• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Günaydın kızlar nasılsınız, ben iyiyim haftasonuna yaklaşıyoruz ya seviniyorum:)) dün akşamlar annemler geldiler bana yemek yedik çay içtik... özlemişim onları güzel geçti yani... bugünde erken kalkmak zorunda kaldım sabah işlerim vardı... haftasonu da bir sürü yapmam gereken işler var:ssz: şu sıralar baya yoğunum neyi nereye sığdıracağıma şaşırdım...

günaydın canım, bizde dün annemlere gittik yemek yedik çay içtik güzeldi :31: evde mi işlerin çok yoksa iş yerinde mi ? kolay gelsin Allah yardımcın olsun canım ..

Günaydın kızlarrrr... :3: :3:
Bugün evimin fotolarını yanımda getirdim.
(Perdelerin pileleri hariç :9: )
Kısmetse paylaşıcam.... Onunla uğraşıyorum konuşuruz... Öptüüümmmm... :54:

pileli perdelerinde olsa iyi olurdu :9:
bekliyoruz tatlım koyunca haber ver mutlaka :31:

tatilden dolayı mı işler birikti canım? sana da günaydın bu aradaa:54:

Genel bir temizlik yapmam gerekiyor evimde , açıköğretim için kitap almam gerekiyor, arapça dersi için video araştırmam ve izlemem ve çalışmam gerekiyor.. bunun dışında eşime ailemem arkadaşlarıma da vakit ayırmam gerekiyor:1: 1 gün keşke 24 saatten fazla olsaydı

Elif'im bende buraya gldim ve bu topiği ve kızlar çok sevdim gel biz burda da takılalım:9: kovmazlar bizi inşallah :9:

Koala'cım teşekkür ederim sizleri baştan sona takip ettim hepiniz birbirinden şekersiniz....

ewet kanka günaydın bu arada..Tecrübe farklı bir olay gerçekten okulu yokki okuyup bitiresin burada ki hatunlardan öğreneceğiz:16:sonuçta bişey alsan çeyizine falan biri kullanmıştır bişe tavsiye eder,yemek çeşitleri öğreniriz falan ben çok severim büyüklerimden tecrübeli insanlardan akıl almayı bişeyleri istişare etmeyi..Buradakilerinde bizlere severek yardımcı olacağını düşünüyıorum...Sen yani son aydan 2012 gelinisin bende 2012 nişanlısıyım ne olmuş bak 2012si tutuyor benmd:9::9::9:

tatlı çift :16::16:
sende o yokken hobilerinle uğraş canım bence .. kendine de vakit ayırmış olursun .. onun geç gelmelerini "sıkıcı" olarak algılamazsan sende evde zevkli vakitler geçirebilirsin :31:

aslında eve gidince ben de yorgun oluyorum. ister istemez bi sızma hali doğuyor. kendimi çözdüm; yatağa girip yatmıcam artık. salomda yatınca kalkmak daha kolay oluyor :34: tezimi yazmaya başlayınca sıkılmaya vaktim olmaz sanırım zaten :31:

