2013 / 2014 Güz Dönemi Açıköğretim Ders Çalışma Sayfası

Senin vücud alıştı şimdi o tempolu yemeye , hemen gardını aldı kilo almamak için .Onu şaşırt gazelim , benzer şeyler yeme , 2 gün şok şaşırtma yap .

Sabah kahvaltıda yumurtalı ekmek kızart , bal kaymak ye . Susam çok kalorili atıver balın içine yut

Ama zaten 57-58 iyidir gazel ya , 2-3 kilo daha alsan yani. Değişiklik farketmedin mi hiç kendine şimdiye kadar .

Dizilere gelince biz şuan hannibal izliyoruz , birde person of interest e bak bakalım . Hapishane dizisi ya da filmi dersen O.Z demiştim sana eski bir dizi, mutlaka izle derim .Ooooo esaretin bedelini izlemediğini bilseydim çoktan söylerdim gazel , efsanedir o .

valla ausum pek farketmedim yaa, nasıl iş anlamadım hiç...
göbeğim çıktı biraz, bölgesel birikmesin diye yavaş tempolu spor da yapıyorum...o mu düşürdü aldığım kiloyu acaba...
tibet hareketi yapıyorum 2 haftadır...bıraksam mı sence, :26:

oz izlemeyi çok isterdim, taa ben ortaokuldayken çıkardı cine 5 te
şimdi izleyeyim diyorum ama onunda dublajı yok...
hannibal ve istereset hakkında bir cümlelik yorum yazarmısın??
hangisi ilgimi çeker sence?

Ya tibetin kilo verdirmekten çok seni sıkılaştırması lazım , ama sen sadece kilo alayım şekilsiz olsa da olur dersen o zaman bırak diyebilirim ancak , çünkü çok kafayı taktın bu kilo mevzusuna bari biran önce al.

Hannibal ilgini çeker mi bilemedim canım ya , işlenen suçları önceden gören biri ve malum hannibal karakteri var , tabii onun olduğunu bilmiyorlar .

Diğerinde Lost ta oynayan dizideki adı benjamindi o adam var , azınlık raporunu izlemiş miydin o film gibi suçları önceden gören bir sistemi var vs...

Aslında ikisinde de önceden işlenen suçların görülmesi var ama biri sezgiler ve doğa üstü güçlerle ve hannibalın vahşeti ile diğeri daha programa yönelik bilimsel.

ben ikisinin de spoilerını bi okuyayım, en iyisi öyle karar vereyim...
valla ahretim öyle ayva gibi bi vücutta istemem asla, yağdan ziyade kas olarak alırsak kalıcı oluyormuş..o yüzden eşit dağılsın istiyorum...zaten göbek çıkınca bi abes oldu
gören başka bişey sanıcak...
tibeti aksatmadan devam ediyorum sıkılaşma hafiften hissediyorum, eşim spora gidecek, bende istiyorum ama ufaklık var malum...
sadece kilo sebepten değil, sağlık için rutin bi spor şart...babam 50 küsür yaşında sürekli spora gider..
kilosu var ama tamamı kas...gr yağ yok adamda
helal olsun baba diyorum, sendeki azmin yarısı bizde olsa keşke...
bu arada hep sorayım diyorum unutuyorum aus yaa, senin şu ameliyat işi ne oldu??
ilaç mı kullanıyorsun?*ramazandan sonra demiştin...kötü bişey yok dimi?

Bencede spora devam et , hem kas yap , hem şekillen , hem irileş

Oooo benim baba 70 e geldi zımba gibi maşallAllah , ben çürüğe çıkarım onun yanında , yürüyüş yapar sürekli.

Ameliyatı ne sor ne ben diyeyim gazelim , dosyam hastanede ama hala çağırmadılar , öncelik kanser hastalarında sonrada yaşlılarda imiş , açıkcası bende olmak istemediğim için üzerine düşmüyorum ama olmam lazım .O ağrılar tekrar gelince kafamı çok vururum .

