2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

dinlendim canım daha iyiyim :31: dün akşam çaya misafirlerim vardı bu akşamda başkaları gelecek, bir kere pasta yaparım 2 gün ağırlarım demiştim ama dün baya kalabalıktık tahmin etmemiştim bu kadar olacağını 16 kişiydik :53: bugüne pasta kalmadı yeniden yapacağım ve ne yapsam diye düşünüyorum :44:

kuzu benm anlattığım halleyliden yapabilirsin hem 20dk hazır olur hemde çok sayıoda oluyor...Yada istersen san bir şekerpare tarifi verebilirim tıpkı pastane gbi oluyor ağzına atıyon kendi dağılıyo:27:

kuzu benm anlattığım halleyliden yapabilirsin hem 20dk hazır olur hemde çok sayıoda oluyor...Yada istersen san bir şekerpare tarifi verebilirim tıpkı pastane gbi oluyor ağzına atıyon kendi dağılıyo:27:

tatlım bir tatlı bir tuzlu yapacağım .. börek var, yanına da kek yapmak istiyorum ama görüntü olarak basit bir kekte olmasın :31:

ZEBRA KEK (26 cmlik kalıp)

Malzemeler
4 yumurta
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi süt
1 pk kabartma tozu
1 vanilya sekeri
3 bardak un (sebeplerini aciklayacagim )
2 yemek kasigi kakao
4 yemek kasigi süt
yarim cay kasigi karbonat

yumurta, vanliya seker beraberce cirpalim. Şeker erimis olmali hacmi üc kati olmali krem renginde beyaza yakin olmali. Süt ve yağ aynı anda koy, 1-2 kez çevir. unu ,kabartma tozunu,karbonati elemistik ya onu ekledik ve bir kac kez cevirmenizi istiyorum,mikseri kapatip cirpma teli ile alt üst edebilirsiniz. Hamuru 2ye ayır, birisine kakaoyu ve 4 yemek kaşığı sütü ekle. Kalıbın ortasından başlayarak 2,5 kaşık sırayla dök.. ısıtılmış fırında 40-45 dk pişir.

-alıntıdır-

$cimg2783.jpg
zebra kek görünüm

ilkay:) canım 16 kiş misafir mi ettin:)maşallahın var ne misafirperversin,

elif:) yılbaşı çekilişi muhabbeti ne oldu , ses seda yok

Kızlar bu kız başladı gibi:)soğuklar her tarafta var,

ilkay:) canım 16 kiş misafir mi ettin:)maşallahın var ne misafirperversin,

elif:) yılbaşı çekilişi muhabbeti ne oldu , ses seda yok

Kızlar bu kız başladı gibi:)soğuklar her tarafta var,
kuzum yarın eşleşmeleri ve hediye iile ilgili limitleri yazacağım...Burasıda soğuk:7:

sen tarif verince bende baktım görüntüsüne tatlım, güzel görünüyor :31: yapabilirim bunu da .. ağlayan kek ve ıslak kek, bunlara da bakıyorum şimdi :26:

Browni malzemeri
- 4 Yumurta
- 250 gr bitter çikolata (rendelenmiş)
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı iri kırılmış ceviziçi
Browni üzeri için :
- Hazır Çikolata Sosu
Yada Evde Yapmak İsteyenler İçin:
- 1 çay bardağı file antep fıstığı yada Hindistan Cevizi
- 160 gr.Sütlü Çikolata ( Doğranmış )

Browni hazırlanışı :
Tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Biraz ılındıktan sonra şekeri ilave edelim,çırpalım daha sonra yumurtaları ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Un,vanilya ve tuzu çok bu karışıma ekleyelim çok çırpmadan karıştıralım.En son kırılmış ceviz içlerini ilave edip karıştıralım 24cmlik fırın kabına yada borcama boşaltıp,biraz kalıbı tezgaha vurarak düzleyelim ve 180 derece önceden ısıtılmış olmak kaydıyla fırında 35 dakika pişirelim.Fırından alıp soğumaya bırakalım.Daha sonra dilimleyelim üzerine çikolata sosu döküp servis tabağına alarak buzdolabında soğutalım.
2.Tercih olarak..
Üzeri için : Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve çok az ılıtın.Ilınmış erimiş sütlü çikolatayı browninin üzerine dökün onunda üzerine file antep fıstıkları serpip ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıktıktan sonra soğuk olarak servis yapalım..

dinlendim canım daha iyiyim :31: dün akşam çaya misafirlerim vardı bu akşamda başkaları gelecek, bir kere pasta yaparım 2 gün ağırlarım demiştim ama dün baya kalabalıktık tahmin etmemiştim bu kadar olacağını 16 kişiydik :53: bugüne pasta kalmadı yeniden yapacağım ve ne yapsam diye düşünüyorum :44:

16 mııııı hey maaşallahhh:52::52: ben geçenlerde milföy hamurundan bir tatlı yaptım ilkaytoşçok basit istersen tarifini verem

sanırım benim bugün kek falan yapasım yok, tariflerin sonunu getiremiyorum bile :26: ama kolay bir tanesini yapacağım elif teşekkürler :31:

çilekcim ver tatlım sende tarifi :31:

Milföy hamurları 2 eşit parçaya kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir.. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yarım litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
margarin
yarım litre süt, 1 çay bardağı un,1 çay bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya derin bir tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edilir ve ocak kapatılır. 1 kaşık katı yağ ileve edilerek 2-3 dakika karıştırılır. Pişen milföy hamuru arasına krema konur. Servis tabağına alınarak üzerine bol pudra şekeri serpilir.
****milföylerin kabarmasından mütevellit aralarında boşluk oluşuyo ve krema rahatlıkla içine eklenebiliyo bilginize kızlar****

Milföy hamurları 2 eşit parçaya kesilerek fırın tepsisine yerleştirilir.. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yarım litre süt
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı un
margarin
yarım litre süt, 1 çay bardağı un,1 çay bardağı toz şeker ve 1 paket vanilya derin bir tencerede sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edilir ve ocak kapatılır. 1 kaşık katı yağ ileve edilerek 2-3 dakika karıştırılır. Pişen milföy hamuru arasına krema konur. Servis tabağına alınarak üzerine bol pudra şekeri serpilir.
****milföylerin kabarmasından mütevellit aralarında boşluk oluşuyo ve krema rahatlıkla içine eklenebiliyo bilginize kızlar****

milföyleri nasıl yerleştireceğiz tepsiye :44:

Back