ya akşam eve gitmeden önce aradım eşimi, napıyosun akşama bi işin var mı dedim. yok işte eve gitcem fln dedi.
ben de kıymayı çektirelim yemekten sonra dışarı çıkıp dedim ( daha bi türlü çektiremedik gitti ) tamam dedi.. Ben de hem beraber dışarı çıkarız hem biraz vakit geçirirz diye düşünüyordum.
eve gittim, bi koşu mutfağa girdim üzerimi bile değiştirmeden. yemek hazırlarken geldi eşim mutfağa, "uzun hikaye" filminde bi türk sanat müziği geçiyor onu açmış,sarıldık gülüştük fln çok güzeldi o an.. sonra yemeği karıştıryodum durdu yanımda, annem de çağırdı yemeğe gelin dedi ama yok biz evde yeriz dedim. bilmem kim abiler de gelmiştir hadi yiyip çıkalım dedi. :53::53:
niye ki dedim, işte büyükler var kv'nin teyzesi, e işte onlar dönecek memlekete son kez bi görüşelim dedi. e dedim görüştük ya bayramda 2 kere gördük hem de dedim. zaten gidiyoruz sürekli fln dedim. işte orası da bizim evimiz dedi bu. bizim 3 evimiz var fln dedi. yok dedim bizim evimiz burası, bunu kabul etmek lazım dedim..oow döndü arkasını çıktı gitti. peşinde koşuyorum niye böyle yapıyosun sen diye.. bi oraya gidiyo bi buraya,arkasından dolaştırıyo beni bi de cevap da vermio söylediklerime.. baktım yok konuşulmayacak, giydim pijamalarımı, hazırladım sofrayı, oturduk afedersiniz zıkkımlandık. kalktı hazırlandı bu, ben de giyincem ama konuşmak istiyorum önce. dedim senden tek bişey istiyorum, insan yerine beni koysan da "gidelim mi ne dersin desen" dedim. herkesin oraya gideceğimizden haberi var benim yok dedim. işte ben anneme de kesin gelcez demedim dedi. e dedim kardeşin aradı yemeğe geliyo musunuz dedi, haa tamam o zaman görüşürüz dedi dedim. geleceğimizi nası bilmiyolar dedim. işte geleceğimizden eminler cünkü bizde böyle, akrabalık bağları bu kadar kuvvetli fln fln dedi. neymiş ev cezaevi miymiş, hapiste gibi mi olacakmış evde (çok üzüldüm bu lafına), gidelim mi demek ne demekmiş, benden izin mi alacakmış.. sınırlarımı çizmeye çalışıyormuşum ben...
götürmicem seni dedi, götürmese herkes anlicak ki bişey var. gelicem dedim milletin ağzına laf mı verelim. gelmiceksin, gelicem... işte anasına gitmekten neden bu kadar rahatsızmışım, o herşeye rağmen benim annemlere gidiyomuş da ben neden gitmek istemiyomuşum, ne alıp veremediğim varmış, oraya gidince sürekli surat buruşturuyomuşum, 3 söylenenden 1ine cevap veriyosam 2sini duymazdan geliyomuşum. gidecekmişim tabi... böyle sakinleştirmeye çalıştım, dizinin dibine oturdum, oturma dizimin dibine koltukta otur dedi. kalktım oturdum, konuştum konuştum bitti mi dedi. bu kadar mı zor beni dinlemek dedim evet çok zor fln dedi.
kalktım hazırlandım, hiç konuşmadım gittik geldik. çamaşır atmıştım gitmeden, onları serdim. baktım oturma odaasında uyumuş. kaldırmaya çalıştım hıı mıı etti ters ters kalkmadı. ütünün başına geçtim, bi gömlek ütüledim kaldırmaya çalıştım yok yine tersledi, gittim 2.yi ütüledikten sonra kaldırdım gitti odaya yattı. 3.gömleği ütüledim gittim yattım ben de.. yattım durdum durdum duramadım sırtı dönüktü sarıldım bktım hiç tepki yok. o cezaeviymiş, yok işte dizimin dibine oturma, bitti mi konuşman fln demeleri geldi aklıma. döndüm sırtımı bende.. sonra bi ağlama geldi bana... annemi- babamı özledim, onlar beni ezileyim diye vermediler diye düşündükçe baya baya ağladım, çıktım odadan oturma odasına gittim ağladım ağladım geldim geri... adamın ruhu duymadı...

sabah da sadece saati söyledim kalksın diye. kalktı, hiç konuşmadık. bi çorap aradı askıdan al dedim o kadar.. çıktık durağa gittik beraber, akşam görüşürüz dedi o kadar... çok canım sıkkın..

Ay canım benim kıyamam ya, bu erkekler ne kadar odunlar böyle.
Benim eşimde aynı, dün akşam hala "kalıverirler" tribinde olduğum için, "bi küsüyoruz kanlı bıçaklı ne bu ya" dedi döndü yattı.
Halbu ki aklına gelmiyor "benim hatam nerde" demek, tek karşı tarafı suçlamayı biliyorlar.
Ben anlamıyorum, analarımızda iyi sabır varmış vallahi...
:31:

Günaydın kızlar :3:

Tamam souvvenir bekliyoruz :3: bende sana güncelleyeceğim fotoları demiştim ya sözümü tuttum :34: ama sen o sıra balayındaydın sanırsam :8:

Ay canım benim kıyamam ya, bu erkekler ne kadar odunlar böyle.
Benim eşimde aynı, dün akşam hala "kalıverirler" tribinde olduğum için, "bi küsüyoruz kanlı bıçaklı ne bu ya" dedi döndü yattı.
Halbu ki aklına gelmiyor "benim hatam nerde" demek, tek karşı tarafı suçlamayı biliyorlar.
Ben anlamıyorum, analarımızda iyi sabır varmış vallahi...
:31:

