• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

1 paket margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
alabildiği kadar un

tarçın hariç tüm malzelemeri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip minik toplar yapıp dizin fırına

180 derecede kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirelim

biraz derin bir kaba yada kapalı büyük bir saklama kabına kurabiyeleri döküp

üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri

sonra da 1 çorba kaşığı tarçını serpip

kurabiyelere buluyoruz ve soğutuyoruz

çok harika bir kurabiye çıkıyor.. fındık bol ise tadından yenmiyorrrr :1::1::1: soğusun öyle :1::1::1:

peki sonradan eklediğimiz 1 kaşık pudra şekeri tarifin başında verilen 4 kaşık pudra şekerine dahil mi :26: yani başlangıçta 3 kaşık mı pudra şekeri koyacağız yoksa 4 kaşık mı :9:

1 paket margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 çorba kaşığı tarçın
alabildiği kadar un

tarçın hariç tüm malzelemeri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edip minik toplar yapıp dizin fırına

180 derecede kurabiyeler pembeleşinceye kadar pişirelim

biraz derin bir kaba yada kapalı büyük bir saklama kabına kurabiyeleri döküp

üzerine 1 çorba kaşığı pudra şekeri

sonra da 1 çorba kaşığı tarçını serpip

kurabiyelere buluyoruz ve soğutuyoruz

çok harika bir kurabiye çıkıyor.. fındık bol ise tadından yenmiyorrrr :1::1::1: soğusun öyle :1::1::1:

sanırım bu un kurabiyesi gibi oluyor? dogru mu? :6:

peki sonradan eklediğimiz 1 kaşık pudra şekeri tarifin başında verilen 4 kaşık pudra şekerine dahil mi :26: yani başlangıçta 3 kaşık mı pudra şekeri koyacağız yoksa 4 kaşık mı :9:

yok onu söylemeyi unutmuşum bi paket alınca bir kaşık ayır son bulamak için :1:

yok onu söylemeyi unutmuşum bi paket alınca bir kaşık ayır son bulamak için :1:

tamamdır evdeki kurabiye bitsin bunu deneyeceğim, teşekkürler :46:

peki kek tarifi var mı bildiğiniz? ben de eşimin bürosuna kek göndereyim bari :9:

tamamdır evdeki kurabiye bitsin bunu deneyeceğim, teşekkürler :46:

peki kek tarifi var mı bildiğiniz? ben de eşimin bürosuna kek göndereyim bari :9:

kek denemelerimde tutturamadığım birşeyler var büyük kek kalıbına yaptığımda

yumuşak oluyor dağılıyor... tadı güzel ama çözemediğim birşey var yani :44::44::44:

mini kek kalıplarına yaptığımda onlara güzel oluyor ikeadan almıştım

ama tarifi evde defterimde.. fırından çıktığında kabarıyo güzel oluyo

onlar dağılmıyo mesela kağıtlara yumurta fırçasıyla yağ sürüyorum bide un serpiyorum hiç yapışmadan çıkıyoo:1::1:

kek denemelerimde tutturamadığım birşeyler var büyük kek kalıbına yaptığımda

yumuşak oluyor dağılıyor... tadı güzel ama çözemediğim birşey var yani :44::44::44:

mini kek kalıplarına yaptığımda onlara güzel oluyor ikeadan almıştım

ama tarifi evde defterimde.. fırından çıktığında kabarıyo güzel oluyo

onlar dağılmıyo mesela kağıtlara yumurta fırçasıyla yağ sürüyorum bide un serpiyorum hiç yapışmadan çıkıyoo:1::1:

kağıtlara derken ? kalıplara mı tatlım :26:

Günaydın kızlar maşallah kek, kurabiye muhabbetleri almış başını gitmiş... Ne hamaratsınız siz öyle:))

Günaydın kızlar maşallah kek, kurabiye muhabbetleri almış başını gitmiş... Ne hamaratsınız siz öyle:))

günaydın canım nerde kaldın biz burda kurabiyeleri yaptık pişirdik, her yer mis gibi kurabiye koktu :9:

günaydın canım nerde kaldın biz burda kurabiyeleri yaptık pişirdik, her yer mis gibi kurabiye koktu :9:

bilgisayarımda sabahları problem oluyor nete bağlanmada, problem çözülene kadar da patron geliyor:(( iyi yapmıssınız...Balkabanın söylediği fındıklı kurabiyeyi dahah dün görmüştüm cafeportakal diye bir yemek bloğunda , minik minik hoşuma gitmişti,,, bende denemk isterim müsait bi zamanımda

bilgisayarımda sabahları problem oluyor nete bağlanmada, problem çözülene kadar da patron geliyor:(( iyi yapmıssınız...Balkabanın söylediği fındıklı kurabiyeyi dahah dün görmüştüm cafeportakal diye bir yemek bloğunda , minik minik hoşuma gitmişti,,, bende denemk isterim müsait bi zamanımda

hemen bakıyorum o bloğa :9: :56:

kağıt kalıplar oluyor ya 50 li 100 lü olarak

ikeadan almıştım ne oluyodu onların adı yaaa vallahi gelmedi aklıma :1::1::1:

hmm tamam tatlım anladım :9: ben büyük kek kalıbında yapıyorsun sandım sen küçük küçük kekler yapıyorsun :31:

Back