Evet, İstanbul etiket olarak iyi, haklısın.:) Ama auzefin sosyoloji için şöyle bir ders programına göz gezdirdim, 10 tane ders vardı. Hadi dedim yapılır bir şekilde, ama seçmeli derslerde güzel sanatlar ve beden eğitimini görünce yok artık dedim. Açıköğretimde beden eğitiminin işi ne? Ama İstanbul bu, ben örgün okurken de bir sürü gereksiz dersimiz vardı bölümden bağımsız. Her dönem 10-15 arası dersim olurdu ve mesela ilk sene sadece 4 branş dersim vardı. O yüzden de biraz vazgeçtim, hepsinin müfredatlarını incelemeye çalıştım, tabii ki hoca faktörü çok çok önemli, özellikle örgünle açıköğretim karşılaştırıldığında ama kafama en uyan Atatürk oldu benim de.
İstanbul da olsa Atatürk de olsa, bölümdaş oluyoruz yani.:)) Çok sevindim, en azından zorluklarını da burada beraber atlatırız.
Bende Atatürk ü seçerim bu gidişle ön kayıt yaptırdım zaten. Aslında ben tarih okumak istedim ama benim eşim örgün tarih mezunu. Açıktan tarih mi okunur falan filan diye beni vaz caydırdı Sonra dedim hadi bari sosyoloji okuyayım da biraz sosyal hayatta da işime yarasın...