çok uzun yazmışım yaa, o kadar doluyum ki..
benimki de sürekli annemlerin yaptıklarının, onun hiç tavır almadığından, onun anasıgilin bana çok iyi davranmasına rağmen benim neden böyle yaptığımdan bahseder durur..
arasırada sayaar evlendiğimizden beri huzurlu uyuyup huzurlu uyandığımız kaç sabah var diye..
hiç kendisinde suç yooookk, kesinlikle yok...
sanki ben ona sormamışım,akşama işin var mı diye.. eşekbaşıyım ben.. o gidelim deyince gidioruz, gitmeyelim deyince kalıyoruz..
diyorum ki adam yerine koyup da konuşmuyosun benimle, gidelim mi ne dersin demiyosun,tamam geliriz demeden önce bi konuşalım bakalım bu kızın bi planı var mı demiyosun dedim. yok işte benim derdim bu değilmiş, annesigile gidiyo olmamızmış, zaten hep gidiyoruz ne gerek var demişim bilmem ne... evlendiğimden beri annemi 4 kere gördüm anasını 40 kere... acaba neden ne gerek var diyorum!

Koala'cım alıntı yapmak istemedim direkt yazıyorum:

Sen kocana karşı gerçekten çok sabırlısın ve bence olması gerektiği gibi davranıyorsun. oturup konuşmuş olman zaten çözüm arayışında oldugunu gösteriyor; ama neden anlamaz bu erkekler bilmem. akrabalık ilişkilerinin sıkı fıkı olmasının bir gereklilik olduğunu düşünüyorlar; ben de çok fazla önemsemiyorum. sıkı fıkı olmasak da bu hayatı acısıyla tatlısıyla yaşarız zaten. en azından " kendi" hayatımızı yaşarız. umarım kocan bi gün seni anlar; ama bu kalabalık aileler içinde büyüyen erkeklere laf anlatmak zor oluyor. koloni gibi yaşamaktan ne anlarlar bilmem:31:

Koala'cım alıntı yapmak istemedim direkt yazıyorum:

Sen kocana karşı gerçekten çok sabırlısın ve bence olması gerektiği gibi davranıyorsun. oturup konuşmuş olman zaten çözüm arayışında oldugunu gösteriyor; ama neden anlamaz bu erkekler bilmem. akrabalık ilişkilerinin sıkı fıkı olmasının bir gereklilik olduğunu düşünüyorlar; ben de çok fazla önemsemiyorum. sıkı fıkı olmasak da bu hayatı acısıyla tatlısıyla yaşarız zaten. en azından " kendi" hayatımızı yaşarız. umarım kocan bi gün seni anlar; ama bu kalabalık aileler içinde büyüyen erkeklere laf anlatmak zor oluyor. koloni gibi yaşamaktan ne anlarlar bilmem:31:

o kadar aptalca ki.. bayramda gezdiğimiz yerler eşimin babasının amcaları, annesinin dayısı, babasının halası, dıdısının dıdısı...
hepsi birbiriyle akraba, bi kişi hem anadan hem babadan akraba.. hep kendi içlerinde evlenmişler. ve okadar çoklar ki.. dıdılarının dıdıları çoook yakın akraba.. bizde de böyle değildir, uzağızdır biz. kendi öz amcalarım arayıp nasılsın demezler. bunlar babasının amcasına el öpmeye gidiyolar.
lafa bak, "ben kesin geliriz demedim ama kesin gideceğimizden eminler çünkü bizde böyle"
"kendi" hayatımız diye bişey yook, ben varım, o ve akrabaları var... akrabalarına gitmek istemesem onu çiğnemiş olurum onun gözünde... bi de diyor ki "gidelim mi diyecem,senden izin alacam öyle mi" diyor! :47::47: yeminle çıldırdım yaa gece..

o kadar aptalca ki.. bayramda gezdiğimiz yerler eşimin babasının amcaları, annesinin dayısı, babasının halası, dıdısının dıdısı...
hepsi birbiriyle akraba, bi kişi hem anadan hem babadan akraba.. hep kendi içlerinde evlenmişler. ve okadar çoklar ki.. dıdılarının dıdıları çoook yakın akraba.. bizde de böyle değildir, uzağızdır biz. kendi öz amcalarım arayıp nasılsın demezler. bunlar babasının amcasına el öpmeye gidiyolar.
lafa bak, "ben kesin geliriz demedim ama kesin gideceğimizden eminler çünkü bizde böyle"
"kendi" hayatımız diye bişey yook, ben varım, o ve akrabaları var... akrabalarına gitmek istemesem onu çiğnemiş olurum onun gözünde... bi de diyor ki "gidelim mi diyecem,senden izin alacam öyle mi" diyor! :47::47: yeminle çıldırdım yaa gece..