Bende Burağı soracağım hep unutuyorum , nasıl oldu ? Rahatsızlığı ile ilgili bir daha olmadı değil mi tıkanma falan ?

selam kızlar

Kayıp bulundu :) aranıza geldim bend ebbugün başladım 1 ünite bitiremesem de yarım diyeyim yani ama olsun çok şükür elime aldım kitapları çalışmaya koyuldm

Şimdi birde mesaide çıktı tam oldu akşam 9 -10 lara kadar mesai var diyorlar delireceğimmm

Yanlış mı okudum diye 3 kez okudum

Nihayet canım ya , hadi bakalım yarına bir çizik atıyorum tabloya .

Ooooo mesai uzunmuş çok , iş ortamın mesai saatlerinde müsait mi çalışmaya ya da sadece okumaya kitapları yoksa harıl harıl iş güç mü ?

Dimi ablacım benden beklenmicek performans

Bayramdan sonra başlayacaktım kaç zaman geçti üzerine :) Kurban bayramından sonra cumhuriyet bayramınıda kutladık

Ben ancak o şekilde gaza geleceğim :) yok ablacım ya harıl harıl çalışma maalesef ki kafanı evrak ve pc den kaldıramıyorsun ki o kafayla eve gelip nasıl çalışacağım düşünüyorum kara kara

Son düzenleme:

sürekli kendi sıkıntılarımdan bahsedip de kafanızı şişirmeyim diye pek bahsetmedim ausum
burak çok şükür iyi, o bahsettiğim özel doktora gittik demiştim ya bursa'da...
işte o gün verdiği ilaçları kullandık, iki hafta sonra tekrar kontrol vardı gittik... ilacın birini kesti...
sonra iki hafta sonra ikinci kontrole gittik, şuan kullandığımız fısfısı günde iki iken bire düşürdü...
şu duruma bakılırsa ilaçları azalttığından dolayı hem sevinçliyim hemde diken üstündeyim aslında...ne kadar kullanıcaz, kaç yaşına kadar bilmiyorum...
iyileşenler fısfısa ihtiyaç duymayanlar varmış zamanla, ama sanırım bi süre daha bu ilacı kullanıcaz...
ilaç dediğimde fısfıs..bilirsin...
birde minicik toz ilaç var...onuda meyve suyuna veya çayına vs suya da olabilir karıştırıyoruz onu içiyor..sanırım bronşları açık tutmaya yardımcı bişey....
şükür allaha iyi şimdilik ama inşallah bronşit başımıza gelmez birdaha..hastanelere yatmak durumunda kalmaz yavrum inşallah...
sürekli tozdan nemden kollayacakmışız, sigara dumanı akarlar vs zararlıymış burağa...
elimden geldiğince kollamaya çalışıyorum ama ne kadar sürecek ne kadar başarılı olurum bu konuda bilmiyorum...
allah başka det vermesin kimsenin evladına, kimseye...
ausum bekledikçe daha kötüye gitme durumu yok dimi? eğer öyle bişey varsa geciktirmek senin aleyhine olabilir allah korusun...
doktor ne diyor? sen bilirsin mi diyor?

merhabalar :) bugün ders çalışmaya başlamaya karar verdim çok heyecanlıyım aylardır kitabın yüzüne bakmıyorum acaba hatırladığım kadar iğrençmi aöf kitapları... haydi bismillah...

hoşgeldin canım özlettin nerelerdesin...
baya uzunmuş mesailer ya, ne zaman çalışacaksın bu saatler ışığında
az kaldı sınava hayırılısı bakalım dert etme halledersin..

ausum bugün 120 soru çözdüm
hemde bi oturuşta...
biraz kafam dinlensin arapçaya başlıcam...bir ünite bitiririm inşallah...aşırı uzun yaa üfff.....

