• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

çok haklısın tatlım .. herkes evini bilmeli .. erkek anneleri yavrularından bi ayrışamıyorlar .. hele aralarında sıkı bi bağ kurulduysa çocukluktan .. anne çocuğunu kendisinin bir devamı olarak görüyor .. erkekler bunu değiştirebilir ancak .. buda farkındalıkla olabilecek birşey :31:

ıAma benim dikkatimi çeken nesiller boyu bu böyle.
Annem kayınvalidesinden çok çekmiş, keza teyzemler öyle.
Bir kayınvalidem rahatmış, kendi kayınvalidesi silivrideymiş, ömründe kendi kayınvalidesi bir kere evinde kalmamış.
Şimdi buna bakaraktan, sen niye böyle bir talepte bulunuyorsun dimi? Veya böyle bir düşünceye sahip oluyorsun.
Zaten aradan zaman geçince ihtiyaç duyulduğu halde, o samimiyet oluşunca belki ben ısrar edeceğim kal diye.
Ne gerek var daha anlamadan dinlemeden insanları huzursuz etmeye değil mi?

Benim korktuğum, erkek çocuğum olursa eğer bende mi böyle kayınvalide olucam?
İnsanlar acaba yaşadıklarını unutuyorlar mı da böyle oluyorlar?
Anlamıyorum ben bu döngüyü... :31:

Ya götürse ne olacak canım, eşimde yanımızda gelmişti o gün.
Kendi isteklerini diretti kayınvalidem ve onun istediği gibi alındı perdelerim.
Halılarımı görmedim bile, eve geldiğimde seriliydi, tamam olsun dedim.
Bir tek yatak odasının halısını ben beğendim o kadar, yani "seçme hakkım" vardı diyeyim.

Bu beni yaralayan birşey, ben mesela gidip kayınvalidemin evindeki tülüne perdesine karışabiliyor muyum?
Nasıl halı alması gerektiğine bir söz hakkım var mı? Böyle düşünmek gerek birazda.
Ama onu düşünecek insan da lazım...
İyi yönleri yok değil, fakat ne kadar iyi yönü olsa da bir ters, bir kötü hareketi, bir kırıcı sözü herşeyi siliyor.
Tekrardan başa dönüyor insan, keşke bunu anlayabilseler.
Ben onun öz kızı olamam, o da benim öz annem olamaz, o yüzden biraz tartmak ölçmek lazım.
Keşke bunu düşünebilseler biraz... :19:

Bende ne zaman kayınvalidemlere gitsem ayaklarım geri geri gider.
Rahatsız ediyor beni onlara gitmek, tamam yeri geldi mi hoş sohbet ediyoruz.
Geçimsiz bir insan olmadığım için fazlası ile alttan alıyorum, fakat tek taraflı olmuyor malesef.
Bir noktadan sonra "e sende bir düşünde lafını tart" diyesim geliyor...
:50: :50: kendimi yiyorum işte bende, ama kimse için (eşim, kayınvalidem, kayınpederim) birşey fark etmiyor.
Onlar kaldıkları düzende devam ediyorlar... Eşiime de aynı şeyi söyledim dün akşam...

Biz bir aile olamadık malesef, ben eşimin ailesine dahil oldum... Ortada böyle bir tablo var ne yazıkki... :5:

ne kadar ayıp etmişler.. bunu yapmadılar bin şükür ki.. o kadarına eşim de karıştırtmazdı...
öz kızı öz annem.. bu cümleni sevdim.. asla olamayız olamazlar...

biz hiç sohbet etmiyoruz, tv açık oluyo afedersiniz mal mal ona bakılıyo.. konuşunca değişik konuşuyo zaten..
hiç istemiyorum artık gitmek, zırt pırt.. yalama oluyor..
eşim der zaten, sen bu aileye geldin onlar artık senin ailen diye. orası bizim evimiz der anasıgilin evi için... hiç öyle hissetmiyorum ama..
birbirine alışınca, simaları sürekli görünce artık normal oluyo herşey.. sevmem öyle şeyleri.. kendilerinde bazı hakları görüyolar o zaman.. beni dürtüyo bayram gezmesinde arabada,eşim sinirlenmesin konuştuklarıma diye.. nie dürtüyosun dedim, kızacağı bişey demiyorum... alışıyolar, kimse alışmasın bana.. dediğin gibi kızları olabileceğime ihtimal vermiyorum çünkü o bana annem gibi davranmıyor..

