2013 / 2014 Güz Dönemi Açıköğretim Ders Çalışma Sayfası

Merhaba arkadaşlar,nasılsınız ?:KK3:
Uzun uğraşlarım sonucunda bende nihayet kayıdımı yenilemiş ve çalışma maratonuma başlamış bulunmaktayım:KK52: Hayırlı uğurlu olsun :KK15:
Bugün itibari ile 2 ünite bitirdim toplamda 6 dersim ve her birinde 8 ünite olduğunu düşünürsek toplamda 48 çalışmam gereken ünite var demektir :18::KK17: İki tanesi bitti tabi...
Sahi napcam ben birde kpss var bu sene upuzunnn bir maraton beni bekliyor velhasıl :KK19:
Birbirimizden destek alarak inş bu zamanları birlikte aşacağız,şimdiden hepimize kolay gelsin :KK71:

Herkese merhabalar,

Bugün 2 ünite daha bitirdim inkılaptan, 1 ünite daha bitirirsem vize konuları bitmiş olacak. Ama defterlerimi internetten sipariş ettiğim için henüz özetlerini çıkaramadım. 1 günde de onu halletmeyi düşünüyorum...

merhaba :)

ben son sınıf iktisat okuyorum

son 2 dersim kaldı :KK43:

mezun olucam :)

iktisadi kalkınma bide iktisat tarihi :KK43:

çalışmaya henüz başlamadım :KK43:

Çalışmaya bizimle devam etmek istersen listeye ekleyeyim ,ünite sayısını yazarsan . 2 dersin varmış sadece ama belki motiveye ihtiyacın vardır :KK34:

Günaydınnnnn =)))

Şükür ki sonun da güzelim kitaplarımın kapaklarını açtım :KK70:

Hadi bakalım rast gelsin canım :KK16:

allah razı olsun gözdem...rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah...
bende uzun zamandır ders mers çalışmadım :KK50:
35 civarı ünite var, oh oh maşalah valla, oku oku bitmez yahu :KK6::KK6::KK6:

Biter biter , gazele ders mi dayanır yahuuu :KK19:

kızlar herkez çalışma yöntemini yazabilir mi merak ettim faydalı olabilir..?????

ben konuyu okuyorum 1 yada 2 kez sontra soruları çözüyorum yanlış yaptıgım soruların kenarına kucuk not alıyorum cevabını..matematık dersı ise mecbur çözmek için yazıyorum..sözelleri oku ve test çöz şeklinde..

Ben henüz başlamadım ama benim tarzım geçen sene şuydu ;

Önce ünite özetini okuyorum , ön alıştırma . Sonra üniteyi okuyorum , okurken önemli olduğunu düşündüğüm kısımları sayfanın sağına soluna not alıyorum , ünite sonu soruları çözüyorum .

Bunun dışında yardımcı kitap ya da soru bankası kullanmadım hiç , son zamanlar çalıştığım için tekrarda yapmadım .
Her iki dönemde de bende işe yaradı bu çalışma şekli.

Merhaba arkadaşlar,nasılsınız ?:KK3:
Uzun uğraşlarım sonucunda bende nihayet kayıdımı yenilemiş ve çalışma maratonuma başlamış bulunmaktayım:KK52: Hayırlı uğurlu olsun :KK15:
Bugün itibari ile 2 ünite bitirdim toplamda 6 dersim ve her birinde 8 ünite olduğunu düşünürsek toplamda 48 çalışmam gereken ünite var demektir :18::KK17: İki tanesi bitti tabi...
Sahi napcam ben birde kpss var bu sene upuzunnn bir maraton beni bekliyor velhasıl :KK19:
Birbirimizden destek alarak inş bu zamanları birlikte aşacağız,şimdiden hepimize kolay gelsin :KK71:

Hoşgeldin arkadaşım , sana da kolay gelsin :KK16:

Bölümünü ve sınıfını yazar mısın ? Listeye adını ekledim ama bölümün yok :26:

Herkese merhabalar,

Bugün 2 ünite daha bitirdim inkılaptan, 1 ünite daha bitirirsem vize konuları bitmiş olacak. Ama defterlerimi internetten sipariş ettiğim için henüz özetlerini çıkaramadım. 1 günde de onu halletmeyi düşünüyorum...

:KK9::KK9::KK9:

O kalan bir üniteyide bu akşam bitirirsin sen :KK52:

Hafta sonuda özete geçersin .

Yahu arkdaşım , bu sene iki bölüm birden var sende , hala mı özet çıkaracaksın ?

