• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ben aşık olduğum için (bir çok evlenen arkadaşımız gibi) olumsuz yönlerini ve bir çok olumlu yönünü de göremedim.

Elbette dediğin bir noktada doğru, olumsuz durumları ve oluşabilecek problemleri baştan berteraf etmekte fayda var.
Veya bazı huylarını gördüğünde tepki göstermen gerekiyorsa ilerisi açısından önemli...

Annem hep derdi ki "şimdiye bakma, evlenince herşey çok daha farklı olacak göreceksin" ve ben buna inanmazdım.
3,5 sene birlikte geçirdik, her günümüz, her şeyimiz ortaktı... Çok özel anlarımızda oldu.
Daha ne olabilir, daha ne kadar tanıyabilirim dediğim dönemlerde oldu.
Hiç tanıyamadığım anlarda...
Fakat evlilik dedikleri kadar farklıymış... Belki sadece ben böyle düşünüyorum, bilemiyorum.
Ama en güzel yanı her akşam yastığa başımı koyunca, en sinirli zamanlarımda bile, onun varlığına şükrediyorum.
Evlenmeden önceki zamanlardan, şimdi onu daha çok sevdiğimi fark ediyorum.

bu söylediklerinde mutlaka haklılık payı çok yüksek canım.
ben bile yeni yeni anlşıyorum çünkü.hani her istediğim zaman görmenin verdiği keyif bile o kadar farklı geliyor ki..
o kadar çok uzun zaman beklemişim ki..şimdiden merak ediyorum evlilik çok farklı olacak.:31:

bu söylediklerini bildiğim için olumlu yönlerini gözümde büyütmeden olumsuz yönlerinden de değiştirebileceği bir şey var ise
bu yönde konuşarak ya da kabul ederek devam etmem gerektiğini düşünüyorum..yıllarca çıkıp da ayy bu adam neden böyle
odun, neden çiçek almaz neden sessiz neden gezmeyi bilmez, hiç bir şeye para kıyamaz ya da çok savurgan diyenler de var..:26:

bunların farkına varmak istiyorum o yüzden..o yüzden sizden feyz aldığım çok şey var..:13:

benim alacağım araba o listede yoktur bebeğim, ikinci el alacağım çünkü :9:
hımmm iimiş kuzu geçen haftada babam bana sürpriz yapıp ikinci el bir araba almış:27:ama burası buz yerler henüz buzda kullanmadım daha kardan önce 2 kez kullandım:31::31::31:hala ehliyetimi bankaya para yatırıp ta almadım ya:50::50::50:
elif sen kullandın mı onu, var mı deneyimin? bir de bana özelden link atsan :17:
ben tüketimi seven bir insan değilim. sadece bir şeyi istersem parasına acımam. kılık kıyafete hiç para vermiyorum nerdeyse. bu haftasonu alışveriş yapmaya karar verdik. ikimiz de paspal geziyoruz, aramız yok alışverişle :26:

evet canım çeyizime almıştım nişanlım buradayken mutfakta ona ellerimle yemek hazırladım bunu kullanarak benm gözleim çok hassas resmen çıkıyo soğan olayında çok süper suyunu çıkartmadığı içinde tadı da kalıyor...Ertesi güne kaldırmadım annem yemekte kullanmış şimdi veremiyor bana sen kendine bir tane daha al diyo:51::51:

Ne kadarlık evlisin bilemiyorum ama 1 aydan fazla süre geçtiğine göre
Bence gitmelisin
Böyle alıştırma eşini daha şimdiden :1:
4 saat çok uzak bi mesafe değil, en azından ayda bir gitmeyi alışkanlık edinmelisiniz 'şahsi fikrim'
Onlarda özlüyorlardır kızlarını :16:

ama şimdi onun ailesi uzakta, onlara nasıl gideceğiz :44: yılbaşından sonra için planlıyorum. benim eşim hiç öyle alışıp gitmeyelim diyecek birisi değil zaten. tanıyorum onu. fazla gerçekçi, düşünceli ve duyarlı.

bu söylediklerinde mutlaka haklılık payı çok yüksek canım.
ben bile yeni yeni anlşıyorum çünkü.hani her istediğim zaman görmenin verdiği keyif bile o kadar farklı geliyor ki..
o kadar çok uzun zaman beklemişim ki..şimdiden merak ediyorum evlilik çok farklı olacak.:31:

bu söylediklerini bildiğim için olumlu yönlerini gözümde büyütmeden olumsuz yönlerinden de değiştirebileceği bir şey var ise
bu yönde konuşarak ya da kabul ederek devam etmem gerektiğini düşünüyorum..yıllarca çıkıp da ayy bu adam neden böyle
odun, neden çiçek almaz neden sessiz neden gezmeyi bilmez, hiç bir şeye para kıyamaz ya da çok savurgan diyenler de var..:26:

bunların farkına varmak istiyorum o yüzden..o yüzden sizden feyz aldığım çok şey var..:13:

Aynen öyle canım, iyi tanımak her zaman avantajına olan birşey.
Hem evlilik hem de senin adına.
Ben mesela eşimin yapamayacağı şeyleri ondan asla beklemiyorum.
Çünkü huyunu biliyorum, bu yüzden üzmüyorum kendimi.
Mesela çiçek taşımaktan nefret eder, ondan eve çiçek getirmesini hiç beklemedim.
Fakat bir akşam getirmişti, o kadar mutlu oldum ki, çünkü onun için zor olan birşeyi ben mutlu olayım diye yapmıştı.
Bunun gibi şeyler insanı gerçekten daha da mutlu ediyor.

