2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

inşallahh canım yoksa ben alışverişten vazgeçemem sanki

aslında ilkayın dediği gibi belki mecburiyet değil ama kenara koyma psikolojisi artıyor artık.. ev alsak, şunu yapsak bunu etsek diye..
cocuk hele düşünemiyorum,daha kendimize yetemiyoruz.. Rabbim en hayırlı zamanda nasib etsin...

evlenmeden önce alııın... çok diorum bakın, gerekirse 1 maaşınız gitsin ama alın.. sonra iyi ki almışım dersiniz.. keşke alsaydım demekten bin kat iyidir..

aynen ben de öyle... geçimi ne kadar zor olduğunu öğrendim...
insan evindeykenki harcamanın rahatlığını kendi evini kurunca bulamıyor... annem maaşlıyken bile bazen babamdan alır verirdi, baba paraası tatlıdır derdi.. doğruymuş gerçekten..

Son düzenleme:
koalacım biz de aslında isteriz ev belli olsun ama şöyle bşir durum var ki önce düğün masraflarını ayarlamak lazım..
hani ne o ne de ben aileme bu konuda bir şey diyecek durumda değiliz..ikimizin ailesi de aynı ölüçüde, emekli babalar.

hal bu olunca önce masraflar sonra da biraz birikim ve ev düşünülebiliyor.farklı bir durum olursa ya da planımızdan daha iyi giderse
bizde istiyoruz kira vereceğimize eve öderiz..bakalım hayırlısı..Allah ım sağlık versin de diyorum çok şükür çalışır yaparız..

hımmm benden tasarruflu hatun olmasbence kocam bu konuda düşünmeli:44::44::44:
Benim için de öyle kendim için alacağım çoğu şeyden vazgeçiyorum..biz borçsuz evlendik ama yine de zorlanıyoruz..havalar soğudukça elektrik faturası artıyor çünkü
hımmmm korkuyorum bu yazılanlardan sonra yaaaa benden bişe olmas:44:

kaç para biriktirdin kız

Böyle düşündükten sonra canım hayırlısı ile herşeyin üstesinden gelirsiniz.
Biz çok zor şartlardan çok iyi şartlara geçiş yaparak evlendik eşimle.
1 sene içerisinde hem umutsuzluk, hem mutluluk, bir nebze de mucize yaşadık sanıyorum.
Rabbim hayırlısını versin, o gün gelince inan şartlar ve koşullar bugünkünden farklı olacaktır.

Bugün 2012 nin nasıl geçtiğini konuşmuştuk senin nasıldı canım

Ben de tutumlu olmaya başladım evlendikten sonra..evlenmeden önce bulduğumu harcardım annem babam bile şaşırıyor benim bu değişimime..üstüme başıma hiç almamaya başladım..ama içimden de gelmiyor artık hep evim için bişeyler bakıyorum hevesli hevesli..Sen gönlü temiz bir insansın İLAYCIM allah senin gönlüne göre verir tatlım ve en güzelinden bir araban ollur ben eminim..

yok canım ev alın demek istemdim ben.. ihtiyaclarınızı evlenmeden önce alın ki evlendikten sonra,kenara koyayaım derdi daha çok oluyor,diyorum..
çeyizlik olur,kıyafet olur ne gelirse artık aklına... onu kastediyorum..
bi de ben eşimi severek evlendim, o yüzden hiç zorluk çekmesini istemedim,zorluk çıkarmak istemedim.. ama aldığımız borçları bi güzel harcayanlar olmuş... o yüzden ne istiyosanız alın,aldırın diyorum..elin harcadığının borcunu ödeyeceğinize kendi aldıklarınızın borcunu ödeyin daha iyi...
doluyum bu sıralar bu konuda, kusura bakmayın..

evlenmeden önce alııın... çok diorum bakın, gerekirse 1 maaşınız gitsin ama alın.. sonra iyi ki almışım dersiniz.. keşke alsaydım demekten bin kat iyidir..

Kesinlikle katılıyorum, ben mesela kozmetik olarakta bir çok şey almıştım.
Çeyiz olarakta bir çok şey aldım.
Ivır zıvır çok fazla almadım fakat ihtiyacım olabilecek yüz peelinginden, ayak bakım kremlerine kadar aldım.
Bulunsun elbet lazım olur mantığı ile, 10 tane almadım ama herşeyden olsun dedim.
Bir de evlilik arifesinde "aman O'su yok Bu'su yok demesinler" psikolojisine giriyorsun (ya da ben girdim).

Ama şimdi bakıyorum "niye almışım, ne gerek varmış" dediğim hiç birşeyim yok.
O yüzden alın, ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz, tahmin ettiğiniz ne varsa alın.
Sonra insan almaya kıyamıyor, para kıymetli geliyor...

ayyy çok utandımben hacamalarım hat safhada ama herşeyimide kendim yapıyorum allahım bana booolll para versin ne diyeyim

ewet ewet bende o yüzden çok elbise ayakkabı alıyorum

sağolasın canım.. inşallah olacak Allah ın izniyle..
daha yolun çook çook başındayız..hep derim neydim ne olacağım, ne olacağız diye..Allah ım utandırmasın..

Seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de zora sokmayayım diye herşeyin en uygunu olsun dedim ama sonra çeşitli sebeplerden çok pişman oldum :26:
ayyy çok utandımben hacamalarım hat safhada ama herşeyimide kendim yapıyorum allahım bana booolll para versin ne diyeyim

Utanma şekerim hiçbir sorumluluğun yokken harca tadını çıkar..

Hmmm güzel soru, yıl değerlendirmesi yapmadım doğrusu.
Fakat evlenme telaşı, evlilik, balayı, yeni eve alışma, kaos ile mücadele, kayınvalide ile mücadele, vb. gibi listeleyebilirim sanırım...
İnşallah 2013 bu geçen yıldan çok daha iyi geçer... Hepimiz için...

Kozmetik benim zaafımDI.. Size malzemelerimi göstersem şokk geçirebilirsiniz bir bavul dolar ama artık makyaj yapmıyorum bilee:26:

Son düzenleme:

hee anladım canım..hatlarım karıştı
sağolasın canım..evet ben de aynı düşüncedeyim.annem hep der ki gençken yapılıyor her şey.
o yüzden bizde elimizden ne gelirse yapalım diye düşünüyoruz..ben açıkçası huzur olsun da diyorum
ne lüks eşya ne lüks gelinlik istiyorum..normalde de sevmem caf cafları şeyleri..hevesim olan şeyler elbet var ama
mütevaziyet ölçüsünde olsun isterim.hani etimiz ne budumuz ne hesabı..

elifcim al tabi içinde kalmasın kuzum

benim işim gereği çok büyük bir kazancım yok açıkçası.o yüzden kanaat etme dönemimdeyim, çok şükür
Rabbim başka sıkıntılar vermesin de üstesinden gelemediğim şey olmadı şimdiye kadar..

souvvenırcım, o güzel düşüncelerin hep bana yol gösterici oluyor..
ben de alıcam kozmetik ne varsa sonra kocişlere çok afaki masraf gibi geliyor..gerçi bizimki
bakımlı ol vs der hep ama olsun anacım..

Sanırım bir çok kişi aynı süreci ve aynı pişmanlıkları yaşamış ve aşağı yukarı (sorunlar farklı olsa da) aynı noktadan dertli.

O yüzden evlenecek kızlara tavsiyemiz sanıyorum ki karşı tarafı gerektiğinden fazla düşünmemek gerekiyor.
Çünkü onlar seni değil, kendi kesesini ve kendi ihtiyaçlarını daha çok ön planda tutuyor.
Bunu göz önünde bulundurarak "aman ne derler, aman paraları yetermi" diye düşünmeyin...
Gerekeni gerektiği kadar yaptırın, anca öyle kıymet biliyorlar.

Bende çok sakındım, aman üzüntü yaşanmasın, aman paraları yok zaten...
Kıymetsiz olup çıkıyorsun...

Kozmetik benim zaafımDI.. Size malzemelerimi göstersem şokk geçirebilirsiniz bir bavul dolar ama artık makyaj yapmıyorum bilee:26:

Yok, inanırım canım, benim de kozmetik zaafım.
Fakat makyaj bende yapmıyorum artık... Zaten çokta düşkün değildim.
Benim aldıklarım da 2 koliydi
Fakat dediğim gibi, ayak kremlerinden, bakımlarından, duş jellerinden parfümlere kadar.
Nitekim iyi ki almışım, seve seve kullanıyorum şimdi hepsini...

souvvenırcım, o güzel düşüncelerin hep bana yol gösterici oluyor..
ben de alıcam kozmetik ne varsa sonra kocişlere çok afaki masraf gibi geliyor..gerçi bizimki
bakımlı ol vs der hep ama olsun anacım..

Canım benim yardımcı olabiliyorsam ne mutlu.
Sana vereceğim en güzel tavsiye cilt bakımına önem vermen.
Teyzem zamanında derdi ki "ooo oranda buranda sivilce çıkmış, adamın umru bile olmaz, gözü görmez ki"...
Fakat öyle değilmiş, evlenince insan birşeyleri daha çok anlıyor.

Mesela ben cilt bakımı, hijyenik bakım, vs. çok dikkat ederim.
Biraz yapım gereği, birazda utanırım eşimden, herhangi bir olumsuz koku, görüntü ondan çok beni rahatsız eder. :26:
Ama eşim de çok dikkat ediyormuş meğersem böyle şeylere, insan zamanla öğreniyor.

O yüzden diyorum ya iyiki almışım herşeyi diye.
Makyaj malzemesinden ziyade diğer kozmetik ürünlerine yatırmışım parayı.
Fakat eşim anlayışlı ve her ihtiyacımı karşılama konusunda aşırı bir çaba sarf ediyor.
Ben söylemeden kendisi sorar "o lazım mı, bu lazım mı? sen alma ben alıcam şampuanını, ben alırım o kremi sen masraf etme şimdi" kurduğu cümlelerden bazıları.
Biraz sanırım karşılıklı önem vermek ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…