• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

canımm ben de tercümanım ve bir bankanın genel müdür yardımcısının asistanlığını yapıyorum şu anda :6: ayriyetten ben açıkcası üniversitede akademik kariyer yapmak istiyorum; sosyolojiden yüksek yaptığım için, ordan devam etmek istiyorum :31: inşallahh nasip olur yaaa :31:

maşallah :nazar:
walla eşim de diyor 2. üniversite beraber okuyalım mı diye ama ders çalışmayı göze alamıyorum bu saatten sonra açıkçası.. :6:

Kızlar ben ikinci üniversite olarak 2 yıllık bir bölüme kayıt oldum, aöf den,,, benimde evde vaktim yok ama işyerinde boş vakitlerimde çalışırım hiç yoktan diye düşündüm... bu şekilde vaktim yok diye diye kitap kapağı açmıyorum... bahaneyle biraz kitap okumuş olurum:)) eşimde yapamazsın zorlanırsın dedi amma dinlemedim, dersin kalırsa alırım seni okuldan diyor:9:

ben de kendimi çok bakımsız hissediyorum, eve gel yemek yap ye topla yat..
sabahtan çık taaa akşam gel.. koşturmaca.. h.sonu yine temizlik,alışverişle geçsin..
eşime dün sinemaya gidelim dedim,zaman belirlemedik ama farklı bişeyler yapmalıyız.. bu arada mutlu olmak da mutsuzluk da bizim elimizde..dün bunu çok iyi anladım...

dün yemeği bitirdik k.valideyi aradı eşim bişey sormak için, yemek yedik, çok güzel hazırlamış fln iyiyiz dedi eşim, kadın konuştu neyse tlf kapatmadan, dün gittiğimizde evdeki misafirlerden erkek olana hoşgeldin demedim diye babasının utandığını söyledi :53::53: adamlar kadınlar ayrı oturuyolardı, kadınlarla görüştüm o sırada bi karmaşa oldu girmedim adamların yanına. sonra kalkmadan önce karpuz götürddüm,k.peder alınmasın diye nasılsın iyi misin dedim ona. adama da o saatten sonra hoşgeldiniz demek saçma geldi, k.peder adamın önünde dedi hoşgeldin deseydin diye :53: şok oldum ama döndüm dedim... kalmış akşam çomak sokuyor... bi tartıştık, o kadar muhabbetliydik ki.. içine etti afedersiniz.. ne demek utanmak dedim, utanılcak ne var bunda.. o kadar garip ki, sürekli bi küçümsenme yada karşıdaki kendni küçümsenmiş hissetmesin korkusu... tamam ben derim dee bunda utancak mahcup olacak bi durum yok.. bi de kalkmış evde konuşmuşlar bunu arkamdan, sonra da kalkmış tlfda söylüyor... beni uyar diye mi diyor, gündüz arayıp bana söyleseydi dedim.. o zaman da şimdiden bana yön vermeye çalışıyo derdin diyo eşim de.. ama eşimi araya sokmazdı o zaman, niyeti iyi derdim.. eşim güzel bi yemek yapmış, yerdim ama çok doydum fln böyle güzel güzel konuştu ya çomağı soktu...mutfaga gittim, kadına saya söve iş yaptım... rezil etti akşamımızı... eşim için de kıymetli anasının babasının bi suçu yok, onlar benim başkalarının gözünde kötü olmamı istemedikleri için yapıyolar..

haaa ne anladım,ne çıkardım bundan... kadın ne yaparsa yapsın elimi sallayıp amaan boşver demeyi öğrenmeliyim... aramıza sokmaya çalıştığı çomağı karıştıırırsam arılar her yerimizi sarıp perişan ediyorlar bizi... Allah'a havale... iyi niyetliyse iyi niyetini bana, içinde en ufak kötü bi niyet varsa bunu da eşime göstersin Rabbbim... anası babası sütten çıkmış mazlumlar... ama kadın müthiş içten pazarlıklı geliyor bana.... bundan sonra onun istediği gibi o çomakları karıştırtmicam aramıza...