souvvenir, tatlım söyleyemediklerin var ..
geldiğimde halılar seriliydi diyorsun ve buna rağmen içindekiler söylememişsin .. buna sabır demek güzel tamam da böyle de olmaz içine atmakla olmaz .. biriktirme içinde .. eşine söyle, kayınvalidene söyle .. bi gün kırılır iki gün küser sonra yine konuşmaya devam eder.. varsın aranız çok iyi olmayıversin .. yüzyüze bakılsın yeter :50:

ben olsam var ya toplar halıları evine gönderirim :47:genellikle kayınvalideye hı hı deyip kendi bildiğimi okurum .. düğün alışverişlerinde de bi kere geldi .. sonra eşimde anladı olmayacağını .. bi daha getirmedi onu ..

Ay aslında mantıklı varya, banka havalesi ile parayı sana göndersek sen müsait zamanında alırsın...
Kargo ile de gönderirsin demi? Metresini felan yazsak... :9: Ne hazırcıyım ya.... :26: :26:

cuma günü annem mutlaka pazara gidiyor, ben de ona aldırırım, hallederiz neden olmasın? :34:

Bir kayınvalidem rahatmış, kendi kayınvalidesi silivrideymiş, ömründe kendi kayınvalidesi bir kere evinde kalmamış.
Şimdi buna bakaraktan, sen niye böyle bir talepte bulunuyorsun dimi? Veya böyle bir düşünceye sahip oluyorsun.
Zaten aradan zaman geçince ihtiyaç duyulduğu halde, o samimiyet oluşunca belki ben ısrar edeceğim kal diye.

eğer bunun bir "döngü" olduğunu kabul edersen aynı bu şekilde bi kayınvalide olursun canım .. bu bi döngü değil .. bu bi seçim .. sen eğer şuandaki farkındalığını korursan, devam ettirirsen çok tatlı, düşünceli bi kayınvalide olursun :31:

bazı anneler evlatları onsuz yapamaz zannederler .. bu kötü .. daha da kötüsü evlatlarının da aynı fikirde olması ..

bazen ben de düşünüyorum bunu..
bi arkadaş öyle demişti oğlum olunca kv'mi anladım dedi... ama bıraksınlar dediğin gibi biz anlayalım birbirimizi.. zorlamayla olmuyo ki..
ben onu anlarsam ona ii olurum zaten, o zaman o da beni anlar belki... bizim erkek kardeşimiz yok,annem de biz de o psikolijiiyi bilmiyoruz. kv kendi kvsinden çok çekmiş zamanında.. aynı evde oturmak istemem fln diyodu sürekli.. ama karşı apartmanlarına kiralık ev soruyodu,sonra da nerde isterlerse orda otursunlar diyodu... hep bi yönlendirme,sonra kenara çekilip duygu sömürüsü, çok düşünceliyim ben havaları...

aynen öyle canım... hep benim ailem başının üstünde.. Allah var öyle davranıyo.
ama bişey oldu mu da, bak ben senin ailene böyle davranıyorum sen de benimkilerin hatrını kırma deyiveriyor.
bigün karşılık olsun diye mi yapıyosun dedim ben de,hayır tabi de işte öyle olsa fena mı fln diyo...

aynen,annemler yalnız bayram sabahı geçirdiler.gelin arefede bizde kalın, bayramda beraber olalım dedim. kesinlikle kabul etmediler..
onlara göre abisinin evi, oğlunun evi.. e tamam bizimkilerin de kızlarının evi ama biraz bi düşünce olur yaa..
çok sık gidiyoruz, hele bayram sürekli onlarla geçti, deli oluyorum... bi süre görmek istemiyorum kadını resmen, ama yine bişeyler bi akrabayaa gitmeler çıkarıyor. el öpme faslımız bitmedi de daha.. ama sıkıldım her yere beraber.. eşimin arkadaşlarına giderken bile gelmek istediler yaa, eşim götürmedi Allahtan... nası mantıksa, yapışık ikizler gibi olalım istiyolar herhalde :20::20::25::25:

ben bişey diyemiyorum,adam asabi yaa.. bi de bizim işlerde hep sıkıntıyı benim ailem çıkardı. hiç istemediler ama olduktan sonra da kimse eskiyi düşünerek hareket etmedi. annem babam gayet sevecen davranır eşime... bişey desem o kdar olay oldu ben ailene karşı saygısızlık etmedim, kapılarına gidiyorum işte benimkiler sana hiçbişey yapmadı sen niye böyle yapıyosun vs der... elinde koz var.. o kadar istiorum ki içlerinde kötü bi niyet varsa çıksın diye bu yüzden... eşim sürekli över çünkü seni çok seviyolar diye, hiç ama hiç inanmıorum yaa maalesef :50::50:

