aralıkta gıtmesı gerekıyor fakat hıc gıdesıde yok hanı dugunden sonra dıyor kızdıgım tek konu neye sahıp olma cabası ıcınde anlamıs degılım neyden krkuyr terk ederım dıyemı dul kalmak tabırıne gelınce benı korkututanda onsuzluk zaten suan ıc ıce yasmadıgımız ıcın neyın ne oldugunu tam anlayamıyrz ozlme nedır tam bılmıyoruz evlıklıte bır oluyoruz tam olarak ozlem dahada artıyor ebnı ıcjnde onun ıcınde sadece bana zor olmayacak bu onada olaacak ,enden askerlıgının geldıgnı gızledı soylemıcem dedı dugunden sonra fakan dedı gecıstrdı bır sek herseyımız bır neymıs uzulecegım dıye soylemmeıs dıyorum cok zorlanıcaz hem maddı yonden hem manevı yonden anlayan olsa tabı
canım benimmmmdün aklıma geldi..bir kaç şey almak için bir markette durduk ve önünde Türk Bayrağı asılı bir araç vardı.dedim asker uğurluyorlar ve sonrasında sesleri geldi..Allah ım hayırlısı ile gidip gelmeyi nasip etsin..zor , çok zor evet ama sen de o zorluğa papuç bırakmayacak kadar güçlüsün...
gelince neler yapacaksınız planlarını yaparsın, hatta gün gün not edersin..
sınava hazırlanır, daha iyi çalışma saatleri için çalışırsın...zaman çabuk geçiyor bir yandan gerçekten.bugün aralıüın 12 si dedim sabah gelirken..neredeyse yıl bitiyor...
bol bol dua edeceğim canım sizee
İlkay yapma böyle şimdiden:26: Allah hayırlısı ile gidip dönmeyi nasip etsin..
geçen gün bahsettiğim yakın arkadaşımızı dün akşam askere uğurladık eylül .. ve ben o kadar çok ağladım kieve geldiğimizde hala ağlıyordum .. arkadaşıma mı ağlıyordum, hayır
geçen gün bahsettiğim yakın arkadaşımızı dün akşam askere uğurladık eylül .. ve ben o kadar çok ağladım kieve geldiğimizde hala ağlıyordum .. arkadaşıma mı ağlıyordum, hayır
eşimde anladı neden ağladığımı .. o kadar çok sarıldı ki bana
neyse 4 ayımız var, her günün değeri ayrı değil mi :26: en güzel şekilde geçirmek istiyorum .. eylül seninde dediğin gibi gittikten sonra da geldiğinde neler yapacağımızı planlayarak geçiririm
canııımm, kıyamam sanaaa
Allah yardımcın olsun,zaman su gibi geçer insallah .. üzülme lütfen.. cok zor biliyorum da geçip gidince çok daha mutlu olacaksınız inşallah..
Kıyamam balım ben sana inşallah o günlerde su gibi gelir ve geçer..önünüzdeki bu adım çok üzücü olacak ama yaşanması gerek..üzme tatlı canını sizin gönülleriniz bir olduktan sonra..
tabi ki hergününüzün değeri ayrı,apayrı..