Şimdi huyunu bile bile "neden yapmıyor, neden etmiyor" demem saçma olur.
O yüzden iyi tanımak önemli, olduğu gibi kabullenmekte öyle.

Ben birde bir insanı asla değiştiremeyeceğine inanıyorum.
Çünkü en basiti kendimden pay biçmek gerek, ben bazen çok aksi ve huysuz olabiliyorum.
Bir an çok mutluyken, saniyeler içinde sinir küpüne dönüşebilirim.
Bunu eşim de biliyor, bu huyumu değiştirmeye hiç çalışmadı, o yüzden sinirlenebileceğim durumlarda sakinleştirmesini biliyor.
Veya o an suyuma gidiyor...

Evlilikte uyum ve bir birini anlamak önemli bence.
Kilit nokta bu, bir birini anlayabildikten sonra ve uyum sağlayabildikten sonra, kavgalarda çözümleniyor, sorunlarda.
Yeterki 3. şahıslar karışmasın mevzulara... Tüm sorunların en büyüğü de ordan çıkıyor zaten...

ama şimdi onun ailesi uzakta, onlara nasıl gideceğiz :44: yılbaşından sonra için planlıyorum. benim eşim hiç öyle alışıp gitmeyelim diyecek birisi değil zaten. tanıyorum onu. fazla gerçekçi, düşünceli ve duyarlı.

Dediğim gibi şahsi fikrim o yönde
Ben olsam böyle bi kıyasa girmem , onun ailesi çok daha uzakken 4 saatlik ailemle aynı kefeye koyamam
Elbette duruma ve izinlere göre uzak mesafeye gidilir ama 4 saatlik bi yola haftasonu da gitmek mümkün

Tercih senin elbette, eşini en iyi de sen bilirsin :34:

$479960_449180561796345_812410042_n.webp:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Ben aşık olduğum için (bir çok evlenen arkadaşımız gibi) olumsuz yönlerini ve bir çok olumlu yönünü de göremedim.

Elbette dediğin bir noktada doğru, olumsuz durumları ve oluşabilecek problemleri baştan berteraf etmekte fayda var.
Veya bazı huylarını gördüğünde tepki göstermen gerekiyorsa ilerisi açısından önemli...

Annem hep derdi ki "şimdiye bakma, evlenince herşey çok daha farklı olacak göreceksin" ve ben buna inanmazdım.
3,5 sene birlikte geçirdik, her günümüz, her şeyimiz ortaktı... Çok özel anlarımızda oldu.
Daha ne olabilir, daha ne kadar tanıyabilirim dediğim dönemlerde oldu.
Hiç tanıyamadığım anlarda...
Fakat evlilik dedikleri kadar farklıymış... Belki sadece ben böyle düşünüyorum, bilemiyorum.
Ama en güzel yanı her akşam yastığa başımı koyunca, en sinirli zamanlarımda bile, onun varlığına şükrediyorum.
Evlenmeden önceki zamanlardan, şimdi onu daha çok sevdiğimi fark ediyorum.

böyle düşünen sadece sen değilsin..
ben de aynısını düşündüm önceleri ve şu anda evlilik çok farklıymış diyenlerdenim...
ve aynen senin gibi çoook kırgın, çoook sinirli de olsam onun nefesi, onun kokusu,bi sıcak sarılması olmadan yatmayı düşünemiyorum :50::50:

hımmm iimiş kuzu geçen haftada babam bana sürpriz yapıp ikinci el bir araba almış:27:ama burası buz yerler henüz buzda kullanmadım daha kardan önce 2 kez kullandım:31::31::31:hala ehliyetimi bankaya para yatırıp ta almadım ya:50::50::50:

ooh ne kadar güzel, hayırlı olsun.. o zaman kocişindeki, kocişinin sana aldığı arabayı yada babanın sana aldığı arabayı seçme şansın oldu demek ki :9: :46::34:

6 aylık evliyim bebek düşünüyorum hatta istiyorum..aynı zamanda iş arıyorum yalnızlık kötü eşim evde olmadığı zman çok canım sıkılıyorr

Kızlar bana da müsade, ufaktan toparlanıp çıkayım artık.
Görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın... :3::3:

Back