Allah büyük ve çözümü olmayan hastalıklarDAN korusun hepimizi
Bİ DE BANA SOR AUSUM BENDE TATLIYA BAYILIRIM AMA ŞERBETLİLERLE PEK ARAM YOK KESME ŞEKERİ DE ÖYLE KITIR KITIR YEMEM
CANIM BENİM SAOLASIN NAPIYIM HALKIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN Kİ YİNE BADEMCİKLERİM ŞİŞTİ,İLAÇ ALMAMAK ADINA YEMEKLERDE BOL SOĞAN YİİYORUM ÇOKTA İŞTAHLI YEDİĞİM SÖYLENEMEZ AMA MECBUREN ŞU İLTİHAPLA Bİ TEK BAŞ EDEBİLEN SOĞAN BÜYÜK ABLAMIN DİŞLERİ YAPILCAKTI BUGÜN ORAYA GİTTİK BU HASTANEDEKİ SİSTEM ÇOK KOMİĞİME GİTTİ DİŞ DOKTORLARINA Bİ ODADA BÖLME BÖLME YER YAPMIŞLAR,OTURDUKLARI YERDEN İSTEDİKLERİ MALZEMELERİ SÖYLÜYORLAR ANINDA EMİRLERİNE GELİYO FİLMLERDE İZLERİZ YA HANİ AMELİYATLARDA EMREDEN DOKTORLARI NEŞTER,PAMUK..Bİ YANDAN DA TERİNİ SİLERLER O GELDİ BİRDEN AKLIMA ONUN DIŞINDA Bİ KAÇ GÜN TEKRAR YAPAMAMAMIŞTIM BUGÜN SABAH Bİ ÜNİTENİN TEKRARINI YAPTIM AMA ÇOK HALSİZLİK VAR ÜZERİMDE :2: SEN NASIL OLDUN GRİBE GÜLE GÜLE DEDİN Mİ BUGÜN RANDEVUM VAR DEMİŞTİN BELİN İÇİN GİDİYORDUN HERALDE NEDİR DURUM

arkadşlar selam nasılsınz vize dönemni bitirmek üzereyim elh. notlarımda iyi ama ocak 11 -12 de finaller başlıyormuuş ve yeniünitele yüklenmeye başladı bileeee ausencia benm ize ünitelerimi sıfırlayabilisin finallere ise hiç başlamadım daha yeni 49 ünite varmış

ausum bugün 120 soru çözdüm
hemde bi oturuşta...
biraz kafam dinlensin arapçaya başlıcam...bir ünite bitiririm inşallah...aşırı uzun yaa üfff.....

oyyy maşallah naptın gazel sen
anaaamm kendimden utandım he
bende bugün kardeşime sosyal sınavı çalıştırmaktan başka birşey yapamadım

İNGİLİZCE 3 dersi olanlar için 1. ünitenin özetini çıkardım kızlar
elimden geldiğince anlatmaya çalıştım
kursta yeni işlemiştik bu konuyu ilk ünitenin bu olması iyi oldu benim için
işinize yarar umarım kafanıza takılan birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

ADJECTIVES and ADVERBS (SIFATLAR VE ZARFLAR)

Adjective (Sıfat): İsmi niteler, isimden önce kullanılır.
Adverb (Zarf): Fiili niteler ve fiilden sonra kullanılır.
Sıfat Zarf
slow / slowly
carefull / carefully

ADVERBS (ZARFLAR)

*Fiili niteleyen kelimelerdir.
*Fiile sorulan ''Nasıl?'' sorusunun karşılığıdır.

1) Zarflar sadece fiil cümlelerinde bulunurlar
''am, is, are'' lı cümlelerde zarf aranmaz.
• He signs very well.(zarf)
• He signs very beautifuly.(zarf)
2)Zarflardan sonra isim gelmez. *Genellikle cümlenin sonunda bulunurlar.

3)Düzensiz zarflar vardır.
• fast/fast
• hard/hard
• good/well
• early/early

4)Düzenli zarflar
Sıfat + ly = Zarf
• bad/badly
• fluent/fluently
• slow/slowly
• rude/rudely
5) **NOT**: Sağlık, sıhhat sorulurken ''well'' isim cümlesinde kullanılır.
• How is your sister?
- She's very well.

