2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

boşver canım olan olmuş .. geçmişe dönüp konuşmak inan fayda sağlamıyor .. üzülüyor insan ama yaşandı artık elimizden bişey gelmiyor ..sen kendi içinde affet olanları ..

annende anlarsa anlasın .. malesefki borç hayatın gerçeği .. eşinin arkadaşına vermişsiniz .. bunu siz tercih etmişsiniz .. ne annen ne de kayınvaliden bununla ilgili bişey söyleyemez .. onlar sizin sizde vermeyi tercih etmişsiniz .. istemeden de olsa zorunda kalınmış .. bence annene de sordurtma .. sorarsa da söyle .. annende olsa kimsenin birşey demeye hakkı yok .. yani bence tabi

ay çok iyi olmuş ya, en azından ev işini cumartesi yaparsın, pazar gezersin, dinlenirsin. ne kadar sevindim canım

ayy canım benim, benim adıma sevindin miiii bende çok sevindim, biraz olsun kafam rahatladı bu konuda artık ..

kızlarr ben gecen ay kendime bi elbise almıştım, onu giymeyi düşünüyorum bayramda. yeni gelin de oldugum içün acaba yeni mi alsam

eğer imkan varsa al yenisini canım .. nasılsa giyilen bişey .. ama yoksa da almayıver .. bi ay olmuş alalı kimse görmemiştir ... eğer bi elbiseyi kimse görmediyse o elbise yenidir

bende istemedim .. sordular annemde ne takarsanız o dedi .. 4 bileziği duyunca bozuldu ama bende "şimdi zorla borçla aldırıp evlenince o borcu ödemektense almadım" dedim kapattım konuyu

boşverdim zaten canım yaaa. yok,almadılar diye kafama takmıyorum.. taktığım herşeyi kendileri yapmış gibi gerinip durmaları...
bi de nikahta hiçbişey takmadıkları ve bizim çevre düğünü bilmediği için millet hep bişe takılmadı fln diye düşünmüş herhalde.. annemi de rahatsız ediyor böyle şeyler.. takıp gidicem ama bakalım nolcak...eşime de diyemem ki annem bakacak bileziklere diye..

yok canım cıngar değil bu.. düğün öncesi biz hep herşeye ne gerek var dedik. setim olsun isterdim hatıra olması için,eşime de demiştim abartılı bişey değil günlük takacağım bişey olsun diye zamanında.. sonra düğün yaklaştı, bunlar bisürü masraf çıkardılar, elde hazır para nasılsa.. eşime sordum set alcan mı die,para kalmadı dedi. bi adettir,hatıradır, yüz görümlüğü..sırf hatırası için tutar insan.. onu bile almadı.. neydi, parası kalmadıydı.. şimdi onu beraber ödüyoruz, kalkıp bana bi de yengem çalışıyo abim çalışıyo diyebiliyolar! kıyamet kopmuyor elbette, ama gerek yok amaan ne gereği var denilince,sana harcanması gereken parayı bi harcayan çıkıyor...

çok haklısın düşüncelerinde.. bide düğünüstü gerginlikleri oluyor.. maddi sıkıntı illaki oluyor zaten .. çünkü dikkat ettim hemen hemen burada hepimiz kendi çabalarımızla eşlerimizle elele vererek yapmışız birşeyleri.. bi evde iki kişi çalışınca oo tamam bunların tuzu kuru oluyor sanırım biraz.. halbuki yeni evlenen insanların borcu harcı sorumluluk alma süreci derken hiçde öyle değildir..

ama ben diyorum kiiii

şimdi eşlerimizle mutlumuyuz huzurlumuyuz ona bakalım.. hiçbirşey hiçkimse senden eşinden ve sizin huzurunuzdan daha önemli değil..

bayramda şıkır şıkır oluyormuyuz sen onu söyle koalacığım

bende karar verdim eski kıyafetlerimi ayakkabılarımı ayıklayacağım .. fazlalıkları da kenara kaldıracağım .. mesela evde giyebileceğim çok tişört var ama bana 3 tanesi yetiyor aslında .. yıkadıkça dönüyor eksikliğini hissetmiyorum .. eşim dolabı gördükçe çok fazla eşyan var diyor ama ben belirli şeyleri giyiyorum onun farkında değil .. böylece yenisini alırken mırın kırın ediyor ..

"bi gün lazım olur" düşüncesini atmalıyım kafamdan .. kendime zarar valla

çok tatlısınız kızlarr evet biz sevgiliyken beyaz eşyalarımızı almıştık mesela. o bize cok büyük bi rahatlık sağladı. laf yedim sonra resmen bunun için kv'den. ama umrum değil. istediğini desin. kocamla biz cok şükrediyoruz iyi ki almışız 3-4 milyar para az değil. böyle böyle evler kuruldu. benim babam da ne istediysem aldı Allah razı olsun. destekçilere bakıcaz kızlarr, boşverin huzurumuz önemli Koala

aynen ya takılmayalım kimin ne dediğine bizde beyaz eşyaları nişandan hemen sonra aldık düğünümüze 7 ay vardı annemler önce daha erken dediler tarih belli değildi daha ocak ayında tarih aldık tarih aldığımızda beyaz eşyaları alalı 3 ay olmuştu
sonrasında biz çok şeyi peşin aldık şuan hiç borcumuz yok ama o zaman harcamalarımızı kıstık her eşyanın fabrikasını bulduk yatak odası takımım koltuk takımı masa konsol sandalyeler her biri ayrı yerlerden hemen hemen ve bulabilmek için akşamları iş sonrasında yorgun argın dolandık bir eksiğimiz daha tamamlansın diye.. deli gibi pazarlıklar ama .. tam 8 ayda .. Rabbim yardım etti .. huzursuızluk olmadı mı oldu gerginlikler oldu ama bi ev kuruluyor bi düzen bir yuva kuruluyor.. herşey oldu bitti.. zorlandık zaman zaman sıkıntı stres.. ama şimdi mutlu huzurlu bir yuvaya sahibiz

herşey oldu bitti kızlar .. dediğiniz gibi şuanda mutlumuyuz mutluyuz hemde musmutlu

şimdi eşimin babaannesi ve oradaki komşuları bizi bekliyor

şöle şıkır şıkır bir gelin olalım he

bu tatil ii gelecek bize hergün iş iş ...

şıkır şıkır derken

akşama mutfaklar ne alemde benim yemeğim yok

biz bugün abimlere gideceğiz, yengem ne hazırladıysa menü o dünde annemlerdeydik ohhh

yarın ve haftasonu evimizdeyiz .. ben yarın biber dolması yapmak istiyorum kızlar.. iç nasıl hazırlanır? siz neler koyuyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…