Son düzenleme:
selamlar....
Auscum 2 ünite bitirdim bugün,2.dersimi de bitirmiş oldum böylece:KK42:

selamlar....
Auscum 2 ünite bitirdim bugün,2.dersimi de bitirmiş oldum böylece:KK42:

Aöf sınavlar bitince ne verir bilemem de , ben sana şimdiden yüksek onur belgesini veriyorum loliss , demiş miydim ??? Süpersin :KK1:

Herkese merhabalar,

benim telli defterler bomboş duruyor canım, istersen yollayım sana...:KK1:
ne zaman yazmaya başlayacam bilmiyorum hiç...boş boş iyi böyle bembeyaz :KK14:

:KK9::KK9::KK9:

O kalan bir üniteyide bu akşam bitirirsin sen :KK52:

Hafta sonuda özete geçersin .

Yahu arkdaşım , bu sene iki bölüm birden var sende , hala mı özet çıkaracaksın ?

Aynen dediğini yapmayı düşünüyorum ausum..:) Haklısın, bana da özet külfet olacak gibi geldi en başta, ama alışkanlık işte, gidebildiğim kadar özetle gidip yetiştiremediğimi kitaptan çalışmayı düşünüyorum. Çok ucuza internetten aradığım defterleri de bulunca kaçırmayayım dedim.:))

benim telli defterler bomboş duruyor canım, istersen yollayım sana...:KK1:
ne zaman yazmaya başlayacam bilmiyorum hiç...boş boş iyi böyle bembeyaz :KK14:

Gazelim, o defterler hemen dolacak. Yoksa geliyorum saçını yolmaya.:)))

kızlar inkılaptan test çözerken bu sorular işaretlediğimden farklı çıktı...aöf kitaplarındaki sorularda hata yapılabildiğini duymuştum ama insan acaba mı diye düşünmüyor değil..emin olmak için size sorayım dedim...

SORU 1: Tahta çıkışında meclisi umumide şeri şerif ve kanuni esasi hükümlerine uyacağına, vatan ve millete sadakat edeceğine dair tarihte ilk yemin eden padişah kimdir?
a. 2.abdulhamit
b. 5.mehmet reşat
c.mehmet vahdettin
d.halife abdülmecid
e.abdülaziz

ben 5.mehmet reşat diye biliyorum, zira üniteyi okurken de öyle hatırlıyorum...ama kitap c şıkkı demiş..
hangisi doğru...?

DİĞER SORU ŞU
SORU 2: osmanlı devletinde 2. meşrutiyet döneminde oluşan meclisler seçimler yoluyla halk tarafından belirlenmiştir.aşağıdaki seçimlerden hangisi sopalı seçimler adıyla anılmaktadır
a. 1908 seçimi
b.1912 seçimi
c.1914 seçimi
d.1919 seçimi
e.1920 seçimi

ben 1912 seçimini işaretledim, keza konuda da 1912 li yıllar seçimi diye ibare var...
ama cevap şıkkını görünce şaşırdım, kitap c şıkkı diyor...
bu iki sorunun net cevabını bilenler yazabilirmi lütfen...kafama takıldı, çünkü kitabın hata yapma oranı nedir bilemiyorum...
emin olmadığım için size danışmak istedim...

Gazelcim , ben şöyle bir baktım da ;

Cemiyet zamanla içinde birliği sağlamakta güçlük çekmeye başladı ve 1911’de meclis içinde yeni muhalif partiler ortaya çıktı. Eylül 1911’deki kongreden sonra kurulan Hürriyet ve İtilaf Fırkası, en büyük rakipti.Şubat 1912'de ya pılan meclis seçimleri, yaşanan şiddet olayları ve yolsuzluklar nedeniyle tarihe "Sopalı seçim" olarak geçti ve hemen her yerde İTC adayları kazandı. Bunun üzerine muhalefet seçim sonuçlarını gayrimeşru ilan ederken; ordu içinde Halâskâr Zâbitân adıyla, İTC iktidarına son vermeyi hedefleyen bir örgüt ortaya çıktı. 16 Temmuz 1912'de, Halâskâr Zâbitân grubunun muhtırası üzerine Sait Paşa başkanlığındaki İTC kabinesi istifa etmek zorunda kaldı.

Padişahlığı Meclis Tarafından Onaylanan Ve Mecliste Yemin Eden İlk Padişah Kimdir? Değişikliklerle Padişah’ın, tahta çıkışında Meclis-i Umumide şer’i şerif ve Kanun-i Esasi hükümlerine uyacağına, vatan ve millete sadakat edeceğine dair yemin etmesi şartı getirilmiştir. V. Mehmet Reşat, Padişahlığı meclis tarafından onaylanan ve mecliste yemin eden ilk padişah olmuştur.Aöf kitaplarında ünite sonu sorularında şıklarda sıklıkla yanlışlık oluyor , geçen sene bende de çokça vardı .

