ayşegül koşşşş biberdolması yapıyoruz
![]()
biber dolması da hiç yapmadım desem
ayşenuuuurrr yetiş
![]()
kızlar yettiimm

Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ayşegül koşşşş biberdolması yapıyoruz
![]()
biber dolması da hiç yapmadım desem
ayşenuuuurrr yetiş
![]()
kızlar yettiimmben yağı ve soğanı kavuruyorum, sonra pirinci koyuyorum, ve baharatları ekliyorum bol bol kimyon dostlar
dileyen salça da koyabilir tabii. pirinci hep göz kararı koyarım ya ölçü beklemeyin
ama sanırım 2 su bardağı kadar yeter ya kızlar canlar
kıyma da koymak isterseniz soğanı kavurukene onu da kavurun ciciler.
yine ölçü yokneyse fazla olursa buzluğa kaldırırım sonra tekrar yaparım olmaz mı :26: ben biraz kıyma koymak istiyorum aslında .. alabilirsek kıymalı yaparım, eğer markete uğrayamayacak olursak kıymasız
bide kırmızı biber aldım onuda doldurayım yeşil biberlerin yanına koyar pişiririm
![]()
yine ölçü yokneyse fazla olursa buzluğa kaldırırım sonra tekrar yaparım olmaz mı :26: ben biraz kıyma koymak istiyorum aslında .. alabilirsek kıymalı yaparım, eğer markete uğrayamayacak olursak kıymasız
bide kırmızı biber aldım onuda doldurayım yeşil biberlerin yanına koyar pişiririm
![]()
kıymayı da cok kavurmana gerek yok zaten pişer içinde canım aklında olsun.![]()
benimkide patlıcan dolmasını yemiyor .. kuru patlıcan dolmasına bayılırım hele ki annem yada teyzem yaptıysa
ben yarın yapacağım bunu karar verdim
peki bir soru daha .. sebze çorbası nasıl yapılıyor![]()
Temmuz 2012 gelini olarak grubunuza katilabilirmiyim : )
valla bak onu hiç yapmadım ama tahmin edebiliyorum.istediğin sebzeyi koy kaynat baharatları falan, sonra da mikserden gecir
kesin böyledir.
![]()
hoşgeldin ama son dakika geldin birazdan kimsecikler kalmaz bu topikte, herkes kocişlerinin yanına, mis gibi evlerine gider![]()
çok haklısın düşüncelerinde.. bide düğünüstü gerginlikleri oluyor.. maddi sıkıntı illaki oluyor zaten .. çünkü dikkat ettim hemen hemen burada hepimiz kendi çabalarımızla eşlerimizle elele vererek yapmışız birşeyleri.. bi evde iki kişi çalışınca oo tamam bunların tuzu kuru oluyor sanırım biraz.. halbuki yeni evlenen insanların borcu harcı sorumluluk alma süreci derken hiçde öyle değildir..
ama ben diyorum kiiii
şimdi eşlerimizle mutlumuyuz huzurlumuyuz ona bakalım.. hiçbirşey hiçkimse senden eşinden ve sizin huzurunuzdan daha önemli değil..
bayramda şıkır şıkır oluyormuyuz sen onu söyle koalacığım![]()
çok tatlısınız kızlarrevet biz sevgiliyken beyaz eşyalarımızı almıştık mesela. o bize cok büyük bi rahatlık sağladı. laf yedim sonra resmen bunun için kv'den. ama umrum değil. istediğini desin. kocamla biz cok şükrediyoruz iyi ki almışız 3-4 milyar para az değil. böyle böyle evler kuruldu. benim babam da ne istediysem aldı Allah razı olsun. destekçilere bakıcaz kızlarr, boşverin huzurumuz önemli Koala
aynen ya takılmayalım kimin ne dediğine bizde beyaz eşyaları nişandan hemen sonra aldık düğünümüze 7 ay vardı annemler önce daha erken dediler tarih belli değildi daha ocak ayında tarih aldık tarih aldığımızda beyaz eşyaları alalı 3 ay olmuştu
sonrasında biz çok şeyi peşin aldık şuan hiç borcumuz yok ama o zaman harcamalarımızı kıstık her eşyanın fabrikasını bulduk yatak odası takımım koltuk takımı masa konsol sandalyeler her biri ayrı yerlerden hemen hemen ve bulabilmek için akşamları iş sonrasında yorgun argın dolandık bir eksiğimiz daha tamamlansın diye.. deli gibi pazarlıklar ama .. tam 8 ayda .. Rabbim yardım etti .. huzursuızluk olmadı mı oldu gerginlikler oldu ama bi ev kuruluyor bi düzen bir yuva kuruluyor.. herşey oldu bitti.. zorlandık zaman zaman sıkıntı stres.. ama şimdi mutlu huzurlu bir yuvaya sahibiz![]()
şıkır şıkır derken
akşama mutfaklar ne alemde benim yemeğim yok![]()
valla bak onu hiç yapmadım ama tahmin edebiliyorum.istediğin sebzeyi koy kaynat baharatları falan, sonra da mikserden gecir
kesin böyledir.
