• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

aa eşim de sabah heyecanla mercimek yapar mısın demişti :16: şehriyeli mercimek tarifini alabilir miyim canım mümkünse :17:

soğanlı soğansız nasıl arzu edersinn:42:

ben soğanlı vereyim.:31: malum kış ve enerji deposu oluyor..:1:

soğanları incecik kesiyorum ben hatta bir diş sarımsak da çok yakışır..biraz yağda kavuruoruz.sonra istediğin ölçüde ( kim iaz kimi çok sever )
salçası koyup biraz kavuruyoruz.kenarda bir miktar yıkanmış kırmızı mercimek .( ölçüsüz yapıyorum ben ne yazık ki:26: ) bir çay bardağı kadar mesela.

hepsini kavuruyorsun, ardından 1 lt kadar sıcak suyunu ilave et ve mercimekler pişmeye başlasın..:10:
onlar bir yandan fokurdarken sen bir orta boy patates soy ve minik küpler şeklinde kes.peşinden ilave et.
pişme sırası önemli.ortalama aynı zamanda pişecekler.havuç istersen şayet taaaa soğanları kavururken küp
havuçları da ilave edebilirsin mesela:34: sonra mercime, patates ve tercihe göre havuçlar pişince yine bir çay bağrdağının yarısından
birazcık fazla arpa ya da tel ya da yıldız şehriyeyi at, tuzunu da ilave etmeyi unutma.ben baharat aşığıyım.:21: biraz kimyon biraz karabiber biraz da pul
biber atarım..en son indirmeye yakın da maydanoz doğrarım..afiyet olsunnn:56:

bu resmi buldum ben:1::1: bu arada su az gelebilir, kıvamını tutturmak adına kaynamış su ilave edebilirsin..:31:

$sehriyeli-mercimek-corbasi-kalori-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
jet hızıyla yazdım ve birazdan jet hızıyla yapmaya başlayacağım inşallah. teşekkürler canım :16:

manolya bi kerem 2. üyelikten gitmiş..:45:

şimdi gördüğüm kadarıyla arthea da profilen bakmış..:44:

nereden tanıyorlar birbirlerini diyor insan..

günaydın arkadaşlar:31:
Eylülcüm dün senin dediğin çorbayı yaptım. eşim bir kaşık aldı, "ımmm ımmm, bu çorbanın adı ne" dedi. ben de "şehriyeli mercimekmiş, kadınlar kulübünde birisinden aldım" dedim :9: çok beğendi çorbayı, çook teşekkürler :16:

günaydın arkadaşlar:31:
Eylülcüm dün senin dediğin çorbayı yaptım. eşim bir kaşık aldı, "ımmm ımmm, bu çorbanın adı ne" dedi. ben de "şehriyeli mercimekmiş, kadınlar kulübünde birisinden aldım" dedim :9: çok beğendi çorbayı, çook teşekkürler :16:

günaydınlar hanımlar:31:

afiyet olsun krizcim:29:

eylülcüm moru seviyormuşsun, dekorekoya çok güzel mor laleli bir yatak örtüsü takımı gelmiş :31:
ben de her gün battaniye ve amerikan servisi kolaçan ediyorum, bakalım ne zaman denk gelecek :44:

eylülcüm moru seviyormuşsun, dekorekoya çok güzel mor laleli bir yatak örtüsü takımı gelmiş :31:
ben de her gün battaniye ve amerikan servisi kolaçan ediyorum, bakalım ne zaman denk gelecek :44:

netten pek çeyiz alış verişi yapamıyorum ben yaa:26:
arada denk geldikç.e alıyorum bir şeyler.:31:

Sabah kalktığımda epey ishaldi kafes su gibi olmuş o kadar kötüydü..veterinere götürdü eşim ben işteyken ilaç vermişler ama nafile...:43::43::43::43:

:50: dün bir şeyi yok muydu? bu ishal tüm canlılar için tehlikeli sanırım :44: ona da mı su içirmek gerekti acep, ben pek bilmem de :17:

Back