Ama kitapta yazan bilgi her zaman doğru kabul edilir aöf tarafından , sen ünite sonundaki cevapları boşver , konuya tekrar bak , cevap olarak ne yazıyor ise doğru odur .

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba sayfaları okuyamadım..
gazelin oğluşu nasıl bi gelişme varmı??
inşallah herşey yolundadır.

Gazelcim , ben şöyle bir baktım da ;

Cemiyet zamanla içinde birliği sağlamakta güçlük çekmeye başladı ve 1911’de meclis içinde yeni muhalif partiler ortaya çıktı. Eylül 1911’deki kongreden sonra kurulan Hürriyet ve İtilaf Fırkası, en büyük rakipti.Şubat 1912'de ya pılan meclis seçimleri, yaşanan şiddet olayları ve yolsuzluklar nedeniyle tarihe "Sopalı seçim" olarak geçti ve hemen her yerde İTC adayları kazandı. Bunun üzerine muhalefet seçim sonuçlarını gayrimeşru ilan ederken; ordu içinde Halâskâr Zâbitân adıyla, İTC iktidarına son vermeyi hedefleyen bir örgüt ortaya çıktı. 16 Temmuz 1912'de, Halâskâr Zâbitân grubunun muhtırası üzerine Sait Paşa başkanlığındaki İTC kabinesi istifa etmek zorunda kaldı.

Padişahlığı Meclis Tarafından Onaylanan Ve Mecliste Yemin Eden İlk Padişah Kimdir? Değişikliklerle Padişah’ın, tahta çıkışında Meclis-i Umumide şer’i şerif ve Kanun-i Esasi hükümlerine uyacağına, vatan ve millete sadakat edeceğine dair yemin etmesi şartı getirilmiştir. V. Mehmet Reşat, Padişahlığı meclis tarafından onaylanan ve mecliste yemin eden ilk padişah olmuştur.Aöf kitaplarında ünite sonu sorularında şıklarda sıklıkla yanlışlık oluyor , geçen sene bende de çokça vardı .

Ama kitapta yazan bilgi her zaman doğru kabul edilir aöf tarafından , sen ünite sonundaki cevapları boşver , konuya tekrar bak , cevap olarak ne yazıyor ise doğru odur .

yanlışlık olduğu durumu doğru ozaman ausum...
hadi şimdi bunun net cevabını buluruz bulduk da, ama farkına varmadığımız sorularda ne yapacaz?
tek tek hepsini konuyu tekrar ederek öğrenemeyiz..çoğu zaman çözüp geçiyoruz..doğrular doğru yanlışlar da yanlış olarak kalıyor gidiyor...:KK31::KK31::KK31:

arkadaşlar merhaba sayfaları okuyamadım..
gazelin oğluşu nasıl bi gelişme varmı??
inşallah herşey yolundadır.

canım öncelikle çok teşekkür ederim düşündüğün için...allah razı olsun...
oğlum daha iyi düne nazaran çok şükür, ama hala neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz, doktorumuz bekletiyor şuan...
tamamen iyileşip de ilaçları bitince bursaya alerji testine gidecez inşallah...
herşey ozaman belli olacak...dualarınızı esirgemeyin canım...
rabbim derman aratacak dertler vermesin inşallah...

yanlışlık olduğu durumu doğru ozaman ausum...
hadi şimdi bunun net cevabını buluruz bulduk da, ama farkına varmadığımız sorularda ne yapacaz?
tek tek hepsini konuyu tekrar ederek öğrenemeyiz..çoğu zaman çözüp geçiyoruz..doğrular doğru yanlışlar da yanlış olarak kalıyor gidiyor...:KK31::KK31::KK31:

Gazelcim ben ne yaptığımı söyleyeyim , zaten o anda hemen ünite bitimi soruları çözdüğüm için , tıpkı senin şimdi bu işte bir yanlışlık var dediğin gibi sorunun yanlışlığını yakalıyorsun , yani arada kaynamıyor , dönüp üniteye hemen doğru cevabı arıyorsun .Sanırım geçen sene 5-6 kez vardı bende bu şekilde yanlış cevap.

auscum sana zahmet eklermisin toplam 3 ünite oldu...
aslında hiç ders çalışacak moral yok bende, ama ders çalışmak bişeylerle meşgul olmak iyi geldi...
boş kaldıkça kafasında kuruyor insan...
3 bitti 4 e başlıcam birazdan ama bugün bitmez..çok uzun 30 a yakın sayfa var...
hayırlısı bakalım, yavaş da olsa ilerliyorum dimi aus, :KK30: iyi bir hal ve gidişat hakediyormuyum.:KK6:

kızlar inkılaptan test çözerken bu sorular işaretlediğimden farklı çıktı...aöf kitaplarındaki sorularda hata yapılabildiğini duymuştum ama insan acaba mı diye düşünmüyor değil..emin olmak için size sorayım dedim...