Neyseki benim eşimin elinde koz yok.
Onun ailesi çok sorun çıkarttı, evlenmeyelim diye değil, fakat maddi sıkıntıları vardı.
Arsalarını sattılar biz evlenelim diye, fakat hepsi bizim ihtiyacımız için değil, kendi ihtiyaçları için de oldu.
Tamam herşeyimi yaptılar ama, onlar yaptıkları için sadece onlar beğenme ve seçme haklarını kendilerinde gördüler.
Ben bunu kabul etmeyince de kavga çıktı, maskonun ortasında hepsini bıraktım gidiyordum eşim peşimden koşturdu.
Ohooo neler yaşadım neler, herşeyim sorun ve sıkıntı ile geçti ama sonuçta yatak odam ve oturma odam istediklerim oldu.
Yemek odasını da eşim beğendi, sesimi çıkartmadım onun zevki olsun diye, zaten yeterki onun zevki olsun yine kabulüm.
Kayınvalidem kendi evini döşer gibi herşeyi didik didik etmişti... :50:
Sonrada istenmeye tatsızlıklar oldu.

Babam hiç birşeyimi göremedi yurtdışında olduğu için, bende bundan sebep düğün istedim.
Başta kabul etmediler, babamın tepesi attı "sen nişan yaparken iyiydi de onlar bir düğün mü yapamıyor? birde başında ben yokken yaptın bunları, eh bi zahmet yapsınlar düğünü" diye çıkıştı. Eşimi aramış o zamanlar "düğün olmazsa bu işi unut" diye, arada eşim der baban böyle dedi diye, bende derim "söyletmeseydin!".

Herkes işine geldiği noktadan alıyor herşeyi, diyorum ya eşim yapılan edileni çabuk unuttu.
Çünkü kendi ailesi, anası babası zaten lafım yok.
Bizde aynı değil miyiz, elin lafı batar, ama anamızın lafı o an acıtır daha saatine unuturuz ne dediğini.
O yüzden sık boğaz etmek istemiyorum, ama sık boğaz da edilmek istemiyorum... Derdim bu sanırım... :5:

ne kadar ayıp etmişler.. bunu yapmadılar bin şükür ki.. o kadarına eşim de karıştırtmazdı...
öz kızı öz annem.. bu cümleni sevdim.. asla olamayız olamazlar...

biz hiç sohbet etmiyoruz, tv açık oluyo afedersiniz mal mal ona bakılıyo.. konuşunca değişik konuşuyo zaten..
hiç istemiyorum artık gitmek, zırt pırt.. yalama oluyor..
eşim der zaten, sen bu aileye geldin onlar artık senin ailen diye. orası bizim evimiz der anasıgilin evi için... hiç öyle hissetmiyorum ama..
birbirine alışınca, simaları sürekli görünce artık normal oluyo herşey.. sevmem öyle şeyleri.. kendilerinde bazı hakları görüyolar o zaman.. beni dürtüyo bayram gezmesinde arabada,eşim sinirlenmesin konuştuklarıma diye.. nie dürtüyosun dedim, kızacağı bişey demiyorum... alışıyolar, kimse alışmasın bana.. dediğin gibi kızları olabileceğime ihtimal vermiyorum çünkü o bana annem gibi davranmıyor..