inşallaah geçecek canım, şimdiden sıkıntısını çekme.. bu günleri tatlı tatlı geçirin inşallah planladığın herşeyi eeen tatlı şekilde yapacağınız günler gelecek
evet canım gorumce sorunum var nısanlandıhgımız gunden berı her gezmelere tozmalara alısverıslee katılıyor kendılerı bır kac kere nazıkce cıtlattım nısanlımı karstrmadan baktım olmadı nısanlıma cıtllattım neyse araalarında ne konstular bılmıyrum bır ay kadar pesımıze dusmedı daha sonra gttımız yerlerde arsımıza cıkıp yenıden basladı takıplere gıydıgımı alıp gıyıyor sana sonrada benı taklıt etme dıyor benım tarafımdan pesımızde kımse dusmezken onun sureklı cevemde olması benı cıldırtıyor ozel deen bısı yok
evli miydi :44: gözlerim hareketlendi yine, anlayamıyorum kendimi ya. kavuştum ama hala ayrılığın acısı içimde sanırım. ayrılıklar hiç olmasamucuks, senin de Allah yardımcın olsun. evet evliyken yol gözlemek kimisi için çok yıpratıcı, ben onlardanım, iki hafta bekledim ama çok yıprandım ama bir taraftan ilkayın dediği de doğru. onsuz geçecek bir sürü günün olacakken, onla geçireceğin günleri yakalamak daha önemli değil mi? evet nişanlıyken ayrı kalsaydın belki acının derecesi evliliktekinden daha az olacaktı. ama ya ıskaladığın mutluluklar? bununla başaçıkabilirsin, sosyal destekle... tabi uzun dönem olması işi bozuyor biraz. yine de bakış açısı. bana eşimden altı ay ayrı kalma ihtimali varken bir ara, "olsun evliliğe alışma payın olur, insan hemen alışmıyor" diyen bile oldu, çok şaşırmıştım ama bakış açısı işte :44: hem bak burda uzun yol şoförü eşini bekleyen, hamile bir arkadaşımız da vardı bir ara. hayatta geliyor insanın başına ayrılıklar, kaçınılmaz... sana elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız... benden de bir nasihat: ben eşimden ayrı aldığım ilk hafta yatağımızda yatamadım, sürekli ağlıyordum. ikinci hafta yatmaya başladım ve içime bir frahlık verdiğini farkettim bunun. bu tarz farkındalıkları yaşayabilirsin bütün ihtimalleri deneyerek, evde kalırsın annende kalırsın kurslara gidersin... bakalım sürecin nasıl işleyecek....
bu güzel telkinleriniz için teşekkür ederim kuzularbazen üzüntüyü erteliyorum da işte böyle onu su yüzüne çıkaracak olaylar yaşayınca üzülüyorum yeniden .. hayırlısıyla sağ sağlim gitsin gelsin de, biz bunu da aşarız
aralıkta gıtmesı gerekıyor fakat hıc gıdesıde yok hanı dugunden sonra dıyor kızdıgım tek konu neye sahıp olma cabası ıcınde anlamıs degılım neyden krkuyr terk ederım dıyemı dul kalmak tabırıne gelınce benı korkututanda onsuzluk zaten suan ıc ıce yasmadıgımız ıcın neyın ne oldugunu tam anlayamıyrz ozlme nedır tam bılmıyoruz evlıklıte bır oluyoruz tam olarak ozlem dahada artıyor ebnı ıcjnde onun ıcınde sadece bana zor olmayacak bu onada olaacak ,enden askerlıgının geldıgnı gızledı soylemıcem dedı dugunden sonra fakan dedı gecıstrdı bır sek herseyımız bır neymıs uzulecegım dıye soylemmeıs dıyorum cok zorlanıcaz hem maddı yonden hem manevı yonden anlayan olsa tabı
evli miydi :44: gözlerim hareketlendi yine, anlayamıyorum kendimi ya. kavuştum ama hala ayrılığın acısı içimde sanırım. ayrılıklar hiç olmasamucuks, senin de Allah yardımcın olsun. evet evliyken yol gözlemek kimisi için çok yıpratıcı, ben onlardanım, iki hafta bekledim ama çok yıprandım ama bir taraftan ilkayın dediği de doğru. onsuz geçecek bir sürü günün olacakken, onla geçireceğin günleri yakalamak daha önemli değil mi? evet nişanlıyken ayrı kalsaydın belki acının derecesi evliliktekinden daha az olacaktı. ama ya ıskaladığın mutluluklar? bununla başaçıkabilirsin, sosyal destekle... tabi uzun dönem olması işi bozuyor biraz. yine de bakış açısı. bana eşimden altı ay ayrı kalma ihtimali varken bir ara, "olsun evliliğe alışma payın olur, insan hemen alışmıyor" diyen bile oldu, çok şaşırmıştım ama bakış açısı işte :44: hem bak burda uzun yol şoförü eşini bekleyen, hamile bir arkadaşımız da vardı bir ara. hayatta geliyor insanın başına ayrılıklar, kaçınılmaz... sana elimizden geldiğince destek olmaya çalışırız... benden de bir nasihat: ben eşimden ayrı aldığım ilk hafta yatağımızda yatamadım, sürekli ağlıyordum. ikinci hafta yatmaya başladım ve içime bir frahlık verdiğini farkettim bunun. bu tarz farkındalıkları yaşayabilirsin bütün ihtimalleri deneyerek, evde kalırsın annende kalırsın kurslara gidersin... bakalım sürecin nasıl işleyecek....