Merhaba yazdiklarini okudum merak ettim sen ne kadarlik evlisin?
Kayinvalidenin yaptigi gercekten dogru degil.
Ve bu sekilde davrandigi icinde malesef ki arkasinda '' iyi niyet '' görmekte zorlaniyorum.
Ama aynen dediklerin dogru.
Senin ögrenmen gereken en önemli sey karsi taraf ne derse desin kendi 4 duvar aranizda bunu mesele etmemek.
Tabii ki kendini ezdirme.
Ama esinin yaninda da cok bahsetmemeye calis.
Bir olay mi oldu git direk kayinvalidenle konus.
Sana bir örnek vereyim.
Arkadasimin kayinvalidesi onunla sürekli ''canim cicim kuzum'' diye konusurmus.
Sonra bir gün esiyle kayinvalidesi konusurken duymus meger kayinvalidesi esine onu kötülüyormus.
Esine hic bahsetmeden ertesi gün kayinvalidesini arayip
''anne dün böyle böyle oldu bunu hic kendine yakistiriyormusun benim yanimda canim kuzum diyordun hani yasina yakisiyor mu hic keske benim yüzüme deseydin'' demis.
Kayinvalide ne kadar hatali olursa olsun esler annelerine toz kondurmakta hayli bir zorlanirlar.
Bir daha böyle bir durum olacak olursa (ki olmaz insaAllah) tam tersini yapmani tavsiye ederim canim.
Yine esine gidip anlatirsa ''evet hayatim benim hata bir dahakine daha dikkatli olurum'' diyip gecistir.
Icinde ki öfkeyi siniri sakla esine kusma.
Sonra git kayinvalidenle yüz yüze konus.
Anne benim bi hatam olursa direk bana gel ama esime gitme de...
Hersey güzel olacak insaAllah.
Kayinvalidelere bas etmek her zaman zordur :emir_bebek:

Kizlar üniversite konusu acilmis.
Benim esimde KPSS ye katilmak istedi ama ön lisans oldugu icin her iki sene de bir oluyormus.
Aslinda bu konuda hepimiz elimizden geleni yapmamiz gerekiyor.
Egitimin yasi yoktur nihayetinde.

Veee ben de bugün konsolosluga gittim esimle.
Dualarimiz kabul oldu.
Rabbim nasip etti : )
Esimin vizesi onaylandi sükürler olsun.
Bayrama insaAllah ailemin yanindayiz :16:

Kizlar üniversite konusu acilmis.
Benim esimde KPSS ye katilmak istedi ama ön lisans oldugu icin her iki sene de bir oluyormus.
Aslinda bu konuda hepimiz elimizden geleni yapmamiz gerekiyor.
Egitimin yasi yoktur nihayetinde.

Veee ben de bugün konsolosluga gittim esimle.
Dualarimiz kabul oldu.
Rabbim nasip etti : )
Esimin vizesi onaylandi sükürler olsun.
Bayrama insaAllah ailemin yanindayiz :16:

nerde yaşıyorsunuz? ailen nerde canım?

bu arada gdogan günaydın tatlım ikimiz varız sanırım :3:

nerde yaşıyorsunuz? ailen nerde canım?

bu arada gdogan günaydın tatlım ikimiz varız sanırım :3:

Ben yurt disindan türkiye ye gelin geldim ve ailemi yurt disinda bayramda ziyaret edicez insaAllah : )

kızlar bişey soracağım. düğünden önce kıyafet alışverişinde geline kıyafet çamaşır ayakkabı çeşitleri alınır diye biliyorum ben. ama benim kayın validem hem bayrama hemde düğün alışverişi olarak "bir takım elbise alın" dedi (çok sağolsun) bende öyle olmaz birsürü şey alınır diyemedim. süs düşkünü gibi.

siz düğünden önce öyle bir alışveriş yaptınız mı yoksa annemle ben yanlış mı biliyoruz???
bu arada düğün 18 kasım da:4:

kızlar bişey soracağım. düğünden önce kıyafet alışverişinde geline kıyafet çamaşır ayakkabı çeşitleri alınır diye biliyorum ben. ama benim kayın validem hem bayrama hemde düğün alışverişi olarak "bir takım elbise alın" dedi (çok sağolsun) bende öyle olmaz birsürü şey alınır diyemedim. süs düşkünü gibi.

siz düğünden önce öyle bir alışveriş yaptınız mı yoksa annemle ben yanlış mı biliyoruz???