Sen bilmezsin ben bilirim tavırları, tamamda insanın eşi ile arasında olan muhabbeti seviyesi sevgisi ayrı, annesi ile ayrı.
Keşke bunu anlayabilseler, ben dün kayınvalideme uğradım mecburiyetten.
Onlarda adet yemeğe alındığında nişanda verilen bohçalar gelin tarafından sahiplerine verilirmiş.
Bu akşamda eltim davet etti yemeğe (kayınvalideme de söylememiş bu arada) bende bohçayı almaya gittim ona.
Ya işte onu sever bunu sevmez muhabbeti oldu, bende dedim "eh annesisin ben şurda ne kadardır tanıyorum, tabii ki herşeyini sen bileceksin ben bilemem" dedim kestirdim attım. Yoksa lafına yetişemiyorum, senin dediğin demekten başka çare bırakmıyor, yoksa can sıkıcı noktalara varıyor sohbet. Genelde o anlatır ben bildiklerimi aktarınca kabullenmez, sen haklısın derim biter muhabbet. Böyle bir insan işte. Ne yapacaksın... Herşeye rağmen hiç birşey olmamışçasına yaşıyoruz ona şaşırıyorum. Ben bu kadar geniş değilim aslında ama eşinin hatrına insan olabiliyormuşta bunu öğrendim...

souvvenir, tatlım söyleyemediklerin var ..
geldiğimde halılar seriliydi diyorsun ve buna rağmen içindekiler söylememişsin .. buna sabır demek güzel tamam da böyle de olmaz içine atmakla olmaz .. biriktirme içinde .. eşine söyle, kayınvalidene söyle .. bi gün kırılır iki gün küser sonra yine konuşmaya devam eder.. varsın aranız çok iyi olmayıversin .. yüzyüze bakılsın yeter :50:

ben olsam var ya toplar halıları evine gönderirim :47:genellikle kayınvalideye hı hı deyip kendi bildiğimi okurum .. düğün alışverişlerinde de bi kere geldi .. sonra eşimde anladı olmayacağını .. bi daha getirmedi onu ..

Öyle de canım benim, bende aynısını yapardım da, eşim hatrına sustum.
Dedim bir kere karışır, ilerde karışamaz.
Bulaşık deterjanıma kadar karışıyor kadın ya, ben bildiğimi okuyorum o ayrı.
Ama şunu al bunu alma, şurdan al buradan al...
Bunalıyorum bazen... :19:

Hoş buldum biri bana mı seslendi :21:
Souvvenir dan gördüm geldim
Sohbet koyu

Valla canım sorma, içimi boşaltacak yer arıyordum, sonunda buldum.
Sağolsun kızlarda ellerinden geldiğince beni dinliyorlar, ama az kaldı kovacaklar vallahi.
Kafalarını şişirdim... :26: :26:

cuma günü annem mutlaka pazara gidiyor, ben de ona aldırırım, hallederiz neden olmasın? :34:

Ay canım benim, vallahi olur mu olur...
Ama konuşuruz yine bu konuda, ben hele bir ölçüdür vs. alayım...
Şimdi hatırlamıyorum ölçüleri... Veeee hesap numaranı almam gerekir vs.
Bugün bitti bitiyor zaten, onu daha müsait bir zamanda halledelim...

Ayrıcaaaaa.... Benim bütün güneşliklerim pileli kızlar.... :9: :9:

Ay canım benim, vallahi olur mu olur...
Ama konuşuruz yine bu konuda, ben hele bir ölçüdür vs. alayım...
Şimdi hatırlamıyorum ölçüleri... Veeee hesap numaranı almam gerekir vs.
Bugün bitti bitiyor zaten, onu daha müsait bir zamanda halledelim...

Ayrıcaaaaa.... Benim bütün güneşliklerim pileli kızlar.... :9: :9:

güneşlikler nasıl pileli oluyor ya ben anlamadım. google'a yazıp bakıcam.

kader :3: kimse beni iplemiyor'u görünce bi önceki sayfaya gittim öyle gördüm yazdığını :9: bize pratik tariflerinden verirsin dimiiiiiiii :56:

Ayıpsın :1: veririm tabi :56:

Valla canım sorma, içimi boşaltacak yer arıyordum, sonunda buldum.
Sağolsun kızlarda ellerinden geldiğince beni dinliyorlar, ama az kaldı kovacaklar vallahi.
Kafalarını şişirdim... :26: :26:

Sen çok sıcak kanlısın
Kayınvaliden çok şey kaybediyo, ben olsam kendimi sevdirmeye bakarım sana :21:
Estağfurullah, vaktim olsa da tüm paragraflarını okusam

Back
X