bana sorarsan mantıklı olan askerden önce evlenmemeniz. bir de görümce sorunu varmış. yol gözlerken onların ailesiyle mi uğraşacaksın? uzun dönem az değil kimaddi tarafı geçtim ama manevi yönden zorlanacağın kesin. ben eşimden hep ayrıydım hiç aynı şehirde yaşamadık, iki üç ayda bir gördüm. o da bir iki gün... en fazla üç gün ağlardım. ama evlilikte tuhaf oluyor, bir oluyorsun, diğer yarımın oluyor, hele ki sneinki de benimki gibi tazeyken gidecek belli. hiç hoş bir durum değil. düğün tarihinin değiştirilme ihtimali varsa değiştirilse keşke. nasıl bir mantıktır bu ya, senin olabilecek halet-i ruhiyeni nasıl düşünmezler, sen istemezken bu karar nasıl alınır hakkınızda hayırlısı...
günaydın arkadaşlar, sabah sabah hüzünlendim bu mesajları okuyunca. ilkay ağlamış, mucuks hasretlik çekecek
nasıl anlatsam kırılganım bıraz ayrılık ıcımı cok yoruyor benım izmir yenifoçaya cıktı sımdıden ona atkı ormeye basladım ama candan can gıdıyor ınanın onuda gectım su dugun surecınde bıraz onunla yannız kalmk ıstemıstım aıleler arada cıkmak bılmıyorlar stres stres ustune bındı ondada bu sorun var oda ayrılma acısı yasıyır allah kolaylık versın bızlere
tam olarak anlayamadığım şeyler var :44: nerede askerlik yapacağı belli mi:26: peki ne zaman askere gideceği belli değil demiştin, ayyy kafam karıştı
yok o evli değil tatlım hatta sevgilisi de yok, daha çekilir bi durum onun için .. bende en az annesi ve ablası kadar ağladım dün akşam .. bi de eve geldik yattıktan sonra da eşimin omzunda ağladım .. öyle de uyuyakalmışım işte .. eşimde çok etkilendi dün akşam :26:
bir asker arkadaşımla konuşmuştum, keşke bekleyenim olsaydı demişti anamdan başka... beklemek ve beklenmek çok güzel acı verse. o bunu söylediğinde eşimi beklediğim için, beklediğim biri olduğu için mutlu olmuştum ve o arkadaşıma bunu farketmeme vesile olduğu için teşekkür etmiştim. eşin de senin ağlamandan etkilenmiştir, gittiğimde ne yapacak ilkay diyeevli olmak böyle br şey... kendini düşünmeyi unutursun. "askerde ne yapıcam değil de ben askerdeyken eşim ne yapacak olur" hayat... ilkaycım şükret ki sen güçlü görünüyorsun burdan. ben duygusal açıdan hiç güçlü değilim maalesef sizin muhtemel ayrılıklarınız bile içime hüzün dolduruyor... ben hastanede acı çeken insan görünce sempati yapıp (ilkay bunu bilir) bayılabilen biriyim bu sebepten hastane fobim var. keşke her zaman sadece empati yapabilsem, güçlü olabilsem keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?