2012 ygs/lys

cnm ygs de kombinasyon ve olasılık mı varrrrrrronlar lys konuları değil miydi yaaaaaa

çalıştınız mı kızlar ya bizim tatil bitti ya benim daha çok eksiğim var sizde durum ne??

O günlerden geçmiş tecrübeli biri olarak söylüyorum, sınava az bi zaman kalmışken bol bol deneme çözün.Daha sonra yanlış yaptığınız her soruyu tekrar çözün yapamadığınız sorulara hocalara sorun:)Sorunun konusunu bilmiyorsanız yinede sorun soruyu.Başarılar herkese

Arkadaşlar ya ygs puanıyla sadece meslek lisesi mezunları mı yerleşebilicek mesela okul öncesi öğretmenliği istiyosunuz ama ygs-5 le alıyo. ama Anadolu lisesindesiniz.

Arkadaşlar ya ygs puanıyla sadece meslek lisesi mezunları mı yerleşebilicek mesela okul öncesi öğretmenliği istiyosunuz ama ygs-5 le alıyo. ama Anadolu lisesindesiniz.

Düz liseler de yerleşebilir diye biliyorum ama daha az şansları var. Örneğin bilgisayar bölümüne gitmek istiyorsanız mes.lis. bilgisayar bölümünden okumuş birini sizden önce alırlar.

Evet aslında bende öyle biliyorum ama liseler arasındaki fark kalktığı için yerleşilebilir belki. çünkü meslek liseleri de artık sayısal eşit ağırlıktan falan bölümler seçebilicekler ya. ben anadolu lisesindeyim ve istediğim bölüm ygs'yle alıyo kafam karıştı baya :/

YGS'de soru krizi
Müfredatta yapılan değişiklikler, üniversite adaylarını zora soktu. Adaylar, YGS ve LYS’de işlemedikleri konularla karşılaşabilecek.
Güncelleme:03 Şubat 2012 09:34
Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim ders müfredatını güncelledi. Uygulamayla farklı sınıflardaki ders müfredatına yeni konular eklenirken, bazılarının da yeri değiştirildi. Ancak bu değişiklikler başta mezunlar olmak üzere bu yıl sınava girecek öğrencilerin aleyhine işliyor.

Bugün'ün haberine göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, üniversite sınavında bu değişikliklere göre soru hazırlarsa, öğrenciler sınavda işlemedikleri konulardan sorularla karşılaşacak.

Örneğin, matematik müfredatına eklenen ‘istatistik’ konusunu mezun öğrenciler görmedi. Aynı şekilde 12. sınıf öğrencilerinin eski müfredata göre bu sene görmesi gereken ders konularının bir kısmı 11. sınıfa alındı.

Yapılan değişikliklerin başta sayısal ve eşit ağırlıktan sınava hazırlananların yanı sıra bütün öğrencileri yakından ilgilendirdiğini ifade eden FEM Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Faruk Ardıç, şunları söyledi: “Mesela sınavın konuları MEB fizik kitaplarına uygun olacak mı? Önceki yıllarda bu konuda bazı sıkıntılar yaşanmıştı. Konu hakkında MEB ve YÖK arasında tammutabakat sağlanmalı. Fizikte bazı konularda işlem yapmak için hesapmakinesi gerek. Sınavlarda hesapmakinesi kullanımı serbest olacak mı? Cevap bekliyoruz.”

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER
Matematik: 11. sınıfa yeni konu olarak “istatistik” eklendi. Limit konusu ise 12. sınıfın derselerine eklendi.

Coğrafya: “Türkiye’nin görünen yüzü yer şekilleri ve iklimi” adlı ders 9. sınıftan 10’a alındı.

“Bölgesel örgütler” konusu ise 12. sınıftan 11’e alındı.

12. sınıfa “çevre örgütleri” dersi eklendi.

12. sınıftaki “Türkiye’nin coğrafi bölgeleri” ise müfredattan çıkarıldı.

12. sınıfa “Türkiye’nin uluslararası örgütlerle ilişkileri” konusu eklendi.

12. sınıfa “Türkiye’nin turizm değerleri” konusu da eklendi.

11. sınıfa “Hizmet sektörünün ekonomideki yeri” eklendi.

11. sınıfa “Doğal kaynakların küresel etkileri” ünitesine “çevre sorunlarının sınıflandırılması” konusuda eklendi.

10. sınıfa “Doğal afetlerde insan rolü” konusu eklendi.

ALINTIDIR..

her yıl bir sorun çıkarmasalar çatlarlar zaten bununla kalsa iyi daha neler görcez bakalım

Beni etkileyen sadece istatistik
Onu da dershanede ki hocamız söylemişti zaten eklendiğini
İşleyeceğiz ama istatistik başlığı altında değil demişti

Kızlaar neler oldu neler şu güzelim yarıyıl tatilimi bile yapamadm
20lik dişlerimin dördü birden çıkmaya başlamış ama gömülü olarak.
Birazdan gideceğim diş doktoruna ve ilk ameliyatı olup gömülü dişi aldıracağım.
Bir kaç gün konuşmada yemek yemede zorluk çekeceğim.
zaten ağrım yüzünden ders çalışamıyorum doğdu düzgün.
Dershaneye gidemedim bir sürü etüt almam gerekecek sonra.
Ve daha 3 ameliyat daha olmam lazım bilmiyorum ne zamana sıkıştıracağım onları

çok geçmiş olsun cnm yaaa

Geçmiş olsun,geçen yıl yarıyıl tatilinde bende bi diş macerası yaşamıştım
Tatili bende iyi değerlendiremedim
Çok pişmanım çok

aaaahhhhhh hep coğrafya mı ya benim kitapta bu isimler yok off bayağı araştımam gerek.

Geçmiş olsun canım

çok geçmiş olsun cnm yaaa

Çok teşekkür ederim canımm. İyi gibiyim ama şimdi ağrım fazla yok şimdiilik.Dikişler rahatsız ediyor sadece:44:

Geçmiş olsun,geçen yıl yarıyıl tatilinde bende bi diş macerası yaşamıştım
Tatili bende iyi değerlendiremedim
Çok pişmanım çok

Teşekkür ederimm. Valla kötü oldu bu ne ders çalışabildim ne dershaneye gidebildm. 5 gün raparm var bu süre içinde dershaneye gitmeye çalışacağım ağrım olmazsa. .

Geçmiş olsun canım

Teşekkür ederim canımm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…