ÖRNEKLER:
• Babam çok dikkatli bir şoför. / My father is very carefull driver. (Sıfat=adjectives)
• Babam çok dikkatli araba sürer. / My father drives carefully. (Zarf=adverb)
• O sinirli bir şekilde bana baktı. / He looked at me angrily. (Zarf)
• Sessizce dışarı çıktı. / He went out quietly. (Zarf)
• She dress nicely. (Zarf)
• The sun is shining brightly.(Zarf)
• He solves the problems very hard.(Zarf)

oyyy maşallah naptın gazel sen
anaaamm kendimden utandım he
bende bugün kardeşime sosyal sınavı çalıştırmaktan başka birşey yapamadım

onu 170'e tamamladım gözdem ama çok yanlışım çıkıyor...
akşam arapçaya çalışayım dedim ama başıma ağrı girdi, bıraktım...
elimdeki soru bankasının her ders için 170 civarı sorusu var....son iki yılın çıkmış sorularıda dahil bu sayıya...
önce bütün ünitelerin sorularını çözüp, ardından çıkmışları çözüyorum...öyle işte...
günde bir ders bitiririm artık...yani günde 170 soru...bir yandan da arapçaya çalışacam...belki arapçaya çok ağırlık verir de kafamı beynimi zonklatırsam bu 170'lik soruyu çözemem sanırım
üfff aman ne bileyim, bi sistem oturtayım sınava kadar ona uyum sağlayım dedim, ama evdeki hesap çarşıya uymuyor..
bugün mesela soruları bitirip ardından arapçaya çalışacaktım ama soruları çözdükçe kafam döndü iyice...
tam riayet edemesem de ne bileyim çabalıyorum ama yetişirim inşallah...
2 hafta kaldı
sen naptın soru çözmeye başladınmı? yada tekrarlara?

o kadar soruyu çözdükten sonra birde arapçayı çalışman çok zor olur canım ya
önce arapçayı bitirsen sonrada sorularını çözmeye geçsen rahat rahat olmaz mı
arapçadan gözün korktuğu için onu çalışasın gelmiyor sanki
o yüzden birde araya soruları sokuyorsun ama bence iyi yapmıyorsun
bu şekilde arapça kalır son 10 güne
o zaman hepten stres yaparsın
gerçi kalsada bitirirsin yine ama bence soru çözüp pekiştirmelerini son 10-15 güne bıraksan daha iyi olmaz mı
ben bütün derslerimi bitirip soru çözümlerime ve tekrarlarıma geçicem
benimde en sevmediğim dersler kaldı sona ama bitirmeden soru çözümü yapmıcam hiç
bu hafta bitiricem kalan 2 dersi pazartesiden itibaren sınava kadar tekrar+soru çözümü yapıcam
hem öyle kafam rahat olur hemde daha taze bilgilerle girerim sınava diyorum
bana kalırsa sende öyle yap
bırak şimdi soruları bir kenara
yarın boş kafayla başla arapçaya
haftasonuna kadarda bitirirsin heralde
sonra benim gibi sorularına geçersin
bence en mantıklısı bu

canım bende hep öyle istedim bütün dersler bitsin öyle soru çözeyim diye, ama arapça bildiğin gibi değil gözdem...aşırı zor bi ders ve özellikle arapça 3 en zoru yani bu dönem alacağım arapçanın 3...
mesela diğer derslerde üniteyi bir iki saate bitirirsin hatta bir günde iki veya üç bile bitirirsin ya, arapçada ünite bitirmek diye bişey yok inan...mesela birinci üniteye bi başlarsın, ilk sayfa dolusu metin vardır ve bütün kelimeleri tek tek sözlükten bulup tercüme etmek inan rahat akşamı bulur..belki komik gelecek sana ama arapça çok çok zor...metin tercüme etmek bela gibi bişey..ingilizcedeki gibi sözlükten bulup çevirip gitmek değil bunda bir cümleyi kural ve kaidelere uygun çözmek beter bişey...
düşün sadece tercüme işi akşamı buldu ise, alıştırmalar ve dilbilgisi nasıl olur....dilbilgisine bi girdimmi iki gün sürüyor
o yüzden bunu bitirmeye kalksam tekrar ve teste zaman kalmaz asla..o yüzden bi yandan çalışarak bi yanda test çözerek gidicem..
inşallah yetişir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…