ben de bayramda eşime şey demiştim: psikologlar oturun plan yapın ve onu uygulayın diyorlar ya, senle yapılmaz işte o plan demiştim :9: eşim sonradan çok üzüldü ve hata yaptığını anladı. bu bir tecrübeydi, bir dahaki bayramda daha farklı davranırız demişti. eşin biraz sinirli galiba canım. sen onun eşref saatlerini bilirsin. ne zaman sana karşı daha anlayışlı olduğunu falan. erkekler genelde ailesi ile ilgili konuşulmasını sevmiyor, onlar hakkında negatif olmamızı istemiyorlar. sonra her şey süt liman. neden evlendik ki o zaman? ailelerimizle yaşamaya devam etseydik öyleyse, değil mi? bu iyilik mevzusu da çok banal artık. ne iyiliği ya durup durup. boğmaktan başka bişi değil. :47:

günaydın kızlar..:16:

tanıdık ne çok yüz gördüm birden misafir oldum geldim ..:17:
özledim sizleri...:29:

koalacım hani derler ya eşine yansıtma diye ama senin olaylarında ne mümkün bu... bir müddet bu konuyu kapat istiyorsan yani onun annesigil mevzusunu açma.. biraz unutun... nebilim kendi evinizde birşeyler yapın, program yapın.... ama eşininde çabalaması gerek işte... inşallah en kısa zamanda eşinde ayrı bir aile olduğunuzu farkeder...

Koala,
yazın uzun olduğu için alıntı yapmadım tatlım .. bence bir süre eşinin arkasında dolaşma .. dün fazlasıyla bunu yapmışsın .. tartışırken çıkıp gidiyorsa bırak çıksın gitsin.. neden hala arkasında laf anlatmaya çalışıyorsun .. birde "yanımda oturma koltuğa git" demiş .. o koltuğa git diyorsa çık git odadan ne demek bu ya! seni haklıyken haksız duruma düşürmüş peşinde dolandırmış .. yattıktan sonra da öyle .. niye sarılıyorsun tatlım sen .. bırak bi kaç gece küs yatın beyimiz bu kadar asabi olacaksa .. hem ağzına geleni söylesin hem de sen hala ona kendini savunmaya çalışasın .. bi adım geri atıp izle onu sadece bu gibi durumlarda canım .. sakinleştikten sonra kendini anlatmaya çalış, zaten bu kadar sinirliyken seni dinlememiş kendi aklındaki saymış durmuş ..

onların aile- akraba bağlarıyla sizinkiler aynı değil .. oldukça farklı .. bunu ona bir kez daha hatırlat .. bu yüzden senin bu gelme gitme durumlarını onun gibi normal karşılaman kolay değil .. bunu senden bekleyemez .. sende bu gelme gitmeleri tamamen engelleyemezsin .. ikinizde birer adım atıp bi yerde buluşacaksınız .. biri 5 adım atmış biri 3 atmış aynı olmamış falan bu önemli değil .. sen bayramda her istediği yere gitmişsin sesini çıkartmamışsın .. sıra ona gelmiş, o seni anlamak zorunda, senin isteklerini dinlemek zorunda ..

ayrıca sizin 3 eviniz yok sizin 1 eviniz var .. bunu söylemişsin zaten fakat bunu aranız iyi olduğu zamanlarda da sık sık hatırlatmalısın canım ..

"senden izin mi alacağım" demiş .. izin almakla fikir sormak arasındaki farkı da ona açıkla tatlım .. yani "benim istediğim sadece benimde fikrimi alman, tabi ki benden izin almayacaksın, fakat birlikte yaşıyorsak birlikte karar vermeliyiz, bu eve alınacak bi tabak dahi olsa.. senin aile yapını bizim evimizde sürdüremeyiz, benim ailemin yapısını da sürdüremeyiz, biz kendi ailemizi oluşturuyoruz ve kendi kurallarımız oluşturuyoruz.." gibi sakin sakin konuş canım ..

ayrıca senin rahatsız olduğun nokta annesine gitmek değil, her çağrıldığında annesine gitmek yada annesinin istediği yere gitmeniz .. bu onun annesi değilde senin annende olabilirdi.. farketmezdi .. ikisi de rahatsızlık verirdi .. siz birer bireysiniz ve başkalarının gel-git demesiyle hareket etmezsiniz .. bunu da aynen bu şekilde eşine aktar ..

bence artık onun peşinde koşma canım .. söylemek istediklerini söyle ve yerinde dur .. haksız duruma düşmüşsün böyle :50:

Back
X