SORU 1: Tahta çıkışında meclisi umumide şeri şerif ve kanuni esasi hükümlerine uyacağına, vatan ve millete sadakat edeceğine dair tarihte ilk yemin eden padişah kimdir?
a. 2.abdulhamit
b. 5.mehmet reşat
c.mehmet vahdettin
d.halife abdülmecid
e.abdülaziz

ben 5.mehmet reşat diye biliyorum, zira üniteyi okurken de öyle hatırlıyorum...ama kitap c şıkkı demiş..
hangisi doğru...?

DİĞER SORU ŞU
SORU 2: osmanlı devletinde 2. meşrutiyet döneminde oluşan meclisler seçimler yoluyla halk tarafından belirlenmiştir.aşağıdaki seçimlerden hangisi sopalı seçimler adıyla anılmaktadır
a. 1908 seçimi
b.1912 seçimi
c.1914 seçimi
d.1919 seçimi
e.1920 seçimi

ben 1912 seçimini işaretledim, keza konuda da 1912 li yıllar seçimi diye ibare var...
ama cevap şıkkını görünce şaşırdım, kitap c şıkkı diyor...
bu iki sorunun net cevabını bilenler yazabilirmi lütfen...kafama takıldı, çünkü kitabın hata yapma oranı nedir bilemiyorum...
emin olmadığım için size danışmak istedim...

Gazelim, ben bürodan kitabı aldığımda ufak bir kağıt koydular içine, düzeltmeler var. Şöyle ki;

- Ünite 2 sayfa 48, 10.sorunun başındaki tarih, 1986 değil 1876 olacak.

- Ünite 3 sayfa 84, 3.soru b, 4.soru c, 5.soru b şıkkı olacak.

- Ünite 4 sayfa 120, 10.soru c şıkkı olacak.

- Ünite 7 sayfa 205, 1.sorunun son cümlesi: Bu olgu tarımsal üretimin anılan yıllarda azalmasına yol açınca, devlet aşağıdaki uygulamalardan hangisini yapmıştır?

Bu düzeltmeler Ekim 2012 baskılı İnkılap Tarihi kitapları için geçerlidir...

Son düzenleme:
Gazelim, ben bürodan kitabı aldığımda ufak bir kağıt koydular içine, düzeltmeler var. Şöyle ki;

- Ünite 2 sayfa 48, 10.sorunun başındaki tarih, 1986 değil 1876 olacak.

- Ünite 3 sayfa 84, 3.soru b, 4.soru c, 5.soru b şıkkı olacak.

- Ünite 4 sayfa 120, 10.soru c şıkkı olacak.

- Ünite 7 sayfa 205, 1.sorunun son cümlesi: Bu olgu tarımsal üretimin anılan yıllarda azalmasına yol açınca, devlet aşağıdaki uygulamalardan hangisini yapmıştır?

Bu düzeltmeler Ekim 2012 baskılı İnkılap Tarihi kitapları için geçerlidir...

biberoncum bu hangi inklıap için geçerli?
birinci sınıf mı ikinci sınıfmı?
benim kitap ekim 2012 ama geçen sene inkılap yoktu bizde, bu yıl var ve bendeki inkılap 1

biberoncum tamam şimdi baktım evet bendeki kitap bu...
şimdi düzeltiyorum yanlışları...çok teşekkür ederim canım benim yaa, :KK16:
valla ilaç gibi geldin :)
bana böyle bi kağıt verilmedi...kitapların arasından da çıkmadı...
bunları herkes not almalı bence...önemli çünkü...

günaydıınn şekerlerimm:KK16:
valla akşamda çalışamadım dinleniyorum çünkü bu hastalıktan kurtulmak için herkesçikler ünite bildiriyo utanıyom valla:KK17: :KK17:
telafi etçem ama hafta sonuda çalışamam ama pazartesi başlıyorum nasipse :KK17:
ders çalışma tekniğinizi anlatırmısınız sadece okuyormusunuz yoksa anlayana kadar ezber mi yapıyonuz ben unutuyom ki::44:
şimdi üniteyi bitiriyorum soruların nerdeyse hepsini doğru cevaplıyorum biay sonra hiç bişey kalmıyo yaa:84: nasıl pekiştiricez fikirciklerinizi bekliyorumm ama :KK68:

Biberoncuğum bizim Atatürk sosyoloji bölümünün derslerine nereden bakıyorduk bir yardımcı olabilir misin canım :KK52:

X