![]()
30ağustosda evlendim.ama sanki 15-20 yıllık evli gibiyizmutsuzum
![]()
kendimi sadece yemek yapıp bulaşık yıkayan ütü yapan bir "anne gibi" hissediyorum.karısı gibi değil!kelimeler düğümleniyor içimde!tebessümlü,kibar,her istediğimi yapmaya çalışıyor ama donuk!aşk sevgi yok!elele gözgöze gibi hiç bir romantikliğimiz yok.hep uykusu var! " gayet gürültülü" horlamalar,boğaz ve burun temizlemeler,hapşırmalar,öksürmeler,atlet-şort gezmeler,akıl dağınıklığı,karasızlık,bazen çocuksulaşma,kilo sorunu,giyim kuşamına karşı dikkatsizliği...36-37 değilde sanki 55 yaşında bir adamla evlenmişim gibi yada 10!horlamalardan vakit kalısa uyuyorum ki genelde kanepede uyuyorum.tüm bunları ona yeri geldikçe söylüyorum ama gereğince pay çıkarmıyor.hep şikayet eden olmak da istemiyorum.bunlar hep ayrıntı gibi geliyor evet ama evlilikte ayrıntıya tabi olmuyor muyuz?sanmayın ki bakımsız ilgisiz işvesiz çirkin bir kadınım.(tam tersi!eğitimli,sosyal,eğlenceli,güzel bir kadınım.)onun bu halleri benim tüm enerjimi alıp götürüyor.evde tek başıma film izliyorum.o ise uyuyor!tıkanıyorum."ne yaptım benkimlerin ahını aldım?" dedim akşamillaki her denklemin sonucu her evlilik ikilisnin sınavı ayrı olacak ama keşke demek istemiyorum
yüz çevirdiğim onca kişinin aklıma gelmesini istemiyorum.kimseye anlatamıyorum.50 günlük evlilik böyle olmamalı.böyle bilmiyorum.inşallah böyle sürmez...
sabır Allahım sabır...
ben de kendimi çok bakımsız hissediyorum, eve gel yemek yap ye topla yat..
sabahtan çık taaa akşam gel.. koşturmaca.. h.sonu yine temizlik,alışverişle geçsin..
eşime dün sinemaya gidelim dedim,zaman belirlemedik ama farklı bişeyler yapmalıyız.. bu arada mutlu olmak da mutsuzluk da bizim elimizde..dün bunu çok iyi anladım...