Canım bana düğünde alışveriş yapıldı,, ne ihtiyacın varsa onu al dediler,, bende eşarp dış kıyafet çanta ve ayakkabı almıştım, onun dışında bir şey istemedim, bayram için bana bir şey alınmadı, ama normalde nişanlı kıza bayram da da alışveriş yapılır bizde, ama kayınvalidem herhangi bir girişimde bulunmadığı için bende bir şey dememiştim... Yani nişanlın anlayışlı birisiyse onunla paylaşabilirsin bunu... Çokta kafana takma, kayınvaliden iyi niyetli biriyse eğer sonra iyikide birşey demedim yeterki tatlılık olsun dersin...

merhaba canım,
her yörenin geleneği farklı oluyor aslında .. bizim burada düğünden önce alınır ve düğünden sonra "el öpme"ye gidilirken o giyilir .. bayramda da alınır .. benim düğünüm ramazan bayramından 3-4 ün sonra olmuştu .. ama ne bayramlık ne de düğün öncesi diye bi kıyafet aldırmadım .. eşimin parası azalmıştı .. düğünde kafası rahat olsun istedim kıyafet, yüz görümlüğü gibi "adet" denilen şeyleri istemedim .. zaten düğünden sonra, düğünde takılan paralarla bana balayında istediğim herşeyi aldı sağolsun ..

yani sonuç olarak, evet adette var bazı şeyler ama seninle nişanlının arasında .. bence ikiniz konuşun . bi karar verin .. boşver kayınvalideyi :34:

ha bu arada, düğün öncesi sadece iç çamaşırı alışverişimiz oldu bizim .. biz eşime, onlarda bana aldı .. bunu söylemeyi unutmuşum :23:

kaynanan bakar size sen hiç üzülmee :9:

:9::9::9: evine de gitsek evimde de gelip kalsa bakar bakar seve seve hem de :1:

Merhaba yazdiklarini okudum merak ettim sen ne kadarlik evlisin?
Kayinvalidenin yaptigi gercekten dogru degil.
Ve bu sekilde davrandigi icinde malesef ki arkasinda '' iyi niyet '' görmekte zorlaniyorum.
Ama aynen dediklerin dogru.
Senin ögrenmen gereken en önemli sey karsi taraf ne derse desin kendi 4 duvar aranizda bunu mesele etmemek.
Tabii ki kendini ezdirme.
Ama esinin yaninda da cok bahsetmemeye calis.
Bir olay mi oldu git direk kayinvalidenle konus.
Sana bir örnek vereyim.
Arkadasimin kayinvalidesi onunla sürekli ''canim cicim kuzum'' diye konusurmus.
Sonra bir gün esiyle kayinvalidesi konusurken duymus meger kayinvalidesi esine onu kötülüyormus.
Esine hic bahsetmeden ertesi gün kayinvalidesini arayip
''anne dün böyle böyle oldu bunu hic kendine yakistiriyormusun benim yanimda canim kuzum diyordun hani yasina yakisiyor mu hic keske benim yüzüme deseydin'' demis.
Kayinvalide ne kadar hatali olursa olsun esler annelerine toz kondurmakta hayli bir zorlanirlar.
Bir daha böyle bir durum olacak olursa (ki olmaz insaAllah) tam tersini yapmani tavsiye ederim canim.
Yine esine gidip anlatirsa ''evet hayatim benim hata bir dahakine daha dikkatli olurum'' diyip gecistir.
Icinde ki öfkeyi siniri sakla esine kusma.
Sonra git kayinvalidenle yüz yüze konus.
Anne benim bi hatam olursa direk bana gel ama esime gitme de...
Hersey güzel olacak insaAllah.
Kayinvalidelere bas etmek her zaman zordur :emir_bebek:

30 Eylülde evlendim ben, bugün itibariyle 22 gün oldu... k.valide işin garibi hep beni severce konuşuyormuş eşime, işte kıza yardım et, yemeğe yardım et, ne bileyim ben eve gitmeden önce atıştırma da kızla beraber ye fln fln diyomuşşş... ama nedense her yaptığı batıyo bana.. görümcem engel olmasaydı bugün akşam iş çıkışı halı yıkama makinasının nası çalıştığını bilmediklerinden eve gelip tarif etmesini isteyecekti... ( tarif dediği koltukları yıkatacak resmen... ) acayip bi kadın... Allahtan görümce, şimdi tarif et de ben yıkarım deyince, makinanın başında bile sen pztesi gel de göstererek tarif edersin fln diyordu... kızı susturdu Allahtan... anlamıyorum ben...

Ben yurt disindan türkiye ye gelin geldim ve ailemi yurt disinda bayramda ziyaret edicez insaAllah : )

ne güzeel, insallah sağ salim gider gelirsiniz..

Günaydın taze gelinler paytak koala, ilkay...

günaydın canım :16:

Son düzenleme:
günaydın gdogan, nasıldı haftasonun :3:

Güzeldi, cumartesi günü hava yağmurlu olduğundan dolayı evdeydik, battaniye altında tv keyfi yaptık eşimle, pazar günüde görümcemde yemekteydik.. güya evimi temizleyecektim ama hiç ilgilenemdim.. Sen neler yaptın??

Back