim....tamam üzülmeyin ben bi muayene edeym dedi...ilaçları falan söylemiştim kullandıklarımızı...hepsini kesin ilaçların..bu çocuğun şuan ilaca ihtiyacı yok dedi..
ciğerleri temiz görünüyor, dedi, epey ilgilendi sağolsun....
alerji meselesini de şu ilaçların vücuttan atılımı olsun ondan sonra gidersiniz dedi..isterseniz bana gelin ben yollayayım, yada kendi doktorunuza gidin o yollasın dedi...
teşekkür ettik allah razı olsun dedik geldik..ilaçların çöpe attım gelir gelmez...
şimdi bekeleyecez bakalım, 10 gün falan geçsin, kararsızım acaba kendi doktorumuza mı gitsek, yoksa bu doktora mı? emin değilim..siz olsanız napardınız kızlar :26: kendi doktorumuzun umuruna takmayın tedavimizi yarım bırakması ilgilenmemesi bizi mahfetti...hiç ona gitmek istemiyorum...
Merhabalaarr :)))
3 ünitede bitirmiş bulunmaktayımmm
Selamlar,
Maliye 1.sınıf 40 ünitem var 1nci ünitedeyim..:)