dün yemeği bitirdik k.valideyi aradı eşim bişey sormak için, yemek yedik, çok güzel hazırlamış fln iyiyiz dedi eşim, kadın konuştu neyse tlf kapatmadan, dün gittiğimizde evdeki misafirlerden erkek olana hoşgeldin demedim diye babasının utandığını söylediadamlar kadınlar ayrı oturuyolardı, kadınlarla görüştüm o sırada bi karmaşa oldu girmedim adamların yanına. sonra kalkmadan önce karpuz götürddüm,k.peder alınmasın diye nasılsın iyi misin dedim ona. adama da o saatten sonra hoşgeldiniz demek saçma geldi, k.peder adamın önünde dedi hoşgeldin deseydin diye
şok oldum ama döndüm dedim... kalmış akşam çomak sokuyor... bi tartıştık, o kadar muhabbetliydik ki.. içine etti afedersiniz.. ne demek utanmak dedim, utanılcak ne var bunda.. o kadar garip ki, sürekli bi küçümsenme yada karşıdaki kendni küçümsenmiş hissetmesin korkusu... tamam ben derim dee bunda utancak mahcup olacak bi durum yok.. bi de kalkmış evde konuşmuşlar bunu arkamdan, sonra da kalkmış tlfda söylüyor... beni uyar diye mi diyor, gündüz arayıp bana söyleseydi dedim.. o zaman da şimdiden bana yön vermeye çalışıyo derdin diyo eşim de.. ama eşimi araya sokmazdı o zaman, niyeti iyi derdim.. eşim güzel bi yemek yapmış, yerdim ama çok doydum fln böyle güzel güzel konuştu ya çomağı soktu...mutfaga gittim, kadına saya söve iş yaptım... rezil etti akşamımızı... eşim için de kıymetli anasının babasının bi suçu yok, onlar benim başkalarının gözünde kötü olmamı istemedikleri için yapıyolar..
haaa ne anladım,ne çıkardım bundan... kadın ne yaparsa yapsın elimi sallayıp amaan boşver demeyi öğrenmeliyim... aramıza sokmaya çalıştığı çomağı karıştıırırsam arılar her yerimizi sarıp perişan ediyorlar bizi... Allah'a havale... iyi niyetliyse iyi niyetini bana, içinde en ufak kötü bi niyet varsa bunu da eşime göstersin Rabbbim... anası babası sütten çıkmış mazlumlar... ama kadın müthiş içten pazarlıklı geliyor bana.... bundan sonra onun istediği gibi o çomakları karıştırtmicam aramıza...
Günaydın kızlar... Nasılsınız, ben iyiyim çok şükür... paytak koala anladığım kadarıyla karşı tarafa karşı biraz mesafeni koymalısın, ya da dişini göstermelisin.... Bana yaptıkları samimi gelmedi...
Biraz çekinmeliler senden...
30ağustosda evlendim.ama sanki 15-20 yıllık evli gibiyizmutsuzum
![]()
kendimi sadece yemek yapıp bulaşık yıkayan ütü yapan bir "anne gibi" hissediyorum.karısı gibi değil!kelimeler düğümleniyor içimde!tebessümlü,kibar,her istediğimi yapmaya çalışıyor ama donuk!aşk sevgi yok!elele gözgöze gibi hiç bir romantikliğimiz yok.hep uykusu var! " gayet gürültülü" horlamalar,boğaz ve burun temizlemeler,hapşırmalar,öksürmeler,atlet-şort gezmeler,akıl dağınıklığı,karasızlık,bazen çocuksulaşma,kilo sorunu,giyim kuşamına karşı dikkatsizliği...36-37 değilde sanki 55 yaşında bir adamla evlenmişim gibi yada 10!horlamalardan vakit kalısa uyuyorum ki genelde kanepede uyuyorum.tüm bunları ona yeri geldikçe söylüyorum ama gereğince pay çıkarmıyor.hep şikayet eden olmak da istemiyorum.bunlar hep ayrıntı gibi geliyor evet ama evlilikte ayrıntıya tabi olmuyor muyuz?sanmayın ki bakımsız ilgisiz işvesiz çirkin bir kadınım.(tam tersi!eğitimli,sosyal,eğlenceli,güzel bir kadınım.)onun bu halleri benim tüm enerjimi alıp götürüyor.evde tek başıma film izliyorum.o ise uyuyor!tıkanıyorum."ne yaptım benkimlerin ahını aldım?" dedim akşamillaki her denklemin sonucu her evlilik ikilisnin sınavı ayrı olacak ama keşke demek istemiyorum
yüz çevirdiğim onca kişinin aklıma gelmesini istemiyorum.kimseye anlatamıyorum.50 günlük evlilik böyle olmamalı.böyle bilmiyorum.inşallah böyle sürmez...
sabır Allahım sabır...
günaydın canımm, sen nasılsın? napıyorsun?![]()